Pozele pistolului S&W M&P 9mm

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

radu.b

Post by radu.b »

wizard wrote:...daca e de votat - da - mie mi s-ar parea interesant sa puneti mai multe poze!
Buna seara.
Ideea a fost sa pun pozele care arata cat mai bine orice detaliu (de aceea le-am si facut asa mari) si sa postez o data cate o arma urmand sa aibe loc eventuale comentarii.
Oricum modelul M&P 9mm este unul din pistoalele care doteaza armata si politia americana, celelalte variante ale lui M&P fiind pentru "uzul civililor".Noutatea pistolului este ca teava basculeaza inspre camera cartusului (cand mansonul este deplasat in punctul maxim in spate) a.i. se elimina orice posibilitate de blocare a cartusului indiferent de conditiile de exploatare.
O seara buna si tinem legatura.
Cu respect.
Radu
catalin_suzeanu

Post by catalin_suzeanu »

Am tras 30 cartuse si nu am avut nici un incident de tragere. Din pacate am ramas doar cu 20 , dintre care 17 in incarcator si 3 in cutiuta originala.
Am incercat sa mai iau cartuse de la magazinul din IC Duca insa cu regret mi-au spus ca eu luasem ULTIMA cutie...

:cry:

Acum sa vreau si nu mai pot sa "ma joc" in poligon pentru ca nu as mai avea unitatea de foc completa...

Stimate domnule Radu, in speranta ca primiti cat mai curand cartusul model 9mm LUGER PARA SP (Sellier&Bellot), astept cu nerabdare un semnal din partea dumneavoastra.

Cu stima,

Cata
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

catalin_suzeanu wrote:
BARTHY 2 wrote:
catalin_suzeanu wrote:Posted: Sun Oct 28, 2007 10:28 pm:....(ignor Legea 295/2004).....
catalin_suzeanu wrote:Posted: Mon Oct 29, 2007 9:40 am:.......In paranteza am spus ca "ignor L295/2004".........
catalin_suzeanu wrote:Posted: Sun Mar 02, 2008 10:11 am:.........
3. Merg in orice loc aglomerat, ca de aceea e arma de aparare si paza, in permis fiind scris foarte clar: PORT SI FOLOSIRE.
4. In institutiile in care e interzis accesul cu armament fac cunoscut la poarta si il intreb daca are cum sa-mi depoziteze temporar arma in rastel...(evident ca nu) si dupa raspunsul negativ intru cu ea. Coform L295/2004 nu am voie sa o dau din mana decat organului de politie...si cum in armata nu e politie (decat militara, fara drept asupra acesteia) iar celelalte institutii au renuntat la paza jandarmeriei sau a politiei si a trecut la paza civila (firme de paza) in nici un caz acel bodyguard nu are drept nici cat mine de detinere sau de folosire a unei arme cu glont. Singurul loc unde ar putea sa o retina la punctul de control, e Politia Capitalei...insa acolo mereu imi spun "lasa-ti, treceti"...
Cu stima,

Cata
CE BINE E SA FI SEMIZEU !!!!!!!!

Stimate domnule Barthy...va deranjeaza cand sunt reporteri ce interpreteaza legea L295/2004 sau exagereaza atunci cand e vorba de un eveniment in care s-a folosit o arma cu bila insa am senzatia ca nu sunteti departe nici dumneavoastra de acest gen de gandire.

Cum puteti sa-mi redati paragrafe din posturi mai vechi (neintelegand de unde aveti atata "interes" pentru persoana mea de-mi monitorizati toate posturile) fara sa pastrati originalul? Cum puteti sa redati doar "...ignor L295/2004" cand eu de fapt in acel post solicitam sa fiu ajutat in rezolvarea situatiei fara redari ale paragrafelor din lege unde spune legiuitorul foarte frumos ca trecerea frontierei cu o arma se face in baza pasaportului european pentru arma de foc, pasaport ce abia in luna februarie 2008 (dupa 4 ani de la aparitia legii) a ajuns in birourile politiei romane sub forma de formular tipizat?
De ce imi copiati doar franturi de text care in alt context au un cu totul alt inteles?
Ce vor crede cei de aici cand vad ca redati cu citat si ghilimele "ignor L295/2004"? Ca nu ma intereseaza, Ca fac ce vreau?...Cat de putin ma cunoasteti stimate domn...si ce usor improscati noroi ca un gazetar de duzina...pacat...mare pacat...

Hai sa redau exact ceea ce era in acel post de acum jumatate de an...da?...asta ca sa vezi ca era vorba de cu totul alta legatura cu L295/2004...

"Dragul meu GUEST...cred ca nu ai fost atent...In paranteza am spus ca "ignor L295/2004", adica fara citate din aceasta, pe care, ca posesor al unui pistol cu glont, pretind ca o cunosc... "...

asta era referirea la "ignorarea Legii 295/2004, stimate domnule Barthy...
Nu asa cum ati prezentat dumneavoastra..

"
catalin_suzeanu wrote:Posted: Mon Oct 29, 2007 9:40 am:.......In paranteza am spus ca "ignor L295/2004".........
"

de unde oricine poate intelege ca...ma doare-n cot de lege... :cry:

Inca o data mare pacat ca procedati asa de josnic...Nu o luati decat, eventual ca un "drept la replica"...insa...tare mi-e ca sunt simple vorbe-n vant...

Si va rog sa nu mai fiti ironic spunandu-mi..."semizeu"..Nu am epatat niciodata, nu am avut nici un moment comportamentul unei "divinitati" ce are ceva ce altii nu au sau poate, niciodata nu vor avea...Dimpotriva, imi doresc ca toti de pe acest forum si nu numai, sa aiba dreptul legal si posibilitatea financiara (asta daca nu exista) sa fie posesorii unei arme ADEVARATE...Nu argumentez de ce sunt PENTRU detinerea unei arme letale de catre fiecare cetatean responsabil pentru ca face subiectul altui POST...

Cu stima pentru toti cei care respecta dreptul la viata...

Cata
nu am nimic personal cu dvs. domnule suzeanu, nu v-am vazut niciodata si nu mi-ati facut nimic rau pt. care sa ma "preocupe monitorizarea" dumneavoastra si sincer nu asteptam sa reactionati asa virulent.

nu persoana dvs. era vizata in postul meu de mai sus iar faptul ca v-ati simtit lezat si ati reactionat in asemenea mod imi intareste convingerile pt. care sunt direct raspunzator si nu e nimeni obligat sa fie de acord cu ele;

am citat 3 afirmatii din posturile dvs. in prima scriati in paranteze ca ignorati legea; in a doua ATI INTARIT faptul ca ati scris in paranteze ca ignorati legea - pana aici nimic rau; insa in al 3-lea citat al dvs. aduceti la cunostinta forumistilor cum actionati dvs. in doua situatii : in locuri aglomerate si in institutii publice - locuri unde conform legii nu este voie sa umblii inarmat decat daca "ai atributiuni in zona" , ca sa folosesc o expresie standard din limbajul militaro-politienesc.

va garantez domnule suzeanu ca daca alt posesor de arma ( si in special neletala ) care sa nu fie militar sau politist este depistat inarmat in acele zone mentionate in lege cu siguranta va fi sanctionat sau pedepsit. ori dvs. v-ati permis sa actionati, asa cum ati povestit, tocmai in baza statutului pe care il aveti ( cel de ofiter ) si facand parte din aceeasi categorie socio-profesionala cu cei care ar trebui sa va controleze, sa va interzica accesul sau sa va sanctioneze; sper ca sunteti de acord cu mine ca cel putin situatia relatata la punctul 4 din postul de la Sun Mar 02, 2008 10:11 am, contravine in mod flagrant cu prevederile art. 279, alin.3 CP unde pedeapsa este de la 5 la 15 ani inclusiv pentru tentativa. ideal ar fi fost sa nu povestiti acele lucruri deoarece se pot interpreta ca si un indemn ( "uite ma ! eu nu am patit nimic, faceti si voi ca mine") si iarasi intram sub incidenta legii penale ( vezi art. 324 CP cu circumstante agravante avand in vedere statutul dvs.).

din pacate, chiar daca negati, sunteti un "semizeu", cum spunea mai demult prietenul macarici, dar, tind sa cred la rugamintea dvs., nu pentru ca vreti dumneavoastra ci pentru ca v-a transformat sistemul. un sistem gaunos cu legi ambigui care sunt interpretate subiectiv si partinitor functie de statutul fiecaruia ( ex. cazul iovan ). alte posturi ale dumneavoastra demonstreaza bunacredinta si nu va consider vinovat pentru ca beneficiati de privilegiile sistemului; poate o faceti involuntar ca asa asa e obiceiul, ca asa ati vazut la colegi si considerati ca nu e potrivit sa procedati altfel ca sa nu va atrageti "simpatia" lor ( stim toti cum e: cand unul se poarta mai corect apar comentariile rautacioase si chiar invidia) dar faptul ca recunoasteti ca legea e prost facuta e imbucurator si chiar va felicit ca incercati sa va mentineti integritatea morala si nu uitati ca mai sunt si oameni care nu au posibilitatile celor ca dvs.

asa ca daca vreti sa intelegeti ca eu am condamnat sistemul si nu persoana - bine, daca nu - asta e; si mai retineti ca eu nu v-am jignit nici un moment insa dvs., din pripeala, v-ati grabit sa o faceti.

numai bine si sa avem parte cu totii de vremuri mai bune !!
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
catalin_suzeanu

Post by catalin_suzeanu »

Multumesc pentru precizarile de mai sus si in speranta ca sunt venite din suflet va doresc numai bine...
Fiti convins ca sunt adeptul respectarii legii iar daca a reiesit altceva a fost fie dintr-o interpretare "in context" fie dintr-o redare nu tocmai exacta a ceea ce am vrut sa spun.
Va asigur ca datorita cunoasterii atat a L295 cat si a CP-ului profit de "chichitele" acestora si "abuzez" (ghilimelele sunt pentru a nu se interpreta din nou gresit) tocmai pentru ca nu numai eu ci o sumedenie de politisti considera textul de lege imperfect dar din motivele cunoscute (si enuntate de dumneavoastra) preferea sa se comporte "ca atare".
Cel mai bun exemplu e comisia de politisti de la IGP ce vine maine la "capitala" sa-i "invete" pe colegii lor cum sa "aplice" art. 119 si 120 din L295 (referitoare la acordarea "pasaportului european pentru arma de foc") in conditii care sa "le ofere primilor un somn linistit (fara grija mea sau a altui posesor de arma letala: oare ce face in Germania, la ora asta din noapte, domnul X, caruia i-am eliberat pasaportul?)...
Am pus "aplice" intre ghilimele tocmai pentru ca textul de lege e foarte clar, ori domniile lor (mai marii IGP) considera ca trebuie altfel acordate aceste pasapoarte, adica doar vanatorilor si numai in baza unei invitatii de participare la o partida de vanatoare.. (SIC)...
De unde au dedus ei???...Poate din...subtext...Sau din tratarea textului cu "cerneala simpatica" ce a scos la iveala de fapt un alt text de lege "invizibil muritorilor"...

Cu stima,

Cata

(si clasicul) PS: Cred ca nu mai e nevoie sa scot in evidenta ca-mi folosesc numele adevarat netemandu-ma nici o clipa ca "printre noi" sunt si spioni ai...celor de mai sus...
Last edited by catalin_suzeanu on Mon Mar 03, 2008 10:59 pm, edited 5 times in total.
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
cristib

Post by cristib »

Cred ca aici conflictele nu au nici un rost. Fiecare am postat aici din pasiune!? Fiecare are dreptatea lui atat cat traim in acest tip de sistem. Ne e cunoscut fiecaruia ca in aceasta tara te descurci cum poti, indiferent de nivelul social. Asa ca nu sunt de condamnat cei cu pistol cu glont.
Pe de alta parte il inteleg pe Barthy. Si eu am avut o senzatie ciudata cad a aparut acest post. Ma gandeam ca majoritatea de pe forum sunt posesori de arme neletale, iar postarea unei arme cu glont letal nu putea decat sa le starneasca acestora o oarecare iritare datorata legislatiei. Am simtit acest lucru si am preferat sa tac si asa au facut si altii dovada ca postarile urmatoare au urmat la un timp destul de indepartat de prima postare.
violiv

Post by violiv »

radu.b wrote:[Noutatea pistolului este ca teava basculeaza inspre camera cartusului (cand mansonul este deplasat in punctul maxim in spate) a.i. se elimina orice posibilitate de blocare a cartusului indiferent de conditiile de exploatare.
Cum adica?
La toate pistoalele ce folosesc sistemul Browning si derivatele lui mai vechi sau mai noi teava basculeaza in plan vertical ridicand gura tevii si coborand camera cartusului? Care este noutatea, de fapt? Cred ca exprimarea nu a fost cea mai potrivita.

Pentru o mai buna intelegere: sistemul acesta (ca si multe altele) se bazeaza pe miscarea de recul a tevii pe o mica distanta - recul scurt al tevii. Culata contine si inchizatorul. Ansamblul culata-teava este solidarizat prin prezenta unui zavor ce conecteaza partea superioara a tevii de fata inferioara a partii superioare a culatei, in vecinatatea camerei cartusului. In cursul miscarii spre inapoi a intregului ansamblu, un angrenaj plasat sub camera cartusului determina aceasta parte a tevii sa coboare si produce deconectarea tevii de culata. Culata impreuna cu inchizatorul (si cartusul tras) continua miscarea spre posterior pe inca cativa cm, arunca tubul tras, armeaza cocosul apoi revine spre anterior sub actiunea arcului recuperator, preia un cartus din magazie si-l introduce in teava apoi avanseaza inca cei cativa mm suficienti pentru a readuce teava in pozitie orizontala si a asigura inzavorarea. Pentru cei care se intreaba cum de mai ajunge glontul in tinta daca teava se misca cu gura in sus e de precizat ca aceasta miscare se produce dupa ce glontul a iesit deja din teava.

Din ce vad eu in poze, fata de sistemul clasic, noutatile ar fi:
- inzavorarea se produce intre teava si culata exact la nivelul camerei cartusului care este prelucrata exterior ca un bloc ce se angreneaza fix in fereastra de ejectie si nu mai exista zavoarele clasice "ascunse" sub culata;
- absenta cocosului "clasic" pistolul fiind dotat cu un percutor lansat
- prezenta unei sigurante suplimentare la tragaci

Cum functioneaza tragaciul? Fata de clasicul SA/DA aceste modele de percutoare permit adoptarea unui semiDA, in sensul ca, dupa incarcarea unui cartus pe teava percutorul se armeaza numai pe jumate de cursa, arcul fiind tensionat doar partial. Apasarea tragaciului determina initial restul compresiei arcului percutor apoi eliberarea percutorului. Sistemul permite portul pistolului cu glont pe teava in conditii de siguranta absoluta (orice ai face, daca nu apesi mica siguranta apoi tot tragaciul, nu percuteaza), permite o forta de apasare mai mica pe tragaci decat in clasicul DA (cu influenta pozitiva asupra preciziei) dar mai mare bine decat intr-un clasic SA.

Intrebarile mele, mai "tintit" un pic, ar fi:
- exista si posibilitatea de SA la urmatoarele focuri sau tragaciul merge numai in acest sistem semi sau quick?
- s-a renuntat sau nu la bucsa de centrare de la gura tevii?
Guest

Post by Guest »

cristib wrote:Cred ca aici conflictele nu au nici un rost. Fiecare am postat aici din pasiune!? Fiecare are dreptatea lui atat cat traim in acest tip de sistem. Ne e cunoscut fiecaruia ca in aceasta tara te descurci cum poti, indiferent de nivelul social. Asa ca nu sunt de condamnat cei cu pistol cu glont.
Pe de alta parte il inteleg pe Barthy. Si eu am avut o senzatie ciudata cad a aparut acest post. Ma gandeam ca majoritatea de pe forum sunt posesori de arme neletale, iar postarea unei arme cu glont letal nu putea decat sa le starneasca acestora o oarecare iritare datorata legislatiei. Am simtit acest lucru si am preferat sa tac si asa au facut si altii dovada ca postarile urmatoare au urmat la un timp destul de indepartat de prima postare.
N-ar fi mai bine sa discutam la un mic si o bere, iar intre doua imbucaturi sa mai tragem la semn? Fiecare cu ce poate!
Sau poate Arrow sa organizeze un concurs de tir de agrement pentru forumisti si cine mai vrea! :D Ne-am cunoaste mai bine!
Discutiile pe baza privilegiilor instituite de 295 sunt inutile, ea a fost gandita pe principii de casta, medievale. Vina e a celor care au facut-o, recte unii din IGP, pe care , parte din ei, i-am cunoscut, si a caror gandire nu va depasi acest stadiu, din pacate.
Dar de aici si pana la discutii contradictorii intre noi.. Ar trebui sa ne bucuram ca un numar tot mai mare de arme letale trec in patrimoniul civil, oricat de restrans ar fi numarul lor. Acest lucru are un impact pozitiv in societatea civila, pe termen lung, privind perceptia fata de arme a civililor, care a fost denaturata timp de decade.
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
dcrist

Post by dcrist »

catalin_suzeanu wrote:Am tras 30 cartuse si nu am avut nici un incident de tragere. Din pacate am ramas doar cu 20 , dintre care 17 in incarcator si 3 in cutiuta originala.
Am incercat sa mai iau cartuse de la magazinul din IC Duca insa cu regret mi-au spus ca eu luasem ULTIMA cutie...

Acum sa vreau si nu mai pot sa "ma joc" in poligon pentru ca nu as mai avea unitatea de foc completa.

Cata
Am tras ~800 cartuse cu 92 FS si ~300 cu 90 two si nu am avut nici un incident de tragere, daca voi ajunge sa am incidente cu arma, renunt la ea imediat deoarece inseamna ca nu-si mai face treaba pentru care a fost realizata.
radu.b

Post by radu.b »

catalin_suzeanu wrote:Am tras 30 cartuse si nu am avut nici un incident de tragere. Din pacate am ramas doar cu 20 , dintre care 17 in incarcator si 3 in cutiuta originala.

Acum sa vreau si nu mai pot sa "ma joc" in poligon pentru ca nu as mai avea unitatea de foc completa...

Stimate domnule Radu, in speranta ca primiti cat mai curand cartusul model 9mm LUGER PARA SP (Sellier&Bellot), astept cu nerabdare un semnal din partea dumneavoastra.

Cu stima,

Cata
Buna ziua.
Va anunt.Fara probleme.
Cu respect.
Radu
radu.b

Post by radu.b »

violiv wrote:
radu.b wrote:[Noutatea pistolului este ca teava basculeaza inspre camera cartusului (cand mansonul este deplasat in punctul maxim in spate) a.i. se elimina orice posibilitate de blocare a cartusului indiferent de conditiile de exploatare.
Cum adica?
La toate pistoalele ce folosesc sistemul Browning si derivatele lui mai vechi sau mai noi teava basculeaza in plan vertical ridicand gura tevii si coborand camera cartusului? Care este noutatea, de fapt? Cred ca exprimarea nu a fost cea mai potrivita.

Pentru o mai buna intelegere: sistemul acesta (ca si multe altele) se bazeaza pe miscarea de recul a tevii pe o mica distanta - recul scurt al tevii. Culata contine si inchizatorul. Ansamblul culata-teava este solidarizat prin prezenta unui zavor ce conecteaza partea superioara a tevii de fata inferioara a partii superioare a culatei, in vecinatatea camerei cartusului. In cursul miscarii spre inapoi a intregului ansamblu, un angrenaj plasat sub camera cartusului determina aceasta parte a tevii sa coboare si produce deconectarea tevii de culata. Culata impreuna cu inchizatorul (si cartusul tras) continua miscarea spre posterior pe inca cativa cm, arunca tubul tras, armeaza cocosul apoi revine spre anterior sub actiunea arcului recuperator, preia un cartus din magazie si-l introduce in teava apoi avanseaza inca cei cativa mm suficienti pentru a readuce teava in pozitie orizontala si a asigura inzavorarea. Pentru cei care se intreaba cum de mai ajunge glontul in tinta daca teava se misca cu gura in sus e de precizat ca aceasta miscare se produce dupa ce glontul a iesit deja din teava.

Din ce vad eu in poze, fata de sistemul clasic, noutatile ar fi:
- inzavorarea se produce intre teava si culata exact la nivelul camerei cartusului care este prelucrata exterior ca un bloc ce se angreneaza fix in fereastra de ejectie si nu mai exista zavoarele clasice "ascunse" sub culata;
- absenta cocosului "clasic" pistolul fiind dotat cu un percutor lansat
- prezenta unei sigurante suplimentare la tragaci

Cum functioneaza tragaciul? Fata de clasicul SA/DA aceste modele de percutoare permit adoptarea unui semiDA, in sensul ca, dupa incarcarea unui cartus pe teava percutorul se armeaza numai pe jumate de cursa, arcul fiind tensionat doar partial. Apasarea tragaciului determina initial restul compresiei arcului percutor apoi eliberarea percutorului. Sistemul permite portul pistolului cu glont pe teava in conditii de siguranta absoluta (orice ai face, daca nu apesi mica siguranta apoi tot tragaciul, nu percuteaza), permite o forta de apasare mai mica pe tragaci decat in clasicul DA (cu influenta pozitiva asupra preciziei) dar mai mare bine decat intr-un clasic SA.

Intrebarile mele, mai "tintit" un pic, ar fi:
- exista si posibilitatea de SA la urmatoarele focuri sau tragaciul merge numai in acest sistem semi sau quick?
- s-a renuntat sau nu la bucsa de centrare de la gura tevii?
Buna ziua.
Aveti dreptate, nu a fost o exprimare corecta. Mecanismul nu este nou dar este S&W nu Browning. Actiunea este doar DA si sistem se sigurantare ambidextru.
O zi buna.
Cu respect.
Radu
Guest

Post by Guest »

radu.b wrote: Mecanismul nu este nou dar este S&W nu Browning. O zi buna.
Cu respect.
Radu
Ascultati-l pe Vio! :D

http://www.bloodimage.com/SWMP/SWMP.html
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
Post Reply