Prelungire Valabilitate Permis Arma Neletala
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: Prelungire Valabilitate Permis Arma Neletala
Multumesc mult!
Adunati toate hartiile de la tragerile anuale si aveti grija de ele chiar daca ati prelungit anul acesta permisul sau anul trecut. sa nu aveti surpriza sa le ceara si anterior vizarii permisului.
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
-
Angel_Of_Light
Lume veche, lume noua
Am si eu o intrebare, daca vreau sa il pun pe perete, ca ornament al meu pistol cu bile, ce trebuie sa intreprind ca acte? Chiar ma gandesc serios sa nu imi mai prelungesc permisu la anu, chiar mi se pare o pierdere de timp si bani.
LA MULTI ANI !
Am si eu o intrebare, daca vreau sa il pun pe perete, ca ornament al meu pistol cu bile, ce trebuie sa intreprind ca acte? Chiar ma gandesc serios sa nu imi mai prelungesc permisu la anu, chiar mi se pare o pierdere de timp si bani.
LA MULTI ANI !
E păcat să-l faci de panoplie, mai bine vinde-l, e păcat de el.Angel_Of_Light wrote:Lume veche, lume noua![]()
LA MULTI ANI !
Referitor la vizitele in poligon, am citit si rascitit legea, care zice asa:
pentru LETALE:
Art. 25
(3) Valabilitatea permisului de armă se prelungeşte de către autoritatea competentă pentru o perioadă de 5 ani, dacă titularul
îndeplineşte condiŃiile prevăzute la art. 14 alin. (1) lit. c) - f), h) şi i) şi prezintă dovada efectuării unei şedinŃe de tragere anual, într-
un poligon autorizat, cu excepŃia posesorilor de arme de vânătoare. Începând cu 6 luni înainte de expirarea valabilităŃii permisului de
armă este obligatorie notificarea titularului la adresa din permisul de armă, dar nu mai târziu de 30 de zile înainte de data expirării
valabilităŃii permisului de armă."
pentru NELETALE:
Art. 58
(2) Valabilitatea permisului de armă se prelungeşte de către structura de poliŃie competentă în a cărei rază teritorială îşi are
domiciliul, reşedinŃa sau, după caz, locul de rezidenŃă titularul dreptului dacă acesta îndeplineşte condiŃiile prevăzute la art. 57 alin.
(4). Prevederile art. 25 alin. (1) şi (2) se aplică în mod corespunzător.
Deci se refera doar la alineatele 1 si 2 din art. 25. Alineatul 3 este cel cu mersul in poligon.
Comentarii?
pentru LETALE:
Art. 25
(3) Valabilitatea permisului de armă se prelungeşte de către autoritatea competentă pentru o perioadă de 5 ani, dacă titularul
îndeplineşte condiŃiile prevăzute la art. 14 alin. (1) lit. c) - f), h) şi i) şi prezintă dovada efectuării unei şedinŃe de tragere anual, într-
un poligon autorizat, cu excepŃia posesorilor de arme de vânătoare. Începând cu 6 luni înainte de expirarea valabilităŃii permisului de
armă este obligatorie notificarea titularului la adresa din permisul de armă, dar nu mai târziu de 30 de zile înainte de data expirării
valabilităŃii permisului de armă."
pentru NELETALE:
Art. 58
(2) Valabilitatea permisului de armă se prelungeşte de către structura de poliŃie competentă în a cărei rază teritorială îşi are
domiciliul, reşedinŃa sau, după caz, locul de rezidenŃă titularul dreptului dacă acesta îndeplineşte condiŃiile prevăzute la art. 57 alin.
(4). Prevederile art. 25 alin. (1) şi (2) se aplică în mod corespunzător.
Deci se refera doar la alineatele 1 si 2 din art. 25. Alineatul 3 este cel cu mersul in poligon.
Comentarii?
Reinvie forumul ?
Hop si eu ca ghiocelul, detinator de neletale: am afectuat deja doua "extrageri" in poligon si am restanta doar cursul ala, obligatoriu.
S'anteleg ca nu mai este cazul?
Hop si eu ca ghiocelul, detinator de neletale: am afectuat deja doua "extrageri" in poligon si am restanta doar cursul ala, obligatoriu.
S'anteleg ca nu mai este cazul?
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
Ba ai nevoie de cursul ala de arme,doar vinatorii nu au nevoie,in rest toata suflarea romaneasca musai trebuie sa aiba cursul ala,dar in mare parte depinde de cei de la arme pt ca unii il cer altii nu!
nu despre curs e vorba, ala e clar obligatoriu, ci de "vizite" anuale in poligon. eu din lege (vezi si mai sus) inteleg ca mersul in poligon este obligatoriu doar la letale. poate e vreun jurist pe aici care ne poate lamuri.
-
Safe&Sound
Vizita anuala la poligon este obligatorie din 15 ianuarie 2016 pentru toti posesorii de permis tip B.
Mai exact, atat posesorii de letale cat si cei de neletale sunt obligati ca o data pe an sa aiba o tragere in poligon cu ce vor ei, pot trage cu armele personale sau cu arma inchiriata de la poligon.
Ca urmare a acestei vizite, administratia poligonului elibereaza o adeverinta ce atesta ca s-a efectuat tragerea.
Adeverintele toate trebuiesc adunate si duse la prelungire.
Mai exact, atat posesorii de letale cat si cei de neletale sunt obligati ca o data pe an sa aiba o tragere in poligon cu ce vor ei, pot trage cu armele personale sau cu arma inchiriata de la poligon.
Ca urmare a acestei vizite, administratia poligonului elibereaza o adeverinta ce atesta ca s-a efectuat tragerea.
Adeverintele toate trebuiesc adunate si duse la prelungire.
-
Angel_Of_Light
Sincer si cu 200 ron il dau... e sincer pacat de el... dar cine naiba il cumpara... Pistolu e zamac, dar teava otel, ce sa zic.... al doilea in Ro dupa al lui dualjackal....tevez wrote:E păcat să-l faci de panoplie, mai bine vinde-l, e păcat de el.Angel_Of_Light wrote:Lume veche, lume noua![]()
LA MULTI ANI !
Se mai cumpără cât de cât. Treaba cu cursul și tragerea anuală au descurajat lumea dar decurând și-a luat cineva un Walther PP cu 500 de lei deci...se poate.Angel_Of_Light wrote: Sincer si cu 200 ron il dau... e sincer pacat de el... dar cine naiba il cumpara... Pistolu e zamac, dar teava otel, ce sa zic.... al doilea in Ro dupa al lui dualjackal....
-
Angel_Of_Light
Deci sa inteleg ca in vara daca vreau sa prelungesc permisu trebuie sa fac dovada ca am tras la poligon, cam nasol,,... nu am trecut pe acolo in ultimii 3 ani....
Da...cursul de arme și tragerea anuală-s noile modificări care au făcut pe unii să renunțe la arme. Trebuie ținut aproape. Pe de altă parte, dacă e să fim sinceri cu noi,
nu sunt chiar măsuri exagerate.
nu sunt chiar măsuri exagerate.
-
Angel_Of_Light
Mda... la fel ca orice altceva totul e gri in Romania. Ma rog... eu am pus la vanzare jucaria. Daca se da bine, daca nu o gaura in teava si o tin ca suvenir.
Bad news. Și cu ”găurirea” s-au complicat lucrurile, nu am textul de lege la îndemână, dar procedura s-a modificat. În rău.Angel_Of_Light wrote:Mda... la fel ca orice altceva totul e gri in Romania. Ma rog... eu am pus la vanzare jucaria. Daca se da bine, daca nu o gaura in teava si o tin ca suvenir.