Intrebare

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
DaBears

Intrebare

Post by DaBears »

Buna ziua. Am si eu o intrebare: acuma pot detine si persoanele fizice arme de foc? Ma cert cu cineva pe aceasta tema. Multumesc.
Edit: prin persoane fizice ma refer la oamenii obisnuiti, de rand, nu cei cu pile
violiv

Post by violiv »

Si in ultimii 50 de ani puteau detine arme de foc persoanele fizice, nu numa acum. Depinde de care!!! :roll:
Daca te referi la pistol cu glont, nu (numai ca arme de colectie si fara munitie)! Restul armelor, da, se pot detine si chiar folosi!
DaBears

Post by DaBears »

Multumesc de raspuns dar nu prea am vazut persoane care sa aiba arme de foc (pistoale) fara sa aiba pile sau sa le aiba la negru. Prin "restul armelor" ce intelegi ?
radu.b

Post by radu.b »

DaBears wrote:Multumesc de raspuns dar nu prea am vazut persoane care sa aiba arme de foc (pistoale) fara sa aiba pile sau sa le aiba la negru. Prin "restul armelor" ce intelegi ?
Buna ziua.
Prin restul armelor se intelege arme de vanatoare si pistoale cu gaz sau bila.
Pentru detalii puteti cauta legea 295/2004 unde specifica fiecare incadrare a armelor si modul de procurare a acestora.
In orice caz, pistoalele de autoaparare cu glont nu pot fi achizitionate decat persoane din categoria diplomatilor, demnitarilor sau a celor care lucreaza in MApN sau MAI.
Va multumesc.
Radu
DaBears

Post by DaBears »

multumesc de raspuns
Post Reply