Pistol autoaparare

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

haiosu

Re: Pistol autoaparare

Post by haiosu »

te asteptam... :mrgreen:
mihaimcg

Post by mihaimcg »

Dupa studierea forumului si dupa o indelunga asteptare (pistol indisponibil pentru comercializare), incepand de astazi, sunt fericitul posesor al unui pistol Fort 14 R.
Banuiesc ca foarte multi dintre voi cunoasteti acest pistol si probabil ca ati si tras cu el, asa ca nu cred ca are rost sa fac eu un review. Pot sa va spun doar ca este foarte mare si impresionant.
Mi-am cumparat si munitie 9 mm marca Y.A.S.. Ce parere aveti de aceasta marca de munitie ? Este buna de ceva ?
Pistolul este destul de uns prin toate incheieturile, direct din fabrica. Trebuie sa mai fac ceva inainte de prima tragere ? Am citit pe undeva pe forum ca este recomandat ca inainte de prima tragere, pistolul sa fie desfacut complet si uns. Asa este ?
As aprecia cateva sfaturi inainte de prima tragere.
Va multumesc anticipat.
tevez

Post by tevez »

Felicitări pentru achiziţie, să-l stăpâneşti sănătos şi fără incidente! Este o alegere bună, nu va dezamăgi!
Despre muniţia Y.A.S. nu ştiu ce să zic, am înţeles că e axcelentă ca precizie dar sincer le cam încurc între
ele de când cu atâtea apariţii pe piaţă (altă dată erau doar două şi bune....de fapt nu prea bune :lol: ) iar
un review nu e o idee rea, la modelul 14 nu s-a făcut. Dacă pistolul are în el substanţă din aceea de care
se foloseşte la unele arme cât timp stau în magazin, aceasta trebuie îndepărtată dar de la alţi ueri cu Fort
nu am auzit de aşa ceva. Demontarea completă e ok cu condiţia ca la fional, după ce-l refaci, să nu rămâi
cu piese "în plus". Eu cred că e suficientă doar demontarea parţială (manşon şi arc) şi curăţarea-ungerea
cu Balistol dar cine mai are Fort poate spune mai multe...
La prima tragere singurul sfat e să mergi într-un loc sigur, pentru că legal se trage doar în poligon şi în
caz de autoapărare. Bilele de cauciuc pot ricoşa din pereţii de beton sau alte corpuri dure, deci atenţie
la distanţa de tragere şi în ce tragi, mie mi s-a întors un pellet teas cu a.c. într-o placă de azbest mai
demult. Şi, desigur, regulile de la tragerile în poligon, nu îndrepţi arma decât spre ţinta în care tragi,
verifici la final să nu ai muniţie pe ţeavă, etc.
Detalii mai găseşti şi pe aici: http://www.romsdc.ro/forum/viewtopic.ph ... 20&start=0
http://www.romsdc.ro/forum/viewtopic.ph ... 42&start=0
:)
mihaimcg

Post by mihaimcg »

@tevez: multumesc pentru urari si pentru sfaturi.
Se aude ceva de vreo intalnire organizata (de preferabil in week-end) la poligon ?
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

mihaimcg wrote:@tevez: multumesc pentru urari si pentru sfaturi.
Se aude ceva de vreo intalnire organizata (de preferabil in week-end) la poligon ?
intai sa dea coltu ierbii....
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
mihaimcg

Post by mihaimcg »

BARTHY 2 wrote:intai sa dea coltu ierbii....
Poate c-ar merge si pe zapada sau in poligon acoperit. :)

Am desfacut aseara pistolul si l-am curatat. Era plin de vaselina. L-am sters si apoi l-am uns peste tot cu Balistol.
Inainte sa-l desfac si sa-l ung, observasem o mica problema (daca-i pot spune asa). Daca trageam mansonul inchizator doar un pic (1 - 1,5 cm), fara a-l duce pana la capat, nu mai revenea complet in pozitia intiala (ramanea teava cam 1 cm in afara) si trebuia sa imping manual mansonul inchizator in fata.
Dupa ce l-am desfacut si l-am uns, a disparut aceasta mica problema.
Pe masura ce o sa-l mai butonez si o sa trag cu el, o sa fac si un mic review.
MirceaCr

Post by MirceaCr »

[quote="BARTHY 2
intai sa dea coltu ierbii....[/quote]
... ca unii au zamace care crapa la temperaturi negative ;))
Форт 17 Р
Image
tevez

Post by tevez »

mihaimcg wrote:Daca trageam mansonul inchizator doar un pic (1 - 1,5 cm), fara a-l duce pana la capat, nu mai revenea complet in pozitia intiala (ramanea teava cam 1 cm in afara) si trebuia sa imping manual mansonul inchizator in fata.
Am mai auzit şi la alţi posesori de Fort de chestia asta, nu e nimic "grav". :wink: Poligonul subteran (nu putem vorbi la plural
despre aşa ceva în România) e un pic mai scump şi destul de mic, ideal e să meargă maxim 5-6 inşi odată.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

tevez wrote:
mihaimcg wrote:Daca trageam mansonul inchizator doar un pic (1 - 1,5 cm), fara a-l duce pana la capat, nu mai revenea complet in pozitia intiala (ramanea teava cam 1 cm in afara) si trebuia sa imping manual mansonul inchizator in fata.
Am mai auzit şi la alţi posesori de Fort de chestia asta, nu e nimic "grav". :wink: Poligonul subteran (nu putem vorbi la plural
despre aşa ceva în România) e un pic mai scump şi destul de mic, ideal e să meargă maxim 5-6 inşi odată.
Poligonul subteran este excelent numai ca are trei linii de tragere si atat.
Restul se distreaza socializand si belind [scuze pentru exprimarea academica] cepele prin geamul larg de 25x25 cm.
Desigur, nu este frig, este curat si bine accesorizat.
La proiectarea lui si-a bagat coada unul care stia cu ce se mananca astea.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
sith

Post by sith »

Asta cam asa e, dar dupa ce-l mai rodezi un pic efectul dispare treptat ... Cred ca de vina e arcul cam slab. Dupa ce-l mai uzezi un pic culiseaza mai usor.

Verifica-l fara incarcator in el sa vezi ca nu mai face ... :)
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
mihaimcg

Post by mihaimcg »

tevez wrote:Poligonul subteran (nu putem vorbi la plural
Si eu care ma gandeam sa vad ce poligon este mai aproape de cartierul meu............ :shock:
Slava Domnului ca nu a trebuit sa trimitem noi romanii primii oameni pe Luna, ca si acum ne uitam cu luneta unde sa aterizam.

Am inteles ca in incarcator intra maxim 15 cartuse, dar numai dupa ce o sa se lase un pic arcul (ca pielea la pantof :D ). Mi-a fost recomandat ca la inceput sa introduc doar cate 10 cartuse, iar dupa ce o sa se lase arcul vor intra si 15 cartuse. O sa fac teste si o sa va spun.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

mihaimcg wrote:
tevez wrote:Poligonul subteran (nu putem vorbi la plural
Si eu care ma gandeam sa vad ce poligon este mai aproape de cartierul meu............ :shock:
Slava Domnului ca nu a trebuit sa trimitem noi romanii primii oameni pe Luna, ca si acum ne uitam cu luneta unde sa aterizam.

Am inteles ca in incarcator intra maxim 15 cartuse, dar numai dupa ce o sa se lase un pic arcul (ca pielea la pantof :D ). Mi-a fost recomandat ca la inceput sa introduc doar cate 10 cartuse, iar dupa ce o sa se lase arcul vor intra si 15 cartuse. O sa fac teste si o sa va spun.
Intra cate vrea sufletelul tau, fara efort. Ai incercat UpLula de la
http://www.zahal.org/products/universal ... ent=150015 :?:
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
tevez

Post by tevez »

mihaimcg wrote:Si eu care ma gandeam sa vad ce poligon este mai aproape de cartierul meu............ :shock:

Nu, unul dar bun, poligonul UTI. Poţi să încarci şi să descarci boabele din magazie ca să se mai înmoaie arcul şi ca să
faci muşchi+julituri la degete. Dipozitivul acela de încărcat este super-fain, mai ales pentru poligon, pentru cei care
au multe încărcătoare mai ales.
mihaimcg

Post by mihaimcg »

nedumeritu wrote: Intra cate vrea sufletelul tau, fara efort. Ai incercat UpLula de la
http://www.zahal.org/products/universal ... ent=150015 :?:
Este foarte interesant dispozitivul. Totusi nu-i vad utilitatea (chiar daca este doar 30 USD), decat daca as lucra la brigada Antitero. Diferenta consta in incarcarea in 15 secunde, fata de 1 minut.
dias

Post by dias »

tevez wrote:
mihaimcg wrote:Va multumesc mult pentru invitatie, dar nu cred ca o sa pot sa vin la intalnirea din acest week-end din poligon.
In schimb sunt hotarat sa-mi cumpar pistol.
Ce-mi recomandati intre Fort 17 R si Fort 18 R ? Sunt diferente notabile intre cele doua arme (nu ma refer doar la lungimea tevii) ? Ma intereseaza precizia, durabilitatea, etc..
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Toate cele bune!
Fort 18 este practic un 17 cu ţeava mai lungă. Este ceva mai puternic dar şi mai greu de purtat.
La precizie...este precis chiar foarte precis pentru un pistol cu bilă de cauciuc dar nici 17 nu e
deloc slab. Aşa că...alegerea e foarte grea, acum depinde de fiecare, oricum ambele sunt faine.
Este un Fort 18 de vânzare aici la rubrica de anunţuri. La poligon sâmbătă se vor prezenta şi
posesori de 17 şi de 18, vorbeşte cu 'mnealor să-ţi povestească după ce şi cum şi apoi vezi şi
cum ţi se potriveşte arma (pentru cei mai masivi nu e mare diferenţă dar pentru cei mai mici
contează la portul de zi cu zi).
Spor la cumpărături şi să fi mulţumit de el, oricare ar fi.
Post Reply