REFUZ VANZARE MUNITIE - PERMIS VALABIL COLECTIONAR ARME

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

brainbyte

REFUZ VANZARE MUNITIE - PERMIS VALABIL COLECTIONAR ARME

Post by brainbyte »

Dragi colegi,

Am o anumita retinere cand postez aceste randuri, deoarece sunt un client vechi al magazinelor "Arrow", si nu doresc neaparat sa fac o reclama negativa acestei companii. Dar ce mi s-a intamplat azi in timp ce ma aflam intr-unul dintre magazinele "Arrow" din Bucuresti, nu credeam ca este posibil, si cosider ca este un abuz intr-o anumita masura.

Am intrat in magazin cu intentia de a cumpara o cutie de munitie pentru una dintre armele lungi pe care le detin pe permisul de colectie, si pentru care am fost autorizat CONFORM LEGII sa detin si o cantitate de munitie pentru aparare la domiciliu/sediul colectiei (10 cartuse vechea lege, 25 cartuse dupa actualizare). In momentul in care am prezentat pemisul de colectionar perfect valabil, domnul armurier (vanzator), mi-a spus ca "ACESTA ESTE PERMIS DE COLECTIE", la care eu i-am replicat "da, intr-adevar, dar am si drept de detinere pentru calibrul respectiv" si i-am indicat pagina cu pricina. Mai departe a continuat pe un ton normal, fara lipsa de respect sau altceva, si mi-a spus ca citez "AM PRIMIT DISPOZITIE SA NU MAI VINDEM MUNITIE PE PERMISELE DE COLECTIE, TREBUIE SA MERGETI IN POLIGON SA VA VANDA DUMNEALOR ACOLO" . Cand am intrebat de unde anume au primit aceasta dispozitie, domnul mi-a raspuns "CONDUCEREA ARROW". Deci nu vorbim aici despre o circulara de la A.E.S.T, sau ceva de genul. A precizat dumnealui ceva de normele de aplicare pentru noua lege (defapt actualizarea celei vechi), dar care nu au nicio legatura in acest caz. Deasemenea mi-a confirmat faptul ca aceeasi politica o aplica si armelor de vanatoare sau de tir pe care le ofera spre vanzare. NU LE VAND SUB NICIO FORMA LA COLECTIONARI, CHIAR DACA ACESTIA CONFORM LEGII AU DREPTUL IN URMA AUTORIZARII, SA LE CUMPERE/SA LE DETINA.

Dragi colegi de forum, eu doar atat am avut de zis, ca sincer sa fiu am ramas mut de uimire in magazin, si initial am crezut ca este o gluma. Dar nu a fost. Si din pacate constat cu uimire si totodata scarba, ca, societatea romaneasca se indreapta intr-o directie... nu stiu cum s-o numesc.
Multumesc mult pentru rabdaraea de a citi aceste randuri, orice parere la cele de mai sus, este bine venita.

Toate cele bune
Last edited by brainbyte on Wed Apr 10, 2013 4:45 pm, edited 1 time in total.
GLOCK 17 9x19 - AM ALES SA NU FIU O VICTIMA.
7Coline

Re: REFUZ VANZARE MUNITIE - PERMIS VALABIL COLECTIONAR ARME

Post by 7Coline »

... Ce e asta domnule ? Is curios ce raspuns au cei de la Arrow . Daca e adevarat atunci va luati la revedere de la clientii fideli . Chit ca am a da bani pe transport pana in alt oras , nu mai cumpar de la dv. daca va apucati de rahaturi dinastea.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
tevez

Post by tevez »

http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?f=2&t=2269 au mai fost astfel de, hai să le zicem aşa, neînţelegeri. Nu am acum paragraful din lege
la îndemână, dar ştiu că refuzul unui comerciant de-a vinde un produs cuiva care are legal dreptul să achiziţioneze
respectivul produs se pedepseşte destul de rău. Cel mai probabil, Arrow va reveni asupra măsurii acesteia aberante.
vikkktor

Post by vikkktor »

ASTEPT SI EU UN RASPUNS, PUNCT DE VEDERE, DE LA ADMINISTRATORII FORUMULUI, VIS-A-VIS DE ACEST ASPECT, EVENTUAL MOTIVUL PENTRU CARE S-A DAT O ASEMENEA DISPOZITIE SI LA SUGESTIA CUI?
Sper ca acest raspuns va fi dat pe acest forum si ca dovada de respect fata de clientul arrow care l-a initiat...
brainbyte

Post by brainbyte »

Multumesc mult Vikktor, pentru sustinere. Si eu consider ca meritam macar sa stim motivul real si pertinent pentru care mai nou ni se refuza un drept obtinut si sustinut de legea in vigoare. Domnii colegi si prieteni deasemenea, de la Asociatia Nationala a Colectionarilor de Arme (A.N.C.A), au facut si fac eforturi sustinute in continuare ca sa se schimbe ceva in bine, si sa ne putem bucura si noi colectionarii de cele cateva "fiare" pe care le detinem in mod LEGAL. "Fiare" pentru care numai noi stim cate drumuri am facut, cat am asteptat pe la usi, statul la ghisee pentru plata taxelor, plus lunile de "verificari" intre ghilimele, si toate cele. Cine cunoaste, stie despre ce vorbesc.

Toate cele bune
cobra

Post by cobra »

Pai acuma voi ce ati vrea?sa se ia in coarne conducerea arrow cu politia?pai de aia mai au nevoie,de voi nu,ca slava Domnului,cumparatori mai sunt,dar pe la usile lor se tot duc,si a mai fost situatia asta acum vreo 4 ani,cind arrow nu avea nevoie de banii nostri,ca altfel nu explic indisponibilitatea cu care nu voiau in ruptul capului,sa vinda arme la colectionari,invocau mai mereu o nustiu ce circulara interna de-a lor in care scria ca nu pot cumpara colectionarii arme de vinatoare,asa ca degeaba cereti voi sa va explice cineva ceva ca nu primiti nimic,si daca vreti sa stiti,timpenia aia bagata in lege,cu minim 5 arme,e introdusa din partea ANCA,asa ca nu prea mai credeti tot ce se spune ca nu e chiar asa de roza situatia!
cris091

Post by cris091 »

protestez ,nu voi mai cumpara munitie de la arow doua saptamani :lol:
anndrei

Post by anndrei »

Sa mai intimplat, si tot la Gara de Nord, Bucuresti.
Ar fi ok ca moderatorul sa anunte magazinele sa nu mai procedeze asa deoarece se risca o plingere la protectia consumatorului.
anndrei

Post by anndrei »

cobra wrote:Pai acuma voi ce ati vrea?sa se ia in coarne conducerea arrow cu politia?pai de aia mai au nevoie,de voi nu,ca slava Domnului,cumparatori mai sunt,dar pe la usile lor se tot duc,si a mai fost situatia asta acum vreo 4 ani,cind arrow nu avea nevoie de banii nostri,ca altfel nu explic indisponibilitatea cu care nu voiau in ruptul capului,sa vinda arme la colectionari,invocau mai mereu o nustiu ce circulara interna de-a lor in care scria ca nu pot cumpara colectionarii arme de vinatoare,asa ca degeaba cereti voi sa va explice cineva ceva ca nu primiti nimic,si daca vreti sa stiti,timpenia aia bagata in lege,cu minim 5 arme,e introdusa din partea ANCA,asa ca nu prea mai credeti tot ce se spune ca nu e chiar asa de roza situatia!

5 arme in cazul armelor scurte, asa mi se pare...
brainbyte

Post by brainbyte »

Doresc sa fac o mica corectura la ce a afirmat mai sus colegul nostru "Cobra", si anume ca, nu A.N.C.A a propus aceasta "tampenie", ca o persoana sa detina cel putin 5 arme pentru a putea deveni colectionar, ci defapt domnii de la Politie au venit cu propunerea initiala ca "O PERSOANA SA DETINA CEL PUTIN 10 ARME DE ORICE TIP SAU CALIBRU PENTRU A PUTEA DEVENI COLECTIONAR". A.N.C.A doar a incercat sa negocieze si sa reduca acest numar cat de mult posibil, reusind sa se cada la pace pentru numai 5 arme. Armele pot fi de orice tip, letale/neletale, cu gaz/bila de cauciuc, aer comprimat, etc.

Acum va intreb pe dumneavoastra domnilor colegi, la cate formalitati sunt de facut doar pentru o singura arma, plus perioada de asteptare care mai nou nu mai coboara sub o luna de zile chiar si pentru o viza si o semnatura in permis, nu incepeti sa va simtiti un pic descurajati ? Pentru ca tocmai acest lucru se doreste. Multumesc mult.

Toate cele bune
tevez

Post by tevez »

Unde anume în lege este specificată acea limită de 5 sau 10 arme despre care vorbiţi?

Cu siguranţă domnii de la Arrow vor reveni asupra măsurii respective dacă vor comunica cu reprezentanţii ANCA.
anndrei

Post by anndrei »

Eu astept un raspuns si de la dobitocii care maninca rahat(cacat) cu polonicul Si se dau cunoscatori...
Cititi Legile!!!

Desigur, as dori si un punct de vedere din partea conducerii-administratorului ARROW..
cobra

Post by cobra »

anndrei wrote:
cobra wrote:Pai acuma voi ce ati vrea?sa se ia in coarne conducerea arrow cu politia?pai de aia mai au nevoie,de voi nu,ca slava Domnului,cumparatori mai sunt,dar pe la usile lor se tot duc,si a mai fost situatia asta acum vreo 4 ani,cind arrow nu avea nevoie de banii nostri,ca altfel nu explic indisponibilitatea cu care nu voiau in ruptul capului,sa vinda arme la colectionari,invocau mai mereu o nustiu ce circulara interna de-a lor in care scria ca nu pot cumpara colectionarii arme de vinatoare,asa ca degeaba cereti voi sa va explice cineva ceva ca nu primiti nimic,si daca vreti sa stiti,timpenia aia bagata in lege,cu minim 5 arme,e introdusa din partea ANCA,asa ca nu prea mai credeti tot ce se spune ca nu e chiar asa de roza situatia!

5 arme in cazul armelor scurte, asa mi se pare...
Doar ti se pare! scrie clar,5 arme,dar acuma va intreb eu pe voi,cum mama supararii sa ai 5 arme de vreme ce tu nu ai fost autorizat in temeiul legii pt asa ceva,cine e prostul ala,sa iti vinda tie arme fara hirtii?scrie in legea aia 117/2011,si nu, nu maninca nimeni cacat aici cu polonicul,dar in decursul vietii asteia,am invatat un lucru,niciodata sa nu spui niciodata!Si va intreb pe voi cind anume ati vazut voi asociatiile de colectionari luind pozitie in fata idioteniilor si abuzurilor intreprinse de AEST-uri?va spun eu,NICIODATA!cind ati fost contactati de cineva de la asociatie sa semnati o petitie impotriva acestei legi?va spun eu,NICIODATA!multe mai sunt dar pt moment ajunge!
Guest

Post by Guest »

Conditiile de obtinere a certificatului de colectionar:
-sa fii membru intr-o asociate, sau
-sa detii legal cinci arme cu alta destinatie,sau
-sa mostenesti arma

Practic, se extinde posibilitatea de a fi colectionar fara a fi neaparat membru intr-o asociatie
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
cobra

Post by cobra »

Guest wrote:Conditiile de obtinere a certificatului de colectionar:
-sa fii membru intr-o asociate, sau
-sa detii legal cinci arme cu alta destinatie,sau
-sa mostenesti arma

Practic, se extinde posibilitatea de a fi colectionar fara a fi neaparat membru intr-o asociatie
Pai dute tu cu textul asta la politie si vezi ce spun aia de acolo,si mai vb dupa aceea,crezi ca altii nu au incercat treaba asta?sti ce raspuns au primit?musai 5 arme,si tidula aia care scrie negru pe alb ca esti membru inscris la ANCA ANDA,sau mai stiu pe unde!
Post Reply