A doua arma ...

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

dica.G

Re: A doua arma ...

Post by dica.G »

gstemate wrote:deci la ora actuala, sa zicem o persoana fara permis (sotia) daca doreste sa achizitioneze pistol gaz ....... este necesara decat notificarea luata cu buletinul si cazier judiciar.... :( va rog lamuriti-ma. multumesc anticipat.
Da.
Mai multe arme = infracţiuni mai puţine! (sursa IGPR)
catalin_suzeanu

Post by catalin_suzeanu »

Din pacate o arma cu gaz nu poate fi folosita in spatiu inchis (lift, hol, camera). Daca tot doreste o arma, pentru a avea o mai mare singuranta de sine in locuri mai putin "ortodoxe", sa faca demersul pentru o arma cu proiectil din cauciuc (arma de autoaparare cu bila de cauciuc). O sa-i fie mult mai folositoare in caz de necesitate.

Stima
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
gstemate

Post by gstemate »

catalin_suzeanu wrote:Din pacate o arma cu gaz nu poate fi folosita in spatiu inchis (lift, hol, camera). Daca tot doreste o arma, pentru a avea o mai mare singuranta de sine in locuri mai putin "ortodoxe", sa faca demersul pentru o arma cu proiectil din cauciuc (arma de autoaparare cu bila de cauciuc). O sa-i fie mult mai folositoare in caz de necesitate.

Stima
Nu doreste o arma, ele ar fi tot pentru mine :roll: doar ca le-as achizitiona pe numele ei, in situatia in care se va cere permis pentru gaze i-as face decat permis...era doar un gand oricum. sau as putea chiar oare sa le distrug (gauresc la armurier, pt panoplie??) in stituatia asta mi-ar fi permis sa le pastrez fara a mai fi nevoie de inscriere in permis...??

SI am mai citit pe un forum ceva discutii legate de pastrarea armelor neletale, si anume bila de cauciuc. Pana la urma s-a ajuns la o concluzie finala, este nevoie de seif omologat sau este ok si o cutie de tabla din magazinele de profil?? pentru pastrarea prea periculoaselor arme :lol: :lol:
Streamer 2014 10X22T titan
Gammo maxima 5.5mm AC
nedumeritu

Post by nedumeritu »

gstemate wrote: .................................................................
Nu doreste o arma, ele ar fi tot pentru mine :roll: doar ca le-as achizitiona pe numele ei, in situatia in care se va cere permis pentru gaze i-as face decat permis...era doar un gand oricum. sau as putea chiar oare sa le distrug (gauresc la armurier, pt panoplie??) in stituatia asta mi-ar fi permis sa le pastrez fara a mai fi nevoie de inscriere in permis...??
Nu stiu cum faci dar reusesti cu o gratie desavarsita sa te faci ca nu intelegi ce ti se explica.
Dupa legea din Ro, chiar daca soacra ta are arma, tu nu ai voie sa o... detii, sau sa faci oarece chestii cu ea.
Asa, mai ieftin, te duci in fiecare zi cand vrei sa vezi o astfel de arma, clona, copie nefericita, fix la cel mai apropiat
magain de arme si te uiti atent la ea. SI mai ieftin, faci o colectie de poze cu ele.
Cam acesta ar fi dreptul tau cand arma NU ITI APARTINE.
Altfel, te faci colectionar, incerci sa intelegi sensul problemei si iti treci in permisul respectiv cate arme doreste sufletzelul tau.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
bozo

Post by bozo »

asta e tare... colectionar de copii de 2 lei...
dar fiecare cu pasiunea lui...
mai bine cauta arme stricate, modificate pt colectie si iesi mai bine
gstemate

Post by gstemate »

bozo wrote:asta e tare... colectionar de copii de 2 lei...
dar fiecare cu pasiunea lui...
mai bine cauta arme stricate, modificate pt colectie si iesi mai bine

Astea le avem, cu astea defilam... daca stateam in state poate imi permiteam sa colectionez arme adevarate nu replici de 2 lei... eu atat imi permit sa colectionez... este posibilitatea mea. (probabil nu am avut jucarii cand eram mic). Am letala de la servici. am si o prastie cu cauciuc pt acasa :P ... nu vad ce e rau in a=ti cumpara jucarii de oameni mari :cry: :oops: pana la urma e nebunia mea.
Gammo maxima 5.5mm AC
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Nu e nici o nebunie, si nici nu e nimic rau in a colectiona arme fie ele si "clone de doi lei". Armele sunt fascinante in opinia mea nu doar pentru efectele pe care le produc cand sunt utilizate ci si pentru felul in care sunt facute, tehnologiile inglobate, solutii constructive, metalurgie, decoratiuni, etc. Majoritatea celor prezenti pe aceasta sectiune a acestui forum sunt pasionati de arme si sunt convins ca daca ne-ar permite bugetele personale si legea, multi dintre noi am avea colectii impresionante de arme mai mult sau mai putin adevarate. Asa ca nu considera ca esti singurul "nebun", suntem multi "atinsi de boala" :D

Sa fii insa atent la urmatorul aspect: Daca dupa modificarile legii armelor, armele "pe gaz" vor fi trecute in permis, atunci, in cazul cel mai fericit, e posibil sa ramai cu statutul de detinator fara a mai avea dreptul de port in afara locuintei. Daca asta nu te deranjeaza, atunci, Drum Bun spre Bulgaria si spor la cumparaturi! :) (repejor cat timp inca nu s-a modificat legea)
Oricum, daca lucrurile se complica si noile reglementari sunt mai aspre decat anticipam, vei putea fara probleme sa duci armele la un armurier autorizat care sa ti le transforme asa incat sa nu mai poata fi folosite in scopul pentru care au fost fabricate si sa le pastrezi ca arme de panoplie. Din cate stiu numarul acestora nu e limitat.
gstemate

Post by gstemate »

Safe&Sound wrote:Nu e nici o nebunie, si nici nu e nimic rau in a colectiona arme fie ele si "clone de doi lei". Armele sunt fascinante in opinia mea nu doar pentru efectele pe care le produc cand sunt utilizate ci si pentru felul in care sunt facute, tehnologiile inglobate, solutii constructive, metalurgie, decoratiuni, etc. Majoritatea celor prezenti pe aceasta sectiune a acestui forum sunt pasionati de arme si sunt convins ca daca ne-ar permite bugetele personale si legea, multi dintre noi am avea colectii impresionante de arme mai mult sau mai putin adevarate. Asa ca nu considera ca esti singurul "nebun", suntem multi "atinsi de boala" :D

Sa fii insa atent la urmatorul aspect: Daca dupa modificarile legii armelor, armele "pe gaz" vor fi trecute in permis, atunci, in cazul cel mai fericit, e posibil sa ramai cu statutul de detinator fara a mai avea dreptul de port in afara locuintei. Daca asta nu te deranjeaza, atunci, Drum Bun spre Bulgaria si spor la cumparaturi! :) (repejor cat timp inca nu s-a modificat legea)
Oricum, daca lucrurile se complica si noile reglementari sunt mai aspre decat anticipam, vei putea fara probleme sa duci armele la un armurier autorizat care sa ti le transforme asa incat sa nu mai poata fi folosite in scopul pentru care au fost fabricate si sa le pastrezi ca arme de panoplie. Din cate stiu numarul acestora nu e limitat.

multumesc frumos!
Gammo maxima 5.5mm AC
Post Reply