ACCIDENT RG88 - POSESORII, ATENTIE LA UTILIZAREA INCORECTA!

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

budy

Post by budy »

De cate ori vi sa blocat RG88 la mine 124 cartuse o singura data,deci o furam o singura data :lol:
Rhom RG88 cal. 10x22T
Walther P99. 9mm PAK
danezu

Post by danezu »

La mine s-a blocat la armare manuala dupa ce am tras un blank :D
La activ vreo 14-15 incarcatoare.....nu s-a blocat deloc cand am tras foc dupa foc. Si sper ca niciodata sa nu se blocheze :lol:
Walter PP 10x22T - BLACK
radu.b

Post by radu.b »

sorin mok wrote:IN intelegerea mea o arma de autoapararea este un obiect in care sa ai incredere ca va functiona. Pe care, la nevoie, il scoti, tragi si ai rezolvat situatia. Gest pentru care ai nevoie de ceva antrenament. Daca n-ai, iei bataie cu Glock-ul automat in toc!

Daca intr-o situatie "nasoala" (si nu ma refer la certuri in trafic, ci la "ucraineanul" cu ranga care e la poarta ta) tu stai sa te intrebi pe ce apesi mai intai, daca ai Pobeda sau XXXX, daca ai impins bila in cartus bine, daca se blocheza, daca se crapa, daca percuteza, daca iese bila, daca.... eu zic ca AI PIERDUT DEJA ORICE SANSA DE AUTOAPARARE!!!

Intr-un astfel de caz conteza enorm siguranta pe care o afisezi si pe care nu o poti avea cand esti crispat si strangi din buci cu gandul ca pistolul tau poate avea probleme!

Pe scurt, un pistol de care nu esti sigur ca va functiona in parametrii normali e doar un bibelou foarte scump si in nici un caz o ARMA.

Iar importatorii si distribuitorii sunt singurii vinovati de aceasta situatie pentru ca au pus in vanzare produse fara carte tehnica in romana, fara instructiuni clare de folosire, fara teste, fara nimic. Chiar si un banal mixer sau aspirator are mai multa ducumentatie tehnica si mai multe date despre puterea dezvoltata.

Luciano a fost primul care a avut o arma cu cauciuc dintre forumisti si imi amintesc incantarea pe acre a avut-o cand s-a intors de la Oreadea si dezamagirea de dupa cateva saptamani! Nici putere, nici anduranta!

Oare daca dau 70milioane pe un S&W pe glont, pot sa-l folosesc in poligon sau o sa spuna cineva ca e un exces si ca trebuie folosit, asa cum scrie pe site, doar la paza si apararea?????
Deja vorbim de doua lucruri diferite.
Cu respect
gabrielobabacu

Post by gabrielobabacu »

hai ca vad ca sunt bune si pistoalele astea cu bila chiar acum am vazut la antena cum s-au impuscat doi si cel impuscat chiar nu arata bine deloc cu toate ca ranile erau superficiale .Stand el asa pe targa nu parea deloc ranit superficial :lol:
gabrielobabacu

Post by gabrielobabacu »

plagile din antebrat si fesa pareau destul de serioase.E bine. :wink:
Guest

Post by Guest »

Sau se dadea ranit! :D
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
gabrielobabacu

Post by gabrielobabacu »

nu prea ca s-au luat la bataie si unul a scos pistolul si a tras cred ca daca nu-l incapacita ,ar fi raspuns altfel nu zacand in sange pe jos :wink:
gabrielobabacu

Post by gabrielobabacu »

repet, arata destul de rau.Ma rog din imaginile prezentate.
danezu

Post by danezu »

Avea bila infundata in cartus :lol: de aia l-a pus pe ala jos....glumeam :twisted:
Deci pana la urma sunt bune la ceva jucarelele noastre!
Walter PP 10x22T - BLACK
Babanu

Post by Babanu »

Nu vreau sa iau partea nimanui si sa ma implic in in acest "mic scandal" dar... chiar astazi m-am uitat mai atent la RG88-ul lui Iacobov si intradevar... are aceiasi problema cu teava deformata. L-am sfatuit sa faca o vizita la service. Nu cred ca se poate spune ca este vorba de utilizare necorespunzatoare din partea detinatorului. Arma a tras cel mult 50 de cartuse UAG si PG. Singurele elemente comune sunt zamak-ul si munitia. Una din ele este de vina, urmeaza sa stabilim care...
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
Emanuel

Post by Emanuel »

:evil: :evil: :evil:
No shit !!! Deci nu e doar unul - pistol si utilizator!
:shock: :shock: :shock:
Emanuel

FORT 17 R Cal. 9 mm P.A. :mrgreen:
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)

www.romsdc.ro
danezu

Post by danezu »

E clar ca nedumeritu n-are nici o vina...
Walter PP 10x22T - BLACK
nedumeritu

Continuam cu explicatii

Post by nedumeritu »

Mai tarziu in seara asta voi procesa ultimele fotografii.
De data aceasta, avand din nou acces la tevi originale de la tot
felul de pistoale pe bila de cauciuc, am fost prevazator.

Am avut la mine o un aparat foto mai acatarii si am incercat cateva poze
mai clare.
Oricum, locul era mai slab luminat dar am facut ce se pute face in
conditiile date.

Veti trage si singuri concluzia referitor la constanta in discutie.
- Utilizatorul? [RG88 o fi avand cititor de amprenta si de PH :lol: ] ?
- Zamacul - otzelul ala din Zn+Al ?
- Munitia?
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
gabrielobabacu

Post by gabrielobabacu »

Pistoale neletale, dar cu efect letal

Altă chestiune aflată în atenţia poliţiştilor este cea a armelor utilizate în aceste conflicte. După cum a menţionat comisarul-şef Georgel Enescu, nici unul dintre cei identificaţi drept protagonişti ai conflictelor din ultima perioadă nu deţine permis de portarmă nici măcar pentru aşa-zisele arme neletale, în rândul cărora sunt cuprinse pistoalele cu bile de cauciuc. Doar că aceia „căzuţi“ pe „câmpul de luptă“ nu au fost răniţi cu bilele de cauciuc specifice acestui tip de armă, ci cu muniţie modificată, prevăzută cu bile metalice în locul celor de cauciuc, dobândind astfel un posibil efect letal. „Din nefericire, astfel de arme şi muniţii se comercializează fără restricţii în Bulgaria şi pot fi aduse foarte uşor în România“, a menţionat comisarul-şef Enescu.

i-auzi ce zice gazeta :D
gabrielobabacu

Post by gabrielobabacu »

pai se poate asa ceva? Asa ca sa stim si noi. :wink:
Post Reply