Pistol folosit in situatie reala...

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

7Coline

Re: Pistol folosit in situatie reala...

Post by 7Coline »

sepuku wrote:...daca aveai doua incarcatoare la tine o sa ti se spuna ca ai incalcat legea care stipula la un moment dat,nu stiu daca nu cumva s-a schimbat intre timp,ca legal nu ai voie a detine mai mult de 12 cartuse la tine pt uz cand porti pistolul,aberant stiind ca majoritatea incarcatoarelor au cam 15 si tu cum presupunand ca aveai 8 + 8..asteapta-te si la asa ceva. Iar expertiza se refere la faptul ca vor sa se joace si ei cu un fort dupa program sa vada ochiul lor ce daune poate face in fisetul de la vestiare :D :wink: pariem ?!?
De unde le scoateti frate ? Hai cu legea!
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
paul

Post by paul »

aia cu factura e tare!!!! asta chiar nu mai are nicio valoare dupa ce arma a fost trecuta in permis si luata in evidenta lor,eu unul pastrez factura doar cat este arma in termenul de garantie dupa care fac curat :D
eu cand am avut treaba cu politia,in sensul de a da cu subsemnatul,mi-am luat avocat,de doua ori,dupa care am invatat cum trebuie procedat si nu am mai platit avocatul (cam scump ca era de la capitala :D ) ma documentam ,citeam legea si le ceream si lor sa-mi arate paragraful unde scria ce (cum) spuneau ei,fara trac,emotie. dar toate au un inceput,si cum probabil a fost prima data cand a trebuit sa dai declaratii ,faci ca ei,dar a doua zi dupa ce te lamuresti ce si cum le poti face o vizita si sa le ceri explicatii. bafta
paul

Post by paul »

7Coline wrote:
sepuku wrote:...daca aveai doua incarcatoare la tine o sa ti se spuna ca ai incalcat legea care stipula la un moment dat,nu stiu daca nu cumva s-a schimbat intre timp,ca legal nu ai voie a detine mai mult de 12 cartuse la tine pt uz cand porti pistolul,aberant stiind ca majoritatea incarcatoarelor au cam 15 si tu cum presupunand ca aveai 8 + 8..asteapta-te si la asa ceva. Iar expertiza se refere la faptul ca vor sa se joace si ei cu un fort dupa program sa vada ochiul lor ce daune poate face in fisetul de la vestiare :D :wink: pariem ?!?
De unde le scoateti frate ? Hai cu legea!
de 12 cartuse stiu si eu,dar nu scrie ca nu ai voie cu al 2lea incarcator,6+6 sau 12+0 ,10+2 treaba ta
7Coline

Post by 7Coline »

Nu exista asa ceva in lege , daca pe permis ai 100 de cartuse atatea poti purta . Asta cu 12 cartuse e o imbecilitate.

IRESPONSABIL²
fane satar

Post by fane satar »

E neletala oameni buni. Unde scrie ca trebuie sa port la mine 12 cartuse? Nu am letala sa am voie 12 cartuse la port. Asta o stiu de la taica-miu ca e in Politie din 91. Le duc si factura daca vor, dar sa imi dea pistolul inapoi ca eu am dat pe el bani munciti cu greu, nu cersiti la colt de strada. Si maine o sa imi iau si avocat. Sa vad daca in fata avocatului mai ridica din umeri cum imi facura mie azi cand ii intrebai de ce mi-au confiscat arma. Imi vreau arma inapoi. :( Va salut!
ROHM RG88
FORT 17R .45 rubber
paul

Post by paul »

mama ei de lege...n-am timp ca catam acush :D :D
fane satar

Post by fane satar »

Nu am priceput niciodata legea romaneasca privind armele. Daca imi spune cineva unde si ce sa caut va rog sa o faceti. Multumesc anticipat. Va salut!
ROHM RG88
FORT 17R .45 rubber
paul

Post by paul »

art.44 alin.3 din lege prevede clar 12 cartuse,am gasit pana la urma
http://www.legalis.ro/wp-content/upload ... -2011-.pdf
paul

Post by paul »

in cazul tau ,unde nu sa facut uz de arma si mai ales sa ''cazut la pace'' nu aveau motiv sa-ti retina arma ca nu au ce sa cerceteze,nu sa intocmit dosar nu nimic
fane satar

Post by fane satar »

(3) Persoanele care detin arme de aparare si paza pot purta asupra lor, in afara domiciliului sau
resedintei unde este depozitata munitia, cel mult 12 cartuse. Arma de paza si aparare = pistol cu glont, nu arma de autoaparare. Va salut!
ROHM RG88
FORT 17R .45 rubber
paul

Post by paul »

corect!!! dar ei nu fac diferenta,asta e problema!!
fane satar

Post by fane satar »

Sunt obligati sa aplice legea nu sa o interpreeze ca nu sunt lautari. In fine, maine o sa iau legatura cu un avocat. Sa vad si ce imi spune avocatul. Sotia mi-a zis ca ei continua cercetarea, poate-poate imi baga ceva pe gat facut de altcineva si eu i-am zis ca nu au cum atat timp cat arma e detinuta legal si doar stie ca nu sunt genul sa fac prostii. Acum astept sa vad deznodamantul. Va salut!
ROHM RG88
FORT 17R .45 rubber
7Coline

Post by 7Coline »

paul wrote:art.44 alin.3 din lege prevede clar 12 cartuse,am gasit pana la urma
http://www.legalis.ro/wp-content/upload ... -2011-.pdf
Aia e la arma letala . Nu are treaba cu neletalele.

IRESPONSABIL²
aurorauno

Post by aurorauno »

Fane eu tot nu ma lamuresc cum naiba sa scoti arma la niste controlori de autobuz si un (politist) comunitar.Pana la urma ce vroiau sa-ti faca?Sa te stranguleze,sa-ti rupa picioarele?Daca ajungea un echipaj de jandarmi sau politie la solicitarea controlorilor tot asa faceai?Daca te opreste politistul in trafic scoti arma la el?NU meriti sa ai arma pentru ca stai prost cu nervii! Chiar mi-e greu de conceput sa scoti arma de fata cu unul in uniforma (in fine,comunitara,dar tot uniforma).
Ce o sa zica avocatul ala caruia o sa-i bagi bani in buzunar?Ca viata ta a fost pusa in pericol de catre cine?Eu zic ca mai rau faci,lasa treaba asa,daca recuperezi arma vinde-o,daca nu spune mersi si da-o pierdere colaterla.
fane satar wrote:Nu am priceput niciodata legea romaneasca privind armele.

Asta spune tot...nu poate cineva care nu pricepe legea sa detina arma.Ca nu-ti convine e alta,nici mie nu-mi convine,dar o pricep si o aplic,asa cum e ea...
O ultima nelamurire am: daca aveai arma letala la fel procedai? :roll:
P.S: 12 cartuse sunt doar la letala ! Insist cu parerea ca un examen teoretic din legea armelor pentru cei care vor permis ar fi excelent!
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
Cyp2mobile

Post by Cyp2mobile »

aurorauno wrote: Insist cu parerea ca un examen teoretic din legea armelor pentru cei care vor permis ar fi excelent!
+1
Форт 14R 9mm
Weihrauch HW100 T 5.5mm
Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 MD
Post Reply