Scrisoare deschisa pentru ministru Stroe de 1 Dec

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

maiden

Re: Scrisoare deschisa pentru ministru Stroe de 1 Dec

Post by maiden »

Abia am reusit sa intru pe pagina. Pentru cine n-o sa reuseasca am pus aici textul. E bine sa intrati si sa va spuneti parerea.

http://www.inpolitics.ro/surpriza-psd-m ... 68774.aspx#

============================================================================================================================
La cîteva zile după recentele scandaluri produse de două atacuri armate în București, în urma cărora ministrul liberal de Interne a vorbit de posibilitatea unor restricții în privința deținerii de arme, PSD, prin vocea unui parlamentar, solicită public exact contrariul.

Astfel, prin intermediul unei declarații în parlament, deputatul PSD Laurențiu Nistor atrage atenția că măsurile preconizate de ministrul de Interne nu vor face decît să lase cetățenii expuși în fața atacurilor banditești.

”Nu se ştie de ce, dar parcă statul ar dori neapărat să îşi ştie cetăţenii victime - economice, sociale, politice şi acum, iată, chiar cu viaţa într-un pericol important. Pentru că e uşor să dai o lege: gata, de azi încolo nu mai sunt admise decât pistoalele cu apă. Dar ne gândim oare şi la consecinţe? Prima ar fi aceea că, dacă omul de rând, cinstit, nu va mai putea să se apere cu armă, înseamnă că rămâne victimă sigură şi la bunul-plac al oricărui infractor înarmat! Pentru că acesta nu ţine cont de lege, deci nici de cea care-i interzice armamentul - de aceea este infractor! A doua consecinţă? Ştiind că nu mai sunt posibilităţi să fie deranjaţi de către proprietari cu altceva decât cu un pistol cu capse, infractorii vor da năvală să profite de ocazie, ceea ce va avea ca şi rezultat creşterea într-o măsură mai mult decât îngrijorătoare a criminalităţii, mai ales a celei produse cu violenţă” afirmă Nistor.

El cere, totodată, ministrului de Interne să relaxeze, dimpotrivă, legislația privind deținerea și utilizarea de arme, astfel încît aceasta ”să permită şi autoapărarea oricărui cetăţean, dar pe de altă parte şi ca această autoapărare să fie eficientă”. (B.T.I.)

===========================================================================================================================
anghelache

Post by anghelache »

Domnul Laurenţiu Nistor:

"O problemă controversată"

În ultima săptămână, mass-media a fost plină de cele două cazuri de împuşcături din Bucureşti. În primul caz, împuşcăturile au fost efectuate cu o armă reală, letală, cu glonţ, în cel de-al doilea caz, un bărbat a intervenit trăgând câteva bile de cauciuc dintr-o armă de autoapărare.

Reacţiile au fost diverse, în funcţie de cum vedea fiecare interlocutor aspectul - inclusiv ministrul de interne, Radu Stroe, menţionând că "Devine o problemă care trebuie regândită, modul de deţinere a armelor".

Din păcate, tot ce reuşeşte înăsprirea legii deţinerii şi uzului de armament (deja cea mai restrictivă din Europa!) este să facă aproape imposibilă autoapărarea cu astfel de mijloace. În condiţiile în care statul nu poate asigura protecţia fiecărui cetăţean punând câte un poliţist de pază lângă acesta, atunci, pentru autoapărare, cetăţeanului simplu nu îi rămân decât metode personale şi mai ales improvizate: o piatră culeasă de pe jos, un ştachete rupt din gard, o mână de praf aruncată-n faţa agresorului...

Asta este: ne îndreptăm valvârtej către o mentalitate total neadecvată secolului XXI şi Europei civilizate: nu te putem apăra, noi, statul, dar îţi interzicem şi să te aperi singur! Nu se ştie de ce, dar parcă statul ar dori neapărat să îşi ştie cetăţenii victime - economice, sociale, politice şi acum, iată, chiar cu viaţa într-un pericol important. Pentru că e uşor să dai o lege: gata, de azi încolo nu mai sunt admise decât pistoalele cu apă. Dar ne gândim oare şi la consecinţe? Prima ar fi aceea că, dacă omul de rând, cinstit, nu va mai putea să se apere cu armă, înseamnă că rămâne victimă sigură şi la bunul-plac al oricărui infractor înarmat! Pentru că acesta nu ţine cont de lege, deci nici de cea care-i interzice armamentul - de aceea este infractor! A doua consecinţă? Ştiind că nu mai sunt posibilităţi să fie deranjaţi de către proprietari cu altceva decât cu un pistol cu capse, infractorii vor da năvală să profite de ocazie, ceea ce va avea ca şi rezultat creşterea într-o măsură mai mult decât îngrijorătoare a criminalităţii, mai ales a celei produse cu violenţă.

Dacă tot doreşte ministrul de interne modificarea acestei legi, n-ar fi rău să ţină cont şi de cele menţionate anterior şi, pe de-o parte, să permită şi autoapărarea oricărui cetăţean, dar pe de altă parte şi ca această autoapărare să fie eficientă. Momentan, dacă ai un pistol cu gaze şi stai în Bucureşti, trebuie să-ţi ţii arma într-un seif la Vaslui si muniţia într-un alt seif la Oradea. Dacă vrei să-ţi aperi familia, cum faci ca să respecţi legea, să respingi agresorul şi să scapi şi cu viaţă?

Căci, până la urmă, acesta este rolul autoapărării, când statul se dovedeşte neputincios, dar nici măcar nu vrea să recunoască asta...
tevez

Post by tevez »

Safe&Sound wrote: Si eu cred ca acest deputat trebuie incurajat in aceasta chestiune, sper ca in cazul in care va primi un numar mare de mesaje de sustinere venite de la noi, pasionatii de arme, acest om ar putea incerca chiar sa contracareze demersul initiat de IGPR si sustinut de ponta, stroe, scutaru, oprea si restul.
Dacă Haţegul se află în colegiul lui eu îmi fac viză de flotant la cineva acolo şi merg să-l votez, serios vorbesc. Poate mai sunt şi alţi
parlamentari care gândesc normal şi i se vor alătura. Sergiu Nicolaescu, Dumnezeu să-l ierte, a fost o pierdere mare şi din acest punct
de vedere dar am înţelesc că ar mai fi şi alţii, majoritatea vânători "înrăiţi". Sigur că poate părea o naivitate să crezi că sunt şanse în
această ţară să se mai întâmple şi ceva bun dar nu văd ce am avea e pierdut, nu?
vikkktor

Post by vikkktor »

daca mai sunteti curiosi, o sa va prezint in scurt timp, detalii si rezultate ale actiunilor efectuate de subsemnatul in incercarea de a obliga structurile competente atat sa respecte legea in vigoare cat si sa penalizeze factorii vinovati de nerespectarea ei...bineanteles, postand si corespondenta respectiva...

mereu aproape,
vikkktor
easykick

Post by easykick »

Asteptam cu nerabdare
CZ 75 SP 01 SHADOW cal. 9x19
anghelache

Post by anghelache »

http://www1.agerpres.ro/social/2014/01/ ... r-12-32-46

Asta oare inseamna ca : -ramane cum am spus mai inainte si le adaugam si pe astea sau o viram spre astea ?
7Coline

Post by 7Coline »

Chiar nu pricep incompetentii astia ca asta nu este problema ? Au inasprit rahata asta de lege la fiecare incident ? SI ? Nu asta este solutia . Sa dea drumu la letale si sa educe lumea. Asta e singura solutie fizibila.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
sBogdan

Post by sBogdan »

Acelasi ministru spunea azi referitor la cele doua femei injungiate de sotii lor,una la locul de munca,alta la coafor(probabil tot loc de munca), ca ei sunt indreptati mai mult inspre infractiunile din strada si mai putin pe conflictele domestice,dar chiar si pe strada nu poate pune cate un politist la fiecare cetatean...Si atunci de ce dracu' vrea sa ne ia armele ?!
Daca inotul slabeste...unde dracu' gresesc balenele ?!
sBogdan

Post by sBogdan »

Incep sa cred ca nu populatia Romaniei nu este pregatita pentru a avea dreptul la arme ci mai degraba politia si jurnalistii.
Daca inotul slabeste...unde dracu' gresesc balenele ?!
7Coline

Post by 7Coline »

sBogdan wrote:Incep sa cred ca nu populatia Romaniei nu este pregatita pentru a avea dreptul la arme ci mai degraba politia si jurnalistii.
EXACT !
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
vikkktor

Post by vikkktor »

Romania ar trebui sa nu mai fie pregatita sa plateasca si sa suporte asemenea nulitati...
Post Reply