Am tot lecturat forumul dvs. in ultima vreme si am incercat sa ma documentez cat de mult am putut.
Am gasit diverse discutii despre munitii si caraceristicile lor, dar de obicei sunt postari ascunse prin topicuri despre o anumita arma, asa ca va voi adresa aici cateva intrebari specifice.
Ma intereseaza urmatoarele 3 tipuri de munitie: 10X28, .45 si 9X22 AKBC.
Întrebarea de baza este cum se compara cele trei tipuri de munitie la capitolul forta de stopare? Munitia 10X22 nici nu am adus-o in discutie, pentru ca din cate am inteles nu se comercializeaza (inca) una calitativa la noi.
Ati facut sau cunoasteti pe cineva care a testat vitezele celor trei tipuri de munitie aici in Romania?
Nu am fost niciodata talentat la fizica, dar plecând de la premisa ca 9X22 spre exemplu are masa undeva la jumatate fata de .45, cel putin teoretic, ar trebui sa dezvolte o viteza net superioara acestuia ca sa il ajunga din urma la capitolul forta de stopare.
Care dintre cele trei tipuri de munitie ofera cea mai mare precizie, stiu conteaza mult si arma, dar ma refer strict teoretic, pesupunand ca sunt folosite arme cu caracteristici foarte asemanatoare, in afara de calibru desigur?
Revolverele de pe piata romaneasca trag doar cu 9X22? Citisem ceva mai demult , o informatie aruncata pe undeva, despre revolvere care folosesc si munitii mai mari, este la capitolul legenda sau inca nu s-au adus pe piata romaneasca?
Multumesc!
Munitii cauciuc
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: Munitii cauciuc
Despre putere de stopare la neletale e greu de discutat.
S-au făcut teste pe vremea entuziasmului mai ridicat pentru armele de autoapărare. Unele foarte elaborate. Concluzia ar fi că unele mărci
de 9x22 precum și .45 de la Fort și 10x28 de la G.P. sunt puternice și pot produce leziuni serioase. Nu mai am valorile la îndemână, cred
că 10x28 e cea mai puternică, iar între 9x22 și .45 Fort...contează preferința. Nu-s mult sub 10x28 nici astea. Despre 9 mm rubber e
mult de spus pentru că se găseau de mai multe feluri dar găsești pe forum informații. Cu Fortul în .45 am găurit o scândură pe care cu
10x22 Wadie (cea mai puternică de atunci de pe piață) nu o găureai nici jumătate, iar .45 nu era cea mai puternică muniție de pe piață
(dar nici departe) și bila mare în diametru făcea ca penetrarea să nu fie prea mare, în avantajul "stopării", ca să zic așa.
Revolvere, după știința mea, există: - zamakuri în 10x22, le-ai exclus, bine-ai făcut
- Alfa Proj, 9x22, foarte faine.
În afară de preț și de sistemul de încărcare cam greoi eu n-am ce le reproșa. Sigur, cu încărcarea se poate dobândi dexteritate, dar în
situație reală cred că un om normal nu se bazează prea mult pe reîncărcare.
Prețul...îl plătești odată și în ai toată viața, n-am văzut
nimic flimsy la revolverele alea.
Părerea mea, la momentul actual, dacă cineva vrea o armă neletală, are de ales între revolverele Alfa, Fort în 9mm sau .45, Grand Power
(ideal în 10x28mm) sau Steyer în calibrul 10x28, o armă mai rară dar bună și similară ca aspect exterior cu Steyerul adevărat, pe glonț.
S-au făcut teste pe vremea entuziasmului mai ridicat pentru armele de autoapărare. Unele foarte elaborate. Concluzia ar fi că unele mărci
de 9x22 precum și .45 de la Fort și 10x28 de la G.P. sunt puternice și pot produce leziuni serioase. Nu mai am valorile la îndemână, cred
că 10x28 e cea mai puternică, iar între 9x22 și .45 Fort...contează preferința. Nu-s mult sub 10x28 nici astea. Despre 9 mm rubber e
mult de spus pentru că se găseau de mai multe feluri dar găsești pe forum informații. Cu Fortul în .45 am găurit o scândură pe care cu
10x22 Wadie (cea mai puternică de atunci de pe piață) nu o găureai nici jumătate, iar .45 nu era cea mai puternică muniție de pe piață
(dar nici departe) și bila mare în diametru făcea ca penetrarea să nu fie prea mare, în avantajul "stopării", ca să zic așa.
Revolvere, după știința mea, există: - zamakuri în 10x22, le-ai exclus, bine-ai făcut
- Alfa Proj, 9x22, foarte faine.
În afară de preț și de sistemul de încărcare cam greoi eu n-am ce le reproșa. Sigur, cu încărcarea se poate dobândi dexteritate, dar în
situație reală cred că un om normal nu se bazează prea mult pe reîncărcare.
nimic flimsy la revolverele alea.
Părerea mea, la momentul actual, dacă cineva vrea o armă neletală, are de ales între revolverele Alfa, Fort în 9mm sau .45, Grand Power
(ideal în 10x28mm) sau Steyer în calibrul 10x28, o armă mai rară dar bună și similară ca aspect exterior cu Steyerul adevărat, pe glonț.
Last edited by tevez on Thu Feb 09, 2017 10:50 pm, edited 1 time in total.
Cel mai probabil voi ramane la un Alfa Steel, prefer sa sacrific numarul de cartuse in detrimentul avantajului foarte mare (in opinia mea) pe care il da lipsa necesitatii de a arma. Sistemul duble action de pe revolvere poate sa faca diferenta intr-o situatie limita.
Habar n-am avut ca ai exista si altceva in afara de GP in calibrul acesta. Era extrem de interesant sa avem si revolvere in calibru 10X28.tevez wrote: Steyer în calibrul 10x28
-
Milescusilvian
Eu detin primul revolver de 6 inch alfa stainless 9pa 6 inch care a fost vandut de grand power. Sunt foarte multumit de arma ( fiabilitate, precizie, aspect). Am trecur zilele trecute la magazin la mogosoaia si mai au doar un revolver pe stoc (negru 4 inch parca) . Nu mai importa aceste modele. ( cred ca nu au avut cerere).
Walther p99t 10x22 , alfa steel 6" 9x22 pa, grand power t12m 10x28
S-ar putea sa nu mai prind pana imi ies actele. Ma rog, oricum nu-l cumparam pe negru, vreau neaparat varianta steel.
Toate arată bine, funcționalitatea e primordială. Păcat că nu se mai importă, era un pistol neletal reușit. La noi cultura armelor e laranger wrote:S-ar putea sa nu mai prind pana imi ies actele. Ma rog, oricum nu-l cumparam pe negru, vreau neaparat varianta steel.
un nivel jos, drept urmare cei ce preferă revolverele, mai puțini în general, sunt și mai puțini la noi.
viewtopic.php?f=10&t=3029&start=15 Colegul Rudy
Daca n-o sa mai gasesc nimic pe stoc la momentul respectiv cel mai probabil o sa caut un pistol cat mai compact, in calibru 10X28 sau .45
Cu alte cuvinte voi alege intre GP T11 si Fort 12 RM.
Fortul este facut complet din otel, cu alte cuvinte nu prea are ce sa se strice la el. Ca si capacitate de munitie este cam limitat in schimb doar 8+1 (nu ca ai avea nevoie de mai multe).
Cu T11 a tras cineva de aici? Vad ca toata lumea discuta pe forumuri despre varianta mai mare, T 12, mai nimic despre t11. Din cate am vazut prin videoclipuri cel putin aparent e mai bine inchegat la partile interioare fata de fratele mai mare. La t12 stiu sigur ca vazusem ceva you tube ce nu mi-a placut legat de mecanismul interior. Ca si avantaj fata de 12 RM ar fi capacitatea mai mare a incarcatorului, de 12 cartuse (maximul acceptat de lege pentru iesit din casa).
Banuiesc ca ambele sunt cu teava perfect lisa, nu vreau sa aiba mizerii (asa numitele sicane). Apropo, pe mine ca si client cu ce ma ajuta sicanele lor, ce beneficiu am eu personal ca nu lasa teava lisa?
Cu alte cuvinte voi alege intre GP T11 si Fort 12 RM.
Fortul este facut complet din otel, cu alte cuvinte nu prea are ce sa se strice la el. Ca si capacitate de munitie este cam limitat in schimb doar 8+1 (nu ca ai avea nevoie de mai multe).
Cu T11 a tras cineva de aici? Vad ca toata lumea discuta pe forumuri despre varianta mai mare, T 12, mai nimic despre t11. Din cate am vazut prin videoclipuri cel putin aparent e mai bine inchegat la partile interioare fata de fratele mai mare. La t12 stiu sigur ca vazusem ceva you tube ce nu mi-a placut legat de mecanismul interior. Ca si avantaj fata de 12 RM ar fi capacitatea mai mare a incarcatorului, de 12 cartuse (maximul acceptat de lege pentru iesit din casa).
Banuiesc ca ambele sunt cu teava perfect lisa, nu vreau sa aiba mizerii (asa numitele sicane). Apropo, pe mine ca si client cu ce ma ajuta sicanele lor, ce beneficiu am eu personal ca nu lasa teava lisa?
Ce nu ți-a plăcut la T12 se regăsește și la T11 dar nu e ceva important. Dacă nu mă înșel garda trăgaciului se poate up-grada cu una cu metal
în zona unde e mai solicitată și nu mai ai emoții (cred că asta ți-a displăcut, că e din plastic și manșonul închizător îi face mici semne în timp).
În general, T11 e un T12 modificat pentru cei care vroiau ceva mai ușor de purtat zi de zi.
Și mie-mi place mai mult ca T12 dar nu am tras cu el, sigur are performație asemănătoare cu celălalt.
Șicanele pe țeavă nu aduc niciun avantaj, dar dacă nu sunt din alea nesimțite ca la Walther P22, nu dăunează foarte mult, primele GP așa erau,
Steyerul are așa ceva pe țeavă și nu încurcă dar ideal ar fi să nu fie deloc obstacole pe țeavă.
în zona unde e mai solicitată și nu mai ai emoții (cred că asta ți-a displăcut, că e din plastic și manșonul închizător îi face mici semne în timp).
În general, T11 e un T12 modificat pentru cei care vroiau ceva mai ușor de purtat zi de zi.
Și mie-mi place mai mult ca T12 dar nu am tras cu el, sigur are performație asemănătoare cu celălalt.
Șicanele pe țeavă nu aduc niciun avantaj, dar dacă nu sunt din alea nesimțite ca la Walther P22, nu dăunează foarte mult, primele GP așa erau,
Steyerul are așa ceva pe țeavă și nu încurcă dar ideal ar fi să nu fie deloc obstacole pe țeavă.