Poligonul de tir indoor!

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Bill

Re: Poligonul de tir indoor!

Post by Bill »

Sambata a avut loc o mica festivitate de deschidere a poligonului din Oradea. S-a gasit un "zapacit" care sa-si strice banii si nervii pentru asa ceva. Se chinuieste din aprilie dar a reusit. E excelent, cu toate dotarile, cu arme, ramane sa se mai schimbe legea pentru a crea cadrul legal pentru accesul in poligon. Deocamdata accesul in poligon il au numai cei autorizati. Dupa modificarea legii vor avea acces toate persoanele care au implinit 18 ani. din pacate legea sta cam de mult la poarta senatului pentru ca nu-si gaseste loc pe ordinea de zi. Abia atunci se va crea piata pentru acest gen de marfa.
Parerile personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele.
tevez

Post by tevez »

Un lucru foarte bun pentru pesionaţii de arme din zonă şi de fapt din toată ţara. La poligonul indoor din Bucureşti pot trage şi cei care
nu au arme personale. :wink:
dandana

Post by dandana »

stie cineva ce inseamna din punct de vedere legal un astfel de poligon? indoor si outdoor? ce autorizatii si alte aprobarii?

merci
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

tevez wrote:Un lucru foarte bun pentru pesionaţii de arme din zonă şi de fapt din toată ţara. La poligonul indoor din Bucureşti pot trage şi cei care nu au arme personale. :wink:
Ai uitat sa mentionezi ca acest gen de persoane pot trage numai cu arme neletale !!!
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

dandana wrote:stie cineva ce inseamna din punct de vedere legal un astfel de poligon? indoor si outdoor? ce autorizatii si alte aprobarii?

merci
Gasesti totul in Legea 295/2004 - Sectiunea 3, cap. 5, art. 85 si urmatoarele si HG nr.130/2005 ( Norme metodologice ) . Vezi ca ambele acte normative au completari si modificari ulterioare. Consulta-le si pe acelea.

Cand este gata poligonul sa ne inviti si pe noi. :wink:
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
dandana

Post by dandana »

bineinteles ca va invit. Trebuie doar sa vad si ce aparatura trebuie, daca este ceva impus sau la libera alegere si a bunului simt
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
Bill

Post by Bill »

Deocamdata avizul se obtine de la FRTS, asa ca solicita-le sa-ti trimita normele. Instalatiile nu sunt obligatorii dar este greu fara. La Arad este cineva care face instalatii de transport a tintelor.
Parerile personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele.
uomu

Post by uomu »

Au trecut aproape 8 ani de la lasarea acestui topic. Ce se mai aude pe aici?
Rudy

Post by Rudy »

@uomo-le, nu mai scrie nimeni nimic. Si nu numai pe topicul tau, ci pe toate. Nu ca ar cenzura sau sterge cineva informatia, dealtfel adminii ARW sunt niste bomboane, dar se pare ca ne-a cuprins lehamitea.. S-a re-schimbat schimbarea, in rau conform cutumei (datinei :mrgreen: )
Ne e este frica sa ne mai dam cu parerea. Cineva acolo sus, ne super-supra-extra vegheaza. :mrgreen: si schimba legea de fiecare data cand se ridica de pe wc.
Cine poate sa mai zica ceva ? Suntem doar cativa posesori arme si ne imputinam, iar diversitatea pocnitorilor este destul de mica.

Stam la Tv si ne uitam la reporteriiiii de pe pro cum fac mare caz, de noi pistolarii citez "-Nu ne cunoastem arma si legea ne obliga sa mergem anual in poligon"
Presupun ca pentru a familiaza cu arma, sau poate pentru a re-invia relatia om-pocnitoare. Legiuitoru' cica nu stim sa tragem... adica nu nimerim tinta :shock: :shock: Care-i ala care nu nimeresti ? Fa-ti un selfie si posteaza mai jos, ca sa vedem din cauza cui modificara astia a 'spea oara legea.

Colac peste pupazoi, detinatorilor de poligon le prieste modificarea legislativa. Eu insa mi-as fi dorit sa ne intanim in poligoane, din dragoste pentru arme, si pt a socializa. Pana la urma tot ne vom intalni, dar stransi de coaie, de vreo jivina parlamentara care voteaza aberatii, printre sforaituri. (rasplata votatilor, Voi ne votati si noi va f. tem :( )

OOO,, trebuie sa am mare grija la comportament-limbaj, etc, intrucat incepand cu acest an, daca garcea de sector ma miroase a fi dus cu pluta imi poate retrage permisul si ma trimite in vizita la balamuc pt. un ITP cervical. (trebuie sa traiasca si pisihologii , nu??? )

Mai sus este pamflet, Cititi va rog printre randuri, (asa am postat si eu... printre cutele de pe creier, iar informatia s-a mai impotmolit uneori).

P.S
Cand ne adunam in poligoane ? Haideti sa planificam iesiri in grup, acum chiar ca nu mai aveti motive de refuz, ca anii 2014-2015, cand s-au incercat iesiri soldate de in-succcesuri.
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
uomu

Post by uomu »

Intre timp, ca fiecare ne-am facut alte prioritati si incercam sa le infaptuim. Curentul USA - UE - Ro este clar impotriva detinatorilor legali de arme de foc, incercandu-se restrictionarea activitatilor acestora. Pe alocuri cand mai au timp, se ocupa si de detinatorii ilegali, dar mai greu pt ca nu sunt asa la indemna ca ceilalti.
Post Reply