Poligon 2015, intalnire, intrecere, duel, etc

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

anndrei

Re: Poligon 2015, intalnire, intrecere, duel, etc

Post by anndrei »

Concret, unde ati vrea sa tragem? in ce poligon?
...si bineinteles, cam pe ce data?De ce va intreb, momentan sint doar vinator si colectionar, iar din iunie si instructor. Asa o sa vin cu browning 9*19, dar trebuie sa stiu exact cind pentru a lua hirtie de la politie.
w0lfy

Post by w0lfy »

Eu sunt on, atata timp cat nu este intr-o zi de duminica si nu coincide cu alt concurs.
Rudy

Post by Rudy »

tevez
sith
oroles
w0lfy
andrei
Rudy

suntem 6

la uti pe oltenitei saptamana viitoare este ok ?
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
tevez

Post by tevez »

Mai degrabă după vacanţa de Paşti, ca să fim mai mulţi. Cum ziceam, greu... :)
saphire

Post by saphire »

Din cate stiu UTI s-a inchis pe termen nelimitat accesului public.
oroles

Post by oroles »

s-a deschis un poligon indoor pe valea cascadelor. ce ziceti?
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

La Tactical Shooting Range, poligonul nou de pe Valea Cascadelor se poate trage doar cu pistol cu glont. Am un amic care a dorit sa traga cu un FORT cu bile si nu i-au dat voie, de fapt, sa fiu sincer, nu stiu daca i-au interzis in mod direct dar l-au facut sa inteleaga ca n-are ce cauta cu "pocnitoarea" lui acolo. I-au permis insa sa inchirieze pistol cu glont de la ei.

Am tras de cateva ori acolo si pot spune ca e un poligon fain, spatios, cu vreo 12 linii, din care patru-cinci au tintele mecanizate, restul sunt simple capre din lemn care se muta manual. Bine luminat dar cam deficitar la capitolul aerisire. Au chiar si o cafenea confortabila, cu vedere spre liniile de tragere si cu preturi maricele as zice eu, normale pentru Bucuresti ar zice altii.
Personal politicos si foarte amabil, ma rog atat de amabil cat le permit "regulile casei".

Din cate inteleg, mai nou, se poate trage acolo doar prin achizitionarea unor pachete ce contin, inchirierea armei, inchirierea liniei de tragere, tinte si munitie. Perfect acceptabil pentru ne-posesori de letale scurte.
Din punctul meu de vedere pentru posesorii de arme letale care vor sa se antreneze este inacceptabil pentru ca nu poti trage cu munitie procurata personal si trebuie sa achizitionezi munitia de la ei.
Eu as prefera sa trag cu munitia cumparata de mine din cel putin doua motive, primul e ca munitia la ei in poligon costa dublu fata de pretul la care o pot cumpara si al doilea motiv e ca nu mi se pare normal sa fiu obligat sa trag cu arma mea cu ce munitie vor altii. Ma intreb cine ar acoperi eventualele stricaciuni survenite la arma mea din cauza unei munitii neconforme? Am vazut S&B si chiar si Magtech ramas pe teava, asa ca ma pot astepta la orice si prefer sa fiu singurul responsabil pentru alegerea munitiei cu care trag.
Astea fiind zise, pentru mine Tactical Shooting Range...Pas!
anndrei

Post by anndrei »

Asa este, acolo esti conditionat de cumpararea unui "pachet". Am fost o singura data, sa vad cum este. Este super aranjat, super dotat, norme, etc. Problema e ca s-au aruncat cu pachetele alea de cacat care nu sint convenabile nimanui. De aia nici nu au clienti, desi a aflat toata lumea despre el. Ar mai fi Anatolie Salceanu. Nu stiu tarife, program,etc.
tunari.ro

Post by tunari.ro »

Poligonul A. Salceanu - Joita: www.poligonjoita.ro meniul Servicii. Daca vom fi contactati, in functie de numarul de persoane, putem acorda un tarif personalizat. Stima.
anndrei

Post by anndrei »

Multumim! E muuuult mai convenabil decit la Valea Cascadelor. Problema e sa ne organizam noi; si sa nu fie vre-o competitie organizata in acelasi timp. In afara de asta, unii amici vor sa traga doar cu cauciuc; nu e nici un impediment? :?
tunari.ro

Post by tunari.ro »

@anndrei

Daca solicitarea dumneavoastra imi este adresata cu o saptamana in avans, avem suficiente poligoane pentru a putea organiza tragerea in cele mai bune conditii. Legat de munitia neletala, este permisa utilizarea fara a fiti obligati sa achizitionati alte servicii. Cine doreste insa, optional, poate incerca orice arma din dotarea poligonului.

P.S. - daca imi este permisa o paranteza, pentru ca stiu ca sunteti deja oameni cu experienta si veti intelege - Organizarea complexului nostru este de tip - Asociatie de tir sportiv - adica, isi propune sa subziste din activitati sportive si asa cum probabil cunoasteti, ne ocupam serios de sport. Alte investitii sunt motivate comercial si este absolut firesc sa doreasca realizarea de profit in segmentul ales. In mod particular, Tactical Shooting Range este o investitie de exceptie in domeniu (eu il consider cel mai bun poligon indoor din Romania realizat pana acum) si trebuie privit mai indeaproape pentru a intelege carui segment de clienti se adreseaza oferta lor. Nea Tanase, Dumnezeu sa-l odihneasca, era un excelent organizator si un bun prieten pentru fiecare dintre cei care iubesc sportul cu arma iar noi, alaturi de toti cei care l-au apreciat si cunoscut, am fost extrem de indurerati de disparitia sa. Rolul sau coagulant in poligonul UTI a fost determinant si a oferit conditii excelente pentru dumneavoastra si multi altii, iar lipsa sa se simte . Va propun sa acordati credit tuturor ofertantilor de servicii de tragere si sa alegeti locul unde va simtiti cel mai bine, acolo unde asteptarile dumneavoastra sunt indeplinite. Am simtit dorinta de a va impartasi cateva consideratii intrucat evenimentul recent ne-a marcat foarte mult si ne dorim o aliniere la normalitate, inclusiv o buna vecinatate cu toti cei care isi asuma zilnic riscuri profesionale inevitabile. Cu respect, CTS Tunari.
saphire

Post by saphire »

Conditiile de la tunari sunt intr-adevar foarte ok si preturile la fel, cat despre cei de pe Valea Cascadelor...daca nu iti permit accesul cu arma ta , atunci nu are rost ... foarte ciudat ... Am auzit ca la tunari nu este permis imprumutul unei arme de la unul la altul pentru tragere... eu cand am fost ultima data anul trecut nu era asa... deci nu pot garanta, dar Dl Dima poate confirma sau infirma daca este asa sau nu ! Sau poate este mai indulgent doar cu colectionarii, eu personal merg cu cel putin 2-3 arme scurte in poligon si de multe ori mai vor si altii sa mai traga din curiozitate !
tunari.ro

Post by tunari.ro »

@saphire

Va multumesc pentru apreciere. Nu este vorba de indulgenta cat despre ce spune legea, mai exact articolul 57, alin 7 (295/2004) -

"Armele prevãzute la alin. (1) nu pot fi înstrãinate,
încredintate sau împrumutate de cãtre posesorii acestora, cu
exceptia cazului în care acestea sunt depuse la structura de politie
competentã, la personalul abilitat prin lege sã pãstreze si sã
asigure securitatea temporarã a armelor, la intrarea în institutiile
publice, în mijloacele de transport naval ori aerian, precum si în
alte locuri stabilite prin lege sau la armurieri si intermediari, în
vederea depozitãrii ori înstrãinãrii."

Mai departe se spune (in lege) si exceptia pentru neletale - aerul comprimat. Colectionarii isi pot imprumuta armele in poligon (legea 117/2011, art 29, alin 6) si desigur vanatorii (daca cel care imprumuta este la randul sau vanator). Despre armele de aparare si paza si cele de tir sportiv - nu se pot imprumuta nici macar intre cei care au calitatea necesara detinerii acestor tipuri de arme. Cum probabil se cunoaste, anul trecut am avut ocazia sa parcurgem mai multe controale si suntem cat se poate de prudenti in a emite pareri sau interpretari atunci cand textul legii este clar.

Sper sa fim intelesi bine. Cu deosebit respect,
Eugen Dima
anndrei

Post by anndrei »

Saphire, cei de la Valea Cascadelor iti permit accesul cu arma ta. Am fost cu una din armele mele de colectie. Nu imi convin insa "pachetele"... Si pretul munitiei... Ajungi la un pret de aprox 2,8-3 lei cartus 9*19, pret care absurd in cazul in care vrei sa tragi 200 catuse mimim... Ajungi la 800-900 lei; si e o suma mare daca vrei sa iesi lunar sau la 2 saptamini. Cel putin ptr mine... Ptr tir sportiv pretul unui cartus e in jur de 1,2 lei parca... Cu adaos, etc, etc, e un pret ok 2lei, dar 3 lei e deja mult. In fine, nici nu mai stiu dc mai e la munitie acciza de "lux"...

Inca odata, Multumiri de info d-lui Dima. Sincer, am fost cam peste tot la poligoane in tara asta; si cu munca in 3-4 razboaie si 2 insurectii, dar la Joita nu am ajuns! Sa imi fie rusine! Sper sa ne organizam si sa dam o tura si pe acolo.:) Probabil pe lista noastra vor mai fi inca 2 amici. Sa vedem, am fi cam 8 persoane. Ce e dificil e faptul ca trebuie sa fim toti liberi in weekendul respectiv. Daca ne apucam sa facem un grup de tragatori ar fi bine sa fie oameni de cuvint, sa nu incurcam alti colegi. Ar fi culmea sa anuntam 6 persoane si sa ajungem 3. Ne-am face de rusine, si bineinteles eventualele 'discount-uri" dispar.
oroles

Post by oroles »

Eu am fost in tunari de 2 sau de 3 ori si am fost multumit de conditii. Am o nelamurire: exista si indoor? Eu stiam ca e doar in aer liber.
Post Reply