Arme autoaparare si minori

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
Iceman

Arme autoaparare si minori

Post by Iceman »

salut
dupa cum ati banuit din numele topicului sunt minor
din cate stiu nu imi este permis din cauza varstei (17) sa port o arma
m-ar interesa daca exista vre-un produs pentru autoaparare care il pot folosi si minorii?
mentionez ca singura mea metoda de aparare este o arma ( de orice fel)
daca e sa se ia cineva de mine si nu am nici o arma in mana sunt tare doar in gura si clar o incasez, desi practic arte martiale de ceva timp imi e frica sa atac si chiar sa ma apar, dar daca am o arma (baston, boken) nu mai am nici o problema , sunt in stare sa il las lat si in acelasi timp doar sa il opresc fara sa il ranesc grav (am invatat zonele letale ale corpului numai ca sa le ocolesc)
la prima vedere as putea zice ca port una din armele mentionate mai sus, dar sa fim seriosi nu suntem in plin shogunat sau altceva
desi sunt mototol fara arme abstinenta morala nu imi lipseste daca am o arma si este un caz de neaparata folosire
oricum mai am fix un an si o sa pot achizitiona o arma nonletala
si as vrea daca se poate sa imi spuneti ce recomandat
un pistol cu bile de cauciu
sau un aparat cu electrosocuri de intensitate mai ridicata 400k - 600K
si daca da poate imi spuneti si un model care poate fi achizitonat de pe piata interna:) (bugetul nu ar fi o mare problema)
multumesc anticipat :)
fara ramuscari fara scrupule , doar cu frica de bataie
radu.b

Re: Arme autoaparare si minori

Post by radu.b »

Iceman wrote:salut
dupa cum ati banuit din numele topicului sunt minor
din cate stiu nu imi este permis din cauza varstei (17) sa port o arma
m-ar interesa daca exista vre-un produs pentru autoaparare care il pot folosi si minorii?
mentionez ca singura mea metoda de aparare este o arma ( de orice fel)
daca e sa se ia cineva de mine si nu am nici o arma in mana sunt tare doar in gura si clar o incasez, desi practic arte martiale de ceva timp imi e frica sa atac si chiar sa ma apar, dar daca am o arma (baston, boken) nu mai am nici o problema , sunt in stare sa il las lat si in acelasi timp doar sa il opresc fara sa il ranesc grav (am invatat zonele letale ale corpului numai ca sa le ocolesc)
la prima vedere as putea zice ca port una din armele mentionate mai sus, dar sa fim seriosi nu suntem in plin shogunat sau altceva
desi sunt mototol fara arme abstinenta morala nu imi lipseste daca am o arma si este un caz de neaparata folosire
oricum mai am fix un an si o sa pot achizitiona o arma nonletala
si as vrea daca se poate sa imi spuneti ce recomandat
un pistol cu bile de cauciu
sau un aparat cu electrosocuri de intensitate mai ridicata 400k - 600K
si daca da poate imi spuneti si un model care poate fi achizitonat de pe piata interna:) (bugetul nu ar fi o mare problema)
multumesc anticipat :)
Buna ziua.
Parerea mea este ca un spray cu gaz iritant lacrimogen este suficient, atat ca suport moral cat si in caz de forta majora, dar acest lucru nu trebuie sa te incurajeze sa participi activ la un conflict violent, ci doar in scop de autoaparare. Stiu ca ce am sris acum o sa fie combatut de catre ceilalti, totusi cred ca deocamdata sa te limitezi la spray, cu atat mai mult cu cat este facila modalitatea de achizitionare (trebuie sa ai buletin). Modelul de spray ramane sa-l alegi singur, unele avand ca substanta activa gazul CS, altele piper si altele gaz CN. Daca ar fi sa-ti recomand unul ar fi cel anti-caine(sincer am vazut efectul in direct si am mare incredere in el).
Un electrosoc este foarte bun, numai ca trebuie sa fii obisnuit cat de cat sa-l manuiesti sa nu provoci incidente nedorite, si este mai incomod de purtat in buzunar.
Sper ca ti-am dat cateva indicii de folos. Tinem legatura.
Cu respect.
Radu
Iceman

Post by Iceman »

ms
in nici un caz nu ma gandesc sa particip la activ la conflicte
nu sunt genul de persoana care sa raspunda violent la orice chestie
da cand unu vine la tine pe strada si iti zica sa ii dai bani ca daca nu iti taie gatu si dupa ce ii dai bani vezi ca tot nu te lasa in pace nu cred ca mai ai ce face, oricicum ms de sfat.
Later Edit:
stiti daca se gases produse Taser in Romania? ( ma refer de cumparat)
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

[quote="Iceman"].........fara ramuscari fara scrupule , doar cu frica de bataie ........[quote]

mai bine ai evita situatiile conflictuale; probabil la toamna intri in ultimul an de liceu si mai bine te-ai preocupa de cu sa iei "bac-ul"; iar timpul liber sa ti-l petreci in compania prietenilor; BAFTA !!!!!!!!
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Luciano

Post by Luciano »

Iti recomad spray cu PIPER, este cel mai eficient in orice sezon si aproape orice situatie.
Sunt cu doua feluri de duza: Jet si Nor-spray din ce am testat eu Jet-ul ( cel cu cap rosu ) este de folosit in caz de vant puternic dar este nevoie de precizie sa-i dai in ochi; eu am ratat cu el de fiecare data la prima incercare capul animalului suparat pe mine; Nor-ul ( cu cap galben ) este de preferat in restul ocaziilor deoarece are unghi mare.

Electrosoc-urile sunt cam greu de manuit intr-un conflict de strada si ca orice aparat care are un volum si o greutate ... pina la urma vei renunta sa-l mai porti dupa tine; in special in sezonul cald. Nu-ti recomand electrosoc-uri.
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
Iceman

Post by Iceman »

@ barthy 2 inca nu ma pregatesc de bac is doar a 11-a:P si am scris mai sus ca nu ma angajez in conflicte de dragul bataii , singurele probleme pe care le-am avut au fost cele de genu in care un cocalar vine pe strada sa iti ia bani, ii dai bani si dupa aia nu ii convine ca ai avut prea putin la tine si te mai si umfla du cateva picioare.

in ceea ce priveste semnatura mea fara remuscari. fara scrupule =abstinenta morala adica nu mi-e frica sa ranesc pe cineva daca este nevoie , adica intai gandesc ce sa fac si dupa aia nu ma mai intereseaza ce am facut decat daca am facut ceva " rau " frica de bataie=frica de bataie -ai mei m-au invatat sa tin pumnii de o parte in ceea ce privesc conflictelele si sa plec ( da uni apuca sa te prinda si sa nu mai apuci sa fugi )
in concluzie te asigur ca nu imi pierd vremea cu tampenii de genul conflictelor asa , doar doresc un mijloc de a fi sigur ca daca se mai iau unu de mine nu mai stau vanat cateva luni:P

@Luciano cred ca pana la urma o sa imi iau un spray cu piper , daca nu il folosesc pe smecherasi am maidanezi de la scara care sunt mai multi decat toti purici din oras si culmea e ca pana acu nu mi-a fost frica de ei , dar acu cateva luni era unu sa ma muste si acum tremur de fiecare data cand ii vad

multumesc mult pentru raspunsuri:)
oricum mai am putin si sper sa intru la aviatie si acolo am 2 variante :) ori ma adaptez ori ma "adapteaza" ei.
merci inca odata de sfaturi
Last edited by Iceman on Wed Jul 25, 2007 10:13 pm, edited 1 time in total.
radu.b

Post by radu.b »

Iceman wrote:@ barthy 2 inca nu ma pregatesc de bac is doar a 11:P si am scris ma sus ca nu ma angajez in conflicte de dragul bataii , singurele probleme pe care le-am avut au fost cele de genu in care un cocalar vine pe strada sa iti ia bani, ii dai bani si dupa aia nu ii convine ca ai avut prea putin la tine si te mai si umfla du cateva picioare.

in ceea ce priveste semnatura mea fara remuscari. fara scrupule =abstinenta morala adica nu mi-e frica sa ranesc pe cineva daca este nevoie , adica intai gandesc ce sa fac si dupa aia nu ma mai intereseaza ce am facut decat daca am facut ceva " rau " frica de bataie=frica de bataie -ai mei m-au invatat sa tin pumnii de o parte in ceea ce privesc conflictelele si sa plec ( da uni apuca sa te prinda si sa nu mai apuci sa fugi )
in concluzie te asigur ca nu imi pierd vremea cu tampenii de genul conflictelor asa , doar doresc un mijloc de a fi sigur ca daca se mai iau unu de mine nu mai stau vanat cateva luni:P

@Luciano cred ca pana la urma o sa imi iau un spray cu piper , daca nu il folosesc pe smecherasi am maidanezi de la scara care sunt mai multi decat toti purici din oras si culmea e ca pana acu nu mi-a fost frica de ei , dar acu cateva luni era unu sa ma muste si acum tremur de fiecare data cand ii vad

multumesc mult pentru raspunsuri:)
oricum mai am putin si sper sa intru la aviatie si acolo am 2 variante :) ori ma adaptez ori ma "adapteaza" ei.
merci inca odata de sfaturi
Buna ziua.
Ma bucur ca intuiesc intentiile tale serioase(fara gluma) si daca vrei totusi sa tii cont de parerea mea este ca spray-ul contra cainilor, cum am spus de prima data este cel mai eficient(l-am vazut in actiune). Atentie mare totusi in caz de "Doamne fereste" sa ai mare grija ca jetul de gaz sa-l aplici la nivelul pieptului, existand pericolul ca agresorul sa intre in stop-respirator.
O zi buna.
Radu
Post Reply