FORT 12RM .45 sau GP T12

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

paul

Re: FORT 12RM .45 sau GP T12

Post by paul »

esti bun de politician!!!!
Self Defense

Post by Self Defense »

Cal. .45 Rubber: 150-160 jouli la 3,5 m. La gura tevii, nu stiu dar presupun ca de vreo 2 ori mai mult.

Calculul energiei cinetice tine cont de doua variabile: greutatea proiectilului si viteza cu care se deplaseaza, asa ca orice variatie in oricare dintre aceste variabile influenteaza puterea munitiei. Sper ca am fost destul de clar.
Fort 12RM cal. .45 Rubber
gunny0ne

Post by gunny0ne »

Self Defense wrote:Cal. .45 Rubber: 150-160 jouli la 3,5 m. La gura tevii, nu stiu dar presupun ca de vreo 2 ori mai mult.

Calculul energiei cinetice tine cont de doua variabile: greutatea proiectilului si viteza cu care se deplaseaza, asa ca orice variatie in oricare dintre aceste variabile influenteaza puterea munitiei. Sper ca am fost destul de clar.
Deci se poate posta si un raspuns pertinent. Inseamna ca suntem pe calea cea buna. Scurt simplu si la obiect. Orice alte intrebari sunt de prisos.
paul

Post by paul »

breee,160 jouli la 3,5 metri cred ca e o aberatie,un 22lr are de regula 120-150 j la gura tevii
gunny0ne

Post by gunny0ne »

paul wrote:breee,160 jouli la 3,5 metri cred ca e o aberatie,un 22lr are de regula 120-150 j la gura tevii
Iar eu stiu sigur ca un Carpati normal cu munitie de Sadu are fix intre 180 si 220 Jouli tot in gura aia a tevii chestie masurata la laboratorul de vis-a-vis de economatul lui Vanghele - sus in deal. Deci pe bune. Variatia de valori este de fapt si mai mare si este una din caracteristicile de baza si calitatile de baza ale munitiei fabricate la Sadu.
Self Defense

Post by Self Defense »

paul wrote:breee,160 jouli la 3,5 metri cred ca e o aberatie,un 22lr are de regula 120-150 j la gura tevii
Paul, nu ma cheama "breee".
Asta in primul rand iar in al doilea rand, imi permit sa te intreb daca ai facut masuratori pentru a sustine ce spui. Presupun ca stii ca 22lr este unul dintre cele mai slabe calibre pe glont.

Hai sa-ti explic care sunt diferentele. Deoarece in cazul 22lr, vorbim de un proiectil solid (din metal) si nu unul elastic (bila de cauciuc), energia cinetica scade mult mai putin pe distante mai mari.Astfel, este foarte plauzibil ca bila de cal. 45 Rubber sa dezvolte o energie mai mare decat proiectilul 22lr PE DISTANTE SCURTE. Aici este marea diferenta.

Cal. .45 Rubber este gandit in asa fel incat sa fie foarte eficient pe distante de autoaparare. Calibrul 22lr e gandit sa-si pastreze energia pe distante lungi (fiind un calibru foarte folosit in probele de tir sportiv).

Sper ca este destul de clara explicatia si sa incerci sa n-o mai consideri o aberatie.

Salut.
Fort 12RM cal. .45 Rubber
paul

Post by paul »

adica bila are vreo 470m/s la iesirea dp teava? voi faceti caterinca de mine.....ati vazut ca nu am fort .45 si hai sa-l aburim pe fraier :D :D
trag concluzia ca bila este supersonicaaaa :lol:
gunny0ne

Post by gunny0ne »

paul wrote:adica bila are vreo 470m/s la iesirea dp teava? voi faceti caterinca de mine.....ati vazut ca nu am fort .45 si hai sa-l aburim pe fraier :D :D
trag concluzia ca bila este supersonicaaaa :lol:
Buna ziua Paul. Imi pare rau ca de data aceasta trebuie sa iti dau dreptate. Da, un Fort in calibrul .45 rubber are obiceiul sa scoata medii de viteza la gura tevii in jurul valorii specificate de tine, poate putin mai mari. La fel se intampla si la T12M. Dar vitezele acestea nu sunt de speriat pentru simplul motiv ca partea cealalata a formulei contine cifre mai mici greutatea proiectilelor fiind mult mai mica la rubber decat la plumb. Personal am vazut si Fort cal .45 rubber si T12M. Ce nu am vazut este Fort cal. 9mm rubber, GP T910 si GP T12. Dar banuiesc ca toate se comporta la fel avand cam aceeasi munitie. Eu am venit cu incredere pe acest forum care este unul serios cu oameni seriosi la fel ca cel de la romsdc.ro. Or mai fi si altele dar inca nu am ajuns la ele. Dar cel putin la acestea doua din ce am citit am vazut cum utilizatori initiali incepatori in decurs de un an doi dadeau niste raspunsuri si niste postari cu explicatii de toata frumusetea. Deci forumurile ajuta pe doritori sa evolueze in pasiunea si cunostintele lor.
paul

Post by paul »

eu am luat in calcul o greutate a bilei intre 1,5 spre maxim 2 grame....mai mult nu cred sa fie avand in vedere diametrul si densitatea materialului,cauciuci :D
restul e doar matematica.....pt 160 jouli a reiesit acea viteza de cca 470m/s
am vazut postarea lui violiv :!: :!: excelent....chiar daca a luat o arma cu pedigree tot a disecat-o pana la ultimul surub si in plus de asta testul practic a fost documentat si probat cu cronograf :!:
va trebui sa fac o vizita la UTI in poligon.
Post Reply