CZ 83 vs Fort 12 vs GP 910(9 mm)

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

sith

Re: CZ 83 vs Fort 12 vs GP 910(9 mm)

Post by sith »

Ma lamureste si pe mine cineva care-i diferenta intre Fort 12 R si fort 12 RM in afara de manson( slide) ?
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
tevez

Post by tevez »

sith wrote:Ma lamureste si pe mine cineva care-i diferenta intre Fort 12 R si fort 12 RM in afara de manson( slide) ?
De pe site-ul importatorului, nu-mi permit sa dau link aici:
Pistol bila cauciuc Fort 12 RM
Stoc 0
IN CURAND!!!
Caracteristici:
- Calibru: 9mm/.45 rubber
- Lungime totala: 180mm
- Inaltime: 131 mm
- Latime: 32 mm
- Lungimea tevii: 95 mm
- Greutate cu magazia goala: 0,83 kg
- Capacitate magazie: 13 cartuse
- Teava lisa
Diferente fata de fort 12R:
- Ergonomie imbunatatita;
- Forma mansonului modificata.
Când va apărea le vom putea compara şi ... cumpăra. :mrgreen:
johnny

Post by johnny »

sith wrote:
johnny wrote:
sith wrote:Aici aveti diferenta dintre tragerile cu diversele tipuri de munitie folosing fort 12.

http://www.youtube.com/user/asznam#p/u/2/UAvwUHATKsE
In primul rand: FELICITARI pentru achizitia din semnatura,sa-l stapanesti sanatos si fara incidente neplacute,doar in poligon.
In al doilea rand,filmuletul de pe youtube e beton,foarte util si edificator,si FELICITARI pentru documentare (nu e usor deloc sa te documentezi,sa traduci,etc,etc....cine stie cunoaste ) si postare,dar acela din filmulet nu e chiar Fort 12,e varianta ruseasca a lui fort 12 aka Гроза-02 ( Groza 02 ) aka Storm-02 .
Aici este un Fort 12R:
http://www.youtube.com/watch?v=mgg2bcPjRRE
Iar aici un Fort 12RM:
http://www.youtube.com/watch?v=0IGwZKB6 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=i6iH8UYE ... re=related

Bafta 8) 8) 8)

P.S.: Keep up the good work cum ar spune americanu' :wink: . Vad ca de cand nu am mai fost prezent pe forum s-a mai insufletit un pic forumul,se discuta mai concret si la obiect, plus ca a mai disparut trend-ul "hai sa vindem blana ursului din padure",dar nu disparut definitiv.....inca. :lol:
De acord, dar varianta ruseasca e doar asamblata in rusia, productia e tot in ucraina. Uite diferenta.

http://www.youtube.com/user/asznam#p/u/6/1nj9Ac-tfa0

mai sus ai si link-ul cu traducerea unde se specifica faptul ca in Rusia doar se monteaza componentele din Ucraina.

Da,diferentele prezentate de asznam in clipul acela sunt intre Jorge si Groza 02, dupa cum tot el spune in descrierea clupului:
Comparison of pistols, Jorge and Groza 02
In this clip, I tried to illustrate the differences between the two, in general, the same gun.

In alta ordine de idei,cu tot cu componentele din Ucraina,montate in Rusia sau in Ucraina, nu putem spune care dintre cele in discutie - Jorge,Groza 02,Fort12R este mai bun din punct de vedere al fiabilitatii,rezistentei in timp,numar de trageri,etc,etc,etc.

Bafta ! 8) 8) 8)
johnny

Post by johnny »

sith wrote:Ma lamureste si pe mine cineva care-i diferenta intre Fort 12 R si fort 12 RM in afara de manson( slide) ?
Nu prea cred ca putem sa ne lamurim asupra acestui aspect,inca.
Producatorul spune despre Fort 12 R:
“Fort 12R” – modification of pistol “Fort 12” of 9 mm P.A. caliber with non lethal action uses ammunition with elastic bullet. Pistol with effective range up 10 meters intended for self-defence of civilians and serves as service weapon for security agencies.
Si despre Fort 12 RM:
“Fort 12RМ” – modification of pistol “Fort 12” of 9 mm P.A. caliber with non lethal action uses ammunition with elastic bullet. Pistol with effective range up 10 meters intended for self-defence of civilians and serves as service weapon for security agencies.

Modification “Fort 12RM” has improved ergonomics and changed slide form.

Both modifications made of high-quality steel and have service life 50 000 shots.

Mai multe diferente,imbunatatiri vom afla si ne vom lamurii asupra lor cand le vom avea pe amandoua in magazine,in posesie,in poligon.
Bafta 8) 8) 8)
Attachments
fort 12RM
fort 12RM
fort12RM.jpg (34.2 KiB) Viewed 8394 times
fort 12R
fort 12R
fort12R.jpg (34.22 KiB) Viewed 8363 times
sassu

Post by sassu »

Am ramas mut dupa ce am vazut pe site : nagan , macarov .......revolverul ala exista doar in fanteziile mele :shock: , in Romania . Pe site sunt gresite specificatiile la nagan , cred ca au fost preluate de pe pagina oficiala fort unde sunt din eroare afisate informatiile macarov-ului .
Last edited by sassu on Fri Jan 28, 2011 11:08 am, edited 1 time in total.
tevez

Post by tevez »

Clar nu are cum să aibă 8 cartuşe în butoiaş Nagantul acela, spiritul de observaţie a fost obturat de poze şi de perspectiva de a avea o aşa piesă pt. autoapărare. :D Pe forum la ROMSDC s-a discutat mai demult,cred că se vor vinde "ca pâinea caldă". Nu se ştie încă data la care vor veni în România,
fiind modele noi. Dar aşa a fost şi cu Fort 10, era model nou, apărea pe site doar în varianta pe glonţ (înainte de up-dateul site-ului) şi a sosit destul
de repede, sunt posesori mulţumiţi, e la nivel cu celelalte forturi în ciuda dimens. reduse, etc.
Makarov pe bilă de cauciuc şi fabricat de Fort...yummi
sassu

Post by sassu »

Sunt gresite dimensiunile naganul produs de Fort are 207 mm lungime nu 164 mm , teava are 124 mm nu 94 mm iar butoiasul are capacitate de 7 cartuse nu 8 .
Si Macarovul este o piesa ce mi-as dori sa o detin . E greu sa ma hotarasc pe care sa il iau primul .
nedumeritu

Post by nedumeritu »

De remarcat, inainte de cumparare, ar trebui sa va asigurati ce anume tip de opritoare
au pe teava.
Asta daca sunt aduse legal direct din Rusia, pentru ca acolo daca nu au dromaderi pe teava
nu sunt permise civililor si nici la export.
Acum, daca ele sunt aduse pe filiera Ukrainiana, nu mai sunt probleme pentru ca la prima
"statie de ajustare" se scoate tot de pe teava si se refac specificatiile tehnice.
Nu tu shok pe teava, nu tu teava tronconica, nu opritori, Lisa direct, *.
Oricum, ce vine de la maica Rusia vine cu alta limitare in ceea ce priveste puterea de foc.
Si teava cu minimum 3 grooves este la ea acasa, indiferent cat de subtire ar fi teava in sine.
Avantaje si dezavantaje.
Una peste alta toate fac plici sau poc, in functie de puteri.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
geony

Post by geony »

M-ar interesa pentru pistoalele enumerate în titlui topicului diametrul exterior si interior al țevii.
Se poate masura cu șublerul.
tevez

Post by tevez »

Din ce ştiu, la Fort, diametrul interior este de cca. 6 mm. Diametrul exterior nu ştiu de ce contează.
MirceaCr

Post by MirceaCr »

Nu prea se poate masura cu sublerul, "falcile" acestuia avand din start 10 mm.... La fort, masurat cu rigla diametrul interior este de 6.2 mm, cel exterior de 12.1 mm. Precizia lasa de dorit insa la aceasta masuratoare...
Форт 17 Р
Image
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

MirceaCr wrote:Nu prea se poate masura cu sublerul, "falcile" acestuia avand din start 10 mm.... ...
:shock: o fi sublerul de la LEGO ? :mrgreen:
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
MirceaCr

Post by MirceaCr »

Ma refeream la falcile de masurat interiorul maestre Barthy. Acestea au 10 mm. Image
Форт 17 Р
Image
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

MirceaCr wrote:Ma refeream la falcile de masurat interiorul maestre Barthy. Acestea au 10 mm. Image
Si chiar nu poti masura diametre interioare mai mici de 10 mm cu sublerul din poza ? Miram-as ! Ia deplaseaza-i partea mobila catre stanga cam 5mm si introdu falcile de interior in teava pistolului. Vezi, masoara sau nu ?!
Sau te referi la faptul ca vrei sa iei o dimensiune mai in adancime, asa, cam pe la jumatatea tevii ? Stai fara grjia; la Fort ai acelasi diametru pe toata teava. Chestia cu tonconicitatea tevii tine de fratii Grimm.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
MirceaCr

Post by MirceaCr »

Maestre Barthy, cu respect sa traiti, dreptate aveti! Confundai cu cel clasic, adica asta de mai jos, la care masuratorile de interior se fac de la 10 mm in sus, falcile avand 10 mm. Nu m-am gandit la conicitate, ba chiar am sa-i satisfac curiozitatea colegului scotand diseara sublerul din sertar si masurand exact cele doua diametre. Stima!
Image
Форт 17 Р
Image
Post Reply