cu cartus pe teava
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
fane satar
Re: cu cartus pe teava
A reusit sa ma taie la glezna fiinda era in spatele meu si nici macar nu aveam pistol in perioada respectiva pt ca se intampla acum vreo 4 ani. Recent aveam pistol si am tras in aer. Si stai linistit ca daca e sa mori cum ti-am mai spus mori cu arma in mana. Va salut!
ROHM RG88
FORT 17R .45 rubber
FORT 17R .45 rubber
...fane satar wrote:A reusit sa ma taie la glezna fiinda era in spatele meu si nici macar nu aveam pistol in perioada respectiva pt ca se intampla acum vreo 4 ani. Recent aveam pistol si am tras in aer. Si stai linistit ca daca e sa mori cum ti-am mai spus mori cu arma in mana. Va salut!
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
-
fane satar
Atunci fost o incaierare mai mare si au venit de unde nu ne asteptam. Nici eu nu stiu cum ma taiat ala dar abia cand mi-a zis politistul ca sunt taiat am inceput sa fac mascarada asa cum se face. Probabil de la adrenalina si ca era rana calda nu am simtit. Dar a trecut. Te salut si va salut cu respect ! Sa ne auzim cu bine!
ROHM RG88
FORT 17R .45 rubber
FORT 17R .45 rubber
Regulamentar, cum ar veni.fane satar wrote:Nici eu nu stiu cum ma taiat ala dar abia cand mi-a zis politistul ca sunt taiat am inceput sa fac mascarada asa cum se face.
Acu' lăsând gluma, după relatările astea pare că ai treabă prin zone "de risc", deci e firesc să porţi arma cu cartuş pe ţeavă, asta ca să
revenim la topic.
Later Edit: La Sibiu a fost ucis un jăndar în timpul serviciului. Cuţit, atac fulgerător, nici n-a apucat să scoată arma, dar să mai şi bage
cartuş pe ţeavă, eventual să mai tragă şi vreo 300 de gloanţe-n plan vertical.
http://www.evenimentsibiu.ro/ucis-la-datorie/
Cel mai probabil a fost o persoană cu care se ştia, nu am văzut pe vreundeva să-l fi prins pe ucigaş, cert e că la un atac de genul ăsta,
şansele-s mici, dar cresc în momentul în care ai arma pregătită şi "scoţi timpi buni" la extragerea ei din holster.
-
anghelache
Daca ucigasul nu a fost o persoana mult mai apropiata decat crede lumea(tanar de 35 de ani,necasatorit,fara copii)incep sa-i regret pe cei de la Directia a-5-a.tevez wrote:Regulamentar, cum ar veni.fane satar wrote:Nici eu nu stiu cum ma taiat ala dar abia cand mi-a zis politistul ca sunt taiat am inceput sa fac mascarada asa cum se face.![]()
Acu' lăsând gluma, după relatările astea pare că ai treabă prin zone "de risc", deci e firesc să porţi arma cu cartuş pe ţeavă, asta ca să
revenim la topic.
Later Edit: La Sibiu a fost ucis un jăndar în timpul serviciului. Cuţit, atac fulgerător, nici n-a apucat să scoată arma, dar să mai şi bage
cartuş pe ţeavă, eventual să mai tragă şi vreo 300 de gloanţe-n plan vertical.![]()
http://www.evenimentsibiu.ro/ucis-la-datorie/
Cel mai probabil a fost o persoană cu care se ştia, nu am văzut pe vreundeva să-l fi prins pe ucigaş, cert e că la un atac de genul ăsta,
şansele-s mici, dar cresc în momentul în care ai arma pregătită şi "scoţi timpi buni" la extragerea ei din holster.
De ce? Cântă atât de naşpa...eu schimb postul oridecâteori îi difuzează la radio.anghelache wrote: Daca ucigasul nu a fost o persoana mult mai apropiata decat crede lumea(tanar de 35 de ani,necasatorit,fara copii)incep sa-i regret pe cei de la Directia a-5-a.
-
anghelache
Cand "cantau" nu apucai sa schimbi postul.tevez wrote:De ce? Cântă atât de naşpa...eu schimb postul oridecâteori îi difuzează la radio.anghelache wrote: Daca ucigasul nu a fost o persoana mult mai apropiata decat crede lumea(tanar de 35 de ani,necasatorit,fara copii)incep sa-i regret pe cei de la Directia a-5-a.![]()
"Direcţia a V-a, UM 0666 – securitate
şi gardă (oare
de ce 0666?)
Direcţia a V-a de securitate şi gardă a fost unitatea centrală specializată în organizarea şi realizarea măsurilor de asigurare a securităţii preşedintelui României. Potrivit legii, unitatea în cauză – ce îşi avea sediul în strada Oneşti lângă CC al PCR, în continuarea Bibliotecii Universitare – a avut misiunea de a asigura şi securitatea şefilor de stat străini sosiţi în ţară, precum şi a membrilor lor de familie, realizându-se măsuri de specialitate similare cu cele luate de orice alt stat în asemenea ocazii. Sarcinile acelei unităţi speciale sunt îndeplinite astăzi de SPP (UM 0131) Serviciul de Pază şi Protocol Demnitari, care se subordonează preşedintelui României şi CSAT.
La 22 Decembrie 1989, Direcţia a V-a (UM 0666) avea un efectiv de 484 de cadre din care: 306 ofiţeri, 14 maiştri militari, 144 subofiţeri şi 20 personal civil.
Ofiţerii acestei unităţi s-au limitat numai la realizarea sarcinilor de cunoaştere şi prevenire a acelor fapte şi împrejurări care puteau pune în pericol direct, securitatea înaltelor personalităţi de partid şi de stat române şi străine.
Laboratoarele şi tehnica aflate în dotare în sediul Direcţiei a V-a erau folosite pentru analize fizico-chimice şi controale sanitare ale produselor destinate consumului din sectorul „Special”, de care beneficiau personalităţile române sau străine, iar celelalte dotări tehnice se foloseau pentru transmisiuni şi asigurare a celorlalte măsuri de specialitate.
Unitatea avea după cum s-a văzut mai sus 0666 (oare de ce tocmai 0666?) şi era destinată în special pazei cuplului prezidenţial (Cabinetul 1 şi 2) şi înalţilor demnitari, ofiţerii din această unitate specială fiind frecvent văzuţi pe traseele prezidenţiale, cotidiene bucureştenilor sau în timpul „vizitelor de lucru” sau de distracţie ale fostei nomenclaturi. O mare parte din acele proceduri au rămas în vigoare şi astăzi şi toate acestea se petrec peste tot în lume.
Direcţia a V-a avea în structură un serviciu special (Serviciul 1) ce cuprindea tineri antrenaţi în luptele corp la corp şi tinere fete cu grade de ofiţeri, antrenate şi ele în sistemele de apărare individuale, necesare acoperirii primei doamne în vizite în ţară şi străinătate.
La comanda Direcţiei a V-a, o lungă perioadă s-a aflat generalul Nicolae Stan, iar în ultima perioadă, generalul Neagoe Marin, care în 22 Decembrie 1989 a facilitat pătrunderea manifestanţilor în sediul CC al PCR, fără să se tragă nici cel puţin un cartuş.
În componenţa Direcţiei a V-a (UM 0666) pe parcurs a intrat USLA – UM 0620 – Unitatea Specială de Luptă Antiteroristă, ce avea competenţă de acţiune în aeroporturi, PTF – Punctele de Trecere a Frontierei, apărarea unor puncte şi obiective strategice din ţară şi chiar din străinătate (ambasade, consulate etc.).
Ultimul comandant al UM 0620 a fost colonelul Gheorghe Ardeleanu, pe numele adevărat Moise Bula.
Acest colonel Gheorghe Ardeleanu, care avea numele adevărat Moise Bula, a avut un rol f.f. special în acea învălmăşeală din zilele lui Decembrie 1989."
Am citit atat argumentele pro cat si cele contra, referitor la portul cu cartus pe teava. Intrebarea mea este, din punct de vedere legal, este permis portul neletalelor cu cartus pe teava?
In lege am vazut ca se face referire doar la armele letale cand vine vorba de portul lor, fara cartus pe teava.
Experienta mea in lumea armelor este una destul de limitata (sunt la inceput de drum), dar sunt convins ca cel mai important este felul in care te antrenezi, si faptul ca te antrenezi sa folosesti o singura tehnica:
- extragere -> dezasigurare -> luare rapida a liniei de ochire -> executare foc sau
- extragere -> armare -> luare rapida a liniei de ochire -> executare foc
In caz de necesitate, armarea se poate face si cu o singura mana, folosindu-ne de foita inaltatoare si curea / toc arma (in cazul in care acesta este solid - plastic / kydex) / calcaiul ghetei / o margine solida a unui obiect din jur (masa, banca, bordura, etc.).
PS: repet, sunt la inceput de drum in lumea armelor, asa ca, in cazul in care considerati ca am emis niste aberatii, va rog sa ma corectati. Sunt aici ca sa invat
In lege am vazut ca se face referire doar la armele letale cand vine vorba de portul lor, fara cartus pe teava.
Experienta mea in lumea armelor este una destul de limitata (sunt la inceput de drum), dar sunt convins ca cel mai important este felul in care te antrenezi, si faptul ca te antrenezi sa folosesti o singura tehnica:
- extragere -> dezasigurare -> luare rapida a liniei de ochire -> executare foc sau
- extragere -> armare -> luare rapida a liniei de ochire -> executare foc
In caz de necesitate, armarea se poate face si cu o singura mana, folosindu-ne de foita inaltatoare si curea / toc arma (in cazul in care acesta este solid - plastic / kydex) / calcaiul ghetei / o margine solida a unui obiect din jur (masa, banca, bordura, etc.).
PS: repet, sunt la inceput de drum in lumea armelor, asa ca, in cazul in care considerati ca am emis niste aberatii, va rog sa ma corectati. Sunt aici ca sa invat
Pentru asta trebuie fff mult antrenament, mai ales ca să dobândeşti viteza necesară armării în timp util.w0lfy wrote:In caz de necesitate, armarea se poate face si cu o singura mana, folosindu-ne de foita inaltatoare si curea / toc arma (in cazul in care acesta este solid - plastic / kydex) / calcaiul ghetei / o margine solida a unui obiect din jur (masa, banca, bordura, etc.).
http://www.youtube.com/watch?v=wzG3Dz7-Lis Sunt filmuleţe pe net cu tot felul de exerciţii.