Salutare tuturor !
Bravo
violiv........am citit ce ai scris si am ramas impresionat(placut impresionat),si mi-am schimbat total parerea despre tine si modul tau de a gandi dupa ultimele 2 postari ale tale(sincer iti spun,si cred ca si ceilalti te-au judecat gresit,ca si mine,mai ales dupe postul cu "animalele terorizate",dar acum te-ai explicat,ti-ai expus punctul de vedere si e ok.....chiar daca personal nu sunt pro vanatoare,ii pot intelege pe cei care o practica si le inteleg pasiunea.......torturarea animalelor e un lucru cu care nu sunt deloc de acord,dar vanatoarea e altceva.)
Ok,in mare parte ai dreptate cu ceea ce ai scris si aproape cu toate punctele metionate si argumentate de tine suntem pe aceeasi lungime de unda,dar un pic,realitatea(oamenii pe care-i intalnim in fiecare zi) ne face sa ne punem niste semne de intrebare daca toti cei care au arme(chiar si neletale) sunt atat de constienti (recunosc inca odata ca cei ce scriu pe acest forum au aceasta responsabilitate,sper,cel putin din cate am vazut)dar unii dintre cei care au deja nu cred ca ar trebui sa detina nici macar un spary lacrimogen,dupa cum se comporta si dupa cum gandesc,si crede-ma,ca nu sunt exceptii,sunt destul de multi in aceasta situatie....si dau niste exemple:
- eram personal la Hunter Vip sa ma uit dupa un toc,si cand am intrat,erau acolo doi dobitoci burtosi care ii solicitau vanzatorului munitie,si am surprins discutia... au cerut munitie cu bila de cauciuc,vanzatorul intreba cate bucati doresc....aia raspund(nu imi mai aduc exact aminte cate buc. au cerut,dar nu are importanta).......si vanzatorul le pune pe masa si le cere certificatul de detinator.......la care unul dintre dobitoci raspunde "pai bai cumetre,nu vezi ca am pistol,ce-mi mai ceri permisu'" si-l scoate din tocul de la brau si bate cu el in masa......."pai sa vedeti.... ca trebuie sa notez seria armei,numarul cartuselor cumparate....." a raspuns vanzatorul.....in fine,scoate boul pana la urma hartia........vanzatorul noteaza totul in registru,da carusele,ia banii,boii pleaca. In mod normal la astfel de comportament cred ca vanzatorul,ar fi trebuit sa-i pofteasca politicos afara (e doar parerea mea......chiar eu am avut intentia sa-i poftesc afara,dar daca am vazut ca vanzatorul nu a luat nici o masura,nici macar verbala,am zis da-i draq cu magazinul lor de prosti)
- un prieten isi plimba cainele(femela si f. cuminte) afara,langa scara blucului in care locuieste si se intalneste un individ care trebaluia pe la masina.......catelul s-a dus sa miroasa prin iarba,ca masina era parcata langa spatiu verde...... la care individul "ba ia-ti cainele de aici"......prietenul meu iti cheama cainele,si-l intreaba ce are cu cainele ca nu e agresiv si doar mirosea prin iarba........dupa un scimb de replici,prietenul meu ii spune....."bai nene,cred ca esti nebun daca te comporti asa fara motiv"....la care individul zice " bai io nu-s nebun,baaaa,sunt perfect sanatos ca am si permis de port arma baaaaa,si daca te mai prind cainele pa langa mine ti-l impusc"......a urmat un schimb de replici.....oricum individul nu a scos nici un pistol ca nu-l avea la el,probabil era in casa,ca era in haine jerpelite si trebaluia la masina,dar ma intreb daca-l avea la el sigur il scotea,si desi cred ca avea doar arma neletala(nu pusca de vanatoare),niste bile de cauciuc nu cred ca erau usoare pe pielea catelei sau a stapanului......i-am spus sa-i faca plangere la politie,dar nu stiu daca a avut timp sa se duca,ca omul munceste,si orcum amenintarea era doar verbala,dar oricum......
Si lista poate continua cu multe astfel de cazuri. CONCLUZIA: sunt de acord ca toti sa avem dreptul sa detinem o arma (neletala,sau chair letala)dar ce ne facem cu astfel de indivizi?
Tu,eu,noi cei care avem responsabilitate,nu vom scoate arma imediat doar sa facem impresie,nu?Vom analiza situatia de doua ori inainte,si vom incerca sa o rezolvam pe alte cai ( SITUATIE : tu,violiv si eu,ne intalnim intamplator pe strada,si nu stiu cum,ma calci pe picior,sau eu pe tine,si amandoi avem armele la noi....ne injuram,poate ne luam si la bataie,nu-i nici o problema din punctul meu de vedere sa ma aleg cu niste vanatai......dar nu scot pistolul frate',si cred ca nici tu nu ai face asta). Dar astefel de indivizi cu siguranta o vor scoate inaintea noastra,esti de acord
violiv,nu? si daca o vor scoate primii cu siguranta o vor si folosi inaintea noastra(noi ne gandim,sa nu facem uz nejustificat de arma,care ne poate aduce chiar suspendarea dreptului de a o detine ,poate chiar dosar penal...... dar boul,o scoate,trage,da banu si scapa si de dosar si are in continuare si arma),si daca mai e si letala........
Oricum,discutia poate continua zile,luni ani in sir,si tot nu vom ajunge la o concluzie.......DAR dreptul egal pentru toti ar trebui sa fie primordial,drepul la autoaparare e pentru toti,cum a spus violiv,nu doar pentru legiuitori ci si pentru legiuiti. Pana la urma suntem niste dobitoci care platim taxe si impozite,dar cand se pune problema de drepturi.....ioc.
Nu e ca la americani"by the people,for the people".
Cu o legislatie bine pusa la punct si masuri egale pentru toti si drastice in cazul unor abateri de la lege cred ca ar trebui sa se legifereze si la noi armele letale,armele neletale de o putere mai mare,etc. Umbla un momentdat zvonul ca odata cu intrarea in UE,vom avea voie sa detinem arme letale,asta inainte de a intra,prin 2006,se zvonea chiar o data..."de la 1 ianuarie 2007 veti avea voie sa detineti arme letale",si uite ca suntem in iunie,aproape iulie 2007 si nu se aude nimic,ba chiar mai mult se aude ca se schimba legea si se vor restrictiona si cele neletale cu bila de cauciuc........"BRAVOOOOO<URAAAAAAA".......vai in ce tara traim. Nu sufar de boala "teoria conspiratiei,dar cred ca acele zvonuri sigur nu au fost niste zvonuri intamplatoare,au fost directionate si planuite ca sa creada si boii ca noi ca e totusi bine sa intram in UE. Si acum,dupa ce am intrat ni se da xUxE.........
In final va urez numai bine si desi nu am copyright pt urmatoarea zicala,cred ca se portiveste perfect pt tara in care traim:
"Ultimul care pleaca din tara stinge lumina".....si as mai completa-o cu "Daca poti sa pleci,pleaca....maine daca se poate.Bravo,bine ca ai plecat si iti urez din tot sufletul sa nu te mai intorci niciodata, poate doar in vizita,dar nici vizita nu prea lunga sa nu ti se faca rau"
Bafta