Conditii vanzare arma neletala de/catre o persoana fizica?
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Conditii vanzare arma neletala de/catre o persoana fizica?
Rog amicii de pe forum sau chiar pe Marius sa-mi spuna in ce conditii pot sa vand un pistol unui posibil cumparator? Altfel nu? Numai printr-un armurier? Cum se procedeaza daca am factura pe arma luata de la magazin? Am mai cautat pe forum, am gasit eu ceva dar nu prea m-am lamurit.Multumesc in avans pentru raspunsuri si rog sa posteze numai prietenii care stiu sigur procedura sau au cumparat/vandut astfel o arma!
Re: Conditii vanzare arma neletala de/catre o persoana fizic
in general numai prin intermediul armurierilor in sistem consignatia unde la pretul cerut de vanzator, armurierul aplica un comision; nu stiu cum e la iasi dar in bucuresti acest comision variaza intre 100 si 250 ron in functie de magazin; am aflat de la serv. arme din politia capitalei ca ar mai fi si procedura donatiei cu un contract de donatie incheiat la un notar; dar si aici mai e o problema : intrand la un notar sa intreb care este onorariul pt. un astfel de contract mi s-a raspuns ca nu toti notarii sunt autorizati sa legalizeze astfel de contracte al caror obiect il reprezinta armele asa ca decat sa umblu din notariat in notariat mai bine mergi cu cumparatorul la magazinul de arme si faceti comisionul jumi-juma;Adrian_is wrote:Rog amicii de pe forum sau chiar pe Marius sa-mi spuna in ce conditii pot sa vand un pistol unui posibil cumparator? Altfel nu? Numai printr-un armurier? Cum se procedeaza daca am factura pe arma luata de la magazin? Am mai cautat pe forum, am gasit eu ceva dar nu prea m-am lamurit.Multumesc in avans pentru raspunsuri si rog sa posteze numai prietenii care stiu sigur procedura sau au cumparat/vandut astfel o arma!
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
Notarul este persoana calificata care are dreptul sa legalizeze un act daca sunt indeplinite conditiile legale, daca el doreste legalizarea actului de donatie o va face si Politia in nici un caz nu poate refuza un astfel de act.
Doar instanta eventual poate anula acel act, dar pina acolo este drum lung.
Treaba cu notari autorizati ptr a intocmi acte referitor la donatia unei arme mi se pare total aiurea cu atit mai mult cu cit vine din "gura unor politisti".
Nu am auzit de notari autorizati si ne-autorizati pentru vinzarea altor bunuri imobile/mobile si nu cred sa existe asa ceva nici ptr donatii.
Doar instanta eventual poate anula acel act, dar pina acolo este drum lung.
Treaba cu notari autorizati ptr a intocmi acte referitor la donatia unei arme mi se pare total aiurea cu atit mai mult cu cit vine din "gura unor politisti".
Nu am auzit de notari autorizati si ne-autorizati pentru vinzarea altor bunuri imobile/mobile si nu cred sa existe asa ceva nici ptr donatii.
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
nu un politist a spus-o ci chiar un notar; si nu puteam sa-l contrazic deoarece el era notar si licentiat in drept iar eu eram....in biroul luiLuciano wrote: ...................Treaba cu notari autorizati ptr a intocmi acte referitor la donatia unei arme mi se pare total aiurea cu atit mai mult cu cit vine din "gura unor politisti"........................
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
A fost, mai mult ca sigur, un mod politicos de a te refuza. Notarul nu face altceva decat sa autentifice ceea ce declari tu, PE PROPRIA TA RASPUNDERE. Asa am patit si eu cand mi-am inscris armele cumparate inainte de actuala lege. N-am mai avut facturile si a trebuit sa declar de unde le am. Am fost pe la 3 notari pana am gasit unul care SA VREA sa puna o stampila....
Adrian ROMAN www.clubairguns.ro/forum/
CZ200S cal .22, Tasco WCP 10-40x50
Slavia 630 cal .177, Tasco 3-9x40 IR
JSB Jumbo Exact 5.51
JSB Exact 4.51
CZ200S cal .22, Tasco WCP 10-40x50
Slavia 630 cal .177, Tasco 3-9x40 IR
JSB Jumbo Exact 5.51
JSB Exact 4.51
mda,....... a fosto clipa in care am avut tendinta sa cred si eu asta; armele reprezinta un domeniu aparte si multi oameni se ferescargusz wrote:A fost, mai mult ca sigur, un mod politicos de a te refuza. Notarul nu face altceva decat sa autentifice ceea ce declari tu, PE PROPRIA TA RASPUNDERE. Asa am patit si eu cand mi-am inscris armele cumparate inainte de actuala lege. N-am mai avut facturile si a trebuit sa declar de unde le am. Am fost pe la 3 notari pana am gasit unul care SA VREA sa puna o stampila....
Eu o mai auzisem si de la politistii nostrii, unii pe felie cu cite un magazin de arme, oricum devine destul de clara treaba cu notarii nostrii, comozi din cauza ca s-au obisnuit cu taxele/comisioanele uriase de la vinzari cumparari de imobile si nu se mai incurca cu maruntisuri:
Notarii de obicei au template-uri ptr documentele uzuale: vinzare-cumparare, imputerniciri... - unele chiar "imprumutate" de pe la cabinetele unde si-au facut stagiatura -, si sunt atit de licentiati in drept incit nu-i duce pe toti capul sa-si faca unul pentru un caz mai aparte - donatie - asa ca inventeaza tot felulul de scuze penibile, asta este trebuie sa cauti tot orasul sa-ti rezolvi problema...
Notarii de obicei au template-uri ptr documentele uzuale: vinzare-cumparare, imputerniciri... - unele chiar "imprumutate" de pe la cabinetele unde si-au facut stagiatura -, si sunt atit de licentiati in drept incit nu-i duce pe toti capul sa-si faca unul pentru un caz mai aparte - donatie - asa ca inventeaza tot felulul de scuze penibile, asta este trebuie sa cauti tot orasul sa-ti rezolvi problema...
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
Re: Conditii vanzare arma neletala de/catre o persoana fizic
Imi pare rau, nu stiu.Adrian_is wrote:Rog amicii de pe forum sau chiar pe Marius sa-mi spuna in ce conditii pot sa vand un pistol unui posibil cumparator?
Noi am incercat sa ne incadram in limitele legii in ce priveste firma, ca persoana juridica si am cam neglijat aspectele din lege privitoare la persoanele fizice.
Cei de la politie cred ca te pot lamuri mai bine.
Marius
De ce atata omor pentru notari?! Legalizarea unui act de donatie sau comodat costa cam tot atat cat comisionul magazinului care intermediaza tranzactia. Prin magazin esti scutit apoi de orice probleme, politistii sunt obisnuiti cu actele eliberate de un magazin, stiu ca asta este calea cea mai comuna. Prin notar risti sa te puna pe drumuri inca tot atat cat a durat sa gasesti unul care sa-ti faca actele.
De acord, dar oricare notar (nu am auzit de notari autorizati sau neautorizati) poate sa faca aceasta donatie, care este si trebuie sa fie acceptata de orice politist de la AEST. Nu am auzit pina acum sa fie refuzat un asemenea document.violiv wrote:De ce atata omor pentru notari?! Legalizarea unui act de donatie sau comodat costa cam tot atat cat comisionul magazinului care intermediaza tranzactia. Prin magazin esti scutit apoi de orice probleme, politistii sunt obisnuiti cu actele eliberate de un magazin, stiu ca asta este calea cea mai comuna. Prin notar risti sa te puna pe drumuri inca tot atat cat a durat sa gasesti unul care sa-ti faca actele.
Deasemenea pretul este de minim 50lei, ceea ce face ca el sa fie apropiat de cel din magazin (consignatie), dar nu peste tot sunt magazine, asa ca un notar este mai usor de gasit.