Flobert's guns
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
ChristianW
Re: Flobert's guns
Apropos de puterea unei lovituri cu pumnul.... din cate am citit candva (sper sa nu ma insel) o lovitura normala cu pumnul are o putere de aprox. 100 jouli.

-----------
revenind la cele ce am postat mai devreme:
....ar fi o idee ca ARROW sa aduca astfel de replici RAM si bile pepper-dust! Pentru ca pana la urma LEGEA NOASTRA NU ZICE NIMIC DESPRE ASTFEL DE PROIECTILE! Iar ce nu e expres interzis, e legal.
Deocamdata.....
------------
Credeti ca merita deschis un topic pentru asa ceva? Oare Arrow ar fi interesat sa comercializeze si la noi replici RAM si proiectile pepper-dust?
-----------
....ar fi o idee ca ARROW sa aduca astfel de replici RAM si bile pepper-dust! Pentru ca pana la urma LEGEA NOASTRA NU ZICE NIMIC DESPRE ASTFEL DE PROIECTILE! Iar ce nu e expres interzis, e legal.
Deocamdata.....
------------
Credeti ca merita deschis un topic pentru asa ceva? Oare Arrow ar fi interesat sa comercializeze si la noi replici RAM si proiectile pepper-dust?

ma uimeste ce usor pot unii sa gaseasca ,,solutii,, si sa gaseasca subterfugii...stai cuminte copilas, nu putem sa luam jucaria X dar, iti iau o acadea...pana una alta, au interzis la port si jucariile cu bile de cauciuc...adica iti iau si acadeaua copilas ca te ineci cu ea...ChristianW wrote:Apropos de puterea unei lovituri cu pumnul.... din cate am citit candva (sper sa nu ma insel) o lovitura normala cu pumnul are o putere de aprox. 100 jouli.
-----------
Deocamdata.....
------------
Daca are capsa pirotehnica de initiere a incarcaturii(bilei,jetului de piper,etc) este automat supusa autorizarii,indiferent cati jouli dezvolta. Exemplul este Piexon JPX jet protector. http://www.youtube.com/watch?v=pBc83ZyP9Dw
Daca inotul slabeste...unde dracu' gresesc balenele ?!
-
ChristianW
Pistoalele despre care vorbeam (RAM) nu au niciun fel de capsa pirotehnica. Sunt replici de tip paintball cu calibrul .43 in loc de clasicul .68. In loc de bilele cu vopsea, folosesc "rubber-balls" sau bile cu pepper-dust, asa cum ziceam.
Propulsia e asigurata de capsule cu CO2. Rewiew aici:
http://www.youtube.com/watch?v=rrGCNJD2gxI
http://www.youtube.com/watch?v=AiVy1jou6VE
Propulsia e asigurata de capsule cu CO2. Rewiew aici:
http://www.youtube.com/watch?v=rrGCNJD2gxI
http://www.youtube.com/watch?v=AiVy1jou6VE

Jucariile astea merg pe unu neinarmat. Nu cred ca au curaj sa folosesti asta cu unul inarmatsBogdan wrote:Daca are capsa pirotehnica de initiere a incarcaturii(bilei,jetului de piper,etc) este automat supusa autorizarii,indiferent cati jouli dezvolta. Exemplul este Piexon JPX jet protector. http://www.youtube.com/watch?v=pBc83ZyP9Dw
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
Nu stiu ce sa spun...Avand in vedere faptul ca situata ar fi stresanta,la pistol sunt foarte multi factori ptr a atinge tinta,ma indoiesc sincer de faptul ca ar mai avea curajul sa apese tragaciul fiind pe jumatate orb si aproape de ko.
Daca inotul slabeste...unde dracu' gresesc balenele ?!
-
ChristianW
De curand am citit ca exista "Flobert revolvers) care nu folosesc proiectile de niciun fel pentru micile lor cartuse, fiind astfel doar "blank guns". Astfel, acestea utilizeaza cartuse 6 mm long si short, cele scurte fiind doar niste... simple capse dupa parerea mea.
Un astfel de "cartus" putem vedea aici:
http://www.sellier-bellot.cz/rimfire-de ... &rimfire=3
Desigur exista si cartuse 9 mm blank tip flobert.
Problema e urmatoarea si va rog sa aveti bunavointa de a incerca sa-mi dati un raspuns corect: In ce categorie se incadreaza astfel de revolvere "Flobert" ce folosesc munitiea descrisa mai sus si prezentata in link?
Intreb asta deoarece recunosc ca m-am zapacit tot studiind legea 295 modificata prin legea 117 ( poate mai sunt si alte modificari). Dupa parerea mea, s-ar incadra la Categoria D - Arme supuse notificării:
26.Pistoalele de semnalizare
27. Pistoalele de start
------------
Pe de alta parte, nu cumva s-ar incadra la Categoria E - Alte categorii de arme şi dispozitive neletale?
Respectiv:
32.| Armele cu destinaţie industrială
33.| Armele de asomare.
---------------
Din cate vad, cele trecute la "E" nu au niciun fel de restrictie, daca excludem varsta majoratului.
Intrebarea mea referitoare la corecta incadrare a acestor "flobert" cu munitie blank "rimfire" are justificare in faptul ca legislatia de la noi e stufoasa, restrictiva dar si in faptul ca aceste arme sunt denumite diferit de catre diversii producatori, vanzatori. Astfel, la gasim sub numele general de "blank guns", dar incadrate la "start pistols", sau "signal pistols".... pe unele siteuri se specifica folosirea unor astfel de arme la "dog training" (!) in asa fel ca acest antrenament al cainilor ar fi oarecum o "destinatie de agrement", nu? Sau in alte parti le vezi trecute ca "arme de asomare", probabil pentru ca socul evacuarii gazelor ar putea sa "asomeze" vreun porc, nu-i asa? Si atunci avem "destinatie industriala"?
Exemple incadrari:
Zoraki R1 6 mm revolver se Start:
http://www.rojal.si/en/shop/blank-pisto ... black.html
Voltran Ekol Viper 9 mm revolver de Semnalizare:
http://www.rojal.si/en/shop/blank-pisto ... k-9mm.html
In alta parte un revolver similar e prezentat ca pentru autoaparare, deoarece poate trage cartuse cu gaz sau munitie oarba:
http://www.jgstrade.com/en/firearms-and ... -cal-9mm-r
In alt loc ceva similar e prezentat ca fiind arma de asomare:
http://www.blankfreeguns.com/arme_asoma ... uct_id=407
Chestia e ca pe siteul respectiv revolverul in cauza, cal 6 mm blank are teava complet obturata, evacuarea gazelor fiind realizata prin orificii situate in partea de sus a armei, deci cum mama naibii se mai face "asomarea" prin soc traumatic de la mica distanta?!
Ca sa nu mai spun ca in alte parti un revolver identic are teava doar partial obturata, iar in alte siteuri e prezentat ca fiind util dresajului de caini....
.... si au si adaptor pentru teava care prin insurubare permit lansarea de rachete de semnalizare (am vazut asa ceva de Revelion, -foarte frumos.... evident ca nu am intrebat posesorul daca il detinea legal!), sau proiectile de cauciuc "soft-gomm" calibrul 15 mm....
Treaba e ca nu mai inteleg nimic!
M-ar interesa o astfel de "jucarie", insa am dificultati in intelegerea incadrarii corecte in categorii de arme, - asa cum sunt ele notate la noi. Nu vreau sa ma trezesc cu probleme.
Inteleg ca in functie de incadrarea corecta, ai nevoie de permis, sau nu ai - in unele cazuri.
Este doar necesara "notificarea prealabila". Asta ce presupune? Completezi fisa aia, o depui si dupa ce primesti acceptul iti cumperi jucaria? Apoi ce faci cu ea? Te prezinti iar la politie?
In cazul in care s-ar incadra la "E" (destinatie industriala, asomare) nu ar mai fi nevoie decat de buletin? Ma gandesc la asta prin asemanare cu situatia replicilor paint-ball sau airsoft incadrate tot acolo...
La cat de ciudate sunt reglementarile astea, poate ca merge si incadrarea la "asomare" sau chiar "industriala"! (Bati cuie cu revolverul).
------------
Lasand insa gluma, VA ROG sa aveti amabilitatea sa incercati sa ma lamuriti cumva.
Va multumesc anticipat!
---------
(Daca se considera necesar, mesajul poate fi mutat si sa constituie startul unui nou topic despre "Flobert blank revolvers")
Un astfel de "cartus" putem vedea aici:
http://www.sellier-bellot.cz/rimfire-de ... &rimfire=3
Desigur exista si cartuse 9 mm blank tip flobert.
Problema e urmatoarea si va rog sa aveti bunavointa de a incerca sa-mi dati un raspuns corect: In ce categorie se incadreaza astfel de revolvere "Flobert" ce folosesc munitiea descrisa mai sus si prezentata in link?
Intreb asta deoarece recunosc ca m-am zapacit tot studiind legea 295 modificata prin legea 117 ( poate mai sunt si alte modificari). Dupa parerea mea, s-ar incadra la Categoria D - Arme supuse notificării:
26.Pistoalele de semnalizare
27. Pistoalele de start
------------
Pe de alta parte, nu cumva s-ar incadra la Categoria E - Alte categorii de arme şi dispozitive neletale?
Respectiv:
32.| Armele cu destinaţie industrială
33.| Armele de asomare.
---------------
Din cate vad, cele trecute la "E" nu au niciun fel de restrictie, daca excludem varsta majoratului.
Intrebarea mea referitoare la corecta incadrare a acestor "flobert" cu munitie blank "rimfire" are justificare in faptul ca legislatia de la noi e stufoasa, restrictiva dar si in faptul ca aceste arme sunt denumite diferit de catre diversii producatori, vanzatori. Astfel, la gasim sub numele general de "blank guns", dar incadrate la "start pistols", sau "signal pistols".... pe unele siteuri se specifica folosirea unor astfel de arme la "dog training" (!) in asa fel ca acest antrenament al cainilor ar fi oarecum o "destinatie de agrement", nu? Sau in alte parti le vezi trecute ca "arme de asomare", probabil pentru ca socul evacuarii gazelor ar putea sa "asomeze" vreun porc, nu-i asa? Si atunci avem "destinatie industriala"?
Exemple incadrari:
Zoraki R1 6 mm revolver se Start:
http://www.rojal.si/en/shop/blank-pisto ... black.html
Voltran Ekol Viper 9 mm revolver de Semnalizare:
http://www.rojal.si/en/shop/blank-pisto ... k-9mm.html
In alta parte un revolver similar e prezentat ca pentru autoaparare, deoarece poate trage cartuse cu gaz sau munitie oarba:
http://www.jgstrade.com/en/firearms-and ... -cal-9mm-r
In alt loc ceva similar e prezentat ca fiind arma de asomare:
http://www.blankfreeguns.com/arme_asoma ... uct_id=407
Chestia e ca pe siteul respectiv revolverul in cauza, cal 6 mm blank are teava complet obturata, evacuarea gazelor fiind realizata prin orificii situate in partea de sus a armei, deci cum mama naibii se mai face "asomarea" prin soc traumatic de la mica distanta?!
Ca sa nu mai spun ca in alte parti un revolver identic are teava doar partial obturata, iar in alte siteuri e prezentat ca fiind util dresajului de caini....
.... si au si adaptor pentru teava care prin insurubare permit lansarea de rachete de semnalizare (am vazut asa ceva de Revelion, -foarte frumos.... evident ca nu am intrebat posesorul daca il detinea legal!), sau proiectile de cauciuc "soft-gomm" calibrul 15 mm....
Treaba e ca nu mai inteleg nimic!
M-ar interesa o astfel de "jucarie", insa am dificultati in intelegerea incadrarii corecte in categorii de arme, - asa cum sunt ele notate la noi. Nu vreau sa ma trezesc cu probleme.
Inteleg ca in functie de incadrarea corecta, ai nevoie de permis, sau nu ai - in unele cazuri.
Este doar necesara "notificarea prealabila". Asta ce presupune? Completezi fisa aia, o depui si dupa ce primesti acceptul iti cumperi jucaria? Apoi ce faci cu ea? Te prezinti iar la politie?
In cazul in care s-ar incadra la "E" (destinatie industriala, asomare) nu ar mai fi nevoie decat de buletin? Ma gandesc la asta prin asemanare cu situatia replicilor paint-ball sau airsoft incadrate tot acolo...
La cat de ciudate sunt reglementarile astea, poate ca merge si incadrarea la "asomare" sau chiar "industriala"! (Bati cuie cu revolverul).
------------
Lasand insa gluma, VA ROG sa aveti amabilitatea sa incercati sa ma lamuriti cumva.
Va multumesc anticipat!
---------
(Daca se considera necesar, mesajul poate fi mutat si sa constituie startul unui nou topic despre "Flobert blank revolvers")

Desi eu nu le consider arme, legislatia noastra considera ca aceste pocnitori sunt supuse autorizarii ...
Parere personala - din legea 295 :
II. Categorii de arme şi muniţii
.............
3. arme şi muniţii neletale - armele şi muniţiile destinate pentru un scop utilitar sau pentru agrement ori autoapărare, confecţionate astfel încât, prin utilizarea lor, să nu se cauzeze moartea persoanelor; sunt asimilate acestei categorii şi armele vechi.
Art. 4
..............
(3) Armele neletale din categoriile C şi D din anexă pot fi deţinute şi, după caz, purtate şi folosite de persoane fizice sau juridice, cu condiţia îndeplinirii procedurilor de înregistrare ori autorizare a acestora, după caz, la/de către autorităţile competente, în condiţiile prevăzute de prezenta lege.
ANEXA - CLASIFICAREA ARMELOR
.................................
III. Arme şi muniţii neletale
Categoria C – Arme supuse autorizării
21. Armele scurte (pistol sau revolver) confecţionate special pentru a arunca proiectile din cauciuc, precum şi muniţia corespunzătoare
24. Armele scurte (pistol sau revolver) confecţionate special pentru a produce zgomot sau pentru a împrăştia gaze nocive, iritante sau de neutralizare, precum şi muniţia corespunzătoare
Parere personala - din legea 295 :
II. Categorii de arme şi muniţii
.............
3. arme şi muniţii neletale - armele şi muniţiile destinate pentru un scop utilitar sau pentru agrement ori autoapărare, confecţionate astfel încât, prin utilizarea lor, să nu se cauzeze moartea persoanelor; sunt asimilate acestei categorii şi armele vechi.
Art. 4
..............
(3) Armele neletale din categoriile C şi D din anexă pot fi deţinute şi, după caz, purtate şi folosite de persoane fizice sau juridice, cu condiţia îndeplinirii procedurilor de înregistrare ori autorizare a acestora, după caz, la/de către autorităţile competente, în condiţiile prevăzute de prezenta lege.
ANEXA - CLASIFICAREA ARMELOR
.................................
III. Arme şi muniţii neletale
Categoria C – Arme supuse autorizării
21. Armele scurte (pistol sau revolver) confecţionate special pentru a arunca proiectile din cauciuc, precum şi muniţia corespunzătoare
24. Armele scurte (pistol sau revolver) confecţionate special pentru a produce zgomot sau pentru a împrăştia gaze nocive, iritante sau de neutralizare, precum şi muniţia corespunzătoare
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
Totusi, de ce te intereseaza niste jucari care pot fi foarte nocive pentru tine ?
1. nu le poti folosi decat in poligon.
2. autoaparare doar de fenta, asa ...
3. crezi ca merita frecusul ala de la autorizare pentru chestia aia ?
1. nu le poti folosi decat in poligon.
2. autoaparare doar de fenta, asa ...
3. crezi ca merita frecusul ala de la autorizare pentru chestia aia ?
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
eeee,doar asa de dragul feeriei de magie in a detine un pac pac
eventual si fara autorizatii si hartii,chestii trestii.
R O M Â N I A
MINISTERUL INTERNELOR ŞI REFORMEI ADMINISTRATIVE
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE
DIRECŢIA ARME, EXPLOZIVI ŞI SUBSTANŢE TOXICE
NESECRET
Bucureşti
Ex. unic
Către,
asociatiearme@yahoo.com
În referire la petiția dvs. trimisă Ministrului Administrației și Internelor prin care faceți o serie de propuneri pentru modificarea și completarea Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor, vă comunicăm următoarele:
........................................................
4 - Armele de tir tip Flobert nu necesită o clasificare separată din punct de vedere al caracteristicilor tehnice și a destinației întrucât acestea se regăsesc clasificate în anexa legii atât din punct de vedere al caracteristicilor tehnice (arme de foc lungi cu o singură lovitură, cu percuţie pe ramă) cât și al destinației (arme de tir sportiv) în categoria armelor supuse autorizării;
5..........................................................
În încheiere vă comunicăm faptul că, Inspectoratul General al Poliției Române are în vedere formularea unor propuneri pentru amendarea Legii nr. 295/2004, proiectul de modificare urmând a fi promovat prin procedură legală pentru dezbatere și adoptare prin Parlamentul României. Aceste propuneri sunt argumentate cu elemente rezultate din situația operativă internă și internațională și se circumscriu principalului scop pe care poliția il are, acela de apărare a vieții cetățenilor și prezervare a ordinii publice. În context, asociația dvs. are posibilitatea de a formula argumente pentru susținerea propunerilor pe care le-ați transmis, având în vedere procedura privind dezbaterea și adoptarea acestui proiect. Totodată vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate pentru continuarea discuțiilor, inclusiv prin intâlniri între reprezentanții unității noastre și ai asociației dvs. în scopul înțelegerii situației din acest domeniu sub toate aspectele pe care aceasta le prezintă.
Cu stimă,
D I R E C T O R
Comisar şef de poliţie
MARINESCU NICULAE
MINISTERUL INTERNELOR ŞI REFORMEI ADMINISTRATIVE
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE
DIRECŢIA ARME, EXPLOZIVI ŞI SUBSTANŢE TOXICE
NESECRET
Bucureşti
Ex. unic
Către,
asociatiearme@yahoo.com
În referire la petiția dvs. trimisă Ministrului Administrației și Internelor prin care faceți o serie de propuneri pentru modificarea și completarea Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor, vă comunicăm următoarele:
........................................................
4 - Armele de tir tip Flobert nu necesită o clasificare separată din punct de vedere al caracteristicilor tehnice și a destinației întrucât acestea se regăsesc clasificate în anexa legii atât din punct de vedere al caracteristicilor tehnice (arme de foc lungi cu o singură lovitură, cu percuţie pe ramă) cât și al destinației (arme de tir sportiv) în categoria armelor supuse autorizării;
5..........................................................
În încheiere vă comunicăm faptul că, Inspectoratul General al Poliției Române are în vedere formularea unor propuneri pentru amendarea Legii nr. 295/2004, proiectul de modificare urmând a fi promovat prin procedură legală pentru dezbatere și adoptare prin Parlamentul României. Aceste propuneri sunt argumentate cu elemente rezultate din situația operativă internă și internațională și se circumscriu principalului scop pe care poliția il are, acela de apărare a vieții cetățenilor și prezervare a ordinii publice. În context, asociația dvs. are posibilitatea de a formula argumente pentru susținerea propunerilor pe care le-ați transmis, având în vedere procedura privind dezbaterea și adoptarea acestui proiect. Totodată vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate pentru continuarea discuțiilor, inclusiv prin intâlniri între reprezentanții unității noastre și ai asociației dvs. în scopul înțelegerii situației din acest domeniu sub toate aspectele pe care aceasta le prezintă.
Cu stimă,
D I R E C T O R
Comisar şef de poliţie
MARINESCU NICULAE
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
-
ChristianW
Sa intelegem din cele comunicate de dl Niculae, faptul ca se intentioneaza modificarea clasificarii armelor tip "flobert"?
Sa se incerce oare o relaxare a regimului de obtinere?
Hmmmm...... eu nu cred asta.
Pe de alta parte, n-ar strica faptul ca legiuitorii pe care i-am ales sa ia ca exemplu prevederile din legislatia corespunzatoare a Rep. Moldova (da, de ce nu?!) unde nu este necesara autorizarea niciunei arme cu putere de pana la 7,5 Jouli, indiferent ca e cu aer, "flobert" sau orice altceva:
http://www.gov.md/public/files/ordinea_ ... Intr09.pdf
Categoria D – alte arme neautorizate
a) Armele scurte sau lungi cu propulsare cu aer comprimat care, pentru
aruncarea proiectilului, folosesc forţa de expansiune a aerului comprimat sau a gazelor sub presiune cu energia la gura ţevii mai mică de 7,5 J, poziţia tarifară
NM RM 9304 00 000;
b) Armele dezactivate, poziţia tarifară NM RM 9304 00 000;
c) Pistoalele de start folosite în competiţiile sportive, precum şi muniţia aferentă, poziţia tarifară NM RM 9303 90 000;
d) Arme cu cartuşe de tip Flobert, cal. 4 mm şi 6 mm, cu energia la gura ţevii mai mică de 7,5 J, poziţia tarifară NM RM 9303 90 000;
e) Armele de recuzită, precum şi muniţia aferentă, poziţia tarifară NM RM 9303 90 000;
f) Armele concepute în scopuri de salvare, cu condiţia ca acestea să nu poată fi folosite decît în aceste scopuri precise, poziţia tarifară NM RM 9303 90 000;
g) Armele albe, poziţia tarifară NM RM 9307 00 000;
h) Dispozitivele industriale, precum şi muniţia aferentă, poziţia tarifară NM RM 8205 59 300;
i) Dispozitive electroşoc, poziţia tarifară NM RM 9304 00 000;
j) Spray-urile cu gaze lacrimogene sau iritante, poziţia tarifară NM RM 9304 00 000.
------------
Deci nu mergem cu gandul asa de departe ca la polonezi unde limita e de 17 Jouli, ori la bulgari unde e de 24 Jouli... ci doar pana la nesemnificativul 7,5 Jouli.
E chiar asa de greu pentru legiuitorii romani?
Sa se incerce oare o relaxare a regimului de obtinere?
Hmmmm...... eu nu cred asta.
Pe de alta parte, n-ar strica faptul ca legiuitorii pe care i-am ales sa ia ca exemplu prevederile din legislatia corespunzatoare a Rep. Moldova (da, de ce nu?!) unde nu este necesara autorizarea niciunei arme cu putere de pana la 7,5 Jouli, indiferent ca e cu aer, "flobert" sau orice altceva:
http://www.gov.md/public/files/ordinea_ ... Intr09.pdf
Categoria D – alte arme neautorizate
a) Armele scurte sau lungi cu propulsare cu aer comprimat care, pentru
aruncarea proiectilului, folosesc forţa de expansiune a aerului comprimat sau a gazelor sub presiune cu energia la gura ţevii mai mică de 7,5 J, poziţia tarifară
NM RM 9304 00 000;
b) Armele dezactivate, poziţia tarifară NM RM 9304 00 000;
c) Pistoalele de start folosite în competiţiile sportive, precum şi muniţia aferentă, poziţia tarifară NM RM 9303 90 000;
d) Arme cu cartuşe de tip Flobert, cal. 4 mm şi 6 mm, cu energia la gura ţevii mai mică de 7,5 J, poziţia tarifară NM RM 9303 90 000;
e) Armele de recuzită, precum şi muniţia aferentă, poziţia tarifară NM RM 9303 90 000;
f) Armele concepute în scopuri de salvare, cu condiţia ca acestea să nu poată fi folosite decît în aceste scopuri precise, poziţia tarifară NM RM 9303 90 000;
g) Armele albe, poziţia tarifară NM RM 9307 00 000;
h) Dispozitivele industriale, precum şi muniţia aferentă, poziţia tarifară NM RM 8205 59 300;
i) Dispozitive electroşoc, poziţia tarifară NM RM 9304 00 000;
j) Spray-urile cu gaze lacrimogene sau iritante, poziţia tarifară NM RM 9304 00 000.
------------
Deci nu mergem cu gandul asa de departe ca la polonezi unde limita e de 17 Jouli, ori la bulgari unde e de 24 Jouli... ci doar pana la nesemnificativul 7,5 Jouli.
E chiar asa de greu pentru legiuitorii romani?

Nu , nu este greu dar lenea e cucoana mare iar mintile sunt înguste rau de tot.
-
ChristianW
Eu sunt curios daca asa-zisele cartuse Flobert 6 mm short incap in butoiasul unui revolver airsoft gen Dan Wesson sau Ruger Super Hawk. Si daca percutia realizata cu dispozitivele specifice acestor revolvere este suficienta pentru a initia capsa acestor mini-cartuse care au percutia pe rama.
Mda....
Mda....