Ce se intampla legal, dupa folosirea unei arme neletale?

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

alexm212121

Ce se intampla legal, dupa folosirea unei arme neletale?

Post by alexm212121 »

Sa zicem ca a cineva este atacat de un posibil infractor, si persoana atacata foloseste o arma de foc neletala pentru a-l opri..

Trebuie anuntata Politia imediat, sau chemata la fata locului?

Nu mi s-a intamplat asa ceva, e doar un caz ipotetic, dar e bine de stiut de la inceput cum trebuie procedat, pentru ca sa nu se duca atacatorul la politie 2 ore mai tarziu, zicand ca-i victima si ca a fost atacat cu arma de foc neletala..
Adrian_is

Post by Adrian_is »

Ai pus punctul pe i, alexm..chiar asa, ce este de facut? Eu promit sa ma informez la AEST si cand aflu, scriu aici! :D
Nikki

Post by Nikki »

dap...e o chestie bine de stiut...
sorin mok

Post by sorin mok »

Sigur trebuie sa anunti sau sa chemi politia, depinde de urmari.
reactor

Post by reactor »

Ceva noutati legate de subiect ?? :?:
Nikki

Post by Nikki »

se pare ca nu...mai da-l dracului de hot...ii tragi un incarcator,il lasi lat,ii dai si o mama de bataie si dupa pleci... :wink:
Adrian_is

Post by Adrian_is »

Noooo...m-am informat! Cica, te aperi si apoi trebuie sa mergi la politie si sa dai declaratie! Ce m-a surprins pe mine in explicatia politistilor a fost ca ei s-au referit la faptul ca trebuie sa declari ca ai fost agresat, si de aici detaliile despre mijloacele de aparare, nu ca ai fi mers la politie sa declari ca ai fi facut uz de arma. Ele reprezinta acelasi lucru, pentru ca, oricum trebuie sa declari imprejurarile in care ai facut uz de arma,nu?? DECI: DACA SUNTETI AGRESATI SI VA APARATI CU ARMA, CU CUTITUL, CU RANGA SAU CHIAR CU PUMNUL, MERGETI LA CEA MAI APROPIATA SECTIE SI DATI DECLARATIE! Eu zic ca numai asa vom da dovada de cetateni onesti si cinstiti si vom contribui la eradicarea acestor acte! :)
superbaba

Post by superbaba »

sa modificat si legea privind folosirea fara motive intemeiate a armei neletale te pot inchide de la 6 luni la doi ani :roll:
Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former."
Albert Einstein
cristib

Post by cristib »

DaBears

Post by DaBears »

Adrian_is wrote:DECI: DACA SUNTETI AGRESATI SI VA APARATI CU ARMA, CU CUTITUL, CU RANGA SAU CHIAR CU PUMNUL, MERGETI LA CEA MAI APROPIATA SECTIE SI DATI DECLARATIE! Eu zic ca numai asa vom da dovada de cetateni onesti si cinstiti si vom contribui la eradicarea acestor acte! :)
da si daca ala ma ataca cu mainile goale si eu bag cutitul in el eu fac parnaie dupa :|
Adrian_is

Post by Adrian_is »

Mi se pare normal! :lol:
Fort 12 R, 9mm Rubber
Weapon of Ukraine
Nikki

Post by Nikki »

Ar trebui sa faca precum la box, pe categorii de greutate... Spre exemplu daca te ataca un tip din aceeasi categorie sau imediat superioara, sa nu poti sa bagi furca in el, dar daca el e la super-grea si tu la musca sa ai voie sa folosesti ceva...ajutator :D
macarici

Post by macarici »

Nikki,lasa boxul si zii ce faci duminica .
Image
Nikki

Post by Nikki »

Venim, bineinteles :D
catalin_suzeanu

Re: Ce se intampla legal, dupa folosirea unei arme neletale?

Post by catalin_suzeanu »

alexm212121 wrote:Sa zicem ca a cineva este atacat de un posibil infractor, si persoana atacata foloseste o arma de foc neletala pentru a-l opri..

Trebuie anuntata Politia imediat, sau chemata la fata locului?

Dupa cum spuneam intr-un alt topic (Pistol cu glont) sunt si posesorul unui revolver Reck Cobra de 9mm, doar cu gaz...
Din 1996 de cand detin aceasta arma am avut "ocazia" sa o folosesc LIVE doar de 3 ori, situatii in care am facut uz de ea, dar numai in plan vertical cu somatia aferenta pentru ca....a fost de-ajuns...:)...
Mai concret sa ma refer la ultima situatie care s-a petrecut dupa intrarea in vigoare a L295 considerata mai "aspra" din acest punct de vedere...
Eram in cart.Dr.Taberei unde asteptam un prieten (eu locuind in zona cu pricina pana in 2002). Era o seara de martie, deci un amurg destul de frumuse...La un momentdat ma suna amicul...Ii raspund si in timp ce discutam, destul de concentrat la subiectul cu pricina, de mine se apropie un tip, cam la vreo 18-20 de ani....Si care in clipa in care mai avea doar cativa pasi pana in dreptul meu ma intreaba in gura mare..."stiti cumva unde vine strada....." moment in care totul s-a inegrit in fata mea...si m-am trezit exact cand luam contact cu trotuarul, probabil ca lovitura m-a readus in simtiri...
Imediat cum am atins asfaltul am simtit ca peste mine se apleaca o umbra neagra...in nedumerirea si situatia creata , probabil sesizand pericolul, dar mai mult inconstient decat constient, am bagat mana sub haina si am scos revolverul....In clipa aceea "umbra" a sarit ca arsa si a luat-o la fuga...
In urmatoarea secunda, eram in picioare strigand de mama focului.."Stai, stai ca trag"...aiurea...nu mai putea ala de somatiile mele regulamentare...Atunci am "executat" (cum le place sa vorbeasca politistilor de moda veche si posesori ai unui limbaj de lemn) un foc in aer...Moment in care...s-a oprit, s-a intors..si...vazand (ceea ce eu nu am vazut imediat) ca sunt plin de samge la gura, a rupt-o din nou la fuga, de data asta luand-o direct prin statia troleibuzului 93....fapt ce m-a descumpanit...Paradoxul este ca nimeni, dar ABSOLUT NIMENI nu a schitat un gest sa-l "impiedice" pe agresor sa fuga...Toti priveau scena precul in Multiplexul de la Moll...Din pacate l-am pierdut si...in timp ce ma indreptam spre masina am simtit ceva cald pe barbie, prelingandu-se pe gat....pana la gulerul camasii...Cand m-am uitat in oglinda, sa-mi vina rau...sub buza de jos aveam o taietura de vreo juma de centimetru prin care puteam sa-mi scot varful limbii...
Ce se intamplase...povestite de...oamenii care stateau pe bancuta in fata blocului langa care s-a intamplat povestea de mai sus...
In timp ce tipul care mi-a pus intrebarea s-a apropiat de mine, in secunda aceea, din spate s-a apropiat fulgerator un altul care m-a lovit cu pumnul, probabil ochind gura...lovitura a fost atat de tare incat partea de sub buza inferioara a fost pur si simplu zdrobita intre pumnul lui si dintele meu...si fiind in zona "knock-out",adica putin deasupra barbiei, mi-am pierdut cunostinta pret de cateva fractiuni de secunda, suficient cat sa ma prabusesc ca un bolovan...tot dupa spusele acelor oameni...
Nu a fost nevoie sa chem eu echipajul pentru ca imediat au venit, gura casca indrumandu-i spre masina mea, eu nebagandu-i in seama fiind ocupat cu...acordarea primului ajutor...(traiasca trusa auto)...
Si...au urmat intrebarile, au urmat legitimarile de rigoare : CI, Permis port-arma (inca il aveam pe cel luat in 1996, pe acesta "radiindu-l acum, cand am facut cererea pentru glont, in locul lui primind Certificatul de detinator situatie povestita in Postul "cum am dobandit pistol cu glont"...)...
Dupa ce au constatat situatia au dat prin statie la sectia 22 unde ofiterul de serviciul le-a ordonat sa ma roage sa vin la birou pentru a completa actele cu pricina...
Am ajuns. Acolo, un ofiter tanar, care din prima mi-a dovedit ca...politia e "pe drumul cel bun"...adica, in comparatie cu cei de dinainte, acesta se vedea ca are alta stofa...
Am completat procesul verbal cu pricina in care am relatat ceea ce s-a intamplat si cum am facut uz de arma, a identificat arma dupa serie si calibru (a dat un "serch" in PC-ul de pe birou) si...mi-a scos un album "de familie" din care m-a rugat sa incerc sa recunosc agresorul...
Evident ca nu l-am gasit...sau..n-am reusit sa-l recunosc...
Si...gata...asta a fost tot...
Inainte de plecare mi-a recomandat sa ma duc si la Insitutul National de Medicina Legala Mina Minovici pentru a scoate acel certificat medico-legal cu care (in caz ca-i vor prinde pe agresori) sa dovedesc leziunile corporale.
Cam asta e povestioara..Nu stiu daca v-am plictisit insa este cea mai grava (daca pot spune asa) situatie in care am fost agresat si am facut uz de o...banala arma cu gaz....(si fara bile)...

Cu bine...
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
Post Reply