Certificatul de detinator

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
flexibil29

Certificatul de detinator

Post by flexibil29 »

Poate sa imi spuna cineva unde se poate vedea pe net un model de "CERTIFICAT DE DETINATOR" pentru arma neletala? Si inca o intrebare: Dupa ce depui toate actele iti este oprita factura armei la politie si iti este eliberat DOAR certificatul de detinator? Multumesc anticipat
"Foloseste arma doar atunci cand aceasta este unica solutie"
radu.b

Re: Certificatul de detinator

Post by radu.b »

flexibil29 wrote:Poate sa imi spuna cineva unde se poate vedea pe net un model de "CERTIFICAT DE DETINATOR" pentru arma neletala? Si inca o intrebare: Dupa ce depui toate actele iti este oprita factura armei la politie si iti este eliberat DOAR certificatul de detinator? Multumesc anticipat
Buna seara.
Imi cer scuze, dar subiectul a fost super-dezbatut. Va rog inrtati pe site-ul Jandarmeriei romane unde este postat fragmente din legea 295/2004 cu toate procedurile.
O seara buna.
Cu respect.
Radu
violiv

Post by violiv »

Daca duci cu tine o copie a facturii ti-o vor retine pe asta si pastrezi originalul. oricum, iti ramane chitanta asociata facturii.
catalin_suzeanu

Re: Certificatul de detinator

Post by catalin_suzeanu »

flexibil29 wrote:Poate sa imi spuna cineva unde se poate vedea pe net un model de "CERTIFICAT DE DETINATOR" pentru arma neletala? Si inca o intrebare: Dupa ce depui toate actele iti este oprita factura armei la politie si iti este eliberat DOAR certificatul de detinator? Multumesc anticipat
Pentru prima intrebare:
-Model anexa 15 din H.G nr. 130/24.02.2005

Pentru a doua intrebare:
-Nu!! Originalul este documentul prin care atesti ca TU l-ai cumparat...La politie doar il prezinti pentru conformitate, ei oprind doar copia acestuia (pe care iti recomand sa o faci tu, nu sa te bazezi ca o fac ei).
La fel daca ti s-a impus sa-ti cumperi casa de valori (pentru depozitare in siguranta), prezinti originalul tot pentru conformitate, copia fiind cea care va "completa" dosarul tau de detinator.
Certificatul poate ca e bine sa-l porti tot in copie (poate chiar micsorata).

Cu stima,

Cata
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
flexibil29

Post by flexibil29 »

Va multumesc pentru raspunsuri.Problema este ca mie la politie mi s-a oprit factura si bonul de casa (originalele) si mi-a fost eliberat doar "certificatul de detinator".Presupun insa ca nu este o mare problema avand in vedere ca acest certificat prin deductie nu putea fi eliberat daca nu se prezenta o factura in original si cu atat mai mult cu cat daca am sa fiu nevoit candva sa prezint factura in original o pot ridica din dosarul meu de la politie,nu? Oricum .......inainte de a depune actele eu mi-am facut o cope a facturii si a bonului fiscal (COLOR) pe care le pastrez acasa.Credeti ca imi va cere cineva factura?
dingo20

Post by dingo20 »

Eu cand am fost prima data la AEST Tm am avut ceva emotii pentru ca citisem pe forum niste lucruri nu prea frumoase despre ei.Am depus notificarea luni si mi-au dat dovada miercuri, fara sa fac nici o interventie si in aceeasi zi am si inregistrat arma.Factura originala mi-au lasat-o mie, pentru ei si-au facut o copie.
Cu mine s-au purtat chiar frumos si civilizat(erau un domn si o doamna), chiar mi-au explicat cum sa micsorez certificatul, cum sa curat arma si cum sa procedez in caz de uz de arma.
catalin_suzeanu

Post by catalin_suzeanu »

flexibil29 wrote:Va multumesc pentru raspunsuri.Problema este ca mie la politie mi s-a oprit factura si bonul de casa (originalele) si mi-a fost eliberat doar "certificatul de detinator".Presupun insa ca nu este o mare problema avand in vedere ca acest certificat prin deductie nu putea fi eliberat daca nu se prezenta o factura in original si cu atat mai mult cu cat daca am sa fiu nevoit candva sa prezint factura in original o pot ridica din dosarul meu de la politie,nu? Oricum .......inainte de a depune actele eu mi-am facut o cope a facturii si a bonului fiscal (COLOR) pe care le pastrez acasa.Credeti ca imi va cere cineva factura?
Daca o sa fie vorba de garantie s-ar putea ca sa-ti ceara pe langa certificatul de garantie si factura in original.
Nu trebuia sa-ti retina originalele.Probabil ca nu ai avut copie si fiind buget de austeritate la MIRA, politistul a decis ca-i mai ieftin sa opreasca el originalele.

Cata
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
flexibil29

Post by flexibil29 »

In cazul procedurii de service arma trebuie prezentata la magazinul de unde a fost achizitionata insotita de CERTIFICATUL DE GARANTIE si BONUL FISCAL (prin urmare factura pot sa o pierd :) )
Post Reply