Incident de tragere
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Am avut si eu aceasi idee de a folosi un blank, gaz sau cauciuc inainte sa folosesc un hollow point,din pacate munitia folosita in armele neletale nu se potriveste in cele letale fiind putin mai lung tubul cartusului, singura munitie ramasa disponibila fiind cea blank produsa la UM SADU si care in afara faptului ca e mult mai scumpa decit cea cu gont produsa in strainatate ~3RON buc fata de ~1,2RON cea normala are si un zgomot jalnic fiind ~jumatate fata de zgomotul produs de un cartus cu glont FMJ si la 1/3 fata de un hollow point, plus marele dezavantaj de a trebui sa reincarci arma manual dupa folosirea blankului cea ce intr-o situatie limita poate insemna f mult, asa ca am ramas la varianta folosiri focului in plan vertical cu hollow point, zgomotul produs fiind mult mai puternic decit cu munitie FMJ obisnuita.
-
catalin_suzeanu
Nu...pentru simplul motiv ca intr-o zona urbana cu blocuri turn de jur imprejur e foarte posibil ca acel glont "aruncat in vant" sa nimereasca un gura casca de la etajul 10 ce sta linistit si fumeaza o tigare pe balcon...
Acea tragere "in plan vertical" nu e chiar VERTICAL....traiectoria acelui glont fiind imprevizibila...
si nu in ultimul rand acel proiectil trebuie sa se intoarca pe pamant (ca sa nu-l dezamageasca pe maestrul Newton)...ori, nu cred ca e asa de placut sa te trezesti in cap cu acel "OZN" ce isi accelereaza viteza cu fiecare apropiere de pamant...
Asta-i logica mea....Daca e gresita paguba mea....insa prefer o astfel de logica gresita decat sa "sperii" agresorul si sa "dobor fumatorul"...
Cu stima,
Cata
Acea tragere "in plan vertical" nu e chiar VERTICAL....traiectoria acelui glont fiind imprevizibila...
si nu in ultimul rand acel proiectil trebuie sa se intoarca pe pamant (ca sa nu-l dezamageasca pe maestrul Newton)...ori, nu cred ca e asa de placut sa te trezesti in cap cu acel "OZN" ce isi accelereaza viteza cu fiecare apropiere de pamant...
Asta-i logica mea....Daca e gresita paguba mea....insa prefer o astfel de logica gresita decat sa "sperii" agresorul si sa "dobor fumatorul"...
Cu stima,
Cata
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)