Nu siguranta unei arme este problema. Problema este tocmai partea aia cand te musca sarpele si ai cartus pe teava ...sBogdan wrote: Exact cum ai spus : nu imi permit sa bag glont pe teava decat in poligon. Foarte bine. Dar de ce? Ce se poate intampla? Arma are sigurante,atata timp cat nu te musca sarpele sa bagi creanga in garda tragaciului,teoretic esti in siguranta ,nu? Pai vezi,tu ai un pic mai multa grija decat spun cei care fabrica arma si te asigura ca este ok. Ei,exact asa trebuie tratata si ''jucaria'' care din cate vedem poate schimba destinul unui prost intro fractiune de secunda. Dar lumea trebuie responsabilizata,avertizata in acest sens si tocmai de aia spun ca ar fi foarte bine sa se faca un curs inainte sa se produca accidente.
INCIDENTE ILEGALE CU NELETALE
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: INCIDENTE ILEGALE CU NELETALE
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
Ai dreptate insa cred ca problema principala nu sunt nici sistemele de siguranta nici mqcar arma in sine. Problema este ,neconstientizarea pericolului,necunoasterea armei si a principiului de functionare,nerespectarea masurilor de siguranta,iresponsabilitatea,lipsa de antrenament, s.a.m.d. Mai simplu : omul.
Daca inotul slabeste...unde dracu' gresesc balenele ?!
deci, e clar la ce concluzii ati ajuns...omul needucat, cocalarul de la semafor, pistolul cu bile periculos, victima chioara, rezulta ca politia are dreptate sa propuna restrictii TUTUROR detinatorilor de arme, pentru o mai buna preventie...e ok, am inteles..
Cocalarul ala n-avea voie sa aiba arma!! Nici cu bricheta nu i-as fi dat drumul pe strada! Se stia ca e agresiv, se stia ca a mai facut probleme, de ce mai avea arma?!!? Va spun eu: avea relatii la politie probabil! E trist, dar tot in curtea lor sunt probleme...si da, e normal sa suferim noi toti, doar noi ii platim, noi ii tinem acolo !! Toata stima pentru cei ce isi fac treaba acolo unde sunt pusi!! Pacat ca nu-s toti asa...si mi-e teama ca specia asta sa nu fie pe cale de disparitie...
Vikktor,restrictia de a cumpara arme lettale sau neletale se refera la oameni care au cazier.Atat. Cetatenii onesti nu sunt afectati . Care este problema ? Cursul de arme ? Pai asta nu este o restrictie,dimpotriva te ajuta foarte mult. Te poate educa si preveni foarte multe incidente. Si sunt total de acord ca orice cetatean care respecta legea si este apt,sa detina o arma de foc pentru apararea proprietatii si a familiei . Dar nu sunt de acord sa poata cumpara oricine arme neletale la piata,pe motiv ca sunt jucarii. Stim cu totii ca nu este asa chiar daca ptr unii doar AKM.ul este arma adevarata.
-
anghelache
Si TT-33sBogdan wrote:Vikktor,restrictia de a cumpara arme lettale sau neletale se refera la oameni care au cazier.Atat. Cetatenii onesti nu sunt afectati . Care este problema ? Cursul de arme ? Pai asta nu este o restrictie,dimpotriva te ajuta foarte mult. Te poate educa si preveni foarte multe incidente. Si sunt total de acord ca orice cetatean care respecta legea si este apt,sa detina o arma de foc pentru apararea proprietatii si a familiei . Dar nu sunt de acord sa poata cumpara oricine arme neletale la piata,pe motiv ca sunt jucarii. Stim cu totii ca nu este asa chiar daca ptr unii doar AKM.ul este arma adevarata.
cred ca nu esti la curent cu TOATE restrictiile propuse de DAESP si Scutaru...sBogdan wrote:Vikktor,restrictia de a cumpara arme lettale sau neletale se refera la oameni care au cazier.Atat. Cetatenii onesti nu sunt afectati . Care este problema ? Cursul de arme ? Pai asta nu este o restrictie,dimpotriva te ajuta foarte mult. Te poate educa si preveni foarte multe incidente. Si sunt total de acord ca orice cetatean care respecta legea si este apt,sa detina o arma de foc pentru apararea proprietatii si a familiei . Dar nu sunt de acord sa poata cumpara oricine arme neletale la piata,pe motiv ca sunt jucarii. Stim cu totii ca nu este asa chiar daca ptr unii doar AKM.ul este arma adevarata.
Ba da sunt si ti.am dat dreptate.Am spus doar cum as vedea eu o eventuala modificare a legii si repet,nu sunt de acord cu nici un punct al modificarii actuale.
AK Sadu cal. 7,62x39
Fort 14 cal. 9mm
Mauser HSc 90 cal. 10x22T
Carpaţi MD95 cal. 9mm P.A.K.
3 sabii si vreo 50 de cutite
...................................
(se va completa ulterior)
Fort 14 cal. 9mm
Mauser HSc 90 cal. 10x22T
3 sabii si vreo 50 de cutite
...................................
(se va completa ulterior)
ca psiholog si nu i-as fi dat coloratului ala aviz pshihologic in veci, nici pe spaga.
Ciudati d-astia vad in fiecare zi la bolidul cate unui bemveu, mertzan, chiu 7, tuareg, s.a.m.d.
Mecla de infractor
Ciudati d-astia vad in fiecare zi la bolidul cate unui bemveu, mertzan, chiu 7, tuareg, s.a.m.d.
Mecla de infractor
Zoraki MOD 914 cal. 9mm P.A.K.
FORT-17 cal. 9mm P.A. Rubber
Exclus ! Nu sunt de acord cu criteriul "dupa mecla" a acordarii avizului psihologic. Propun ca testul sa contina o proba de lingvistica. daca propozitiile incep sau se temina cu "BOSS"...eu spun sa le de.a direct letala...injectie.
nu stiu de ce va antepronuntati numai pe baza unor informatii din presa...poate ,,pistolarul,, indiferent de moaca, apartententa la o etnie..etc chiar a fost in legitima aparare cand a folosit ,,bilele,, ...mandatul de 29 nu demonstreaza neaparat vinovatia lui...putea sa fie dat datorita faptului ca a parasit locul incidentului si s-a predat mult mai tarziu...asta poate sa intareasca banuiala procurorului ca se va sustrage anchetei, suficient sa-l propuna la mandat...si Berbeceanu si-a luat 29 zile si acum e judecat in libertate...sunt atatia care au fost retinuti, trimisi in judecat si achitati ulterior...se pare ca uitati usurinta cu care se dau mandatele in RO...aceste discutii sunt sterile pana la o hotarare judecatoreasca...pe mine ma frapeaza faptul ca si surorile , tatal sau nu mai stiu cine din familia pistolarului au fost retinuti 29 de zile...nu cred ca este totul in regula in dosarul asta totusi...sa lasam caracterizarile la o parte si sa asteptam decizia instantei...ghinionul astuia a fost ca a scos vicitmei ochiul...altfel era o amenda si hai noroc, cum s-a intamplat pana acuma...daca privim cu prea mult zel acest incident, nu neobisnuit, nu facem decat sa dam apa la moara celor care propun restrictii acuma....dar, asa cum am mai spus-o cazul mult mai serios al croatului impuscat pe bune, a ramas in aer...acolo se observa neputinta politiei romane in asemenea cazuri si indreptateste cetateanul macar sa detina o arma de foc r e a l a ...atat timp cat am pe strada victime impuscate cu gloante, cred ca trebuie sa am posibilitatea de a detine o arma de foc si daca am sau nu timp sa o scot, daca mor cu ea in mana, sau omor pe agresor, asta ramane de vazut...dar, motivatia este simpla si actuala, vreau arma de foc sa incerc sa ma apar de cei care detin asa ceva ilegal si vor sa imi creeze vatamari...vreau arma nu pentru ca sunt violent ci pentru ca traiesc intr-o lume violenta, in care politia nu nu poate preveni ci doar constata...nu vreau sa se constate intr-o zi ca m-am racit pe un trotuar si de undeva de sus sau de jos sa asist cu satisfactie cum va fi pedepsit sau nu faptuitorul...dreptul de a ma apara cu o arma de foc, ar trebui sa fie inviolabil...nu se poate nega faptul ca putine sau nu, armele ,,la negru,, exista si din cand in cand sunt si folosite, deci cred ca este suficient pentru a justifica detinerea uneia in mod legal...
ma n-am intalnit pe nimeni care sa inceapa o fraza cu boss si s-o termine la fel
)) dar mi se pare o idee buna!
Am intalnit numai d-astia cu "haoleu mancati-as...", "mancati-as p**a ta co**e", si lista poate continua (OFF topic)
Am intalnit numai d-astia cu "haoleu mancati-as...", "mancati-as p**a ta co**e", si lista poate continua (OFF topic)
Zoraki MOD 914 cal. 9mm P.A.K.
ai grija pe unde umbli2ndLt wrote:ma n-am intalnit pe nimeni care sa inceapa o fraza cu boss si s-o termine la fel)) dar mi se pare o idee buna!
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
Foarte corect ce spuneţi, chiar bun exemplul cu Berbeceanu a cărui faţă ar putea induce pe mulţi în eroare. Totuşi, vinovat sau nu devikkktor wrote:nu stiu de ce va antepronuntati numai pe baza unor informatii din presa...poate ,,pistolarul,, indiferent de moaca, apartententa la o etnie..etc chiar a fost in legitima aparare cand a folosit ,,bilele,, ...mandatul de 29 nu demonstreaza neaparat vinovatia lui...putea sa fie dat datorita faptului ca a parasit locul incidentului si s-a predat mult mai tarziu...asta poate sa intareasca banuiala procurorului ca se va sustrage anchetei, suficient sa-l propuna la mandat...si Berbeceanu si-a luat 29 zile si acum e judecat in libertate...(...)
ce e acuzat, Berbeceanu e un meseriaş. Dar, pe de altă parte, suntem într-o ţară liberă, nu mai avem şi noi dreptul să fim o ţâră mai
fascişti? Eu am criterii eliminatorii mult mai drastice decât sBogdan, afară de folosirea apelativului "boss".