Fort 17R

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
BEREA

Fort 17R

Post by BEREA »

Buna ziua am gasit un fort 17r nou in magazin la pretul de 1750 merita acesti bani sau e cam scump?
tevez

Re: Fort 17R

Post by tevez »

BEREA wrote:Buna ziua am gasit un fort 17r nou in magazin la pretul de 1750 merita acesti bani sau e cam scump?
E la preţ bun, chiar e un pic mai ieftin decât în alte magazine, probabil n-a prins scumpirea generată de cursul euro.
http://arme.mldguns.ro/pistoale_cu_bile ... -c112.html - la importator. Este calibrul 9mm rubber bănuiesc,
altfel ar fi prea ieftin. :D Fort 17r în 9mm este prima armă de autoapărare cu bile de cauciuc mai serioasă apărută
la noi, se aducea cu greu din Republica Moldova, cu un efort financiar foarte mare şi, totuşi, cumpărători erau. Acum
poate părea scump (cât 3 streamere, care nu-s rele pt. banii lor), dar atunci părea incredibil să iei Fort 17 la banii
ăştia. Vei găsi informaţii destule pe forum despre el, citeşte-le, cântăreşte-le şi decizi dacă-l iei. Preţul e corect.
Nu uita că va trebui şi-o cutie metalică, un toc, nişte cartuşe, un Ballistol.
sergius

Post by sergius »

Am cumparat in iunie trecut un Fort 17, 9mm. Primele 100 cartuse au mers perfect,precizie si putere(trece ,la 3m,prin scandura de brad de 2,5 cm). In iarna la poligonul UTI, cu Ozkursan, AKBC si Fort bloca iremediabil,ratand extragerea de-mi scotea tehnicianul cartusul cu dorn bagat pe teava, la un foc din trei.Dat la furnizor care spune ca a honuit camera.Am mai tras 50 focuri ,fara rateuri de extragere,doar cu munitie Fort.Deosebirea dintre cartusele initiale si cele de dupa incident consta in aceea ca primele si-au pastrat calibrul pe cand ultimele se umfla fiind greu de reintrodus in camera.Am trecut Fortul la jucarii si ma bazez pe vechiul meu GC54 cal. 12/50., mare ,greu,cu doar doua focuri,dar sigure oricand.Un sfat avizat pt.fenomenul Fort m-ar ajuta.Sanatate !
bozo

Post by bozo »

sa inteleg ca acum singura problema e ca umfla tubul? Daca asta e poti sa il folosesti linistit, oricare umfla tubul, mai mult sau mai putin.
cosmin_t

Post by cosmin_t »

Eu am Fort 14R tot 9mm si am folosit doar munitie Fort fara nici o problema.. inca de cand am cumparat "utilajul" am fost avertizat sa nu folosesc alta munitie. iar ca pret Fort inca cred ca este foarte ok.. ca putere insa stiu ca AKBC este deasupra insa nu se justifica din cauza acestor blocaje. Nu este singurul caz in care Fort se blocheaza cu AKBC... dar repet, am folosit doar munitie Fort si nu am avut probleme...
Fort 14R & Gamo Maxima RX 5.5
tevez

Post by tevez »

sergius wrote:...Un sfat avizat pt.fenomenul Fort m-ar ajuta.Sanatate !
Muniţie Fort şi va trage fără blocaje, sau foarte foarte rare. Cu AKBC e mai complicat, sunt loturi mai bune, mai rele, cu
bilă colorată nu ştiu cum, sertizate mai mult, mai puţin, etc. Colegii cu 9x22 pot detalia. La unele pistoale trebuie schimbat
arcul pentru a trage bine cu AKBC. Muniţia Fort e destul de puternică şi nu dă blocaje din ce am observat, nu cred că merită
akbc pentru câţiva joules în plus dacă face figuri.
sergius

Post by sergius »

Multumesc Dlor bozo,cosmin si Tevez, pt amabilitate, si cu toata increderea in experienta dvs.Voi purta din nou in borseta Fort 17, cu cartus pe teava(sper sa nu se taseze arcul ghearei extractoare)caci in situatii reale timpul armarii cu doua maini poate fi fatal.Gc54 ramane de baza cand sunt la tara,in casuta mea din Snagov, ca la poligonul Joita,cu munitia 12/50(18mm),de la 10m,cu munitia mai slaba,monobila,daram linistit tintele grele, masive basculante si asta tragand putin piezis,sa evit retururile ce trosnesc in panourile din spate.Sanatate ,voie buna !
tevez

Post by tevez »

sergius wrote:Voi purta din nou in borseta Fort 17, cu cartus pe teava(sper sa nu se taseze arcul ghearei extractoare)
Nu cred să fie probleme din cauza asta, sunt destui care poartă pistolul aşa de ani buni şi e totul în regulă cu gheara extractoare.
sergius

Post by sergius »

Multumesc, dle Tevez !
Post Reply