Control la domiciliu pentru conditiile de pastrare ale armei

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

vikkktor

Re: Control la domiciliu pentru conditiile de pastrare ale a

Post by vikkktor »

Dualjackal wrote:Ca sa nu mai dau quote la quote la quote:
- acasa nu cred ca stai cu arma in holster si conform legii trebuie sa fie ori in holster ori in seif. Corect?
- nu scrie nicaieri ca se refera la arme de vanatoare sau colectie, scrie strict "arme letale", de unde interpretezi tu ca ar fi vorba despre arme de vanatoare sau de colectie? Eu am citit normele, te rog sa-mi arati si mie unde e formularea respectiva. Uite, ca sa nu mai cauti, pagina 5: http://www.mai.gov.ro/Documente/Transpa ... 20L295.pdf
- aparare si paza? ce aperi acasa? ce pazesti? am presupus ca o arma de aparare si paza se foloseste STRICT pentru aparare si paza a unui obiectiv etc; privilegiatii cu letale nu au arme de autoaparare, sunt arme de paza? :lol:
- nu stiu nici eu la ce se refera cand folosesc expresia "detinerea legala a spatiului in care urmeaza sa fie pastrate armele", dar atunci de ce ar mai cere sa te duci cu factura de la seif daca nu e specificat nicaieri in norme chestia asta?
- se specifica ca exceptie o fac armele de ,,aparare si paza,,
- termenul ,,aparare si paza,, este corect deoarece, legitima aparare nu este un termen ce defineste numai autoapararea ci si apararea si chiar interventia in anumite cazuri cand se pune intr-un anume grad de pericol bunurile...este mult de explicat, dar, ideea nu e de a fi convingator, ci de a arata ca este corect termenul...de asemenea exista persoane ce activeaza in domeniul sigurantei nationale sau in alte locuri ce prin lege au obligatia de a interveni si o pot face fiind in timpul liber si cu armele personale.
- este corect sa se faca dovada ,,detinere legala a spatiului,, pt a se identifica cu precizie locul unde ele se pastreaza...aceasta se poate face cu act de proprietate sau de inchiriere, comodat.
- nu este obligatoriu sa se duca factura la seif...acesta poate fi primit cadou sau cumparat de la talcioc, fara factura...acesta este un lucru pe care il cere lucratorul AESP sa dovedeasca sefului ca la vremea cand s-a facut dosarul, exista seiful respectiv...daca dupa, se vinde, este vina detinatorului...de aceea se fac si poze la seiful respectiv...
vikkktor

Post by vikkktor »

tiger wrote:Reincep controalele pentru verificarea conditilor de pastrare a armei, cel putin in Brasov.
Eu ii astept maine. Un alt amic a primit controlul acum doua zile.
pai asa e, daca au adunat toate armele detinute ilegal, au inceput iar controalele la detinatorii legali, ca poate din cauza crizei au vandut seifurile... :lol:
Mad Max

Post by Mad Max »

salut,

au venit de la politie sa-mi spuna ca nu am declarat arma la politie...
nu inteleg, am avut un pistol AC gamo, acum e oale si ulcele, certificatul de detinator il am in continuare....
ce sa declar daca exista certificatul?
7Coline

Post by 7Coline »

Mad Max wrote:salut,

au venit de la politie sa-mi spuna ca nu am declarat arma la politie...
nu inteleg, am avut un pistol AC gamo, acum e oale si ulcele, certificatul de detinator il am in continuare....
ce sa declar daca exista certificatul?
Pai ce ai facut cu el ? Nu era trecut pe permis ? Lai casat ?
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
Mad Max

Post by Mad Max »

era trecut pe certificatul de detinator normal.
au zis ca nu l-am declarat, nu inteleg, daca exista certificatul de detinator, ce trebuie declarat?
si jucaria in sine nu mai e demult....:)
s-a stricat si l-am pierdut printre cutii si gunoaie cind m-am mutat....
certificatul inca il am...
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Legea armelor a fost modificata de mai multe ori in ultimii ani si in urma cu ceva vreme ca urmare a uneia dintre modificari toti posesorii de arme supuse autorizarii, arme pe care le detineau in baza notificarii si a unui certificat de detinator, au avut obligatia ca pana la o anumita data sa mearga si sa isi obtina permis de port si folosire si apoi sa isi inregistreze armele in acel permis. In caz contrar posesorul armei ramanea cu dreptul de detinere (fara port si folosinta), armele respective putând fi detinute la domiciliul declarat. Asadar daca inca ati mai fi avut arma nu ati fi avut probleme in acest sens decat daca ati fi scos-o din casa.

Din pacate, asa cum arata lucrurile din relatarea dv, finalul nu va fi unul fericit. In cel mai bun caz va vor acuza de faptul ca ati pierdut o arma din motive ce vi se pot imputa desi eu ma tem ca se vor lega si de faptul ca arma nu a fost pastrata in conditiile legii si mai ales faptul ca nu ati declarat in termen legal pierderea unei arme supuse autorizarii.
Mi-as permite sa estimez ca povestea se va incheia cu o amenda, care habar nu am ce cuantum va avea si posibil cu o interdictie de a mai putea detine arme pentru viitor.
tevez

Post by tevez »

Mad Max wrote: s-a stricat si l-am pierdut printre cutii si gunoaie cind m-am mutat....
Mai caută-l. Are serie, e "armă" dpdv legal, deşi cunoaştem cu toţii că e mai mult o jucărie şi e exagerat să se ceară pentru el
aceleaşi condiţii ca la un pistol letal...
7Coline

Post by 7Coline »

Mad Max wrote:era trecut pe certificatul de detinator normal.
au zis ca nu l-am declarat, nu inteleg, daca exista certificatul de detinator, ce trebuie declarat?

Din perspectiva legii matale detii arma ilegal.

IRESPONSABIL²
mariand68

Post by mariand68 »

7Coline wrote:
Mad Max wrote:era trecut pe certificatul de detinator normal.

Din perspectiva legii matale detii arma ilegal.
Adica vrei sa zici ,,PLICI'' fiindca aia nu se poate numi ARMA........In UE astea se vand la liber.......numai la noi pe acte.......mama lor de COMUNISTI.Oare suntem in UE....pate mai curand in MUIE........
7Coline

Post by 7Coline »

Legi maronii dar ce sa le faci . Poate daca se alatura mai multa lume ROMSDCului putem si noi sa avem pe cineva sa ne reprezinte , asta cred ca ar fi singura solutia in momentul acesta.

IRESPONSABIL²
vikkktor

Post by vikkktor »

7Coline wrote:Legi maronii dar ce sa le faci . Poate daca se alatura mai multa lume ROMSDCului putem si noi sa avem pe cineva sa ne reprezinte , asta cred ca ar fi singura solutia in momentul acesta.
ma ofer eu...dar nu stiu ce este aia ROMSDC...
jon

Post by jon »

vikkktor wrote:
7Coline wrote:Legi maronii dar ce sa le faci . Poate daca se alatura mai multa lume ROMSDCului putem si noi sa avem pe cineva sa ne reprezinte , asta cred ca ar fi singura solutia in momentul acesta.
ma ofer eu...dar nu stiu ce este aia ROMSDC...
M-as baga eu sa va explic (cel putin dupa parerea mea) ce este aia ROMSDC.... dar riscam sa poluam topic-ul curent cu pagini intregi de injuraturi la adresa mea, asa ca mai bine lasa..... poate in particular la un suc.
Bafta ! 8) 8) 8)
Image
bozo

Post by bozo »

http://www.realitatea.net/un-tanar-din- ... 00741.html

uite de ce sunt importante conditiile de pastrare...
tevez

Post by tevez »

...şi de ce e bine să se facă educaţie în privinţa armelor, să nu li se insufle şi următoarelor generaţii ideea comunistă
că armele nu sunt bune, sunt periculoase, "nu-ţi trebuie aşa ceva", etc. Totuşi, la 17 ani nu mai era chiar un copil, deşi
legea aşa-l clasifica. Dumnezeu să-l ierte, încă o victima indirectă a fobiei de arme.
oroles

Post by oroles »

de ce spui ca e o victima indirecta a fobiei de arme? arma era detinuta legal de tata, deci in familia lui erau acceptate armele. el nu avea ce sa caute cu arma in mana, de fapt nu trebuia sa aibe acces la ea. bozo a spus foarte bine: "uite de ce sunt importante conditiile de pastrare..."
Post Reply