ce tip de munitie e mai buna?
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Si modelul Hatsan 135XRD are amortizor.
http://www.hatsan.com.tr/pdf/hatsan_airguns_08.pdf
http://www.hatsan.com.tr/pdf/hatsan_airguns_08.pdf
Re: ce tip de munitie e mai buna?
wow, inca un topic despre munitie. Mai facem?
N-am mai deschis alt topic,postez aici.
Mai intai imi cer scuze pentru intarziere,dar asa e cand incepi mai multe lucruri;ramai fara timp!
Dupa intalnirea din poligon,de sambata 20.03,chiar am vrut sa stiu care sunt diferentele dintre cartusele
pe care le avem la indemana.
Din pacate n-am avut nici un fel de UAG!Nici verde,nici albastru,nici macar violet!
-SNAIL 9mm P.A.Rubber (de la Arrow):-bila 0.6 grame;pulbere 0.29 grame.
Cauciucul bilei,relativ moale,destul de elastic.Pulberea este de culoare verde/prazuliu
(nu le am cu culorile !),
si e facuta din niste "cilindrii" de ~1mm lungime si 0.55-0.75 mm diametru.
-SNAIL 9mm P.A.Rubber,dar din Moldova:-bila,tot de o.6gr,insa pulbere 0.32 gr.
Un "pic" mai mult,dar conteaza!In rest aceleasi caracteristici ale bilei si pulberii cu cele de la Arrow.
-AE9 9mm:-bila o,74 gr.-pulbere 0,07 gr.
Ca si consistenta,bila seamana cu cea de SNAIL,dar e mai grea.Pulberea in schimb,e ca niste fulgi de creveti
sau cartofi,de ~1mm diametru,culoarea mai deschisa,un verde oliv.
-FORT T 9mm P.A.:-bila0.55 gr;pulbere 0.05 gr
Cauciuc albastru,pare mai "compact",iar pulberea seamana cu fulgii de mica,doar ca sunt mai inchisi la culoare.
-P.G.10x22T:-bila 0.58 gr;pulbere 0.15 gr.seamana la forma cu cei de la FORT si la culoare cu cei de AE9
Daca fac rost de niste specimene de UAG,le pun si p-astea pe cantar.Am mai facut-o,dar datele sunt ingropate
pe undeva pe forum.
Rezultatele masuratorilor trebuiesc corelate cu niste viteze ale diferitelor cartuse.
Teava de Tanfoglio are doua sicane absolut inutile,imediat dupa camera cartusului.Spun inutile,pentru ca teava
avand ~6mm,nu mai erau necesare nici pentru rearmare,nici pentru "siguranta".
Drept urmare,functioneaza cu P.G. care are bila mai moale,dar se intepeneste cu bila in sicane daca bagi un UAG.
Am sperat sa vad o revelatie in WASP!Dar am ajuns la concluzia ca sunt un tragator jalnic!
N-am reusit sa nimeresc ditamai tinta de 50x50 cm de la ~ 6 metri !Am mai facut 3 pasi (inspre tinta
),si
tot n-am nimerit-o!Asa ca ma apuc de brodat!
Poate vedem Record-ul 15 in actiune!Din rezultatele pe tinta,de la 10 metri,promite!
Mai intai imi cer scuze pentru intarziere,dar asa e cand incepi mai multe lucruri;ramai fara timp!
Dupa intalnirea din poligon,de sambata 20.03,chiar am vrut sa stiu care sunt diferentele dintre cartusele
pe care le avem la indemana.
Din pacate n-am avut nici un fel de UAG!Nici verde,nici albastru,nici macar violet!
-SNAIL 9mm P.A.Rubber (de la Arrow):-bila 0.6 grame;pulbere 0.29 grame.
Cauciucul bilei,relativ moale,destul de elastic.Pulberea este de culoare verde/prazuliu
si e facuta din niste "cilindrii" de ~1mm lungime si 0.55-0.75 mm diametru.
-SNAIL 9mm P.A.Rubber,dar din Moldova:-bila,tot de o.6gr,insa pulbere 0.32 gr.
Un "pic" mai mult,dar conteaza!In rest aceleasi caracteristici ale bilei si pulberii cu cele de la Arrow.
-AE9 9mm:-bila o,74 gr.-pulbere 0,07 gr.
Ca si consistenta,bila seamana cu cea de SNAIL,dar e mai grea.Pulberea in schimb,e ca niste fulgi de creveti
sau cartofi,de ~1mm diametru,culoarea mai deschisa,un verde oliv.
-FORT T 9mm P.A.:-bila0.55 gr;pulbere 0.05 gr
Cauciuc albastru,pare mai "compact",iar pulberea seamana cu fulgii de mica,doar ca sunt mai inchisi la culoare.
-P.G.10x22T:-bila 0.58 gr;pulbere 0.15 gr.seamana la forma cu cei de la FORT si la culoare cu cei de AE9
Daca fac rost de niste specimene de UAG,le pun si p-astea pe cantar.Am mai facut-o,dar datele sunt ingropate
pe undeva pe forum.
Rezultatele masuratorilor trebuiesc corelate cu niste viteze ale diferitelor cartuse.
Teava de Tanfoglio are doua sicane absolut inutile,imediat dupa camera cartusului.Spun inutile,pentru ca teava
avand ~6mm,nu mai erau necesare nici pentru rearmare,nici pentru "siguranta".
Drept urmare,functioneaza cu P.G. care are bila mai moale,dar se intepeneste cu bila in sicane daca bagi un UAG.
Am sperat sa vad o revelatie in WASP!Dar am ajuns la concluzia ca sunt un tragator jalnic!
N-am reusit sa nimeresc ditamai tinta de 50x50 cm de la ~ 6 metri !Am mai facut 3 pasi (inspre tinta
tot n-am nimerit-o!Asa ca ma apuc de brodat!
Poate vedem Record-ul 15 in actiune!Din rezultatele pe tinta,de la 10 metri,promite!

Normal sa nu mai nimeresti tinta cu bila de cauciuc daca te-ai spurcat la Beretta 
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
ceva goblenuri ca cica ies bani frumosimacarici wrote:.......ma apuc de brodat!.......
Record Cop-ul meu la 10 m cu pg bate cam 20 cm mai jos si putin in stanga, pacat ca nu are catare reglabila, dar grupajul nu e mai mare decat un cap de om.
avand in vedere ca nu are sicane sa sparga bila, pardon buretele, e posibil sa fie si asa dar trebuie musai sa-l vedem in poligon.sassu wrote:Record Cop-ul meu la 10 m cu pg bate cam 20 cm mai jos si putin in stanga, pacat ca nu are catare reglabila, dar grupajul nu e mai mare decat un cap de om.
-
Angel_Of_Light
Sambata e iar intalnire in poligon.... astept pm pentru detalii.
ai dat de bani ?Angel_Of_Light wrote:Sambata e iar intalnire in poligon.... astept pm pentru detalii.
-
Angel_Of_Light
Pe datorie frate... cer de
la nevasta