Pt Babanu,
Mersi pt sfaturi. Crede-ma ca as purta pistolul zilnik la mine dar din pacate nu este posibil. Lucrez in afara tari si doar in vacanta , odata pe an voi avea posibilitatea de a putea folosii arma si de a o purta . Sper sa nu fie nevoie vreodata sa o folosesc in scopuri de autoaparare. Ca precautie o voi avea la indemina pe perioda vacantei. Tare as fi vrut s-o pot lua cu mine dar in tara de rezidenta sunt interzise cu desavirsire chiar si armele cu aer comprimat , doar in cluburile sportive de tir sunt legale. Cind ma voi " pensiona" si ma retrag acasa definitiv in Romania cu siguranta voi purta arma si folosi " legal "
Dupa cum spuneai as putea folosi arma doar in poligoane sau in cazuri extreme de autoaparare. As vrea sa te intreb daca exista cumva amortizoare de zgomot ???? , in cazul in care folosesc pistolul undeva la tara sa nu alarmez vecinii si implicit politia. Ce efect ar avea folosirea acestora in puterea , viteza proiectilului..etc ?
Cu respect ,
Bobby
Stie cineva ARW are in Sibiu reprezentanta sau dealer autorizat?
Sunt poligoane de tragere pt persoane fizice in Sibiu unde se pot face trageri si in ce conditii?
Pot obtine de la politie autorizatie pt arma daca nu am facut armata ??? sau n-are nici o legatura una cu alta...?
Nu ca n-as fi vrut chiar m-am cerut dar erau prea multii la recrutarea respectiva, mi-au zis sa vin peste 6 luni , iar dupa 6 luni eram bun plecat din Romania....Bine ca sa nu mai e obligatorie acum....
Salutari,
Bobby
Amortizor
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: Amortizor
Bobby B wrote: ................... As vrea sa te intreb daca exista cumva amortizoare de zgomot ???? ..................... ,
.................................Pot obtine de la politie autorizatie pt arma daca nu am facut armata ??? sau n-are nici o legatura una cu alta...?
....................................
1. legea romana interzice detinerea si folosirea amortizoarelor de zgomot, a fasciculelor laser sau a a.v.n.-urilor de catre persoane fizice;
2. pentru arma neletata este necesar sa ai 18 ani impliniti; pentru arme letale este necesar sa urmezi un curs special de manuire a armelor de foc inainte de solicitarea autorizatiei de cumparare;
Re: Amortizor
Buna ziua.Bobby B wrote:Pt Babanu,
Mersi pt sfaturi. Crede-ma ca as purta pistolul zilnik la mine dar din pacate nu este posibil. Lucrez in afara tari si doar in vacanta , odata pe an voi avea posibilitatea de a putea folosii arma si de a o purta . Sper sa nu fie nevoie vreodata sa o folosesc in scopuri de autoaparare. Ca precautie o voi avea la indemina pe perioda vacantei. Tare as fi vrut s-o pot lua cu mine dar in tara de rezidenta sunt interzise cu desavirsire chiar si armele cu aer comprimat , doar in cluburile sportive de tir sunt legale. Cind ma voi " pensiona" si ma retrag acasa definitiv in Romania cu siguranta voi purta arma si folosi " legal "
Dupa cum spuneai as putea folosi arma doar in poligoane sau in cazuri extreme de autoaparare. As vrea sa te intreb daca exista cumva amortizoare de zgomot ???? , in cazul in care folosesc pistolul undeva la tara sa nu alarmez vecinii si implicit politia. Ce efect ar avea folosirea acestora in puterea , viteza proiectilului..etc ?
Cu respect ,
Bobby
Stie cineva ARW are in Sibiu reprezentanta sau dealer autorizat?
Sunt poligoane de tragere pt persoane fizice in Sibiu unde se pot face trageri si in ce conditii?
Pot obtine de la politie autorizatie pt arma daca nu am facut armata ??? sau n-are nici o legatura una cu alta...?
Nu ca n-as fi vrut chiar m-am cerut dar erau prea multii la recrutarea respectiva, mi-au zis sa vin peste 6 luni , iar dupa 6 luni eram bun plecat din Romania....Bine ca sa nu mai e obligatorie acum....
Salutari,
Bobby
In Sibiu avem doar dealer autorizat si din pacate doar pe pescuit. Daca doriti sa vedeti pistoalele, cel mai apropiat magazin Arrow se afla in Alba-Iulia str.1Decembrie 1918 nr.79A, Brasov str.Lunga nr.59 sau la Medias unde avem dealer autorizat.
Cu respect.
Radu
Nu ai de unde sa cumperi un amortizot pentru o arma cu gloante de cauciuc, poti doar sa-ti construiesti singur unul artizanal. Gasesti teorie cata vrei pe net despre acest lucru
Barthy eu am inteles din lege ca este interzisa folosirea amortizoarelor si a laserelor doar pe armele de foc cu "munitie militara". In sectiunea arme neletale cu gloante de cauciuc nu este specificat acest lucru deci eu cred ca este totusi permis.
"pentru arme letale este necesar sa urmezi un curs special de manuire a armelor de foc inainte de solicitarea autorizatiei de cumparare;"
Stai ca nu inteleg ceva, dupa cum spui tu aici suna ca si cand ar fi foarte usor sa obtin o arma letala daca urmez un astfel de curs... pai as urma si 10 cursuri numai sa fiu indreptatit sa detin o arma letala
dar din pacate nu-mi aproba nimeni ca si civil obisnuit...
Admin te rog daca poti sa unesti toate thread-urile lui Bobby B, au aceiasi tema
Barthy eu am inteles din lege ca este interzisa folosirea amortizoarelor si a laserelor doar pe armele de foc cu "munitie militara". In sectiunea arme neletale cu gloante de cauciuc nu este specificat acest lucru deci eu cred ca este totusi permis.
"pentru arme letale este necesar sa urmezi un curs special de manuire a armelor de foc inainte de solicitarea autorizatiei de cumparare;"
Stai ca nu inteleg ceva, dupa cum spui tu aici suna ca si cand ar fi foarte usor sa obtin o arma letala daca urmez un astfel de curs... pai as urma si 10 cursuri numai sa fiu indreptatit sa detin o arma letala
Admin te rog daca poti sa unesti toate thread-urile lui Bobby B, au aceiasi tema
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
intradevar babane, m-am grabit cu amortizorul; in lege apare la o sectiune despre armele letale; referitor la curs, legea prevede ca una din conditii pentru obtinerea autorizatiei de cumparare ca solicitantul sa fi absolvit un astfel de curs iar atestatul sa fie depus la dosar langa celelalte documente; arma letala poate fi si arma de vanatoare si armele de tir cu glont............. nu numai pistolul; asa ca o arma de vanatoare poti sa-ti cumperi, nu-i problema; urmezi procedura si sigur se rezolva;Babanu wrote:Nu ai de unde sa cumperi un amortizot pentru o arma cu gloante de cauciuc, poti doar sa-ti construiesti singur unul artizanal. Gasesti teorie cata vrei pe net despre acest lucru![]()
Stai ca nu inteleg ceva, dupa cum spui tu aici suna ca si cand ar fi foarte usor sa obtin o arma letala daca urmez un astfel de curs... pai as urma si 10 cursuri numai sa fiu indreptatit sa detin o arma letaladar din pacate nu-mi aproba nimeni ca si civil obisnuit...
p.s. cu cronograful ala ce faci ?
pai ce sa fac cu o arma de vanatoare pe strada? Nu e buna de autoaparare
Cu cronograful ce sa spun... nu am avut timp sub nici o forma in perioada asta... totusi am sa dau un telefon saptamana viitoare la ARW sa incerc sa obtin o varianta buna din partea lor. Sper ca se vor arata amabili la propunerile mele
Cu cronograful ce sa spun... nu am avut timp sub nici o forma in perioada asta... totusi am sa dau un telefon saptamana viitoare la ARW sa incerc sa obtin o varianta buna din partea lor. Sper ca se vor arata amabili la propunerile mele
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)