Gluma era alta: la RG, oricat ai dori sau ai fi de insistent, fara acel imbusel de 2 nu poti sa-i scoti decat sectorul, iar nu mansonul, arcul etc, cum se poate la W PP, spre exemplu, pentru o curatare mai eficace.radu.b wrote: In ceea ce priveste desfacutul armei, ce am scris, nu am gresit cu nimic. Nu imi dau seama de ce trebuie sa fiu atentionat in vre-un fel.
Iar explicatia este simpla: nu poti pune o surubelnita (sau imbus) fara sa lase urme pe capul surubului si deja nu mai poti sa-l vinzi ca produs nou.
Cu respect.
Restul adnotarilor se refereau la alte jonglerii, ce nu aveau legatura cu definitia armelor de foc.
Desi e interesanta: conform acesteia - "arma de foc - arma al carei principiu de functionare are la baza forta de expansiune dirijata a gazelor provenite din detonarea unei capse ori prin arderea unei incarcaturi; sunt asimilate armelor de foc si ansamblurile, subansamblurile si dispozitivele care se pot constitui si pot functiona ca arme de foc", daca luam urmatorul ansamblu obtinem arma de foc:
- un butoi, fara capacul superior, cu o capacitate de circa 150-200 litri
- un clopot ce se poate imersa in acest butoi
- un cos fixat in interiorul clopotului
La acestea adaugam doi pumni de carbid, ceva apa si, cu putina dexteritate si calcule balistice, dupa acumularea unei cantitati suficiente de acetilena, putem trimite clopotul respectiv spre stratosfera (conteaza mai putin daca va ajunge pe o orbita circumterestra si mai mult daca supravietuim lansarii).
So: arma de foc? Nu. Doar un generator de acetilena, descris cam cu picioarele, e drept.
Dar ma apasa mai putin definitiile si explicatiile astea.
Alta era problema, dar nu mai conteaza acum.
Oricum, cine s-a intzepat despre ce e vorba a facut-o mai demult. nu ieri-alaltaieri.
O zi minunata,
Emanuel.