intrebare

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
hunt

intrebare

Post by hunt »

Va salut!
am tot citit pe aici de pistol cu bila de cauciuc si folosirea lui...si ori nu am gasit eu ce trebuie ori e faptu ca nu prea am vazut ceva clar !!
am gasit sustineri de pareri ..diferite aspecte..ipoteze....dar nu e prea clar!

va rog spuneti-mi cand iau o astfel de arma si o folosesc cand ma simt amenintat si e "ultimul moment" inainte sa o "incasez"...ce repercusiuni are??
multam`
radu.b

Re: intrebare

Post by radu.b »

hunt wrote:Va salut!
am tot citit pe aici de pistol cu bila de cauciuc si folosirea lui...si ori nu am gasit eu ce trebuie ori e faptu ca nu prea am vazut ceva clar !!
am gasit sustineri de pareri ..diferite aspecte..ipoteze....dar nu e prea clar!

va rog spuneti-mi cand iau o astfel de arma si o folosesc cand ma simt amenintat si e "ultimul moment" inainte sa o "incasez"...ce repercusiuni are??
multam`
Buna ziua.
Nu vreau ca raspunsul meu sa fie sec, dar cel mai bine este sa cititi legea 295 la articolul in care se specifica utilizarea armei neletale de catre persoane fizice. Nu revin cu discutii pentru-ca acest subiect s-a mai discutat in alt topic (fara suparare).
Va multumesc si tinem legatura. O zi buna.
Cu respect.
Radu
hunt

Post by hunt »

Va salut,

ok o sa caut legea si o sa citesc unde mi-ati specfificat ! daca apar nelamuriri revin cu intrebari!
Multumesc!
radu.b

Post by radu.b »

hunt wrote:Va salut,

ok o sa caut legea si o sa citesc unde mi-ati specfificat ! daca apar nelamuriri revin cu intrebari!
Multumesc!
Nu v-am trimis o adresa unde sa gasiti detalii despre lege.
Adresa este www.jandarmeriaromana.ro unde sunt extrase din lege.
O zi buna.
Cu respect.
Radu
hunt

Post by hunt »

Va multumesc d`le Radu.b
hunt

Post by hunt »

sunt curios ce precizie are un asemenea pistol ati facut un test pana acum de precizie? la diferite distante...?? grupeaza intr-o foaie a4 la 15 m???

multam`!
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

hunt wrote:....................grupeaza intr-o foaie a4 la 15 m???

multam`!

spala rufe, gateste si are grija de copii................ :D :D :D
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
AC Sniper

Post by AC Sniper »

hunt wrote:sunt curios ce precizie are un asemenea pistol ati facut un test pana acum de precizie? la diferite distante...?? grupeaza intr-o foaie a4 la 15 m???

multam`!

Nu cred ca vei afla Mihai prea multe info despre pistoalele astea cu bila si asta din mai multe motive.Unul dintre ele ar fi ca la noi in RO sunt considerate de multi ca fiind arme adevarate,letale iar al doilea motiv ar fi ca cei care sunt posesori de asa ceva nu vor sa se laude prea mult cu ele ca sa nu fie interzise doamne-fereste.Cei care au modele mai slabe de pistoale sau revolvere cu bila nu vor sa se laude cu ele ca sa nu-si piarda credibilitatea in fata unui eventual atacator.Eu nici acum nu stiu exact ce viteza initiala si ce energie cinetica initiala are un RG Rohm 88 cu bila :roll: sau un Mauser HSC .Ce sa mai vorbim de grupaje :lol:

P.S. Daca vrei sa afli totusi ceva vorbeste cu baietii pe mp sau pe mess!!
ADRIAN

"NU EXISTA LIBERTATE ADEVARATA FARA A I SE GARANTA CETATEANULUI DREPTUL DE A DETINE SI PURTA ARME DE FOC"
macarici

Post by macarici »

AC Sniper wrote:

P.S. Daca vrei sa afli totusi ceva vorbeste cu baietii pe mp sau pe mess!!
Nu pot decat sa-ti dau dreptate!
Image
macarici

Post by macarici »

hunt wrote:sunt curios ce precizie are un asemenea pistol ati facut un test pana acum de precizie? la diferite distante...?? grupeaza intr-o foaie a4 la 15 m???

multam`!
hunt,nu cred ca se poate lauda cineva cu vreo mare precizie la pistoalele sau revolverele cu bila de cauciuc.au o oarecare precizie la distanta de 3-4 metri.adica, la distanta asta pot face niste grupaje cat de cat stranse,si sa ajunga aproximativ unde ai tintit.
exista o deosebire foarte mare intre o arma reala si una cu bila.inafara energiei mult mai mare la arma cu glont,mai discutam si de teava care nu este ghintuita,de sicanele din teava,de forma bilei de cauciuc,care numai rotunda nu e cand iese din teava(si de aceea dupa cativa metri ia o traiectorie cel putin curioasa)si ma opresc aici cu enumerarea.
un grupaj la 15metri intr-o foaie A4 este multumitor si pentru o arma cu glont daca e tras de un neprofesionist.sa nu uitam totusi ca armele cu bila sunt asa zise de autoaparare.adica se folosesc pt "close combat",in limita a 3-4 metri.
daca vrem sa avem alte pretentii de la ele,atunci ar trebui tunate.si iar intru pe un teren alunecos!
deocamdata,trebuie sa batem matanii de multumire si pt astea.mai ales,in lumina ultimelor evenimente,cand niste tigani care desi au caziere sau sunt cunoscuti de "cai breji"au avut voie sa cumpere arme cu bila si s-au apucat sa traga pe unde si cum a vrut muschii lor.
Image
hunt

Post by hunt »

wow e nasol.....da asa e ...e multumitor ca ne dau drumu si asa la ele ! :wink:
hunt

Post by hunt »

wow e nasol.....da asa e ...e multumitor ca ne dau drumu si asa la ele ! :wink:
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

macarici wrote:

multam`!
hunt,nu cred ca se poate lauda cineva cu vreo mare precizie la pistoalele sau revolverele cu bila de cauciuc.au o oarecare precizie la distanta de 3-4 metri.adica, la distanta asta pot face niste grupaje cat de cat stranse,si sa ajunga aproximativ unde ai tintit.
exista o deosebire foarte mare intre o arma reala si una cu bila.inafara energiei mult mai mare la arma cu glont,mai discutam si de teava care nu este ghintuita,de sicanele din teava,de forma bilei de cauciuc,care numai rotunda nu e cand iese din teava(si de aceea dupa cativa metri ia o traiectorie cel putin curioasa)si ma opresc aici cu enumerarea.
un grupaj la 15metri intr-o foaie A4 este multumitor si pentru o arma cu glont daca e tras de un neprofesionist.sa nu uitam totusi ca armele cu bila sunt asa zise de autoaparare.adica se folosesc pt "close combat",in limita a 3-4 metri.
daca vrem sa avem alte pretentii de la ele,atunci ar trebui tunate.si iar intru pe un teren alunecos!
deocamdata,trebuie sa batem matanii de multumire si pt astea.mai ales,in lumina ultimelor evenimente,cand niste tigani care desi au caziere sau sunt cunoscuti de "cai breji"au avut voie sa cumpere arme cu bila si s-au apucat sa traga pe unde si cum a vrut muschii lor.

SUBSCRIU
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Post Reply