Salutare, veterani ai acestui forum
Asa cum se cuvine, as vrea sa ma prezint, ma numesc Valentin, am 32 de ani, sunt din Sibiu si am putin timp liber, dar acel putin timp pe care il mai am, il petrec, ori la pescuit ori la airsoft, ori la vreun poligon de tir. Pana acuma am avut o pusca cu aer comprimat, pe care am vandut-o si sunt in curs de autorizare pentru arma neletala cu bila de cauciuc. Acuma, ceea ce vreau eu sa stiu de la voi, posesorii, care e cel mai precis pistol cu bila de cauciuc? Sincer, prea putin ma intereseaza autoapararea, cat concursurile de tir din acest segment (gen IPSC).
Pana in prezent am tras cu;
Rhomm - nu am nimerit tinta (desi ma descurc bine la tras)
Fort 18 - cal.9mm - tot incarcatorul in zona centrala a tintei 10M (foarte precis din punctul meu de vedere, insa foarte lung, stiu, ca marimea tevii conteaza)
Grand Power (nu stiu modeul) - cal.10-28 (foarte puternic, si foarte imprecis)
Dupa trageri, am adunat bilele de cauciuc, bial de fort era perfect rotunda, toate bilele de 10-28 erau ca mingile de rugby, de unde sunt sigur ca a plecat si imprecizia.
Daca, insa, Fortul ma impresionat la precizie, eu sunt adeptul pistoalelor compacte gen, Makarov, Walter PPK (care e preferatul meu), as vrea sa stiu printre posesori pareri pro si contra privitoare la precizie, nu ma intereseaza putere de stopare sau calibru, desi tind sa inclin ca, calibrul 9mm, e ok. Si neaparat vreau ca tevile sa nu fie obturate.
Pretul nu e important
Precizie
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: Precizie
Salut, daca vrei pistol pentru tir ramai la cal.9x22 e cel mai ieftin si bun ca precizie, ca si arma singurele cu teava neobturata sunt Fortul si Grand Power acum ramane sa vezi care iti sta mai bine in mana si care iti place mai mult, Bafta!
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
Mergi pe un Fort 17R sau 14 , cum vrei .dcrist wrote:Salut, daca vrei pistol pentru tir ramai la cal.9x22 e cel mai ieftin si bun ca precizie, ca si arma singurele cu teava neobturata sunt Fortul si Grand Power acum ramane sa vezi care iti sta mai bine in mana si care iti place mai mult, Bafta!
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3
IRESPONSABIL²
IRESPONSABIL²
Fort 18 sau 14 în 9 mm. Cred că 18 este şi în .45 dar n-am văzut în România. Este posibil să fie un pic mai precis în .45, dar preţul
la muniţie face cal. 9x22 mai bun pentru tragere de precizie. La un moment dat muniţia de la UTI era 1,5 lei bucata, ieftin pentru
neletale, unde se ştie că scorurile sunt mari. În .45 rubber este doar muniţie Fort, foarte bună dar e singura şi e vreo 3,4 lei buc.
Makarov există în 9mm la Arrow dar cu ţeava obturată, greu de crezut că e mai precis ca cele cu ţeavă lisă, iar PP (nu PPK) e demult
pe piaţă în 10x22, a fost multă vreme cea mai bună alegere pentru armă cu bile de cauciuc. Ca şi variantă de PPK a fost Schmeisserul
adus din Rep. Moldova, nu s-a importat la noi. Drept urmare, dacă Fort nu va produce Makarovul pe bilă de cauciuc cu ţeavă lisă, nu
se va găsi nimic pe rubber care să îndeplinească condiţiile.
la muniţie face cal. 9x22 mai bun pentru tragere de precizie. La un moment dat muniţia de la UTI era 1,5 lei bucata, ieftin pentru
neletale, unde se ştie că scorurile sunt mari. În .45 rubber este doar muniţie Fort, foarte bună dar e singura şi e vreo 3,4 lei buc.
Makarov există în 9mm la Arrow dar cu ţeava obturată, greu de crezut că e mai precis ca cele cu ţeavă lisă, iar PP (nu PPK) e demult
pe piaţă în 10x22, a fost multă vreme cea mai bună alegere pentru armă cu bile de cauciuc. Ca şi variantă de PPK a fost Schmeisserul
adus din Rep. Moldova, nu s-a importat la noi. Drept urmare, dacă Fort nu va produce Makarovul pe bilă de cauciuc cu ţeavă lisă, nu
se va găsi nimic pe rubber care să îndeplinească condiţiile.
Poate ca la compacte pe rubber ar fi de amintit Fort-ul 9/10, daca se mai aduc. Nici CZ-ul 83 nu e chiar mare, dar trece de compact.
CZ 83
FORT 14R
FORT 14R
dcrist wrote:Salut, daca vrei pistol pentru tir ramai la cal.9x22 e cel mai ieftin si bun ca precizie, ca si arma singurele cu teava neobturata sunt Fortul si Grand Power acum ramane sa vezi care iti sta mai bine in mana si care iti place mai mult, Bafta!
Intrebare, calibrul de care spui tu 9X22 si care e ieftin, e acelasi cu 9mm pentru Fort-uri?
9x22 e 9mm pentru pistoalele neletale cu bile de cauciuc, cunoscut şi ca "9mm rubber". Muniţie există pe piaţă
de la mai mulţi producători, toată e compatibilă cu pistoalele Fort. La un moment dat la UTI era (poate mai e
încă) muniţie de 9x22 cu 1,5 lei bucata dar nu cred că au acoperire naţională şi doar de la magazinul din incinta
poligonului se pot lua.
Prin magazine este YAS, Fort, Oskursan...mai erau Libra, AKBC, Snail...oricum destul de diversificată oferta,
de asta e ok 9mm. Totuşi, aş da o tură prin magazinele din apropiere, preţurile mai variază...asta dacă nu ai
drumuri prin ţară mai des pt. căsunt colegi care au întâmpinat probleme cu lipsa muniţiei/preţul mare în diverse
zone. După cum spui vei trage destul de mult şi e bine să te asiguri de o muniţie la preţ decent.
Cea mai vastă reţea o are Arrow, în 9mm au muniţia de la Fort: http://arw.ro/produs.php?p=13813, uneori şi
Snail şi Libra, deşi în ultima vreme n-am mai văzut decât Fort.
de la mai mulţi producători, toată e compatibilă cu pistoalele Fort. La un moment dat la UTI era (poate mai e
încă) muniţie de 9x22 cu 1,5 lei bucata dar nu cred că au acoperire naţională şi doar de la magazinul din incinta
poligonului se pot lua.
Prin magazine este YAS, Fort, Oskursan...mai erau Libra, AKBC, Snail...oricum destul de diversificată oferta,
de asta e ok 9mm. Totuşi, aş da o tură prin magazinele din apropiere, preţurile mai variază...asta dacă nu ai
drumuri prin ţară mai des pt. căsunt colegi care au întâmpinat probleme cu lipsa muniţiei/preţul mare în diverse
zone. După cum spui vei trage destul de mult şi e bine să te asiguri de o muniţie la preţ decent.
Cea mai vastă reţea o are Arrow, în 9mm au muniţia de la Fort: http://arw.ro/produs.php?p=13813, uneori şi
Snail şi Libra, deşi în ultima vreme n-am mai văzut decât Fort.
"Puate" e mai precis fortul ca Grand Power da la ca foloseshte cand tragi cu buretei de vase in conditzie de autoaparare numai zic de capacitate infinit mai mica sa fortului care te face sa reincarci de 1000 de ori la poligon iar in situatzie reala te lasa la greu.este coleg pe forumul granpower pe care cele 17 buabe lau scos din kkt!orcum pentru poligon recomand cu caldura.
Pentru poligon folositi Ozkursan de la UTI. Mai au si costa 1.5 lei cartusul, dar este doar in calibrul 9.
Fortul si munitia fort au castigat toate concursurile de precizie organizate.
Pentru autoaparare folositi fort sau akbs in cal. 9.
Restul calibrelor sunt cam unidirectionale, fiecare cu aia a a lui ...
Fortul si munitia fort au castigat toate concursurile de precizie organizate.
Pentru autoaparare folositi fort sau akbs in cal. 9.
Restul calibrelor sunt cam unidirectionale, fiecare cu aia a a lui ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems