Material si constructia Fort si GP
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: Material si constructia Fort si GP
doamne cati bolnavi aici 
-
nedumeritu
Deh, nici noi nu stim cati suntem, dupa cum zicea Giuoană.cris091 wrote:doamne cati bolnavi aici
Revenind la topic, am gasit cauzele blocajelor la T910 9mm in partea a doua a sesiunilor
de tragere.
Ambele incarcatoare folosite, cele pe 9 mm rubber, au fost scapate, pe jos in nisip.
Le-am scuturat atunci si le-am suflat cat de bine am putut in conditiile date.
Acum, acasa, desfacute fiind incarcatoarele am scos un fel de noroi format din
nisip si urmele uleiului folosit [stergere cu Brunox, un lubrifiant excelent de altfel].
Odata curatate, incarcatoarele nu se mai comportau ciudat la incarcarea peste 9-10 cartuse
si ele stateau in pozitie normala inauntru. Se pot trage toate 17 bucati in regim rapid, desigur, vorbind despre munitia MFS.
Pe de alta parte, refuzul de reincarcare la munitia Fort 9 mm rubber se repeta si la Wadie 10x22 rubber dar si din cand in cand la PG-uri.
Este limpede ca aceasta este maniera la care se comporta din proiectare.
T910 este proiectat sa foloseasca munitia lui, cea produsa de subdivizia ce produce pentru Grand Power munitie la comanda.
Noi, in Bucuresti, vom aduce primele stocuri in maximum 2 luni, in cantitati acoperitoare pentru cererea la nevoie pe tara pe urmatoarele
4 luni.
De remarcat ca speram sa le puteti cumpara pe toate, arme si munitie, din reteaua de magazine Arrow dar si de la magazinul propriu din Mogosoaia.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Multumesc lui nedumeritu pentru amabilitatea de a ne pune la dispozitie arma sa GP T910 de 9mm prototip personalizat si munitia aferenta, imi permit sa-i dau un sfat: In privinta problemelor pe care le-a intimpinat GP la poligon cred totusi ca ar fi indicat sa transmiteti rezultatele acestor teste de poligon producatorului, pentru o verificare amanuntita, am o banuiala in ceea ce priveste reincarcarea si blocajul (desigur daca ati descoperit de unde vine blocajul e ok) dar ei vor sti cel mai bine ce au de facut in continuare.
e adevarat ca speranta moare ultima, insa de data asta, suntem toma necredinciosu. vrem sa vedem armele in magazine. si dupa ce vom testa un produs "de serie" vom exprima si o opinie speram pertinenta si obiectiva asa cum credem ca am facut si pana acum.nedumeritu wrote:Deh, nici noi nu stim cati suntem, dupa cum zicea Giuoană.cris091 wrote:doamne cati bolnavi aici
Revenind la topic, am gasit cauzele blocajelor la T910 9mm in partea a doua a sesiunilor
de tragere.
Ambele incarcatoare folosite, cele pe 9 mm rubber, au fost scapate, pe jos in nisip.
Le-am scuturat atunci si le-am suflat cat de bine am putut in conditiile date.
Acum, acasa, desfacute fiind incarcatoarele am scos un fel de noroi format din
nisip si urmele uleiului folosit [stergere cu Brunox, un lubrifiant excelent de altfel].
Odata curatate, incarcatoarele nu se mai comportau ciudat la incarcarea peste 9-10 cartuse
si ele stateau in pozitie normala inauntru. Se pot trage toate 17 bucati in regim rapid, desigur, vorbind despre munitia MFS.
Pe de alta parte, refuzul de reincarcare la munitia Fort 9 mm rubber se repeta si la Wadie 10x22 rubber dar si din cand in cand la PG-uri.
Este limpede ca aceasta este maniera la care se comporta din proiectare.
T910 este proiectat sa foloseasca munitia lui, cea produsa de subdivizia ce produce pentru Grand Power munitie la comanda.
Noi, in Bucuresti, vom aduce primele stocuri in maximum 2 luni, in cantitati acoperitoare pentru cererea la nevoie pe tara pe urmatoarele
4 luni.
De remarcat ca speram sa le puteti cumpara pe toate, arme si munitie, din reteaua de magazine Arrow dar si de la magazinul propriu din Mogosoaia.
si daca tot a venit vorba de opinie, in urma testelor de la poligon, ne-ai demonstrat ca aceasta struto-camila -care este prototipul detinut de tine- poate sa mearga si cu 10x22 si cu 9mm. insa vasea e un domn, eu prefer o exprimare mai dura: daca nu isi rezolva gravele probleme, GP va ramane tot o struto-camila si se va asterne praful peste el, ca si peste o alta struto-camila pe glont insa: combinatia dintre revolver si semiautomat.deocamdata fort-urile fac legea si va mai trece mult timp pana sa fie detronate: putere de stopare, precizie si nu au nici o problema cu munitia existenta pe piata. cand va aparea o alta marca/firma/arma mai discutam.
Prototipul este "îmbunătăţibil" ca să zic aşa.
Plus că am înţeles c-a suferit şi nişte teste pe la fabrică
pentru ca următoarele GP-uri să fie cât mai bune. Deci nu are rost să tragem concluzii încă. Ideal era să
vină 2-3 posesori de GP în cal. 10x22 şi puteaţi trage concluzii despre acea armă. Cum e cu precizia, cum
e cu puterea, dacă sunt toate armele la fel de reuşite sau sunt ca RG, vorba ACM-ului "una bună 10 rele".
După ce apare şi cel pe 9mm de asemenea, testat, verificat, comparat.
Despre acel Fort crăpat sunt convins că vom mai auzi. Dacă s-a folosit muniţie recomandată se va repara
sau înlocui de către importator, nu sunt dubii. Dacă s-a făcut ceva "tunning" la pistol sau la muniţie şi
posesorul are ceva reţineri în a solicita reperaţia pe garanţie e altceva, înseamnă că Fort nu are nici o
vină. Oricum ochiul ager al armurierului şi timpul vor elucida problema, poate mai apar (eu sper să nu)
alte Forturi sparte.
pentru ca următoarele GP-uri să fie cât mai bune. Deci nu are rost să tragem concluzii încă. Ideal era să
vină 2-3 posesori de GP în cal. 10x22 şi puteaţi trage concluzii despre acea armă. Cum e cu precizia, cum
e cu puterea, dacă sunt toate armele la fel de reuşite sau sunt ca RG, vorba ACM-ului "una bună 10 rele".
După ce apare şi cel pe 9mm de asemenea, testat, verificat, comparat.
Despre acel Fort crăpat sunt convins că vom mai auzi. Dacă s-a folosit muniţie recomandată se va repara
sau înlocui de către importator, nu sunt dubii. Dacă s-a făcut ceva "tunning" la pistol sau la muniţie şi
posesorul are ceva reţineri în a solicita reperaţia pe garanţie e altceva, înseamnă că Fort nu are nici o
vină. Oricum ochiul ager al armurierului şi timpul vor elucida problema, poate mai apar (eu sper să nu)
alte Forturi sparte.
pana acum, fortul a mers cu orice fel de munitie existenta pe piata, si nu a patit nimic si nici nu va pati...asta cu "munitie recomandata/dedicata" ca altfel crapa pistolul, e gogorita. fortul e OTEL!
-
cristianbuta
CORECT!!!!!!!ai pus pctul pe Ihaiosu wrote:pana acum, fortul a mers cu orice fel de munitie existenta pe piata, si nu a patit nimic si nici nu va pati...asta cu "munitie recomandata/dedicata" ca altfel crapa pistolul, e gogorita. fortul e OTEL!
N-am mai intrat de mult pe forum din varii motive!
Dar o fac acum sa-mi spun parerea in privinta armelor vazute in poligon,
pe 25 septembrie:
-pe primul loc,Fort 12!
-pe al doilea loc,tot Fort 12!
-pe al treilea,fort 17!
.Daca nu era din polimer frame-ul,ci din otel,
il strecuram intre primele doua!
Nu trageti in pianist!Asa cum spunea un clasic in viata al acestui forum,de
parerile personale nu este nimeni obligat sa tina cont!
Pe mine unul,m-a incantat la culme Fort-ul 12.Ergonomic,parca se lipeste in palma,
lucru dovedit atunci cand am incercat niste trageri instinctive.Toate "boabele" au intrat
in tinta de la 7-8 metri.
Un singur of mai am!Pretul!dar la toate se gasesc rezolvari.
Daca inainte eram fan declarat al makarovului,acum am virat abrupt la fort 12.
Si nu in ultim rand multumesc lui Dan Marin,MLD Guns, pentru ca mi-a dat ocazia sa-l vad si sa-l probez.
Fort-ul 12,bineinteles!
pe 25 septembrie:
-pe primul loc,Fort 12!
-pe al doilea loc,tot Fort 12!
-pe al treilea,fort 17!
Pe mine unul,m-a incantat la culme Fort-ul 12.Ergonomic,parca se lipeste in palma,
lucru dovedit atunci cand am incercat niste trageri instinctive.Toate "boabele" au intrat
Un singur of mai am!Pretul!dar la toate se gasesc rezolvari.
Si nu in ultim rand multumesc lui Dan Marin,MLD Guns, pentru ca mi-a dat ocazia sa-l vad si sa-l probez.
Fort-ul 12,bineinteles!

A dreptate dar ce zici de Fort 10 la marimea lui cum a mers 30 focuri?macarici wrote:N-am mai intrat de mult pe forum din varii motive!
pe 25 septembrie:
-pe primul loc,Fort 12!
-pe al doilea loc,tot Fort 12!![]()
-pe al treilea,fort 17!.Daca nu era din polimer frame-ul,ci din otel,
Un singur of mai am!Pretul!dar la toate se gasesc rezolvari.![]()
Fort-ul 12,bineinteles!
-
Safe&Sound
Merge "ca uns" cu absolut TOATE tipurile de munitie, fara nici un fel de blocaje ca o masina de cusut germana, finisat perfect, cu teava fara obstacole, perfect lisa, micut, discret si totusi din acelasi otel ca fratii sai mai mari, ceea ce am vazut la poligon imi intareste convingerea ca este alegerea perfecta mai ales in cazul purtarii frecvente pentru autoaparare (limita de 5 metri pana la tinta).Vasea wrote:A dreptate dar ce zici de Fort 10 la marimea lui cum a mers 30 focuri?macarici wrote:N-am mai intrat de mult pe forum din varii motive!
pe 25 septembrie:
-pe primul loc,Fort 12!
Fort-ul 12,bineinteles!
Am o curiozitate : Stie cineva daca se fac sau se vor face si Forturi 15 pe bila cauciuc ? Am vazut-o undeva la noutati si este cam de dimensiunile lui Grand Power T910
Cred ca era pe glont scrie 9x19 mm , Teava 108 mm, lung 190, greutatea de 730 gr, incarcator de 16????, destul de interesant, daca ar fi si pe bila cauciuc.
Cred ca era pe glont scrie 9x19 mm , Teava 108 mm, lung 190, greutatea de 730 gr, incarcator de 16????, destul de interesant, daca ar fi si pe bila cauciuc.
Safe&Sound wrote:A dreptate dar ce zici de Fort 10 la marimea lui cum a mers 30 focuri?
Merge "ca uns" cu absolut TOATE tipurile de munitie, fara nici un fel de blocaje ca o masina de cusut germana, finisat perfect, cu teava fara obstacole, perfect lisa, micut, discret si totusi din acelasi otel ca fratii sai mai mari, ceea ce am vazut la poligon imi intareste convingerea ca este alegerea perfecta mai ales in cazul purtarii frecvente pentru autoaparare (limita de 5 metri pana la tinta).
Fiind cel care a tras cu Fort 10 la poligonul din 25 sept, precizez ca din aproximativ 30 de cartuse trase alternativ cu munitie Fort, Libra si MFS, un singur cartus de MFS nu s-a incarcat automat (a ramas blocat la intrarea pe teava), problema rezolvata in 2 sec prin tragerea mansonului (incarcare manuala). Din cate imi aduc aminte, cartusul care l-a precedat era tot MFS. Banuiesc ca e vorba de faptul ca respectivele cartuse au bila destul de scoasa in afara, probabil nu toate in aceeasi masura. Altfel, pistolul s-a comportat excelent iar cei care se tem ca poate "zbura" din mana (avand crosa mica), pot sta linistiti. Totusi, cu o munitie puternica, nu e prea sigur in mana unei domnisoare firave.
In privinta preciziei, am tras cu alta ocazie 6 focuri cu munitie Fort intr-o tinta 5 x 7 cm, de la aprox 6 m. Am lovit-o de 3 ori, eu fiind miop...
Nicu
Last edited by nicutu on Mon Sep 27, 2010 9:22 pm, edited 1 time in total.
Fort-10R
salut,bai baieti tin sa va spun ca treaba cu fort 17 crapat nu o cred nici in ruptul capului eu unul personal am tunat si arma si munitia si tin sa precizez ca nu am avut absolut nici un incident dc vreti detalii ne vedem la urmatorul poligon 
ai perfecta dreptate. toata lumea a fost incantata de fort 12 (loc I in clasamentul preferintelor) ca e de otel si de 17 pe loc doi ca are si polimer. asta la categoria lor. caci la categoria subcompacte, fort 10 deoacamdata nu are rival. chiar ma gandeam sa fac un loc pe permis pt un 10...macarici wrote:N-am mai intrat de mult pe forum din varii motive!
pe 25 septembrie:
-pe primul loc,Fort 12!
Fort-ul 12,bineinteles!
nu, nu e vorba numai de bila scoasa in afara, ci mai ales faptului ca MFS este o combinatie de 9 mm si 10x22, tocmai ca si akbsnicutu wrote: [...] un singur cartus de MFS nu s-a incarcat automat (a ramas blocat la intrarea pe teava), problema rezolvata in 2 sec prin tragerea mansonului (incarcare manuala). Din cate imi aduc aminte, cartusul care l-a precedat era tot MFS. Banuiesc ca e vorba de faptul ca respectivele cartuse au bila destul de scoasa in afara, probabil nu toate in aceeasi masura.
Nicu
oops... oare de aia merge GP si cu un tip de munitie si cu altul?!?
plus ca-spun gurile rele, care cica ar fi avut in mana sau au vazut GP pe glontz- incarcatoarele de fapt "e unul si acelasi"... si de aici problemele.
momentan, gp nu a dovedit nimic in afara faptului ca arata bine, se aseaza bine in mana. parerea mea si a inca catorva. poate mai sunt si alte pareri...