Schimbare destinatie arma

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
sBogdan

Schimbare destinatie arma

Post by sBogdan »

Ma scuzati,am deschis un topic cu acelasi nume pe forumul de vanatoare.Cum acolo suntem activi doar eu cu @knauf ma gandeam ca stie cineva cum rezolv dilema urmatoare > http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?f=6&t=3533
Daca inotul slabeste...unde dracu' gresesc balenele ?!
sith

Re: Schimbare destinatie arma

Post by sith »

Schimbarea destinatiei unei arme se poate face in 2 feluri :
1. Proprietarul, doar daca are calitatea prevazuta de lege pentru a detine arme din noua destiantie a armei.
2. Proprietarul vinde arma la o armurarie, iar armurierul face cerere pentru schimbarea destinatiei, dupa care poate s-o vanda ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
sBogdan

Post by sBogdan »

Multumesc.
sBogdan

Post by sBogdan »

Am aflat pana la urma cum sta treaba. Uite ca unii politisti isi stiu meseria. Arma lisa semiautomata nu poate fi incadrata la tir sportiv deoarece nu corespunde destinatiei conform tabelului .Pe tir sportiv ai voie arme semi.auto dar doar cu percutie pe rama. Totodata ai voie arma lisa insa doar cu o singura lovitura. Asadar in Romania daca vrei o arma ptr skeet sau trap (tir sportiv,nu )?) trebuie sa fi vanator,nu merge incadrata la tir sportiv deoarece are doua lovituri.
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

sBogdan wrote:Uite ca unii politisti isi stiu meseria.
...nu prea, pentru ca potrivit Anexei 1 a Legii 295/2004 modificata si completata de L117/2011 in categoria B10 se afla "Armele de foc lungi cu repetiţie şi semiautomate cu ţeava lisă, care nu depăşeşte 60 cm, precum şi muniţia corespunzătoare", arme ce pot fi inscrise ca si arme de tir.

Categoria B18 cuprinde si armele excluse de B10, adica cele cu teava mai lunga de 60 de cm iar armele din B18 sunt deasemenea permise la tir sportiv.

Singurele arme lungi ce nu pot fi inscrise ca si arme destinate tirului sunt cele din categoria B11. Asta este o categorie in care in mod stupid au fost inscrise "Armele de foc lungi semiautomate care au aparenţa unei arme de foc automate, precum şi muniţia corespunzătoare." Mi se pare stupid pentru ca nu vad rationamentul logic pentru care au fost interzise de la tir arme "civile" care doar seamana cu armele sa zicem "militare" in timp ce toate celelate arme de vanatoare, (in mintea lor "civile") sunt permise la tir. Este in opinia mea stupid sa "judeci" si sa califici o arma dupa ratiuni subiective cum ar fi felul in care arata.
sBogdan

Post by sBogdan »

Benelli M2 are teava de 71 cm si toate armele ptr sport tip ''bock'' au tevile peste 60 cm. Acum,daca tai din ea si o fac de 54 cm,teoretic pot sa o iau pe tir...ma rog,nu mai conteaza pentru ca azi am hotarat sa iau si permisul de vanatoare.Asta este.
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Nu e nevoie sa taiati nimic, asa cum este formulat in Anexa 1 la Lege toate armele destinate vanatorii indiferent de lungimea tevii pot fi inscrise ca arme de tir. Singura exceptie sint armele din cat B11, adica cele care seamana cu arme automate.
sBogdan

Post by sBogdan »

Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

sBogdan wrote:Adica tabelul asta nu corespunde ? http://www.mai.gov.ro/Documente/Transpa ... rmelor.pdf
Hmm... n-am vazut niciodata Anexa 1 la Lege in forma prezentata mai sus. Ma tem ca aia e fie o forma foarte veche fie... ceva ce ni se pregateste.

Forma Legii 295/2004 republicata pe care o cunosc eu si dupa care ma ghidez este cea publicata in Monitorul Oficial nr. 814 din 17.11.2011 si o puteti gasi aici: http://www.legalis.ro/wp-content/upload ... n-2004.pdf
Daca veti face scroll down pana la pagina 56 veti gasi Anexa 1 in forma ei actuala, de acolo m-am inspirat ca sa argumentez mesajele mele de mai sus.
sith

Post by sith »

sBogdan wrote:Adica tabelul asta nu corespunde ? http://www.mai.gov.ro/Documente/Transpa ... rmelor.pdf
Varianta prezentata de tine este creata in 21.04.2010 si nu este cea publicata in monitorul oficial ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
sBogdan

Post by sBogdan »

Multumesc !
Post Reply