O noua lege privitoare la armele nonletale?!?
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
khronoshhhhhhhhhhh69 vezi ca esti pe teren minat cu asta. Daca se vor forma cozi la mag. de arme .,e nimai din vina tea!khronos23 wrote:Ieri s-a votat reducerea TVA la 5 % la alimente, diferenta fiind suportata de produsele de lux, intre care armele nonletale si cele de vanatoare...Deci, probabil si in magazine acestea se vor scumpi in viitorul apropiat!
Desi mi separe normal:cheltui mai putin cu papa, aduni mai mult pt.arma
Gamo Combat R77 cu catare si inaltator
Shadow 1000+Bushnell 3-9x32
Shadow 1000+Bushnell 3-9x32
ati citit asta ?
http://www.bizwords.ro/stiri/economie/6 ... arare.html
ce vrea sa zica ? eu nu inteleg nimic. incepe cu starea vremii, pe urma ne zice ca vom putea cumpara arme de foc scurte sau semiautomate si la sfarsit scrie ca cele de foc sunt doar pentru demnitari
http://www.bizwords.ro/stiri/economie/6 ... arare.html
ce vrea sa zica ? eu nu inteleg nimic. incepe cu starea vremii, pe urma ne zice ca vom putea cumpara arme de foc scurte sau semiautomate si la sfarsit scrie ca cele de foc sunt doar pentru demnitari
Last edited by DaBears on Sun Feb 17, 2008 7:03 am, edited 1 time in total.
e o varza si un amestecus de nedescris... uita-te si la arme cum sunt incadrate, si in a si in b si in ce, si in ce directie sa ma mai duc... caci parafrazand vacanta mare, iti vine sa ii trimiti in gaura neagra stelara a mamicutei lor si pe aia de au scris si pe aia de au propus si pe si pe...
mi se face scarba si lehamite... traim in romania si asta ne ocupa tot timpul
-
catalin_suzeanu
Hai sa asteptam legea (asta daca consideram ca altecava nu putem face pentru schimbarea in favoarea cetateanului)...haiosu wrote:e o varza si un amestecus de nedescris... uita-te si la arme cum sunt incadrate, si in a si in b si in ce, si in ce directie sa ma mai duc... caci parafrazand vacanta mare, iti vine sa ii trimiti in gaura neagra stelara a mamicutei lor si pe aia de au scris si pe aia de au propus si pe si pe...
Niste cretini cei de la Gardianul...hai sa nu ne mai uitam ca niste medici stomatologi "in gura presei" ca sigur vom spune..."traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul"...
Cu stima,
Cata
(si se spune...."pericol IMINENT"...nu "EMINENT"...)
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
Am sunat azi la politia capitalei si am discutat cu un ofiter de acolo ,si zicea ca cel tarziu saptamana asta legea cu privire la armele neletale se modifica (va aparea o ordonanta de urgenta menita sa schimbe citeva criterii dupa care ti se elibereasa sau poti fi admis pt a purta arma neletala).Nu e de speriat ,doar cei cu "neuronii" (examen psihologic obligatoriu) in regula o sa fie admisi ,trebe sa iti faci cazier.plus citeva verificari .
Sursa: Ziuarul GARDIANULLimitare la munitie
Mai mult, pentru achizitionarea unor arme neletale se va urma procedura autorizarii în vederea procurarii, iar pentru detinere, port si folosire, procedura emiterii permisului de arma. Procedura autorizarii include lipsa antecedentelor penale, aviz psihologic si lipsa unor situatii care sa fi determinat revocarea sau anularea dreptului de port si folosire a armelor neletale, în ultimii 5 ani. Proiectul legislativ al MIRA limiteaza, de asemenea, dreptul de procurare a munitiei pentru armele scurte, cu proiectile de cauciuc, la 100 de bucati si instituie conditii de pastrare si detinere a acestor arme, asemanatoare celor de foc, astfel încât sa nu se permita accesul la ele al persoanelor neautorizate.
Initiativa legislativa prevede o perioada de timp de 1 an de la data intrarii în vigoare, pentru obtinerea permisului de arma si înscrierea armei în acest document, ramânånd valabil termenul de 5 zile (prevazut si de legea veche) pentru obtinerii unui certificat de detinator. În evidentele Politiei sunt înregistrati peste 39.000 de detinatori de arme neletale.
O noua institutie la Guvern
Potrivit proiectului de modificare a legii privind regimul armelor si munitiilor, la ora actuala regimul juridic al armelor neletale permite procurarea acestora in baza unei notificari prealabile adresate organelor de politie competente, respectiv detinerea, portul si folosirea in baza unui certificat de detinator, adica in conditii mai putin severe ce pot favoriza o lipsa de control din partea autoritatilor statului.
Pâna in prezent, nu a fost infiintata Autoritatea Nationala pentru Omologarea Armelor si Munitiilor, ca organ de specialitate al administratiei publice centrale.
Astfel, ordonanta propusa de catre Ministerul de Interne intentioneaza sa reglementeze infiintarea acestei autoritati care sa functioneze in subordinea Guvernului si care sa vizeze adoptarea si asigurarea aplicarii corecte si eficiente a normelor de omologare pentru armele si munitiile produse sau introduse pe teritoriul României, liniile tehnologice de producere a armelor si munitiilor, instrumentele destinate repararii si modificarii armelor, spatiile destinate depozitarii si pastrarii armelor si munitiilor si a caror indeplinire ar fi determinat prevenirea situatiilor de modificare a armelor neletale, astfel incât acestea sa devina letale sau de utilizare a unor proiectile care, desi destinate armelor neletale, prin forma si caracteristicile lor pot pune in pericol viata, precum si prevenirea introducerii pe teritoriul României a unor arme care, desi sunt declarate ca neletale, prin utilizarea lor pot pune in pericol viata celor impotriva carora sunt folosite.
Hibe din nou la coada la acte
Proiectul de ordonanta al MIRA are insa si hibe. Una dintre acestea este faptul ca ii obliga pe posesorii de arme neletale care detineau aceste obiecte inainte de modificarea anterioara a Legii sa suporte din nou cheltuielile pentru obtinerea permisului de portarma.
Astfel, Legea armelor si munitiilor, care a fost modificata in anul 2005, prevedea obligativitatea ca detinatorii de arme de foc neletale sa aiba permis de portarma.
Acesta se obtinea in baza unei cereri motivate, a cazierului judiciar si a examenului medical. Aceste prevederi au fost anulate in 2005, iar legea prevedea ca pentru armele neletale sa fie suficienta doar o adeverinta care sa ateste detinerea legala.
Ei bine, prin aceasta ultima modificare propusa de MIRA, se revine la forma initiala a legii, din acest punct de vedere, iar detinatorii de arme neletale se vad nevoiti sa reia intregul proces pentru intrarea in legalitate. Alti bani, aceeasi distractie!
-
catalin_suzeanu
Fiecare schimba dupa bunul plac...Nikki wrote:Sincer nu e chiar asa de rau, dar macar sa ne dea un carnet/carton orice numai nu fituica aia jalnica pe care o avem in prezent.
In vechea lege primeai Permis Port-arma valabil tuturor categoriilor de arme (cu conditia sa fie trecute la fila cu pricina)...
In 1996 cand mi-am luat prima arma cu gaz, acest document l-am primit, document care a atarnat destul de greu in multe "razii" cand, ostentativ, alaturi de CI era si acest Permis Port-arma...Altfel am fost "primit" de echipajul respectiv cand a dat cu ochii de acel document..."ooo...avem si arma..atunci sunteti om serios"...si gata...Primeam documentele si..Goo...
Eu ma amuz cand vad ca unii cred ca "inventeaza roata, mersul pe jos sau apa calda" prin eliberarea acestui permis de port arma celor care detin arme de foc...E firesc...
Am facut "crize" vand am fost in primavara anului trecut pentru viza pe permis si in loc de aceasta mi-au anulat permisul, in locul lui dandu-mi o hartie ordinara...CERTIFICAT...
Ala a fost momentul ce a declansat in mine dorinta de a achizitiona arma cu glont..(am scris de altfel in primul POST deschis de mine legat de Arma cu glont...
Cu stima,
Cata
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Asa, certificat, sau cum i-o zice
Acum aproape 3 ani cand mi l-au dat, doar cateva zile l-am tinut in portofel...destul cat sa il ude o ploaie si sa il gaureasca exact unde scrie marca armei
De atunci toate copiile pe care le am au acea pata+gaura imprimate... ca deh... nimeni nu mi-a zis sa il inoiesc.