Record Mod COP 10x22t

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

emy

Post by emy »

ce dimensiuni are acest Record COP cal.10x22T ? / masa?
in fotografii pare robust - buna conparatia cu T-34 :D
violiv

Post by violiv »

Atat modelul 95 cat si 2000 de pistoale de la Cugir sunt niste evolutii ale mai vechiului Carpati, adaptate la un calibru mult mai puternic decat amaratul de 7,65. Intamplator, cunosc pe cineva care a participat la crearea pistolului mod 95, cu care a si fost pe la ceva expozitii internationale cu ani in urma. Aspectul este similar multor alte arme dar asa se intampla cand proiectezi cu calculatorul (vezi si capitolul auto). Sistemul de functionare nu are nimic de-a face cu cel al israelianului dupa care ziceti c-a fost copiat dar seamana bine cu al Record-ului, fiind tot un inchizator labil - este remarcabil ca romanii au reusit sa faca sa functioneze un pistol in 9x19 para cu acest sistem, considerat slab pentru un calibru asa puternic. Lista de pistoale ce seamana este luunga dar, nu intotdeauna aspectul exterior este suficient. Si noile rusesti de exercitiu ca si cele care n-au castigat concursul seamana bine dar sistemele de functionare sunt mult diferite.
In ce priveste pistoalele cu gaz sau bila de cauciuc dedicate numai acestor tipuri de munitii, doar varianta ruseasca de TT-33 are alt mecanism decat inchizatorul labil (mecanismul folosit de Browning la mod. 1911) dar si foloseste un calibru un cartus mai sanatos - 10x23 - tocmai pentru ca obisnuitul 10x22 nu e in stare sa-l faca sa functioneze. Restul, absolut toate, folosesc inchizatorul labil numit si blow-back, indiferent de aspectul exterior si ce arma originala incearca sa copie.
Pistoalele adevarate pot folosi munitii cu gloante de cauciuc, gaz sau blank dar, de obicei, cu cele ce se gasesc pe piata civila, nu rearmeaza. Pentru fortele speciale exista munitii mai zdravene care au suficienta energie cat sa faca arma sa functioneze corect dar, in cele mai multe tari europene, nu se comercializeaza pentru public.
Din nefericire pentru noi, cred ca mai avem mult de asteptat pana sa putem cumpara pistoale cu gaz sau bila, replici exacte si in ceea ce priveste mecanismul de functionare cu arme adevarate celebre - chiar si replicile de Desert tot inchizator labil au, mult diferit de cel cu recuperare de gaz al originalului, chiar daca pe afara arata cam la fel.

http://www.arms.home.ro/arms/pg/index.html

dcrist

Post by dcrist »

Din pacate pistoalele 9x19 nu pot folosi munitia cu bila de cauciuc,gaz sau blank care este facuta pt armele neletale, este putin mai lung tubul cartusului decit la cel de 9x19 si nu se zavoreste inchizatorul, neputind percuta cocosul pistolului,am probat personal, dorind sa folosesc si munitie neletala intr-o arma letala.
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

violiv wrote:.....................doar varianta ruseasca de TT-33 are alt mecanism decat inchizatorul labil (mecanismul folosit de Browning la mod. 1911) dar si foloseste un calibru un cartus mai sanatos - 10x23 - tocmai pentru ca obisnuitul 10x22 nu e in stare sa-l faca sa functioneze. .......................................http://www.arms.home.ro/arms/pg/index.html

scuzati interventia dar la TT-Leader nu cumva calibrul e de 10x32 cu doua bile in tubul cartus ?
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
silviu

Post by silviu »

emy wrote:ce dimensiuni are acest Record COP cal.10x22T ? / masa?
Lungime totala 158 mm
Lungimea tevii 90 mm
Greutate 600 g
AK47 cal.7.62x39 , FORT 17R cal.9mm
Image
violiv

Post by violiv »

@dcrist
In unele tari europene (Franta si Italia sigur, pana nu demult si Germania) munitia 9x19 este interzisa pentru uzul civililor acestia folosind 9x21 - in principiu, aceeasi munitie doar cu tubul mai lung cu 2 mm. In aceste arme merg fara probleme cartusele neletale. 9x21 e mult mai frecvent ca numar de arme decat similarul 9x19 chiar si in ofertele producatorilor, nu numai in randul posesorilor civili.

@BARTHY 2
Scuze din partea mea: x32 intr-adevar
dcrist

Post by dcrist »

Singura arma pe care am vazut-o la vinzare la noi cu calibrul 9x21 a fost pistolul Pardini avind ~1,7Kg, l-au adus cei de la Beretta cu 1-2 ani in urma, s-or mai comercializa si altele dar eu cel putin, nu am vazut nici in ofertele magazinelor afisate pe net si nici fizic in magazinele din Bucuresti arme de calibrul 9x21 toate erau 9x19.P.S. Si asa de abia se gaseste munitie 9x19 la un pret acceptabil.In urma unui test am observat ca se poate folosi fara probleme munitie 9x17, in loc de 9x19. :D
alexshaolin75

pistol record 'Cop'

Post by alexshaolin75 »

Salutare si bine v-am gasit,tocmai am achizition un pistol RECORD 'COP' 10x22 cu munitie PG nu am apucat sa il testez... :shock:
imircea

Post by imircea »

intrebare: cum are teava?
alexshaolin75

Post by alexshaolin75 »

aaa...fara opritoare,goala golutza... :)
http://www.record-firearms.de/en/produk ... n/cop.html
Le am dat si un email sa imi zica si citi joul-i are si alte specificatii dar se pare ca dnsii nu raspund la mail-uri...
imircea

Post by imircea »

Are cati Jouli ii da munitia
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

emy wrote:ce dimensiuni are acest Record COP cal.10x22T ? / masa?

am fost la magzin si l-am vazut; e asa de mare ca poti sa-l pui breloc la chei :D
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Babanu

Post by Babanu »

imircea wrote:Are cati Jouli ii da munitia
Excelent spus :wink:

alexshaolin75 pune magnetul pe el si apoi sa ne spui si noua ce ai aflat, cam ce parti din el sunt din aliaj feros
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
cristib

Re: pistol record 'Cop'

Post by cristib »

alexshaolin75 wrote:Salutare si bine v-am gasit,tocmai am achizition un pistol RECORD 'COP' 10x22 cu munitie PG nu am apucat sa il testez... :shock:
De unde?..daca se poate
alexshaolin75

Re: pistol record 'Cop'

Post by alexshaolin75 »

cristib wrote:
alexshaolin75 wrote:Salutare si bine v-am gasit,tocmai am achizition un pistol RECORD 'COP' 10x22 cu munitie PG nu am apucat sa il testez... :shock:
De unde?..daca se poate
de la MLD guns pe sos.oltenitei(I.M.L) cum mergi spre capatul tramvaiului :) ...din testul cu magnetul rezulta ca numai teava este metalica :)))))desi e un pistol robust in ciuda marimiii eu am mina mica...este ieftin 11 mil. si puternic,eu am tres cu PG intr-o scindura de pfl.laminat pe exterior de 2 cm si a intrat juma' in scindura iar pe spate a spart-o uag a lasat doar urme la suprafata scindurii(tras din p99t);4m distanta
Post Reply