EKOL VIPER 2.5" - cal. 9mm Rubber/P.A.K.
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Foarte buna treaba asta. Auzisem de ea de la prima excursie in Bulgaria, dar nimeni nu stia exact sau ocolea raspunsul. Intrebarea mea este daca e singura arma care poate fi achizitionata si ptr bila. Ca bulgarii vand multe modele de arme pe gaz, si din cate stiu mai multe pot trage cu bila. Oricum, revolverul e al naibii de frumos. Din ce material e facut? Si cum poate fi folosit in poligon? Cu curaj sau moderat?
In alta ordine de idei, Dane... auzisem ceva de un baikal pe gaz facut din otel, tot de la bulgari. Eu pe net nu am gasit. Stii ceva de el?
In alta ordine de idei, Dane... auzisem ceva de un baikal pe gaz facut din otel, tot de la bulgari. Eu pe net nu am gasit. Stii ceva de el?
-
nedumeritu
Sa o luam pe rand, chestia asta de am luat-o eu face parte dintr-o comandahedone wrote:Foarte buna treaba asta. Auzisem de ea de la prima excursie in Bulgaria, dar nimeni nu stia exact sau ocolea raspunsul. Intrebarea mea este daca e singura arma care poate fi achizitionata si ptr bila. Ca bulgarii vand multe modele de arme pe gaz, si din cate stiu mai multe pot trage cu bila. Oricum, revolverul e al naibii de frumos. Din ce material e facut? Si cum poate fi folosit in poligon? Cu curaj sau moderat?
speciala facuta de firma Sotis.bg la turci. Chestiile astea chiar sunt
facute tehnologic din productie si proiectare sa mearga si cu gaz si cu
bila si in plus sa functioneze cu 9mm PA [munitia de pistol], dar desigur
si cu munitia originala, .380 R rubber or gas.
Legal totul este posibil pentru ca suntem cetateni ai altei tari in care
astfel de arme sunt legale si avem dreptul sa le cumparam/aduce acasa/folosi.
La vama nu sunt probleme si precedentul este deja creat de mine,
oricand se poate face referire la el.
Cat despre materialul din care este facut, nu sunt probleme majore.
Butoiasul si teava de 2,5" sunt din otel gros si solid.
Necesita unele finisari interne, mai ales la bavurile si sanfrenul orificiilor
din butoias, dar nu sunt probleme de modificari. Practic este un fel
de lustruire/finisare.
Revolverul nu face prea mult zgomot, pentru ca in continuarea tevii exista
o lungime de peste 1cm mult mai larga in care se afla filetul pentru
adaptoarele de lansat bile de 17 sau rachete de semnalizare de 15.
Decompresarea gazelor pe lungimea aceea de aproape 1cm face ca
zgomotul destensiei gazelor sa nu fie asa de puternic ca la un pistol.
Baikal din otel se produce doar la Ijevsk si are ceva particularitati,
este complet din otel si se pare ca are teava ghintuita dar tronconica.
Alta arma de otel, tot revolver, dar nu din Rusia ca baikalul, ar fi un
revolver Schmeisser, o frumusete neagra, din otel toata si care se poate
lua de la Chisinau, ultimul pret de raft era pe 3333 MLD.
Ambele modele in discutie sunt pe bila de cauciuc dar functioneaza si cu
blank.
Solutia Ekol Viper este una de criza, mult mai ieftin decat orice si foarte
cuprinzator ca si proprietati/caracteristici.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
Ca tot veni vorba de jucarii de pe alte meleaguri, mai zilele trecute am taclalit un pic cu un amic ce lucra cu arme zi de zi si mai e si pasionat. Normal ca din pusca-n pusca am ajuns si la pistoale si chiar si la gaz si bila, ca doar tot arme scrie in lege ca sunt, nu jucarii. Eu la astea nu ma pricep, n-am decat vechiul Carpati cu gaz cu care am tras cu totul vreo 2 magazii si-l mai curat cand si cand si m-am mai "jucat" cu vreo 2-3 ale unor prieteni, arme din comertul nostru "oficial". Pentru ca termenii mei de comparatie nu sunt tot astfel de jucarii ci arme cat se poate de arme, am ramas profund dezamagit de cum sunt facute acestea cu bila (poate ca Fort nu m-ar dezamagi asa tare
). Sincer, n-as da bani pe asa ceva nici sa n-am ce face cu ei.....Parerea mi-a fost confirmata de respectivul amic ca si de AEST-ul local care a scos la casare cu zecile turcisme cu gaz sau bilute cu ocazia preschimbarii actelor, chiar mai multe decat nemtestile de la noi din magazine. Culmea e ca pe cele mai multe le-au casat la solicitarea posesorilor - de cand cu restrictia la 2 buc. nu mai vrea nimeni sa tina o rabla numa sa-i ocupe locul in permis. Defectiunile au fost "de toate natiile" posibile si erau numa bune sa deschizi o expozitie pentru descurajarea eventualilor cumparatori de astfel de arme.
Daca e sa iei o arma numa ca s-o tii inchisa intr-o cutie sau sa-ti atarne un kg la "cingatoare" mai bine ma lipsesc.
Chiar nu reusesc sa va inteleg entuziasmul - daca tot e s-alergi dupa caruta de acte, mai bine te faci colectionar, cumperi o arma sanatoasa cu care iesi si tragi cu adevarat in poligon, la sute de metri nu la m, sute de cartuse si ani la rand si nu cateva in rastimp de vreo doua luni. Si daca tot vrei sa vezi cum e cu energiile macar masori in sute de J nu in J singurei si firavi.
Pentru tot balamucul ce este exact acelasi, sa raman la o jucarie gata stricata din magazin pe care sa dau cat pe una adevarata, sa trag cu pocnitori la fel de scumpe ca si cartusele serioase, in acelasi poligon si cu aceleasi costuri chiar ca nu vad unde-i rostul. Si sa nu-mi spuneti ca-l aveti pentru partea cu protectia personala in caz de.....ca doar concluzia zecilor de postari in materie este ca ori iti cumperi spray (mai ales ca acum s-a omologat si cel cu "esenta" de ardei iute=capsantina) ori o iei la picior
Daca e sa iei o arma numa ca s-o tii inchisa intr-o cutie sau sa-ti atarne un kg la "cingatoare" mai bine ma lipsesc.
Chiar nu reusesc sa va inteleg entuziasmul - daca tot e s-alergi dupa caruta de acte, mai bine te faci colectionar, cumperi o arma sanatoasa cu care iesi si tragi cu adevarat in poligon, la sute de metri nu la m, sute de cartuse si ani la rand si nu cateva in rastimp de vreo doua luni. Si daca tot vrei sa vezi cum e cu energiile macar masori in sute de J nu in J singurei si firavi.
Pentru tot balamucul ce este exact acelasi, sa raman la o jucarie gata stricata din magazin pe care sa dau cat pe una adevarata, sa trag cu pocnitori la fel de scumpe ca si cartusele serioase, in acelasi poligon si cu aceleasi costuri chiar ca nu vad unde-i rostul. Si sa nu-mi spuneti ca-l aveti pentru partea cu protectia personala in caz de.....ca doar concluzia zecilor de postari in materie este ca ori iti cumperi spray (mai ales ca acum s-a omologat si cel cu "esenta" de ardei iute=capsantina) ori o iei la picior
-
nedumeritu
Foarte reale si pertinente observatiile de mai sus.violiv wrote:Ca tot veni vorba de jucarii de pe alte meleaguri, mai zilele trecute am taclalit un pic cu un amic ce lucra cu arme zi de zi si mai e si pasionat. Normal ca din pusca-n pusca am ajuns si la pistoale si chiar si la gaz si bila, ca doar tot arme scrie in lege ca sunt, nu jucarii. Eu la astea nu ma pricep, n-am decat vechiul Carpati cu gaz cu care am tras cu totul vreo 2 magazii si-l mai curat cand si cand si m-am mai "jucat" cu vreo 2-3 ale unor prieteni, arme din comertul nostru "oficial". Pentru ca termenii mei de comparatie nu sunt tot astfel de jucarii ci arme cat se poate de arme, am ramas profund dezamagit de cum sunt facute acestea cu bila (poate ca Fort nu m-ar dezamagi asa tare). Sincer, n-as da bani pe asa ceva nici sa n-am ce face cu ei.....Parerea mi-a fost confirmata de respectivul amic ca si de AEST-ul local care a scos la casare cu zecile turcisme cu gaz sau bilute cu ocazia preschimbarii actelor, chiar mai multe decat nemtestile de la noi din magazine. Culmea e ca pe cele mai multe le-au casat la solicitarea posesorilor - de cand cu restrictia la 2 buc. nu mai vrea nimeni sa tina o rabla numa sa-i ocupe locul in permis. Defectiunile au fost "de toate natiile" posibile si erau numa bune sa deschizi o expozitie pentru descurajarea eventualilor cumparatori de astfel de arme.
Da' eu revolver nu aveam, sunt colectionar... si loc mai am.
Pentru autoaparare am sa imi iau cum ma intorc in capitala ceva pe
glont. Ca sa nu mai am probleme. Am avut un Glock 17 standard dar l-am
vandut acum aproape un an.
Am vazut cate ceva israelit la UTI, la camera lor cu "mostre". Poate...
Cand vreau sa trag si sa ma simt bine, merg la poligoanele din Chisinau.
Am la dispozitie arme de la 1900 incoace inclusiv mitraliera Maxim cu
afet si scut, cea pusa pe troica de atac a cazacilor.
De ce naiba sa imi fac bube in cap si sa trag cu glont "inchis" intr-un
poligon care imi poate oferi cel mult un Glock in afara de cel ce il acuc eu?
Alta este treaba dupa ce tragi cu AK47 Saiga sau cu un MP autentic. nu?
Si acolo munitia se ia [din cea din stocuri, e drept, cu rateuri] dar se ia
la kilogram, ca sa zic asa.
Au acolo tot timpul cam 30-40 de tipuri de arme cu care sa iti faci de lucru.
O sesiune acolo este de departe mai ieftina decat orice ti-ai putea imagina.
Instructori specializati sunt, in tir dinamic, fosti Spetznaz, luptatori in
Afganistan. Deci chiar stiu ce fac si vorbesc, si vorbesc si romaneste,
culmea.
Poate drumul si timpul sa fie o problema, dar la pensie iti mai permiti
din cand in cand.
Si cand mi-a stat in putere am luat cu mine si pe altii de pe acest forum.
NU cred sa fi uitat chiar toti.
Nimeni nu a platit nimic, au fost invitati.
Pe urma, la intoarcere, capul la fund, pauza s-a terminat.
Stam si frecam Ballistolul, mai demontam, mai re-montam si cam asa.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
-
Angel_Of_Light
Sa fiu sincer eu as propune mai prin primavara cand va mai fi cald sa ne strangem mai multi si sa facem un drum pana in Moldova la o tragere in poligonu de la Dinamo asa cum trebuie cu cat mai multe arme posibile, pentru mine ar fi o experienta veritabila si cred ca multora le-ar placea. Totul cu banu jos, corect ca sa nu existe discutii. Ce parere aveti? Nu va face nimeni cinste la nimeni, cat avem atata cheltuim si vedem ce iese. Macar ne putem apuca de acum sa strangem bani ca sa stim macar ca nu ne prinde momentul 0 cu buzunaru gol.
-
nedumeritu
De acord.Angel_Of_Light wrote:Sa fiu sincer eu as propune mai prin primavara cand va mai fi cald sa ne strangem mai multi si sa facem un drum pana in Moldova la o tragere in poligonu de la Dinamo asa cum trebuie cu cat mai multe arme posibile, pentru mine ar fi o experienta veritabila si cred ca multora le-ar placea. Totul cu banu jos, corect ca sa nu existe discutii. Ce parere aveti? Nu va face nimeni cinste la nimeni, cat avem atata cheltuim si vedem ce iese. Macar ne putem apuca de acum sa strangem bani ca sa stim macar ca nu ne prinde momentul 0 cu buzunaru gol.
Eu antamez problema la factorii de decizie de acolo si voi numai sa
va adunati banutii pentru munitie. Si sa va faceti aranjamentele cu
transportul si toate cele.
Ideea este buna si de studiat.
Eu oricum merg acolo zilele aceste, sper, si pun in discutie problema,
printre doua paharele de Cagor [sau Cahor - cine stie cunoaste...
Asta daca ma lasa sanatatea, oarecum, aia urata mie de hedone...
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
-
Angel_Of_Light
Da, e bine sa fie discutata din-nainte ca sa fie si ei pregatiti ce sa ne ofere, ca totusi nu cred ca merita sa mergem ca sa tragem doar cu 1 pistol 2, experienta e cu atat mai variata cu cat armele sunt mai variate. Si eu zic ca pana in primavara e timp berechet sa fim toti pregatiti (la bani normal).
Si ca sa facem asta mai devreme nu cred ca e bine, deci eu propun in primavara. Eu deja ma apuc sa pun deoparte din salariu, nu-i mai cumpar nimic la sotie, gata, buget de austeritate! Totul pentru o cauza nobila.

Si ca sa facem asta mai devreme nu cred ca e bine, deci eu propun in primavara. Eu deja ma apuc sa pun deoparte din salariu, nu-i mai cumpar nimic la sotie, gata, buget de austeritate! Totul pentru o cauza nobila.
-
nedumeritu
cauza nobila ca draqu'... doar plumbi in vant...
Mai tii minte din tineretile... mele
, era un cantec de mahala:
Dust in the wind... everything is dust in the wind...
il cantau niste fraieri de tzambalagii...
aia de la Kansas, tre' sa-i stii...
Mai tii minte din tineretile... mele
Dust in the wind... everything is dust in the wind...
il cantau niste fraieri de tzambalagii...
aia de la Kansas, tre' sa-i stii...
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
-
Angel_Of_Light
Pai hai sa fim seriosi... intre niste bile da cauciuc in vant si niste plumbi.... e o diferenta, plus ca acolo mai ai niste vinisor din ala dulce ca mierea, mai iti clatesti ochii cu niste.... arme blonde de distrugere in masa (ca parca erau ca mustele ultima data cand am fost, unde eram noi pe acolo treceau si ele) asa ca ramai cu ceva placut. Eu zic ca merita si ala chiar se numeste poligon si in plus... tot vrea nevastea-mea sa mai bag niste bani in casa in renovari, in mobila in.... pai chiar asa sa nu ne facem si noi nici o placere?

-
nedumeritu
Frumos ar fi sa mergem cand infloresc teii.
Stii ca ultimii kilometri inainte de intrare in Chisinau, drumul trece prin
codri de tei?
Poti sa mori de placere acolo.
Iar Cahor-ul nu se strica, e din poama culeasa dupa ce a dat gerul de
minim -10 grade...., ehehe, arta frate!
Stii ca ultimii kilometri inainte de intrare in Chisinau, drumul trece prin
codri de tei?
Poti sa mori de placere acolo.
Iar Cahor-ul nu se strica, e din poama culeasa dupa ce a dat gerul de
minim -10 grade...., ehehe, arta frate!
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
-
Angel_Of_Light
Pai da ar fi o idee, dar teii cam infloresc pe la sfarsitul lui mai inceputu lui iunie din cate tin eu minte
(o sa ne iasa ochii asteptand pana atunci
)
Atunci ar fi chiar o vreme de gratar si alte nebunii deci chiar ar fi frumos. Eu sunt de acord pentru periada aia, ramane sa vedem si ceilati cum zic, ca poate au concedii sau mai stiu eu ce.
Atunci ar fi chiar o vreme de gratar si alte nebunii deci chiar ar fi frumos. Eu sunt de acord pentru periada aia, ramane sa vedem si ceilati cum zic, ca poate au concedii sau mai stiu eu ce.
-
nedumeritu
-
Angel_Of_Light
-
nedumeritu
Mie oricum imi trebuie o lista cu nume de persoane si BI/CI.
Fiind vorba despre un numar mai mare de persoane totul va fi
mai mult decat by-the-book.
Aia trebuie sa scoata munitie pentru armele mai rare si alte chestii.
Vom fi prezentati ca fiind o delegatie.
Cam asta ar fi ideea avansata de ei. Si ei nu vad nici o problema.
Fiind vorba despre un numar mai mare de persoane totul va fi
mai mult decat by-the-book.
Aia trebuie sa scoata munitie pentru armele mai rare si alte chestii.
Vom fi prezentati ca fiind o delegatie.
Cam asta ar fi ideea avansata de ei. Si ei nu vad nici o problema.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
Asta nu-mi placu. N-ai inteles tu ce-am zis acolo, dar pana la a-ti vrea raul, e cale lunga. Eu am ce am din pct de vedere al clubului pe care-l reprezint. Punct. In rest, numai de bine, sanatate si sa ne vedem cu bine pe unde ne-om mai intalni. Nu cred ca nu am fost cu bun simt cand ne-am intalnit si prima data.nedumeritu wrote:Asta daca ma lasa sanatatea, oarecum, aia urata mie de hedone...
Sa revenim "umpic" la Baikalu ala ca tare ma roade. Zicea Cristi de la Giurgiu ca are un Baikal luat din Bulgaria, otel, merge numa cu gaz. Ala nu stiu eu care e.
Cat despre revolverul acesta, daca e atat de usor de luat, il vreau. Autorizatia imi sta in cui