Sfat plangere nejustificata
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Sfat plangere nejustificata
Descrierea as face-o pe 2 pagini dar situatia pe scurt sta cam asa:
Acum 3 ani am demis (noi, noua conducere) administratorul blocului pe motiv ca ne-a tras "clapa" de vreo 15.000 euro. Din banii astia si din alte 3 tepe dovedite i-a cumparat cumparat lu' fiisu' apartament nou, masina, etc. Lovitura pe care i-am dat-o a fost grea. I-am luat painea de la gura. Avem expertiza, dosarul penal este pe rol, totul ca la carte.
Problema este ca fiisu' e scandalagiu si ne-a amenintat pe toti cei care acum conducem legal si corect asociatia de prorietari ca ne bate, ca intra peste noi in casa, etc. Amenintari pe care le-am auzit fiecare in parte dar bineinteles ca nu se pot dovedi. Am facut plangeri pe la Politie pentru amenintare, el venind in absenta mea si la mine la usa si amenintand, chiar speriindu-mi nevasta si copilul. In afara de calea legala, adica plangeri si a merge mai departe cu dosarul penal indreptat impotriva tatalui sau nu am facut nimic (amenintari, injurii, etc).
In schimb ei au facut o sumedenie de plangeri, toate nefondate, iar acum a culminat cu una in care spune ca l-am amenintat ca-l impusc, sau ceva. Inca nu stiu ce anume a reclamat, ideea este ca am fost sunat azi sa ma prezint maine la Politie. Parol mon cher dar sunt detinator corect si legal de vreo 4 ani, cunoscator de legislatie, care stiu ca nu trebuie sa ameninti (iar daca se intampla neintamplatul tragi in legitima aparare, direct, nu o fluturi asa ca pe steag), nu am avut abateri nici macar la circulatie si cu toate astea nu stiu cum sa reactionez.
Ideea este ca omul vrea sa se razbune si mai ales mi-e frica ca vrea sa actioneze si cu violenta. Cum procedez eu in cazul de fata?
Mercic de sfat.
Acum 3 ani am demis (noi, noua conducere) administratorul blocului pe motiv ca ne-a tras "clapa" de vreo 15.000 euro. Din banii astia si din alte 3 tepe dovedite i-a cumparat cumparat lu' fiisu' apartament nou, masina, etc. Lovitura pe care i-am dat-o a fost grea. I-am luat painea de la gura. Avem expertiza, dosarul penal este pe rol, totul ca la carte.
Problema este ca fiisu' e scandalagiu si ne-a amenintat pe toti cei care acum conducem legal si corect asociatia de prorietari ca ne bate, ca intra peste noi in casa, etc. Amenintari pe care le-am auzit fiecare in parte dar bineinteles ca nu se pot dovedi. Am facut plangeri pe la Politie pentru amenintare, el venind in absenta mea si la mine la usa si amenintand, chiar speriindu-mi nevasta si copilul. In afara de calea legala, adica plangeri si a merge mai departe cu dosarul penal indreptat impotriva tatalui sau nu am facut nimic (amenintari, injurii, etc).
In schimb ei au facut o sumedenie de plangeri, toate nefondate, iar acum a culminat cu una in care spune ca l-am amenintat ca-l impusc, sau ceva. Inca nu stiu ce anume a reclamat, ideea este ca am fost sunat azi sa ma prezint maine la Politie. Parol mon cher dar sunt detinator corect si legal de vreo 4 ani, cunoscator de legislatie, care stiu ca nu trebuie sa ameninti (iar daca se intampla neintamplatul tragi in legitima aparare, direct, nu o fluturi asa ca pe steag), nu am avut abateri nici macar la circulatie si cu toate astea nu stiu cum sa reactionez.
Ideea este ca omul vrea sa se razbune si mai ales mi-e frica ca vrea sa actioneze si cu violenta. Cum procedez eu in cazul de fata?
Mercic de sfat.
Re: Sfat plangere nejustificata
Ameninţările tale imaginare sunt la fel de greu de dovedit ca şi cele făcute de el, ba chiar imposibil, că doar îs înBarbarosa wrote: Ideea este ca omul vrea sa se razbune si mai ales mi-e frica ca vrea sa actioneze si cu violenta. Cum procedez eu in cazul de fata?
Mercic de sfat.
imaginaţia lui bolnavă. Eu aş face o reclamaţie tot aşa, ca să fiţi chit. Probabil vrea să te vadă cu arma luată de
Poliţie, ca să se simtă liber să acţioneze în spiritul legii de şatră care-i guvernează viaţa, după cum se vede din
relatarea ta. Ce trebuie menţionat e că administratorii şi preşedinţii de asociaţie de modă veche au obiceiul de-a
fi căţeii "sectoristului", la un moment dat era un fel de cerinţă de angajare la ei. Drept urmare, e posibil să aibă
ceva "pile" pe la vreun miliţian bătrân. Dacă ajungeţi la unul mai tânăr şi mai destupat sau la comandant, "pila"
lui, dacă ea există, va fi egală cu zero.
Aşteaptă-te la abordări gen "are armă, e periculos", obişnuite mentalităţilor mioritice şi amplificate de celebrul
caz Vlădan când se pare că existau plângeri la adresa criminalului şi nu s-a întreprins nimic de către organele
legii, drept urmare presa i-a scos pe ei vinovaţi.
Dacă cumva trece la fapte şi pune ameninţările în practică simte-te liber să foloseşti arma! În condiţiile legii,
desigur.
Merci de sfat. De trecerea la fapte mi-e frica ca probabil de arma ii era frica daca a bagat plangerea asa.tevez wrote:Ameninţările tale imaginare sunt la fel de greu de dovedit ca şi cele făcute de el, ba chiar imposibil, că doar îs înBarbarosa wrote: Ideea este ca omul vrea sa se razbune si mai ales mi-e frica ca vrea sa actioneze si cu violenta. Cum procedez eu in cazul de fata?
Mercic de sfat.
imaginaţia lui bolnavă. Eu aş face o reclamaţie tot aşa, ca să fiţi chit. Probabil vrea să te vadă cu arma luată de
Poliţie, ca să se simtă liber să acţioneze în spiritul legii de şatră care-i guvernează viaţa, după cum se vede din
relatarea ta. Ce trebuie menţionat e că administratorii şi preşedinţii de asociaţie de modă veche au obiceiul de-a
fi căţeii "sectoristului", la un moment dat era un fel de cerinţă de angajare la ei. Drept urmare, e posibil să aibă
ceva "pile" pe la vreun miliţian bătrân. Dacă ajungeţi la unul mai tânăr şi mai destupat sau la comandant, "pila"
lui, dacă ea există, va fi egală cu zero.
Aşteaptă-te la abordări gen "are armă, e periculos", obişnuite mentalităţilor mioritice şi amplificate de celebrul
caz Vlădan când se pare că existau plângeri la adresa criminalului şi nu s-a întreprins nimic de către organele
legii, drept urmare presa i-a scos pe ei vinovaţi.
Dacă cumva trece la fapte şi pune ameninţările în practică simte-te liber să foloseşti arma! În condiţiile legii,
desigur.
Verifica-ti arma , fa un antrenament in poligon . si fii vigilent . Grija mare la familie , oamenii de genul asta nu au jena sa bata copii sau femei.Barbarosa wrote:Descrierea as face-o pe 2 pagini dar situatia pe scurt sta cam asa:
Mercic de sfat.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3
IRESPONSABIL²
IRESPONSABIL²
Sunt antrenat. Mai mult pe glont decat pe bila, dar nu cred ca este un impediment7Coline wrote:
Verifica-ti arma , fa un antrenament in poligon . si fii vigilent . Grija mare la familie , oamenii de genul asta nu au jena sa bata copii sau femei.
Glumesc bineinteles.
-
Safe&Sound
Salut, ai PM.
Multumesc de sfaturi si incurajari. Postez azi discutia de la sectie. Oricum m-a sunat agentul de la sectie dimineata la 9 sa ma certe ca nu am venit, desi a ramas clar ca ne vedem azi dar fara sa fi stabilit ora; ramasese sa ne auzim la telefon. Sper ca nu tine cu ursul.
Am fost la Politie si am vazut ce a declarat individul. A zis ca a venit la mine la usa sa ceara o adeverinta si cand a vazut ca nu-i dau adeverinta a ridicat tonul, iar eu am amintit in discutia respectiva ca sunt detinator de arma de foc si nu voi ezita sa fac uz daca nu lasa tonul mai jos. O minciuna bineinteles. A scrisa in finalul declaratiei ca doreste sa se verifice legalitatea detinerii armei si sa se ia masurile legale.
Am declarat ca au venit la usa, corect, dar in niciun caz nu am adus aminte ca as avea arma si nicidecum ca as face uz de ea. Ba chiar administratorul cel hot, ca sa ma impresioneze mi-a zis ca stie ce firme am, ca stie multe despre mine, iar cand a vazut ca ma doare in cot mi-a zis ca mai stie ceva, ca eu detin arma. Raspunsul a fost corect "Sunt detinator legal de arma neletala" si cu asta am pus punct, adica nu i-am dat apa la moara prostului.
Asta am scris pe 2 pagini si am mai mentionat ca nu am adus in discutie niciodata ca as avea arma si in niciun caz nu am amenintat pe cineva vreodata cu arma. Sper ca si politistul a fost convins mai ales vazand ditamai dosarul penal care atarna dupa fostul administrator si chiar agentul a zis ca vroia mai mult sa ma cunoasca sa vada cine sunt. Omul parea destul de onest si nepartinitor, desi chiar nu inteleg de ce daca unii se reclama intre ei nu se solutioneaza toate plangerile la acelasi om care sa cunoasca exact cazul.
Am declarat ca au venit la usa, corect, dar in niciun caz nu am adus aminte ca as avea arma si nicidecum ca as face uz de ea. Ba chiar administratorul cel hot, ca sa ma impresioneze mi-a zis ca stie ce firme am, ca stie multe despre mine, iar cand a vazut ca ma doare in cot mi-a zis ca mai stie ceva, ca eu detin arma. Raspunsul a fost corect "Sunt detinator legal de arma neletala" si cu asta am pus punct, adica nu i-am dat apa la moara prostului.
Asta am scris pe 2 pagini si am mai mentionat ca nu am adus in discutie niciodata ca as avea arma si in niciun caz nu am amenintat pe cineva vreodata cu arma. Sper ca si politistul a fost convins mai ales vazand ditamai dosarul penal care atarna dupa fostul administrator si chiar agentul a zis ca vroia mai mult sa ma cunoasca sa vada cine sunt. Omul parea destul de onest si nepartinitor, desi chiar nu inteleg de ce daca unii se reclama intre ei nu se solutioneaza toate plangerile la acelasi om care sa cunoasca exact cazul.
Ai procedat corect. Vecinul e un gunoi reclamangiu se pare. La un moment dat se satura de el si institutiile, cand vad ca face
acuzatii nefondate.
acuzatii nefondate.
Sper ca Tevez sa aiba dreptate, dar mi-e teama ca problemele nu se vor termina curand. Eu de afara vad situatia asa:tevez wrote:Ai procedat corect. Vecinul e un gunoi reclamangiu se pare. La un moment dat se satura de el si institutiile, cand vad ca face
acuzatii nefondate.
1. Cu privire la aspectele de violenta: individul e un bulangiu tare-n gura, dar nu cred ca va trece la fapte. Nici nu are motiv real dar, mai cu seama, daca chiar avea intentii si "oo" deja va lua pe toti la omor (eventual unu cate unu in lift fara martori). Deci, e bine sa fii pe faza in perioada urmatoare, dar nu cred sa escaladeze violente.
2. Cu privire la aspectele "legale" sau "institutionale", aici va fi mai greu. Cum am spus, e un bulangiu cacacios si versat in treburi cu Politia (o fi invatat de la infractorul de ta'su) si eu cred ca vrea sa te "fute"cu reclamatii pana iti pierzi mintile de nervi si ori va lasati de conducerea blocului ca sa vine ta'su inapoi, ori faceti vreunul o fapta necugetata si are motiv sa va faca probleme. Cu privire la amenintari. poti sa te astepti sa minta si apoi sa aduca si martori "corecti" in sensul asta.
Sfatul meu: cand te vezi cu el ori nu-l bagi in seama, treci pe langa el ca si cum nu ar exista, ori ii replici pe masura: esti si tu tare-n gura, il injuri, iti bagi si scoti etc - depinde de tine, de felul tau de a fi, de situatia particulara. Pe de alta parte, va strangeti toti (sau macar 2-3) din cei pe care i-a amenintat si depuneti o plangere pt. amenintare bine facuta, fiind toti martori. Daca vrei amanunte cu privire la aspectele legale, te pot ajuta fiind de specialitate, dar in privat.
Succes
Walther P88 Compact 9mm
Steyr M-A1 10x28 mm
Steyr M-A1 10x28 mm
Merci mult de incurajari si suport.
Cu ei nu prea o sa ma intalnesc curand ca si-au vandut apartamentul luna trecuta, falsificand grosolan atat semnatura mea ca presedinte cat si pe cea a administratorei si in plus au falsificat (a se intelege copiat cu guma sau fundul de ou) stampila asociatiei. Notarul i-a acceptat hartia desi se vedea de la o posta ca e fals si a perfectat vanzarea. Acum doua seri am fost la politie sa dau specimen de semnatura si de scris (pe birou, in picioare, pe genunchi) ca sa trimita la laborator. "Neste infractori, da-i dreak".
Cu ei nu prea o sa ma intalnesc curand ca si-au vandut apartamentul luna trecuta, falsificand grosolan atat semnatura mea ca presedinte cat si pe cea a administratorei si in plus au falsificat (a se intelege copiat cu guma sau fundul de ou) stampila asociatiei. Notarul i-a acceptat hartia desi se vedea de la o posta ca e fals si a perfectat vanzarea. Acum doua seri am fost la politie sa dau specimen de semnatura si de scris (pe birou, in picioare, pe genunchi) ca sa trimita la laborator. "Neste infractori, da-i dreak".
Buna ziua.Barbarosa wrote:Merci mult de incurajari si suport.
Imi pare rau ca nu am citit postarea dumneavoastra mai devreme. Plangere pentru amenintari si hartuire trebuie sa depuneti si dumneavoastra obligatoriu, insotit de martori. Cat mai multi martori. Si cum ati descris aici pe forum, sigur vor fi cel putin doi trei vecini care sunt in aceeasi situatie cu dumneavoastra. Si mai ales nu lasati sa treaca timpul, nici intr-un dosar nici in celalat. Cei de la Politie din pacate (am tot respectul pentru ei) din cauza situatiei economice nu fac fata la valul de infractiuni de tot felul. Asa ca un dosar ca al dumneavoastra ar putea avea solutionare peste multa vreme, cand cei doi ar putea nici sa nu mai fie in tara.
Cu respect si bafta.
Nu fac fata, pt ca aia din strada sunt prea putini...de ce sa stai in strada, cand si la birou esti tot in operativ si iei aceeasi bani, poate chiar mai mult??? de ce sa umbli dupa braconieri si detinatori ilegali de arme, pe toate coclaurile si sa faci munca informativa, cand mai usor e sa hartuiesti detinatorii legali, sa-ti incordezi muschii si sa incerci sa interpretezi si aplici legea dupa bunul plac discriminatoriu...ca doar militia a facut legea si stie bine, nu prostii aia din parlament sau fraierii care se plimba de nu stiu cate ori sa solicite marele favor de a primi o autorizatie pe care o platesc...ca doar daca ai arma esti si infractor, nu???...cu regret constat ca Brucan cand a zis 20 de ani, s-a inselat...2000 de ani e necesar si tot degeaba, pentru ca mama tampitilor e mereu gravida...mentalitatea unora din IGPR inca mai este in 2012, ,,nu dau ca nu vreau,,...urez succes actualului comandant care a dat dovada cel putin intr-o anumita situatie de corectitudine si impartialitate, dar, din pacate, pana nu scapa de niste relicve de acolo, care inca nu prea inteleg ca legea s-a schimbat de mult, serviciul acesta va reflecta in continuare o lumina cenusie...radu.b wrote:Buna ziua.Barbarosa wrote:Merci mult de incurajari si suport.
Imi pare rau ca nu am citit postarea dumneavoastra mai devreme. Plangere pentru amenintari si hartuire trebuie sa depuneti si dumneavoastra obligatoriu, insotit de martori. Cat mai multi martori. Si cum ati descris aici pe forum, sigur vor fi cel putin doi trei vecini care sunt in aceeasi situatie cu dumneavoastra. Si mai ales nu lasati sa treaca timpul, nici intr-un dosar nici in celalat. Cei de la Politie din pacate (am tot respectul pentru ei) din cauza situatiei economice nu fac fata la valul de infractiuni de tot felul. Asa ca un dosar ca al dumneavoastra ar putea avea solutionare peste multa vreme, cand cei doi ar putea nici sa nu mai fie in tara.
Cu respect si bafta.