cu cartus pe teava

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

sepuku

Re: cu cartus pe teava

Post by sepuku »

ca sa fie ambele tabere impacate:tineti incarcat si cu piedica pusa.Scoate pistolul,degetul mare elibereaza piedica,daca n-ai timp executi foc si daca ai timp si vrei tu mortis sa incarci,tragi de manson,din camera cartusului se elibereaza cel existent si se reincarca altul din magazie,incarcator.Si asa ai unul pe jos si unul pe teava si asta ca sa gasim o varianta de compromis pt cei ce sufera excesiv de LEGAL'. :wink: whatever :D un fel de apukamatraka yoga :D :D
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
tevez

Post by tevez »

La fel ca toate controversele clasice gen "pistol vs. revolver" şi aici vor fi părerile împărţite. Am amici care ţin mereu cartuş pe ţeavă
şi argumentele sunt corecte. Ce e şi mai important este să fi obişnuit cu arma, cu scoaterea din toc, armare, etc. Port rar spre deloc
armă, lucru nerecomandat dar... :oops: . Dacă ar fi să ţin glonţ pe ţeavă atunci când o port, obişnuit fiind fără cartuş pe ţeavă, cred că în
situaţie reală aş arma şi aş ejecta primul cartuş pentru că în astfel de situaţii creierul dictează corpului să facă ceea ce ştie el mai bine,
cu ce este el cel mai obişnuit. Cum s-a zis şi mai sus, important e exerciţiul şi să-ţi cunoşti arma. Şi, indiferent de soluţia aleasă (cu
sau fără glonţ pe ţeavă), să fie regulă, adică nu azi aşa, mâine invers.
Am dat cuiva Fortul să se uite la el, om familiarizat cu armele şi deţinător de arme. La ceva vreme am zis să fac şi eu două-trei repetări
de scos arma din toc şi armat, cum e şi normal dealtfel. Am scos încărcătorul, am verificat să nu fie cartuş pe ţeavă, etc. Surpriza a fost
că nu vroia să tragă. De ce? Omu' care "butonase" Fortul i-a pus siguranţa, din obişnuinţă. Eu, obişnuit fără glonţ pe ţeavă, nu folosesc
acea siguranţă deloc, aproape că am uitat de ea. În caz real aş fi pierdut secunde preţioase...un "meseriaş" avea timp să mă taie şi să
bea şi o cafea. De asta spun, e bine să fi gata oricând să scoţi arma şi s-o foloseşti şi să faci exerciţii în sensul ăsta. Altfel rişti ca aceste
operaţiuni simple: scos pistol, introdus glonţ pe ţeavă dacă e cazul, dezasigurat, apăsat trăgaciul să se complice mult şi să te blochezi.
Sigur, în caz de atac de cuţit e posibil ca nici măcar un .45 ACP să nu fie suficient, dar un amărât de pistol pe bile, dar creşte şansele. :D
sepuku

Post by sepuku »

Am dat cuiva Fortul să se uite la el, om familiarizat cu armele şi deţinător de arme. La ceva vreme am zis să fac şi eu două-trei repetări
de scos arma din toc şi armat, cum e şi normal dealtfel. Am scos încărcătorul, am verificat să nu fie cartuş pe ţeavă, etc. Surpriza a fost
că nu vroia să tragă. De ce? Omu' care "butonase" Fortul i-a pus siguranţa, din obişnuinţă. Eu, obişnuit fără glonţ pe ţeavă, nu folosesc
acea siguranţă deloc, aproape că am uitat de ea. ...un pic cam ciudat man-la fort17daca e siguranta pusa NU POATE FI ARMAT !!! siguranta pusa nu permite mansonului sa faca miscarea de 'slide back' :wink: sper sa nu fiu interpretat gresit !
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
anghelache

Post by anghelache »

Si inca ceva in completarea celor pe care le-am scris mai sus : in momentul cand m-am decis sa ripostez,caut sa ma pozitionez mental corect in spatiu pentru ca in momentul atacului bestiei sa pot adauga intre mine si el distanta (pasi in retragere) suficienta ca sa pot executa toate miscarile darii focului nemilos.Daca spusele unui om batran ajuta ,sunt multumit.Daca sunt gresite , nu le luati in seama sau corectatile pentru binele tuturor.
fane satar

Post by fane satar »

Sub 7 secunde e cand am hanorac si tricou. Daca am doar tricou 2 secunde si jumatate maxim. Si totusi cu cutitul daca dai trebuie sa stii si unde sa dai sa lasi un om lat din prima. Am fost taiat cu sabia si pana a venit Politia nu am stiut ca sunt taiat. Pur si simplu nu se simtea nimic si mai era si aproape de glezna. Individul la sectie nu stia cum sa isi mai ceara scuze ca ma confundat cu altcineva. Si oricum daca e sa mori ,mori si cu bazooka in mana nu numai cu pistolul. Va salut!
ROHM RG88
FORT 17R .45 rubber
tevez

Post by tevez »

sepuku wrote:un pic cam ciudat man-la fort17daca e siguranta pusa NU POATE FI ARMAT !!! siguranta pusa nu permite mansonului sa faca miscarea de 'slide back' :wink: sper sa nu fiu interpretat gresit !
Scuze, aşa este. Am stat vreo câteva secunde fără să pricep de ce nu se mişca manşonul, nici vorbă de armat până am realizat ce s-a întâmplat.
:lol: Cum ziceam, nu-s deloc prieten cu piesa respectivă, pentru mine, care nu ţin cartuş pe ţeavă e inutilă.
7Coline

Post by 7Coline »

tevez wrote:La fel ca toate controversele clasice gen "pistol vs. revolver" şi aici vor fi părerile împărţite. Am amici care ţin mereu cartuş pe ţeavă
şi argumentele sunt corecte. Ce e şi mai important este să fi obişnuit cu arma, cu scoaterea din toc, armare, etc. Port rar spre deloc
armă, lucru nerecomandat dar... :oops: . Dacă ar fi să ţin glonţ pe ţeavă atunci când o port, obişnuit fiind fără cartuş pe ţeavă, cred că în
situaţie reală aş arma şi aş ejecta primul cartuş pentru că în astfel de situaţii creierul dictează corpului să facă ceea ce ştie el mai bine,
cu ce este el cel mai obişnuit. Cum s-a zis şi mai sus, important e exerciţiul şi să-ţi cunoşti arma. Şi, indiferent de soluţia aleasă (cu
sau fără glonţ pe ţeavă), să fie regulă, adică nu azi aşa, mâine invers.
acea siguranţă deloc, aproape că am uitat de ea. În caz real aş fi pierdut secunde preţioase...un "meseriaş" avea timp să mă taie şi să
bea şi o cafea. De asta spun, e bine să fi gata oricând să scoţi arma şi s-o foloseşti şi să faci exerciţii în sensul ăsta. Altfel rişti ca aceste
operaţiuni simple: scos pistol, introdus glonţ pe ţeavă dacă e cazul, dezasigurat, apăsat trăgaciul să se complice mult şi să te blochezi.
Sigur, în caz de atac de cuţit e posibil ca nici măcar un .45 ACP să nu fie suficient, dar un amărât de pistol pe bile, dar creşte şansele. :D
Cee ce vad eu la tine sunt niste "training scars " cum le zic americanii. Regula e simpla : daca ai siguranta exterioara trebuie sa te antrenezi sa scoti siguranta indiferent cum porti arma . Pentru ca atunci cand o sa ai nevoie sa o scoti se baga Murphy in seama . ^^ "...nici macar un .45 ACP..." Nu te supara dar ... asta vrea sa fie cartus puternic sau ce ? E depasit de multa vreme nu stiu de ce tot il aduce lumea in discutii .
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
sepuku

Post by sepuku »

fane satar wrote:Sub 7 secunde e cand am hanorac si tricou. Daca am doar tricou 2 secunde si jumatate maxim. Si totusi cu cutitul daca dai trebuie sa stii si unde sa dai sa lasi un om lat din prima. Am fost taiat cu sabia si pana a venit Politia nu am stiut ca sunt taiat. Pur si simplu nu se simtea nimic si mai era si aproape de glezna. Individul la sectie nu stia cum sa isi mai ceara scuze ca ma confundat cu altcineva. Si oricum daca e sa mori ,mori si cu bazooka in mana nu numai cu pistolul. Va salut!
...de obicei se loveste cu cutitul torace,hemitorace,pneumotorax,buba,nani4ever :D despre ce vorbim aici ?!?...injunghiere-nu taiere !!!...si da,nici nu simti si deja mori !!! nu-ti trebuie mare summa cum laudae sa injunghii un om,poate doar o Gherla,Jilava,Aiud :D asa ca nu va jucati,americanul are o vorba-BYTE HARD OR RUN FAST !!! :wink: //// SENSEI TEVEZ NI REY-OOOSSS !!! :wink: (e de bine maestre,nu te-am injurat)

9
Mack44

Post by Mack44 »

Eu unul nu m-am cronometrat inca, dar sunt sigur ca ia mai putin de 2 secunde cu armare cu tot. Chiar o sa incerc. Si daca tot nu am glont pe teava siguranta e deja scoasa. In ceea ce priveste partea cu cei care tac si fac sunt 2 posibilitati: 1. Ii vezi si esti in garda si 2. nu ii vezi si nu te scapa nici kalasul. Poate doar vesta.
Walther PPK - not with rubber, not with gas
Ex Streamer 2014 10X22T - rubber
Shadow1000 5.5
Stalker 917 9mm
I`m one of those bad things that happen to good people.
bozo

Post by bozo »

in 2 secunde esti mort ai timp sa mori de vreo 3 ori. De-aia autoapararea nu trebuie sa se bazeze numai pe pistol. Reflexul trebuie sa fie sa impingi agresorul, sa ii seceri un picior, sa iti aperi organele vitele, sa ii scoti ochii :twisted: etc.

Pare usor asa la rece nu?
sepuku

Post by sepuku »

...tot asa si Bute:a crezut ca daca e campion e suficient sa-si arate abdomenul sa loveasca izolat ca doar e multicampion si boxul e doar un altfel de sah cu manusi ! WRONG !!! :D L-a batut un golan fara garda,cu sange-n instalatie determinat si hotarat sa-i rupa capul. Astfel Bute a aflat cu stupoare urmatoarele: 1 BATAIA DOARE 2 PATRATELELE SUNT MAI BUNE CAND PRESTEZI LA FLAMINGO BOYS 3 CAND PIERZI NU TE MAI ASTEAPTA NIMENI CU FLORI IN AEROPORT :D :D sa nu fiu inteles gresit,mi-e tare drag Bute si am suferit sa vad cum este infrant de un personaj trist in cel mai bun caz. Astept revansa si dreptatea,respectiv cel mai bun sa invinga acela fiind desigur Lucian !!! SORRY PT OFFTOPIC ! :wink:
fane satar

Post by fane satar »

Toti de aici sunteti niste zmei iuti de mana. Cand te vezi fata in fata cu agresorul conteaza mai putin timpul in care scoti arma. Cel mai mult depinde de voi sa supravietuiti. Chiar trebuie sa ai sange in instalatie sa ramai putin in fata agresorului. Va salut!
ROHM RG88
FORT 17R .45 rubber
sepuku

Post by sepuku »

fane satar wrote:Toti de aici sunteti niste zmei iuti de mana. Cand te vezi fata in fata cu agresorul conteaza mai putin timpul in care scoti arma. Cel mai mult depinde de voi sa supravietuiti. Chiar trebuie sa ai sange in instalatie sa ramai putin in fata agresorului. Va salut!
...pai n-ar fi mai bine in loc sa dam o gramada de bani pe niste pocnitori' si sa avem falsa impresie de protectie sa platim cateva ore de meditatii lui Gabi SZABO ?!? :D si mai grav e cand ramai in fata agresorului TOTAL BLOCAT !!! Si asta chiar nu are nimic in comun cu nicio instalatie...e o discutie lunga interminabila si necesita obiectivitate si nu in ultimul rand maturitate si din pacate suntem un pic deficitari la respectivele',asa ca Doamne fereste pan'te nimereste !!! si nu va mai comportati ca fetitele de pension,aveti decenta de a rumega mai mult inaite de a emite' :wink: aviz celor ce au tendinta de a face profile psihologice celor de pe forum simtind despre sine cum ca adevarul absolut se afla numai si numai in posesia domniei lor !!! zile racoroase voua !!! :D :D semneaza : un zmeu mai mic :wink:
fane satar

Post by fane satar »

Zmeule mai mic eu sunt trecut prin asa ceva. E nevoie de calm nu de rapiditate. Cu calm scoti arma usor si tragi in el si mai usor. Cu rapiditate iti ramane arma blocata in toc si sa te vad atunci ce faci. Prima data cel mai bine e sa alegi calea vorbelor. Nu pricepe scoti arma,dupa care daca nu mai ramane nimic de facut tragi in plin fara ierti. Atunci chiar nu mai stai sa vezi unde tragi pentru ca nu mai ai ragazul necesar sa tintesti prin catare. Va salut!
ROHM RG88
FORT 17R .45 rubber
sepuku

Post by sepuku »

...ok ! :D :D vreau sa-ti pun o intrebare si asta pt ca te vad experimentat si trecut''prin astea'': cum mama dracu a reusit'ala sa te taie cu sabia tocmai in zona gleznei ?!?...sa nu mai vorbim ca nici n-ai simtit...si cand te tai intr-un amarat de A4 (nuu.nu e vorba de audi) te seaca la inima. :D cred ca in nick.ul tau s-a strecurat o eroare,la maniera cu care narezi' mai potrivit ar fi ''fane satir'' :wink: ...si sa nu-mi raspunzi ca agresorul statea in cap cand te-a lovit cu sabia ca ma apuc instantaneu sa inghit mingi de ping-pong !!! heheh,hai da-ma dracu...eu si mai nebun... :wink: gata,duce-m-as si m-as tot duce... :D :D
Post Reply