FORT 14R vs GP 12T

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

zenit

Re: FORT 14R vs GP 12T

Post by zenit »

Multumesc d-le Radu pt.amabilitatea de a-mi raspunde.In ceea ce ma priveste nu prea o sa folosesc arma in poligon,sau daca o s-o fac,atunci am inteles.Cu munitie cu tub de alama.In ceea ce priveste marimea si greutatea mari a armei,pe mine personal aceste doua aspecte nu ma deranjeaza,deoarece sant destul de masiv si arma nu o s-o port zilnic la mine,decat cu anumite ocazii.Ceea ce ma intereseaza insa foarte mult este care dintre cele doua arme are PUTEREA DE STOPARE si PRECIZIE mai mare si nu in ultimul rand,aveti mare dreptate,care dintre cele doua e mai fiabila cu munitia cea mai puternica de pe piata.Atat si nimic mai mult.
zenit

Post by zenit »

Nu in ultimul rand tin sa precizez ca-mi pare nespus de rau ca discutiile o iau razna si in loc sa invatam unul de la altul cat mai multe lucruri,ne certam pe subiecte care nu au nici o legatura cu topicul.
Cu respect.
zenit

Post by zenit »

D-le Radu,va rog foarte mult sa-mi spuneti daca se poate ce inseamna;"Este una dintre armele ok in clasa lor."
Exista si alta/alte clase superioare.Este cumva 10x28 o clasa superioara?
Va multumesc.
Cu stima.
tevez

Post by tevez »

zenit wrote:D-le Radu,va rog foarte mult sa-mi spuneti daca se poate ce inseamna;"Este una dintre armele ok in clasa lor."
Exista si alta/alte clase superioare.Este cumva 10x28 o clasa superioara?
Va multumesc.
Cu stima.
Îmi permit eu un răspuns, fără pretenţia de-al înlocui pe cel al d-lui Radu, ba chiar aştept completările dumnealui.
"Clasa" este cea a armelor neletale din oţel, superioare celor din zamak prin faptul că suportă muniţii mai puternice
fără emoţii şi au o fiabilitate mai mare, rezistând mai mult timp şi putând fi folosite la trageri intensive, pe când
la "zamak", un număr mare de cartuşe trase la rând poate duce la deteriorarea acestuia. Care e cel mai bun pistol,
care e cea mai puternică muniţie...astea-s întrebări ce nu vor avea un răspuns unanim. Cam ca celebra dilemă
de odinioară "RG sau PP". Cu muniţia se poate vedea la cronograf care e mai "tare", dar mai e şi proba preciziei
şi de cele mai multe ori cea mai puternică muniţie nu e şi cea mai precisă, deci nu vom avea un "învingător detaşat".
Cert e că piaţa a evoluat mult şi în favoarea clientului, mulţumită în special Arrow, GP şi MLD Guns (în ordine
alfabetică :P ) şi diferenţele nu sunt foarte mari, atât între arme din aceeaşi clasă, cât şi între muniţii. E cam
ca la maşini, este mică diferenţa, uneori cam egalitate, dar fiecare are brandul preferat. Ai o armă excelentă,
fiabilă, consacrată...eu unul nu mi-aş face griji. "Îngrijorarea" este firească, mulţi oameni au impresia după
ce cumpără un produs că era mai bine să fi ales ceva asemănător de la alt producător, cred că toţi am trecut
prin asta, ideea e că Fort14 este o rmă bună, n-ai greşit alegerea. Nu pot da un răspuns la topic, în sensul de-a
nominaliza care armă dintre cele două e "mai bună" dar pot să remarc faptul că ai cumpărat armă integral din
oţel, lucru pozitiv mai ales că nu porţi arma zi de zi, după spusele tale.
Toate acestea la zic în ideea că discut cu un user de bună-credinţă, apropo de "paranoia" despre care se
vorbeşte pe forum. :P
Stimă şi felicitări pentru alegerea Fortului14, nu ştiu sigur dacă e cea mai bună armă, dar 100% este o alegere
BUNĂ.
radu.b

Post by radu.b »

Buna ziua.
Pentru d-ul @zenith. Despre clasa unui produs se vorbeste in mai multe domenii, auto, electronice ... iar aceasta clasificare implica o grupare pe criterii tehnico-constructive, aspect, criteriu economic s.a. si nu are nici-o legatura cu legea armelor. Clasa in care am incadrat pistolul sunt armele din otel, cal. 9mm si in pretul dat de dumneavoastra pe el (cu +/- ceva...).
Atentie ca n-am folosit cuvantul "inferioare" sau "superioare" atat de dragi unui anumit domn.
Raman la parerea mea ca munitia cu tub de otel nu este cea mai fericita alegere.
In rest nu pot decat sa va felicit pentru achizitie.
Cu respect.
zenit

Post by zenit »

Mi-as dori,sincer ca TOATA LUMEA care se afla pe acest forum sa se ridice macar la jumatatea nivelului d-lui tevez,ar fi ceva cu adevarat REMARCABIL,nu mai pomenesc aici de d-l RADU.Multumesc pe aceasta cale amandurora pt raspunsurile pe care mi le-ati dat.
VA MULTUMESC INCA O DATA.
macarici

Post by macarici »

V-am spus eu mai demult ca n-are toata tigla pe casa! :lol:
Nu e o noutate ca apare sub mai multe "palarii",initiaza discutii aiurea,el intreaba,el raspunde!
A se vedea forumul romsdc.
E "imbucurator" cand apare cate o figura(figuri) noua pe forum, care nu e doritoare sa intrebe ceva,
ci se erijeaza in atoate cunoscator,cu aceleasi cunostiinte in domeniu ca si "defunctu' "! 8)
Si in curand o sa-l egaleze ca si numar de postari!
Facem pariu? :wink:

Cel mai bine e sa fie ignorat.
Image
zenit

Post by zenit »

"Cum e turcu asa-i pistolu'."Numele-ti vine ca turnat d-le macarici :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

zenit wrote:"Cum e turcu asa-i pistolu'."Numele-ti vine ca turnat d-le macarici :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
E clar ca nu te pricepi... e clar ca nu stii ce e ala Makarich sau Макарыч. Este diminutivul (atribuit mai des variantei neletale) de la Makarov o arma celebra sovietica, foarte indragita pentru design si bine cotata pentru fiabilitate si functionalitate. E un fel de Walther PP/K al estului Europei, o legenda alaturi de Nagant, Tokarev, Kalasnikov, etc. Dar ajunge cu lectia de istorie a armelor.

As mai vrea, la modul cel mai amical posibil, sa iti atrag atentia sa fii cuviincios cu userii vechi ai acestui forum. macarici este un user respectabil care are un bagaj de cunostinte mare si o experienta considerabila in domeniul armelor, prin urmare prezenta sa este o contributie valoroasa a acestui forum. Daca esti in contradictie cu oricare dintre oamenii prezenti aici nu iti ramane decat in mod politicos si civilizat sa demonstrezi ca ai dreptate altfel risti sa te transformi intr-un fel de mr.plici care a sfarsit prin a nu mai fi bagat in seama de nimeni.
aurorauno

Post by aurorauno »

A,da, Mr Plici,interesant personajul,pana la urma tipul avea si un sambure de adevar,dar nu-l credea nimeni :D
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
tevez

Post by tevez »

A mai ajuns pe piaţa românească de arme un pistol în 10x28, nu precizez magazinul din respect pentru gazda Arrow.
http://romsdc.ro/forum/viewtopic.php?f=55&t=319 :)
Post Reply