Pistol cu gaz !

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

barthy

Post by barthy »

sorin mok wrote:
Alex wrote:Salutare la toata lumea, sunt vanzatorul pistoalelor Ekol de pe Okazii. Sunt uimit de faptul ca desi sunt cele mai ieftine produse de acest gen oferite in acest moment pe piata ( ma refer la persoane private, anunturi), sunt totusi prea scumpe! Cred ca ar trebui sa luati in calcul drumul Bucuresti-Sofia cam 800 KM, vigneta necesara pt. a circula in Bulgaria, o mica atentie vanzatorului de la magazin (bulgarii cunosc situatia din Romania si profita la maxim pretinzand traducerea notificarii, se rezolva cu cativa euro), acizza care se plateste conform unei facturi externe cu bataile de cap de rigoare, traduceri legalizari, etc, drumuri la AEST, reticenta vamesilor plus altele care imi scapa. Apropos, taxa armurierului este compusa din comision 10% plus un impozit de 10%, total 120 RON din care cumparatorul suporta DOAR 60 RON. Rezulta deci ca ma aleg cu 540 RON pe o arma pe care cumparatorul plateste 660 RON. Ma indoiesc ca un eventual doritor va iesi mai ieftin in cel mai fericit caz cu mai mult de cativa zeci de lei, care nu cred ca justifica pierderea de timp cu drumul si bataile de cap. In plus, nu garantez ca cei de la AEST vor inscrie o arma neomologata. Pentru orice alte informaii, va stau la dispozitie.
Bine ai venit pe forum!
Faptul ca vinzi acele arme e o chestiune care te priveste iar pretul pe care-l ceri, la fel.
Atunci cand am afirmat ca sunt prea scumpe m-am referit la pretul lor in magazin si la pretul cerut. Intre 60E (cu acciza) si 200E diferenta este prea mare si nejustificata, in opinia mea. Ma mir ca nu ati pus in pret si cele 2 beri reci pe care le-ati baut la o benzinarie de la marginea Sofiei si cele 2 leva date unui cersetor de pe acolo sau amenda pentru depasirea vitezei!
Nu inteleg de ce pe langa un produs oarecare, cumparatorul trebuie sa plateasca si drumul si celelalte cheltuieli ale vanzatorului?

hai sorine, nu fi rau cu omul !!! tu chiar nu ai facut afaceri niciodata?
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
sorin mok

Post by sorin mok »

Nu e rautate, e realism.
In afacerile mele vand doar produsul, nu si "legenda". Iar salariul meu nu creste pentru ca in unele zile muncesc mai mult decat de obicei pentru a ma achita de sarcini.
Cum ar fi sa vand o arma chinezeasca iar in pret sa pun si biletul de avion, dus intors si cazarea la hotel? N-ar fi justificat?

Pe okazii.ro sunt multe preturi ciudate la produse "aduse" de dincolo de granita pe motiv ca a costat drumul. Un singur exemplu:http://www.okazii.ro/catalog/2888963/tu ... steyr.html
iar nou, in magazin la noi e 170Ron!
Alex

Post by Alex »

"Nu inteleg de ce pe langa un produs oarecare, cumparatorul trebuie sa plateasca si drumul si celelalte cheltuieli ale vanzatorului?

Pentru ca asa functioneaza economia in general. Fii convins ca in pretul painii pe care o cumperi zilnic nu intra doar faina si apa, ci si curentul consumat de masini, transportul , salariile, etc. Daca nu iti convine pretul painii, o poti coace singur, daca cuiva pretul la care vand acele pistoale i se pare nejustificat, poate incerca sa aduca singur, va avea surpriza sa iasa mai scump.Barthy, nu e o afacere, nu este convenabil sa bat 800 km pentru 20-30 RON (daca pun la socoteala berile reci si cei 2 leva dati cersetorului oricum sunt in pierdere). Cred ca majoritatea forumistilor nu isi cumpara o arma cu aer comprimat pentru a practica tirul de performanta sau o arma de autoaparare pentru ca se tem pentru viata lor, pur si simplu este o pasiune pentru arme. Am avut ocazia sa studiez indeaproape aceste pistoale, m-am bucurat de ele, daca scot pe ele macar pe aproape cat m-au costat sunt multumit si imi voi aduce altele (cred ca Jackal)
Despre atitudinea politiei nu am ce sa spun, ar fi subiectiv, ma cunosc cu ei de mai mult timp si eu personal nu am avut nici o problema. Cat despre institutia fantoma de omologare, care nu se va infiinta prea curand, vamesilor le place foarte mult sa bata moneda pe tema asta, si cred ca in anumite situatii, si celor de la politie.
Post Reply