- se specifica ca exceptie o fac armele de ,,aparare si paza,,Dualjackal wrote:Ca sa nu mai dau quote la quote la quote:
- acasa nu cred ca stai cu arma in holster si conform legii trebuie sa fie ori in holster ori in seif. Corect?
- nu scrie nicaieri ca se refera la arme de vanatoare sau colectie, scrie strict "arme letale", de unde interpretezi tu ca ar fi vorba despre arme de vanatoare sau de colectie? Eu am citit normele, te rog sa-mi arati si mie unde e formularea respectiva. Uite, ca sa nu mai cauti, pagina 5: http://www.mai.gov.ro/Documente/Transpa ... 20L295.pdf
- aparare si paza? ce aperi acasa? ce pazesti? am presupus ca o arma de aparare si paza se foloseste STRICT pentru aparare si paza a unui obiectiv etc; privilegiatii cu letale nu au arme de autoaparare, sunt arme de paza?![]()
- nu stiu nici eu la ce se refera cand folosesc expresia "detinerea legala a spatiului in care urmeaza sa fie pastrate armele", dar atunci de ce ar mai cere sa te duci cu factura de la seif daca nu e specificat nicaieri in norme chestia asta?
- termenul ,,aparare si paza,, este corect deoarece, legitima aparare nu este un termen ce defineste numai autoapararea ci si apararea si chiar interventia in anumite cazuri cand se pune intr-un anume grad de pericol bunurile...este mult de explicat, dar, ideea nu e de a fi convingator, ci de a arata ca este corect termenul...de asemenea exista persoane ce activeaza in domeniul sigurantei nationale sau in alte locuri ce prin lege au obligatia de a interveni si o pot face fiind in timpul liber si cu armele personale.
- este corect sa se faca dovada ,,detinere legala a spatiului,, pt a se identifica cu precizie locul unde ele se pastreaza...aceasta se poate face cu act de proprietate sau de inchiriere, comodat.
- nu este obligatoriu sa se duca factura la seif...acesta poate fi primit cadou sau cumparat de la talcioc, fara factura...acesta este un lucru pe care il cere lucratorul AESP sa dovedeasca sefului ca la vremea cand s-a facut dosarul, exista seiful respectiv...daca dupa, se vinde, este vina detinatorului...de aceea se fac si poze la seiful respectiv...