Comentati acest reportaj va rog

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

catalin_suzeanu

Post by catalin_suzeanu »

Organismul uman reactioneaza foarte ciudat la "experiente" de genul acesta. Au fost situatii cand un glont de plumb nu a produs moartea victimei, datorita unghiului sub care a cazut traiectoria proiectilului fata de craniu acesteia.
Se prea poate ca si proiectilul de cauciu sa fi ricosat din tampla victimei din "reportajul" de mai sus, precum o minge de ping-pong din coltul mesei de joc.
A existat o alta situatie in care proiectilul de cauciuc s-a infipt in obrazul victimei fara ca aceasta sa fie "eliminata" (incident intre soferi)...

Cu stima,

Cata
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
yanq

Post by yanq »

..a existat si "celebra" situatie cand interlopul cu vreo 6 gloante in el a mai avut puterea sa manuiasca sabia si sa reteze mana politistului...
Walther PP Nickel
Image
danezu

Post by danezu »

Pai bine,acum sunt mii de cazuri,asa si "baietzashii" aia meseriasi care s-au impuscat de curand si la 2 bile unul a dat coltul (Caiac sau ceva de genul asta).
Mai tine si de noroc si de tragator si de victima......
Walter PP 10x22T - BLACK
yanq

Post by yanq »

danezu wrote:Pai bine,acum sunt mii de cazuri,asa si "baietzashii" aia meseriasi care s-au impuscat de curand si la 2 bile unul a dat coltul (Caiac sau ceva de genul asta).
Mai tine si de noroc si de tragator si de victima......
..nu au fost bile in cazul lui Caiac...au fost gloante reale....cel care l-a impuscat avea permis de port arma pentru pistol cu bile.....dar a tras cu glont...probabil a gresit pistolul cand l-a scos din toc...
Walther PP Nickel
Image
danezu

Post by danezu »

Asta e,a tras si omu' cu ce avea la el :lol:
Walter PP 10x22T - BLACK
radu.b

Post by radu.b »

MrPlici wrote:Dn radu ? din experienta dumneavoastra daca ai tragi unuia in tampla sau cap cu un pistol cu bila de cauciuc de la aproximativ 2 m cam ce credeti ca ar pati ?

Eu propun sa ne gandim toti la idei , sa facem un experient cat mai aproapiat de realitate sa vedem daca ne ajuta pistolul sau fuga :?:
Buna ziua.
Eu am spus mai devreme de blank nu de cartus cu bila. Experienta :D sincer nu am si nu am incercat sa-mi trag in tampla nici-o bila :lol: nici pe nas...(desi as fi tentat) :lol: .
Trecand la lucruri serioase de la distanta de 2m orice proiectil, chiar daca este de cauciuc ar produce rani grave, mai ales la nivelul capului.
Cu respect.
radu.b

Post by radu.b »

catalin_suzeanu wrote:Organismul uman reactioneaza foarte ciudat la "experiente" de genul acesta. Au fost situatii cand un glont de plumb nu a produs moartea victimei, datorita unghiului sub care a cazut traiectoria proiectilului fata de craniu acesteia.
Se prea poate ca si proiectilul de cauciu sa fi ricosat din tampla victimei din "reportajul" de mai sus, precum o minge de ping-pong din coltul mesei de joc.
A existat o alta situatie in care proiectilul de cauciuc s-a infipt in obrazul victimei fara ca aceasta sa fie "eliminata" (incident intre soferi)...

Cu stima,

Cata
.
Tot respectul domnul Suzeanu.
Dar ce spuneti dumneavoastra sunt exceptii. Daca va aduceti aminte la revolutie a fost un tanar ranit la cap de un glont 7,62 pe la Gara de Nord si proiectilul a ricosat . Inca odata sunt exceptii care nu confirma regula.
In cazul nostru sa fiti sigur ca daca ii punea pistolul la tampla si tragea cu bila consecitele erau tragice.
Cu respect.
catalin_suzeanu

radu.b wrote:
catalin_suzeanu wrote:Organismul uman reactioneaza foarte ciudat la "experiente" de genul acesta. Au fost situatii cand un glont de plumb nu a produs moartea victimei, datorita unghiului sub care a cazut traiectoria proiectilului fata de craniu acesteia.

Cu stima,

Cata
.
Tot respectul domnul Suzeanu.
Dar ce spuneti dumneavoastra sunt exceptii. Daca va aduceti aminte la revolutie a fost un tanar ranit la cap de un glont 7,62 pe la Gara de Nord si proiectilul a ricosat . Inca odata sunt exceptii care nu confirma regula.
In cazul nostru sa fiti sigur ca daca ii punea pistolul la tampla si tragea cu bila consecitele erau tragice.
Cu respect.
Nici nu cred ca cineva poate intelege altceva decat ceea ce am spus si eu...
Va redau ceea ce am scris mai sus pentru a elimina orice confuzie:
catalin_suzeanu wrote: ............Au fost situatii cand un glont de plumb nu a produs moartea victimei, datorita unghiului sub care a cazut traiectoria proiectilului....

Fix ceea ce spuneti si dvs in postul-replica:
radu.b wrote: ............un tanar ranit la cap de un glont 7,62 pe la Gara de Nord si proiectilul a ricosat"...
In alta ordine de idei, am 22 ani de cariera militara ceea ce inseamna ca am prins revolutia ca ofiter activ (nu m-am "pensionat" spre deznadejdea altora 8) ) si cunosc situatii mult mai "La limita imposibilului" decat un simplu ricoseu dintr-un craniu uman...

Cu stima,

Cata
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
Babanu

Post by Babanu »

ati fost ofiter activ in timpul revolutiei, atunci spuneti-ne si noua cine a tras in populatie? Teroristii arabi, securitatea sau chiar armata? 8)
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Babanu wrote:ati fost ofiter activ in timpul revolutiei, atunci spuneti-ne si noua cine a tras in populatie? Teroristii arabi, securitatea sau chiar armata? 8)
Indiscretule!
Curiosule!
Uite asa mor curiosii, de tineri.
Aluneca pe sapun in baie..., de la etajul 7,
tocmai cand trecea metroul pe acolo...
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
MrPlici

Post by MrPlici »

Dn radu cat tine un ban pe acest forum ? :shock:
_ Image

nedumeritu

Post by nedumeritu »

MrPlici wrote:Dn radu cat tine un ban pe acest forum ? :shock:
Nu destul.
And the size matters !
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Babanu wrote:................? ...............................? 8)

Cica doi iezi, crosetau benzina cu joagarul in pod.
Vine mama lor, porcul si-i intreaba :
- Ia mai plecati mai la joaca !
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
catalin_suzeanu

Babanu wrote:ati fost ofiter activ in timpul revolutiei, atunci spuneti-ne si noua cine a tras in populatie? Teroristii arabi, securitatea sau chiar armata? 8)
Nu cred ca e nici forumul si nu am nici dreptul sa raspund intrebarii de mai sus.
Singurul fapt ce ar putea lega evenimentele de atunci cu forumul si chiar cu subiectul dezbatut in acest topic, este acela al dezastrului pe care l-ar fi facut armamentul de pe tehnica "acuzata" ca ar fi tras in revolutionari. Imaginile ar fi fost acelea ale unui film de groaza, cu trupuri retezate de la jumatate, cu resturi din trupurile sfartecate, toate produse de armamentul ce a fost "aratat cu degetul" de catre cei ce chiar au dorit si doresc in continuare sa acuze armata (excluzand cazurile izolate, prezente oriunde si oricand).
Consider ca trebuie sa ma opresc aici pentru ca nu e nici un subiect tocmai placut, in plus de aceasta, nu-mi face placere sa-mi aduc aminte de acele vremuri in care, ca si altii asemeni mie, am pierdut doi colegi, prieteni totodata, a caror singura vina a fost aceea de a se fi aflat intr-un moment nepotrivit intr-un loc nepotrivit...(celebra vanatoare a ofiterilor romani, vanatoare ce a inceput pe 23 dec. si s-a terminat, undeva, prin luna ianuarie, de care sunt convins ca putini au stiut)...

Cu stima,

Cata
nedumeritu

Post by nedumeritu »

catalin_suzeanu wrote:
Nu cred ca e nici forumul si nu am nici dreptul sa raspund intrebarii de mai sus.
Singurul fapt ce ar putea lega evenimentele de atunci cu forumul si chiar cu subiectul dezbatut in acest topic, este acela al dezastrului pe care l-ar fi facut armamentul de pe tehnica "acuzata" ca ar fi tras in revolutionari. Imaginile ar fi fost acelea ale unui film de groaza, cu trupuri retezate de la jumatate, cu resturi din trupurile sfartecate, toate produse de armamentul ce a fost "aratat cu degetul" de catre cei ce chiar au dorit si doresc in continuare sa acuze armata (excluzand cazurile izolate, prezente oriunde si oricand).
Consider ca trebuie sa ma opresc aici pentru ca nu e nici un subiect tocmai placut, in plus de aceasta, nu-mi face placere sa-mi aduc aminte de acele vremuri in care, ca si altii asemeni mie, am pierdut doi colegi, prieteni totodata, a caror singura vina a fost aceea de a se fi aflat intr-un moment nepotrivit intr-un loc nepotrivit...(celebra vanatoare a ofiterilor romani, vanatoare ce a inceput pe 23 dec. si s-a terminat, undeva, prin luna ianuarie, de care sunt convins ca putini au stiut)...

Cu stima,

Cata
Sa presupunem ca unii stiu de sezonul acela de vanatoare.
Trist dar adevarat.
Si cu multe dedesubturi de nebanuit, asa cum zici.
Pe de alta parte, chiar daca ai "sti ceva", nu ai nici dreptul nici nu esti
in masura sa "declari aici, in fata poporului de pe forum" cam ce stii,
ce crezi ca ai vazut, ce crezi ca s-a intamplat.
Cu siguranta ca ai raspuns acolo unde trebuia sa raspunzi si, tocmai
pentru ca ai fost profesionist, mai apuci azi sa scrii si pe aici pe forum.
Sa ne deconectam dara...
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Post Reply