Teste Mauser HSC 10 x 22T
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Am avut ac beretta de la umarex.tragea nemaipomenit de bine.faceam niste grupaje de mi se urcase la cap! dupa aia am luat macarov654k.nu la fel de precis din cauza ca bb-ul trecea prin teava destul de lejer si nu-si imprima indeajuns o miscare de rotatie la fel peletul de la beretta(ambele tevi ghintuite). cu toate astea,macariciul mi-a placut mai mult prin faptul ca-l simteam mai "adevarat".pe urma am luat reck-ul. la data respectiva era singura arma cu bila de cauciuc de pe piata. am "pus botul"la reclama care i se facea. daca stiam ca vor apare pistoalele cu bila,mai asteptam.
airsoft-ul insa nu e o solutie pt autoaparare. doar pt distractie si "antrenament".
DAR SPERANTA MOARE ULTIMA!!!
PS am uitat sa mentionez cz slavia 631 la care-i montasem un arc de hunter. si acum imi pare rau dupa ea!
airsoft-ul insa nu e o solutie pt autoaparare. doar pt distractie si "antrenament".
DAR SPERANTA MOARE ULTIMA!!!
PS am uitat sa mentionez cz slavia 631 la care-i montasem un arc de hunter. si acum imi pare rau dupa ea!
MAuser desfacut
Teava e din metal am facut testul cu magnetul si se lipeste ; opritorii sunt dispusi astfel primul la aproximativ 3-3.5 cm fata de gura tevii, urmatorul la aprox 0.7 cm de primul si ultimul la fel, toate la unghi de 120 grade fata de celalalt. Cand l-am curatat nu am observat nici un fel de deformare a tevii pare sa fie in regula. Singurul lucru care ma deranjeaza sunt niste urme pe cocosul pistolului semn ca nu este din metal ci din aliaj, dar intentionez sa imi iau unul de schimb sau sa-l dau la cineva sa-mi faca din otel daca voi gasi un meserias bun. Am atasat si poze mai jos cu el desfacut si se vad si urmele de pe cocos si opritorii pe teava.
In legatura cu nearuncarea cartuselor din camera cred ca tine de calitatea lor care la unele e proasta, adica cred ca unele nu au cantitatea suficienta de pulbere.
Inca ceva Mauserul meu este fabricat tot de Rohm care face RG88, singura diferenta ca i-au schimbat putin culata ca forma si au pus sigla Mauser.

In legatura cu nearuncarea cartuselor din camera cred ca tine de calitatea lor care la unele e proasta, adica cred ca unele nu au cantitatea suficienta de pulbere.
Inca ceva Mauserul meu este fabricat tot de Rohm care face RG88, singura diferenta ca i-au schimbat putin culata ca forma si au pus sigla Mauser.

Toate informatiile sunt despre Mauser HSC, dar am tinut cont ca e facut in aceeasi fabrica cu RG88 si am generalizat.
http://www.gun.ru/oxota04196.htm
http://forum.spnet.ru/showthread.php?t=3880
Rusii spun in esenta asta:
1. e singura arma garantata 5 ani!
2. poate trage si cu cal 9mm si cu 10X22!
3 paote trage cu toate munitiile de pe piata ruseasca, inclusiv cu cea mai puternica, de la Tekrim. Alte pistoale trag numai cu un anumit tip de munitie.
4. se spune ca, in cazul in care legea armelor se schimba in Rusia, poate fi foarte usor transformat in arma letala, deci rezistenta sa este gandita de la inceput ridicata.
5. si cu toate astea, nu e mai bun decat Baikal 9T
Am gasit mai demult aceasta postare la RG88. Poate cineva sa ma lamureasca in legatura cu cele 2 munitii pe care acest pistol(Mauser HSc 90) se spune ca le poate folosi? Adica pot folosi munitia de 10x22 pt care facut pistolul, dar pot trage si cu cele de 9mm pe bila, gaz sau de zgomot?
Garantia de 5 ani cine a considerat ca o are?
Transformarea in arma letala cred ca e fantezista.
Cei de la Arrow ce ne pot spune?
3 paote trage cu toate munitiile de pe piata ruseasca, inclusiv cu cea mai puternica, de la Tekrim. Alte pistoale trag numai cu un anumit tip de munitie.
4. se spune ca, in cazul in care legea armelor se schimba in Rusia, poate fi foarte usor transformat in arma letala, deci rezistenta sa este gandita de la inceput ridicata.
Am gasit mai demult aceasta postare la RG88. Poate cineva sa ma lamureasca in legatura cu cele 2 munitii pe care acest pistol(Mauser HSc 90) se spune ca le poate folosi? Adica pot folosi munitia de 10x22 pt care facut pistolul, dar pot trage si cu cele de 9mm pe bila, gaz sau de zgomot?
Buna ziua.cristib wrote:Toate informatiile sunt despre Mauser HSC, dar am tinut cont ca e facut in aceeasi fabrica cu RG88 si am generalizat.
Este recomandat, generic vorbind, ca la ficare arma sa se foloseasca munitie de calibrul corespunzator. De aceea parerea mea este ca la pistoalele cu bila cal.10x22T sa folositi munitia de cal.10x22.
De ce nu va recomand si munitia cal.9mm (indiferent, cu bila de cauciuc,cu gaz sau blank) pentru ca intre cartus si camera cartusului exista spatiu prin care vor fi pierderide gaze ceea ce va conduce la oprirea bilei pe teava sau a dopului de plastic de la cartusele cu gaz sau blank. La al doilea foc, urmatoarea bila obtureaza teava suficient de mult a.i. exista pericolul ca impins cu putere in spate, mansonul sa sara sau chiar sa se sparga (cele doua cazuri de incident sunt reale si intalnite de noi cand in necunostiinta de cauza vanzatorul, atat colegi de-ai nostri cat si clienti au vandut munitie de alt calibru). Atentie mare, se pot produce accidentari destul de grave.
Un alt aspect al acestei probleme este legalitatea actului de vanzare a munitiei, dumneavoastra avand arma de alt calibru si in acest caz responsabilitatea este impartita intre vanzator si cumparator.
Producatorul recomanda sa nu folositi munitie care sa dezvolte o energie mai mare de 100j, prin urmare cred ca se poate folosi munitia ruseasca mentionata.
Modificarile de care se scrie in site-ul rusesc sunt adevarate (nu stiti acest lucru de la mine, nu recunosc nimic) si se prefera importul de pistoale cu gaz, ca sunt mai ieftine, modificarile facandu-se ulterior fara sa mai astepte legea.
Comparatie sa fac cu pistolul Baikal nu pot sa fac pentru ca nu cunosc arma.
De garantia de 5 ani nu stiu sa va raspund se poate ca distribuitorul rus sa acorde aceasta garantie pentru ca producatorul nu are nimic specificat in acest sens.
Va multumesc si sper ca am dat un raspuns satisfacator.
Cu respect.
Radu
Va multumesc si sper ca am dat un raspuns satisfacator.
Cu respect.
Radu
Mai mult decat satisfacator( nu va mai recunosc
)!!
Producatorul recomanda sa nu folositi munitie care sa dezvolte o energie mai mare de 100j, prin urmare cred ca se poate folosi munitia ruseasca mentionata.
Asteptam sa aduceti munitia de 50 j , si toata lumea va fi multumita: noi ca avem ceva destul de puternic, dumneavoastra ca nu o sa primiti pistoale in service(doar rezista la 100J).
Multumesc mult pt. informatii!
Cu respect.
Radu
Mai mult decat satisfacator( nu va mai recunosc
Asteptam sa aduceti munitia de 50 j , si toata lumea va fi multumita: noi ca avem ceva destul de puternic, dumneavoastra ca nu o sa primiti pistoale in service(doar rezista la 100J).
http://talks.guns.ru/forummessage/46/093421-11.html
Mauserul a decedat si el (ultima imagine). Tine camera cartusului la 100J dar restul nu prea !
Buna ziua.cristib wrote:Va multumesc si sper ca am dat un raspuns satisfacator.
Cu respect.
Radu
Mai mult decat satisfacator( nu va mai recunosc![]()
)!!
Sa stiti ca ne straduim cat se poate de mult sa gasim furnizorul propriu de munitie cu bila si care sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa fie relativ cunoscut ( a.i. sa-mi poata garanta continuitatea aprovizionarii si calitatea produsului sa fie aceeasi) si nu in ultimul rand sa aibe o oferta buna pentru piata romaneasca. Deocamdata avem contacte facute,dar mai dureaza ceva (dar nu mult)pana sa fie ceva pefectat .
Pana atunci va anunt ca am luat legatura telefonic cu Babanu (el m-a sunat )si sper ca pana la sfarsitul saptamanii sa am placerea sa-l cunosc personal, ocazie cu care ii incredintez si cronograful.
Cu respect.
Radu
Mauser vs. ROHM 88
Saptamana trecuta am devenit posesorul unui Mauser. Odata cu mine, tata a cumparat un ROHM 88.
Sambata, am tras cam 100 de cartuse cu ambele arme. Mauserul s-a blocat, nu a evacuat tuburile goale sau le-a evacuat partial in 40% din trageri. Practic, nu am putut trage o serie de 7 focuri fara incident.
Cu munitie din aceeasi cutie, ROHM nu s-a blocat deloc, a evacuat frumos toate tuburile, a reincarcat fara probleme.
Ca si putere, cred ca sunt puteri egale... de la 3-4 metri ambele sparg sticle din plastic (insa bilele raman inauntru) insa nu am reusit sa provoc nici un fel de daune unui dovleac din gradina, nici chiar de la 1,5 metri...
Sambata, am tras cam 100 de cartuse cu ambele arme. Mauserul s-a blocat, nu a evacuat tuburile goale sau le-a evacuat partial in 40% din trageri. Practic, nu am putut trage o serie de 7 focuri fara incident.
Cu munitie din aceeasi cutie, ROHM nu s-a blocat deloc, a evacuat frumos toate tuburile, a reincarcat fara probleme.
Ca si putere, cred ca sunt puteri egale... de la 3-4 metri ambele sparg sticle din plastic (insa bilele raman inauntru) insa nu am reusit sa provoc nici un fel de daune unui dovleac din gradina, nici chiar de la 1,5 metri...
Re: Mauser vs. ROHM 88
Am observat si eu chestia asta la mauserul lui reactor.E de studiat problema.O parere ar fi munitia,probabil daca e mai veche.Desi,pana la urma cred ca e ceva intern.Vreo mica chichita!imircea wrote:Saptamana trecuta am devenit posesorul unui Mauser. Odata cu mine, tata a cumparat un ROHM 88.
Sa incerci la dovleac si cu munitie pobjeda,cu bila impinsa cat mai in tub.
Last edited by macarici on Mon Oct 01, 2007 4:40 pm, edited 1 time in total.