Control la domiciliu pentru conditiile de pastrare ale armei

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

paul_vxi

Re: Control la domiciliu pentru conditiile de pastrare ale armei

Post by paul_vxi »

:))))) ar trebuii ca logarea/inregistrarea sa se faca dupa o verificare ca se detine arma/arme pt. ca in ultimul timp au ajuns tot felul de baieti pe aici dubiosi de altfel care nu au nici o treaba cu respectul si daca astia sunt detinatori de arme e GRAV! sunt convins ca poti exprima pareri corecte sau NU si fara sa jignesti .
tanno747

Post by tanno747 »

paul_vxi wrote::))))) ar trebuii ca logarea/inregistrarea sa se faca dupa o verificare ca se detine arma/arme pt. ca in ultimul timp au ajuns tot felul de baieti pe aici dubiosi de altfel care nu au nici o treaba cu respectul si daca astia sunt detinatori de arme e GRAV! sunt convins ca poti exprima pareri corecte sau NU si fara sa jignesti .
acu' ce sa zici si tu...am facut un an de stagiatura pt a deveni vanator +alte cursuri de arme si legislatie in domeniu pt a deveni colectionar de arme,examene teoretice si practice,si te trezesi matale care ti-ai luat un pac-pac ca da bine in cartier,nici armata nu ai facut dar esti beton la legislatia armelor.....lasa-ne frate ca poate esti depasit,citeste si baga la cap,nu comenta aiurea in tramvai
cristyg85

Post by cristyg85 »

A ajuns controlul si la mine, in civil ( mai bine, ca nu au atras atentia) :)
Au verificat seiful (care chiar le-a placut si nu au tras de el :D ) si cutia metalica, totul a fost OK.
Au completat un proces verbal, cu cata munitie detineam la acel moment, o foaie de instructaj (adica un rezumat de cateva paragrafe al legii 117/2011) si cam atat...
Mai bine un proces urat, decat o inmormantare frumoasa...
Dualjackal

Post by Dualjackal »

La mine cred ca nu le place cartierul sau obosesc de fiecare data pana ajung la mine :)
Barbarosa

Post by Barbarosa »

Hai ca m-au calcat si pe mine cu controlul dar nu m-au gasit acasa si mi-au lasat insttintare.
Tanfoglio 10*22T
www.traiteur.ro
dandana

Post by dandana »

Barbarosa wrote:Hai ca m-au calcat si pe mine cu controlul dar nu m-au gasit acasa si mi-au lasat insttintare.
pe la ce ora au venit? ce ti-au spus in instiintate?
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
Dualjackal

Post by Dualjackal »

"Se strange latul". :lol:
Tiby

Post by Tiby »

Eu am citit comentarile voastre si vreau sa va spun din propria experienta ca nu va trebuie la pistoalele cu bile de cauciuc seif cu compartiment separat pentru monitie,un seif simplu care are doi cilindri de inchidere din metal fixat in podea sau perete prin cateva condispane este de ajuns,compartiment separat nu trebuie decat la armele cu glont si armele de vanatoare.La armele cu bile de cauciuc aveti voie de 100 cartuse cu tot cu cele din incarcator si o teava de schimb care tiava se achizitineava prin aviz de procurare tiava si se inregistreaza la politie,unde vi se trece seria tevi pe permisul de port arma.
Legea spune ca armele neletale trebuie tinute la domiciliul proprietarului in cuti de lemn de esenta tare acomerite cu tabla sau in cuti de tabla dar tabla sa fie mai groasa bine fixate in pardoseala sau perete.In timpul portului arma trebuie sa fie ferita de vaz si trebuie tinuta in ham,toc si/sau la curea.Este strict interzisa folosire lor si tot odata purtarea in zonele aglumerate precum stadioane adunari sau so putati la locul de munca unde lucrati.Folosirea armei se face numai in momentul in care santeti agresat fizic nu si verbal :!: .In momentul in care folositi arma in urma unei agresiuni fizice sunati imediat la politie :!: chiar daca ati folosito legal in scolul autoaparari sau in scolul in care va fost eliberat permisul tot vi se va constitui dosar penal dar nu vi se va lua dreptul de a purta folosi sau detine arme pana la pronuntarea sentintei de judecata,daca instanta decide ca arma a fost folosita in scolul autoaparari si in conditile legi sunteti declarat prin sentinta nevinovat de producerea incidentului.Verificarile la domiciliu se fac numai de catre persoanele IJP-ului din cadrul departamentului arme si moniti,nu de sectorist.Daca sunteti acasa si vine deschideti usa se ligitimeaza si permiteti sa intre.ei verifica sa vada daca arma este acasa si nati dato cumva la alcineva daca nu ati depasit monitia legala,si daca seiful este fixat.Nu aveti voie sa luati arma cand va duceti la baut,sau so prtati in timp ce sunteti subinfluenta bauturilor alcoolice sau a substantelor halucilogenau,si nici cand luati pastile cu aceste efecte.Sunteti obligati sa anuntati medicul cand va da tratament ca sunteti detinator de arma cu permis,si daca vi se da tratament cu efecte sus mentinate anuntati politia regim arme si moniti pentru a vi se retine pe perioada tratamentului.Sper ca vam fost de folos si aveti grija.MULTA BAFTA.
aurorauno

Post by aurorauno »

Cea mai amuzanta postare de pe tot forumul,n-am mai ras de mult atat :lol: :lol: Tiby,esti tare,ce sa mai,poti sa te apuci de stand-up comedy :D
Mack44

Post by Mack44 »

Subscriu la aurorauno. Oare The Stage nu mai are locuri ?
Walther PPK - not with rubber, not with gas
Ex Streamer 2014 10X22T - rubber
Shadow1000 5.5
Stalker 917 9mm
I`m one of those bad things that happen to good people.
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Cred ca eu mi-am pierdut simtul umorului sau mai degraba cred ca prefer sa ma amuz citind sectiunea de glume a acestui forum pentru ca mie mi se pare periculos si deranjant mesajul lui Tiby. Periculos pentru ca exista posibilitatea ca insiruirea de informatii eronate sa fie luata in seama de catre unii dintre cei ce citesc si deranjant mi se pare pentru ca un astfel de text plin de agramatisme si cu o logica a frazei atat de defectuoasa reprezinta o ofensa pentru ochiul cititorului si n-ar trebui sa apara pe un forum al posesorilor si pasionatilor de arme, ci poate doar in vreo revista umoristica sau pe bancuri.ro.

In momentul asta sper doar ca nimeni nu va lua in serios mesajul in cauza.
Last edited by Safe&Sound on Thu Nov 10, 2011 4:29 pm, edited 1 time in total.
Dualjackal

Post by Dualjackal »

Tiby wrote:Nu aveti voie sa luati arma cand va duceti la baut,sau so prtati in timp ce sunteti subinfluenta bauturilor alcoolice sau a substantelor halucilogenau,si nici cand luati pastile cu aceste efecte.Sunteti obligati sa anuntati medicul cand va da tratament ca sunteti detinator de arma cu permis,si daca vi se da tratament cu efecte sus mentinate anuntati politia regim arme si moniti pentru a vi se retine pe perioada tratamentului.
Zi sincer, tu ce-ai consumat inainte sa postezi? Bauturi alcoolice sau substante halucinogenau?

:lol: :lol: :lol: :lol:
mihaimcg

Post by mihaimcg »

Subscriu la ceea ce a mentionat "Safe&Sound" despre postarea lui "Tiby".
Nu este deloc amuzant.
paul_vxi

Post by paul_vxi »

deci pana la urma trebuie caseta pt munitie separat daca nu am ?(pt neletal) daca am seif necompartimentat !
onyboy

Post by onyboy »

Tiby wrote:Eu am citit comentarile voastre si vreau sa va spun din propria experienta ca nu va trebuie la pistoalele cu bile de cauciuc seif cu compartiment separat pentru monitie,un seif simplu care are doi cilindri de inchidere din metal fixat in podea sau perete prin cateva condispane este de ajuns,compartiment separat nu trebuie decat la armele cu glont si armele de vanatoare.La armele cu bile de cauciuc aveti voie de 100 cartuse cu tot cu cele din incarcator si o teava de schimb care tiava se achizitineava prin aviz de procurare tiava si se inregistreaza la politie,unde vi se trece seria tevi pe permisul de port arma.
Legea spune ca armele neletale trebuie tinute la domiciliul proprietarului in cuti de lemn de esenta tare acomerite cu tabla sau in cuti de tabla dar tabla sa fie mai groasa bine fixate in pardoseala sau perete.In timpul portului arma trebuie sa fie ferita de vaz si trebuie tinuta in ham,toc si/sau la curea.Este strict interzisa folosire lor si tot odata purtarea in zonele aglumerate precum stadioane adunari sau so putati la locul de munca unde lucrati.Folosirea armei se face numai in momentul in care santeti agresat fizic nu si verbal :!: .In momentul in care folositi arma in urma unei agresiuni fizice sunati imediat la politie :!: chiar daca ati folosito legal in scolul autoaparari sau in scolul in care va fost eliberat permisul tot vi se va constitui dosar penal dar nu vi se va lua dreptul de a purta folosi sau detine arme pana la pronuntarea sentintei de judecata,daca instanta decide ca arma a fost folosita in scolul autoaparari si in conditile legi sunteti declarat prin sentinta nevinovat de producerea incidentului.Verificarile la domiciliu se fac numai de catre persoanele IJP-ului din cadrul departamentului arme si moniti,nu de sectorist.Daca sunteti acasa si vine deschideti usa se ligitimeaza si permiteti sa intre.ei verifica sa vada daca arma este acasa si nati dato cumva la alcineva daca nu ati depasit monitia legala,si daca seiful este fixat.Nu aveti voie sa luati arma cand va duceti la baut,sau so prtati in timp ce sunteti subinfluenta bauturilor alcoolice sau a substantelor halucilogenau,si nici cand luati pastile cu aceste efecte.Sunteti obligati sa anuntati medicul cand va da tratament ca sunteti detinator de arma cu permis,si daca vi se da tratament cu efecte sus mentinate anuntati politia regim arme si moniti pentru a vi se retine pe perioada tratamentului.Sper ca vam fost de folos si aveti grija.MULTA BAFTA.
ESTI UN DISTRUS:))
Rohm rg88 10x22t - Teava otel
Whalter p99 9mm

Gamo shadow 1000 5.5 mm
Post Reply