Verificarea unei arme la cumparare

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Emanuel

Post by Emanuel »

radu.b wrote: In ceea ce priveste desfacutul armei, ce am scris, nu am gresit cu nimic. Nu imi dau seama de ce trebuie sa fiu atentionat in vre-un fel.
Iar explicatia este simpla: nu poti pune o surubelnita (sau imbus) fara sa lase urme pe capul surubului si deja nu mai poti sa-l vinzi ca produs nou.
Cu respect.
Gluma era alta: la RG, oricat ai dori sau ai fi de insistent, fara acel imbusel de 2 nu poti sa-i scoti decat sectorul, iar nu mansonul, arcul etc, cum se poate la W PP, spre exemplu, pentru o curatare mai eficace.
Restul adnotarilor se refereau la alte jonglerii, ce nu aveau legatura cu definitia armelor de foc.
Desi e interesanta: conform acesteia - "arma de foc - arma al carei principiu de functionare are la baza forta de expansiune dirijata a gazelor provenite din detonarea unei capse ori prin arderea unei incarcaturi; sunt asimilate armelor de foc si ansamblurile, subansamblurile si dispozitivele care se pot constitui si pot functiona ca arme de foc", daca luam urmatorul ansamblu obtinem arma de foc:
- un butoi, fara capacul superior, cu o capacitate de circa 150-200 litri
- un clopot ce se poate imersa in acest butoi
- un cos fixat in interiorul clopotului
La acestea adaugam doi pumni de carbid, ceva apa si, cu putina dexteritate si calcule balistice, dupa acumularea unei cantitati suficiente de acetilena, putem trimite clopotul respectiv spre stratosfera (conteaza mai putin daca va ajunge pe o orbita circumterestra si mai mult daca supravietuim lansarii).
So: arma de foc? Nu. Doar un generator de acetilena, descris cam cu picioarele, e drept.
Dar ma apasa mai putin definitiile si explicatiile astea.
Alta era problema, dar nu mai conteaza acum.
Oricum, cine s-a intzepat despre ce e vorba a facut-o mai demult. nu ieri-alaltaieri.

O zi minunata,
Emanuel.
Emanuel

FORT 17 R Cal. 9 mm P.A. :mrgreen:
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)

www.romsdc.ro
cristib

Re: despre....

Post by cristib »

sorin mok wrote:[quote="andueu
Proba se face si la un amarat de pix ca poate nu scrie...
(andueu)

Mda, ce mai poti sa adaugi dupa acest exemplu! Evident ca orice produs pe care il cumperi trebuie sa functioneze in niste parametri inscrisi in documentatia tehnica. Pana si pe un foehn sau un mixer (ca sa continui cu exemplele banale) scrie ce putere dezvolta! Ca de aspiratoare, nici nu mai amintesc.[/quote]

Gand la gand cu bucurie!
Emanuel

Re: despre....

Post by Emanuel »

sorin mok wrote:[quote="andueu
Proba se face si la un amarat de pix ca poate nu scrie...
(andueu)

Mda, ce mai poti sa adaugi dupa acest exemplu! Evident ca orice produs pe care il cumperi trebuie sa functioneze in niste parametri inscrisi in documentatia tehnica. Pana si pe un foehn sau un mixer (ca sa continui cu exemplele banale) scrie ce putere dezvolta! Ca de aspiratoare, nici nu mai amintesc.[/quote]

Documentatia tehnica?!?
Unde? Care?
Pe care am baut-o!
:mrgreen:
Emanuel

www.romsdc.ro
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Eu zic sa ne calmam.
Tragem usor aer in piept si o luam de la capat.

Cum vreti voi sa fie trecute astfel de date la "zamacurile de autoaparare"?
Astea sunt la sectia "lux" dupa incadrare vamala si la accize.
Deci trebuie ca sunt si secrete.
Asa ca sa continuam cu testarea la ... aspiratoare, zic eu, la fel ca
inaintasul meu.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
haiosu

Post by haiosu »

asta ca sa nu mai pomenesc de replica unui angajat arrow...
eu: mi se pare ca arcul de rg...
el: pai care arc?
eu: stiti pe teava armei, arcul...
el: pai cum ati reusit sa ajungeti la el...
eu: simplu, am desfacut surubul si apoi am scos ...
el: CUUUM?... ATI DESFACUT SURUBUL ? PAI ALA E SIGILAT... ATI PIERDUT GARANTIA... ATI SCOS SI CULATA? DA' CE DOMNULE SUNTETI ARMURIER?

haideti domnule radu, ca daca nu am desfacut si curatat si paracuratat AK-ul in armata de m-au luat dracii, si nu eram armurier... vi se pare normala reactia colegului dumneavoastra?!? ca sa nu mai vorbesc de atitudinea dansului... poate ca persoana respectiva nici nu mai lucreaza la dvs, dar oricum nu mai conteaza.
exista oameni deosebiti in firma dvs, si pe unii i-am cunoscut, dar sa nu uitam ca totusi "clientul nostru stapanul nostru". meritam mai multa consideratie si respect. si asta inseamna inclusiv un certificat de garantie, un pliant cu ceva date despre obiect, cu instructiuni clare de folosinta (asta presupune si date despre intretinere, curatare...) parca era si ceva lege in acest sens, cred ca si oficiul pt protectia consumatorului ar avea ceva de zis... dupa cum vedeti noi incercam sa imbunatatim treaba, dar cu treburi pozitive - cum ar fi aceste teste care sunt pe banii nostrii, si cu bunavointa unor persoane (cronograf de la arrow, poligon pus la dispozitie de club tunari...) - si nu mergand pe latura negativa (sa zicem asa) "si pac cu scrisorica la razboiu'" ...
de aia vrem si noi mai multa consideratie, o imbunatatire vizibila si mai ales sa nu ne mai ascundem dupa deget...
multumim de intelegere
danezu

Post by danezu »

" el: CUUUM?... ATI DESFACUT SURUBUL ? PAI ALA E SIGILAT... ATI PIERDUT GARANTIA... ATI SCOS SI CULATA? DA' CE DOMNULE SUNTETI ARMURIER? "

Eu ii duceam pistolul la curatat dupa fiecare tragere ca sa nu pierd garantia :twisted: Sa vad cum il curata fara sa-l desfaca......tare sunt curios! Azi ma duc sa schimb si eu arcul ala celebru,nu inteleg de ce nu se schimba direct la magazin ca sa nu mai facem noi drumuri pe benzina si timpul nostru - tipic romanesc,multi vad putini pricep,la-sa ca merge si asa,etc! :evil:
Walter PP 10x22T - BLACK
haiosu

Post by haiosu »

cred ca imaginea de mai jos e edificatoare... stati linistiti, poza nu e facuta in romania :twisted:
ei bine eu nu am gasit atatea hartii si hartiute in nici una din armele cumparate din romania...

Image
radu.b

Post by radu.b »

Pentru haiosu.
Imi pare rau dar trebuie sa va contrazic. In poza imi aratati o arma de vanatoare, carabina CZ. Vreti sa-mi spuneti ca acele carti tehnice in x limbi straine, poza cu grupajul realizat cu arma respectiva si traducerea aferenta nu le-ati gasit in armele de vanatoare din magazinul Arrow? Va rog spuneti-mi in care magazin?
Daca anul trecut, recunosc, traducerea la pistoalele cu bila am reusit sa o facem abea dupa cinci luni :oops: (ca nu s-a putut mai repede...),pentru armele de vanatoare sigur le am pe toate.
Acel surub in mod normal nu trebuie desfacut de fiecare data cand curatati arma. O sa radeti de mine, dar asta este adevarul.
Dar in nici un caz nu va pierdeti garantia atata vreme cat nu faceti modificari la arma.
De ce nu trebuie desfacut este simplu.Nu aveti de ce sa scoateti acel manson pentru ca nu aveti ce curata in locul respectiv. Ce este musai de curatat este teava pe interior cu acele sicane de DurAl de poveste. Acesta ar fi motivul cel mai "domestic".
Rolul acelui surub este de a bloca parghia de blocare a mansonului, eliminand posibilitatea desfacerii lui accidental in timpul tragerii (acesta ar fi un neajuns tehnic).
S-a intamplat la modelul pe gaz care nu are acest surub . Din cauza obturarii tevii (nu importa motivul) pistolul s-a desfacut pur si simplu. La varianta pe bila posibilitatea de obturare a tevii este net mai mare si cred ca de aceea s-a si pus problema blocarii pargiei in vre-un fel.
Pe noi acest lucru nu a facut decat sa ne ajute sa eliminam o alta problema destul de frecventa. S-a intamplat ca posesori de pistoale cu gaz sa se prezinte la service cu armele blocate, situatie destul de neplacuta pentru dansii deoarece singura defectiune era montarea arcului invers la curatare,ceea ce bloca arma. Fireste nu aveau nici o vina pentru ca nu aveau de unde sa stie, dar timp pierdut si situatia creata nu este ce trebuie.
Pentru danezu.
Aceste arcuri pentru pistol nu le am la comercializare pentru simplu fapt ca nu este o piesa componenta care trebuie schimbata periodic ca la armele AC. Cine doreste neaparat sa schimbe arcul, poate sa ia legatura cu service-ul nostru.
Cu respect.
danezu

Post by danezu »

Pai la service o sa merg,mi-am dat seama ca nu se gasec la magazine,cu toate ca era mult mai comod :?
Walter PP 10x22T - BLACK
haiosu

Post by haiosu »

domnule radu nu va contrazic, dar poza mea a fost cu titlul de exemplificare. adica ce trebuie gasit la o arma in cutie, indiferent ce fel de arma este. am vazut la joita cum arata armele de la chisinau si am vazut foita de testare la pistolul lui andueu. la mine cand am cumparat rg nu era nimik in limba romana... poate acuma s-a schimbat treaba. daca e asa felicitari. si ei bine, este musai sa desfaci acel manson pt ca teava este cam ruginita si trebuie bibilita, plus ca arcul se mai umple de praf... ;)
radu.b

Post by radu.b »

Pentru domnul andueu.
Nu stiu care este legislatia din Moldova. Dar un lucru eu va spun. Ca sa am poligon langa magazin si sa pot proba arme, dupa legislatia romana nu o sa existe niciodata. Indiferent cum este acest poligon... Ganditi-va doar la plafonul de 15 arme si cele 15000 de cartuse care am voie sa le am in magazin darmite sa amenajez poligon.
Daca in Moldova va lasa sa desfaceti pistolul mai mult decat sa poate face cu mainile goale acest lucru este treaba lor. Daca pistolul cumparat de dumneavoastra are grupajul pe hartie facut este probabil ca nu are sicane pe teava, nu stiu, nu cunosc arma.
Iar treaba cu probatul aspiratorului, a pixului s.a. va spun eu: m-am dus la magazinul DOMO am luat frigider Zanussi am dat cat am dat si nu s-a facut nici o proba tot pe aceleasi considerente...garantia. Nu am avut pretentia sa ma apuc sa desfac compresorul sa ma uit cate motoare are... daca sunt toate la locul lor, daca stratul de izolatie este suficient de gros... A si mai este un aspect... nu avea nici o traducere. La fel ca si camera Sony Cybershot luata de la Mediagalaxy acum un an... Parca sunt lucruri ceva mai tehnice. Nu? Si nu m-am priceput deloc sa o folosesc de la bun inceput...Si nu sunt ieftine deloc....
Nu este o scuza fata de noi dar cred ca se insista prea mult asupra unor lucruri care parte din ele se pot intrepta altele pur si simplu le luam asa cum sunt.
radu.b

Post by radu.b »

Tot pentru domnul andueu.
Si mai este ceva de spus.
Am repetat de mai multe ori. Spuneti-mi fara retinere ce vanzator si in ce magazin nu a fost respectuos cu dumneavoastra. Asa cred ca ne ajutati cel mai mult daca sesizarea dumneavoastra este obiectiva.
Nu pot cere unui vanzator sa spuna mai multe date decat ofera producatorul. Nu pot sa iau ca lipsa de respect ceva care nu pot si nu am de unde sa ofer.
danezu

Post by danezu »

Tocmai am schimbat arcul,super multumit,d-nul de la service s-a comportat exemplar,intr-un cuvant profesional.
Acum parca am alt pistol :P

Bafta!
Walter PP 10x22T - BLACK
Emanuel

Post by Emanuel »

Nu "alt pistol", ci "pistol" !
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Emanuel

www.romsdc.ro