Incidente cu letale
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: Incidente cu letale
Domnilor, cazuri de acest gen sunt si vor mai fi. Imi cer scuze daca deranjeaza pe cineva ceea ce voi scrie pe aici, dar imi asum asta. Sunt multi care sunt impotriva detinerii de arme letale, la fel de multi si cei care isi doresc asa ceva pentru autoaparare. Din nefericire lipsa de educatie primeaza inca in Romania, la fel si paranoia unora care nu concep sa lase cetateanului de rand posibilitatea ripostei in cazul unui incident care ii pune in pericol, conform legii, patrimoniul sau integritatea corporala, a lui sa a altei persoane. Daca s-ar impune o legislatie mai blanda? Aici nu e nevoie de comentarii, cu siguranta restrictiile privitoare la detinerea de arme letale in scopul autoapararii, in conformitate cu legea, evident, ar trebui diminuate. De ce? Este simplu, si pentru a intelege, va propun un exercitiu de imaginatie deloc complicat: ia inchipuiti-va ce s-ar fi intamplat daca unul din cei care se aflau in coafor cel putin, in cazul lui Vladan, ar fi avut o arma letala la el. Eu unul cred ca victimele ar fi fost mai putine si cred ca lui Vladan i se cam citea Prohodul. Din pacate, este nevoie de astfel de cazuri tocmai pentru a se demonstra ca suntem lipsiti de aparare noi, ca si civili. Dezastrul cel mai mare este ca vinovatii nu se cauta decat in tabara celor care i-au permis acestui individ sa detina si foloseasca o astfel de arma, neglijandu-se partea cealalta, cea a tratarii acestor stari de fapt. Inca o problema majora ar fi aceea ca interlopii detin arme de foc letale fara autorizatie, complet ilegal deci, si nu ar ezita sa le foloseasca. In acest caz eu, ca simplu cetatean, intreb: "Legea pe cine protejeaza? Pe mine, ca si cetatean care imi platesc taxele si ma feresc de probleme, sau pe cei care le creeaza, aici fiind vorba de clanuri sau alti "baieti destepti"?". Daca acest Vladan a reusit sa comita acest atac, ce va face sa credeti ca nu vor fi si altii care sa il imite? Veti intreba ce s-ar fi intamplat daca nu avea arma. Probabil ca pe sotia sa ar fi ucis-o oricum, dar ar fi fost o singura victima, poate ar fi avut noroc de martori si ar fi scapat iar el ar fi ajuns acolo unde ii este locul, asa insa nu putem decat sa constatam ca se inmultesc incidentele armate, presa va dezinforma total de fiecare data si va uita in majoritatea cazurilor sa precizeze tipul armei folosite si daca aceasta este letala sau nu, din goana dupa senzational, evident, iar noi vom fi mereu descoperiti in fata interlopilor.Solutia? O lege schimbata.
mesajul de mai sus se doreste a fi incadrat la genul PAMFLET'' -si trebuie tratat ca atare,orice asemanare cu persoane reale sau fictive este pur si simplu intamplatoare . Cam asa cum se intapla cam toate in Romania-se simuleaza ca cetateanul de rand are drepturi
...de si mai sus,sorry !
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
Au iesit normele la lege?barthy wrote:DOAR POLITISTII SI MILITARII IN ACTIVITATE !!! Vezi art. 5 alin (6) din Norme. Asa ca odata cu acordarea gradului profesional de agent de politie, Vladan a devenit si el semizeu...........trist dar adevarat.......bozo wrote:Gresit! Scutiti sunt numai cei care au urmat o scoala militara in care au fost instruiti sa foloseasca aceasta categorie de armament.
Si revenind la subiect, in cazul cu criminalul nu era scutit de acest curs, pentru ca nu a facut scoala militara, si nu a fost instruit sa foloseasca arme scurte letale. Inca o neregula...
Fort 12RM cal .45
Problema de a raspunde eficace unui atac cu arma de foc nu e asa simpla cum pare, am o arma o scot si trag, trebuie sa fi foarte pregatit, sa ai un noroc chior sa nu fi tu printre primi si sa fi mancat rahat cu polonicul in ziua respectiva, urmariti un filmulet interesant despre cum raspunde un civil inarmat unui agresor in spatiu inchis: http://www.youtube.com/watch?v=8QjZY3Wi ... r_embedded si partea a 2 http://www.youtube.com/watch?v=rLN6_s66 ... re=channel
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
-
Dualjackal
Sunt tare curios ce s-ar fi întâmplat dacă dementul ataca cu un cuțit, s-ar fi confiscat toată vesela domestică iar cuțitele din cârciumi deveneau marfă de contrabandă? În Miliție încă-s mulți incompetenți care nu știu decât să generalizeze și să coabiteze în bezna neștiinței cu retardații din presă, alimentând isteria poporului care confundă un pistol cu capse cu un gatling. Aștept cu maxim interes permisul pentru fluieratul în biserică și a golirii vezicii împotriva unui curent de aer puternic, eventual printre firele de înaltă tensiune.
Absolut de acord! Este nevoie de mult antrenament pentru a reactiona cat de cat bine in astfel de situatii. Este si un soc emotional acolo, nivelul de adrenalina creste si se amplifica senzatia aceea ca esti ca o statuie si nu poti face nimic, corpul nu te asculta. Pentru asa ceva e nevoie de ceva instinct care se acumuleaza prin pregatire. Problema e ca nimeni nu cred ca s-a gandit la asta. Totusi, daca s-ar permite accesul oamenilor "normali" la letale scurte, in vederea autoapararii, cu siguranta ca acel permis ar trebui acordat numai dupa cursuri intensive obligatorii, nu pe act de identitate sau mai stiu eu cum. Arma inseamna si responsabilitate. Iar pustiul din partea a 2-a era marcat de faptul ca avea asupra lui asa ceva. In loc sa gandeasca, sa gaseasca o solutie, instinctul lui a fost sa puna mana pe arma fara a se gandi sa se protejeze intr-un fel, ceea ce intr-o situatie reala te condamna.dcrist wrote:Problema de a raspunde eficace unui atac cu arma de foc nu e asa simpla cum pare, am o arma o scot si trag, trebuie sa fi foarte pregatit, sa ai un noroc chior sa nu fi tu printre primi si sa fi mancat rahat cu polonicul in ziua respectiva, urmariti un filmulet interesant despre cum raspunde un civil inarmat unui agresor in spatiu inchis: http://www.youtube.com/watch?v=8QjZY3Wi ... r_embedded si partea a 2 http://www.youtube.com/watch?v=rLN6_s66 ... re=channel
Nu vreau sa fiu inteles gresit, insa exista cazuri in care nici unii dintre detinatorii de arma letala care nu au facut un curs militar, au tendinta de a reactiona identic cu tanarul despre care e vorba in filmulet.
Problema e ca nu sunt multi cei care sa inteleaga ca e drum lung de la constientizarea pericolului la reactie promta, si de la a avea arma la a o folosi corect. Arma trebuie scoasa din toc/buzunar,identificata tinta, luata linia de ochire, si abia apoi efectuarea tragerii daca mai este cazul.Daca mai trebuie si armata, deja discutam de cazuri aproape imposibile pentru un tip fara pregatire militara.
Sper sa nu se arunce cu rosii dupa mine pentru postarile astea.
Erata: in loc de "nici unii" a se citi "si unii". Am scris prea mult.

1. Il astept pe ala de se da mare karatist pe la TV, sa rezolve situatia asta ... Probabil cu un kata gen titirez pe scula sculata.Dualjackal wrote:Sunt tare curios ce s-ar fi întâmplat dacă dementul ataca cu un cuțit, s-ar fi confiscat toată vesela domestică iar cuțitele din cârciumi deveneau marfă de contrabandă? În Miliție încă-s mulți incompetenți care nu știu decât să generalizeze și să coabiteze în bezna neștiinței cu retardații din presă, alimentând isteria poporului care confundă un pistol cu capse cu un gatling. Aștept cu maxim interes permisul pentru fluieratul în biserică și a golirii vezicii împotriva unui curent de aer puternic, eventual printre firele de înaltă tensiune.
http://www.youtube.com/watch?v=4ah_0gia4A0
2. vreau sa vad , de la iluminatii nostrii in conceperea scremuta de legi, cum te aperi cu bilute intr-o situatie din asta. probabil suni la 112 de pe lumea ailalta.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
Eu nu cred ca problema reala este aceea de a reusi o riposta eficienta, probabil ca sunt putini cei care ar reusi. Problema, dupa parerea mea este ca nu avem nici macar sansa de a incerca riposta. Nu am urmarit inca filmuletele, dar vreau sa subliniez ca situatia in care unii au si altii nu au, pe alte criterii decat vointa lor, sansa de a-si apara bunurile si chiar viata, este din start profund injusta. Interesant este ca daca faci un sondaj intre potentialele victime, sansele ca armele sa fie blamate sunt clare. Daca facem maine referendum in legatura cu dreptul de a detine si purta arme, ne este clar rezultatul. Asta este cel mai bun exemplu de democratie schioapa: daca pui intrebarea stramb, obtii rezultatul stramb. Aceiasi oameni intrebati daca ar dori sa se poata apara, pe ei si ai lor, ce credeti ca ar raspunde?dcrist wrote:Problema de a raspunde eficace unui atac cu arma de foc nu e asa simpla cum pare, am o arma o scot si trag, trebuie sa fi foarte pregatit, sa ai un noroc chior sa nu fi tu printre primi si sa fi mancat rahat cu polonicul in ziua respectiva, urmariti un filmulet interesant despre cum raspunde un civil inarmat unui agresor in spatiu inchis: http://www.youtube.com/watch?v=8QjZY3Wi ... r_embedded si partea a 2 http://www.youtube.com/watch?v=rLN6_s66 ... re=channel
Inca odata, cred ca armele sunt intr-adevar "ultima ratio" in cazul unui conflict, dar intr-un eventual moment nefericit multi se vor gandi ce ar fi insemnat o arma. Si atunci este prea tarziu.
O sa curga multa cerneala pe tema asta (sau insira biti dupa caz), dar parerea mea este sa fie chestionati cei mai indreptatiti, un esantion cu adevarat semnificativ: victimele care au supravietuit unui atac, indiferent de varsta, *, religie. Intrebatii daca si-ar fi dorit sa aiba o arma pe care sa stie sa o manuiasca. Poate ca multi nu ar fi reusit, dar daca un procent important ar avea succes, numarul atacatorilor ar scadea sigur
Si vis pacem ...
CZ 83
FORT 14R
FORT 14R
total neinteresant pentru ei..........cine esti tu sau eu pentru ei ? niste numere intr-o statistica; si daca ne mai transforma in procente suntem si mai mici.....sith wrote:............
2. vreau sa vad , de la iluminatii nostrii in conceperea scremuta de legi, cum te aperi cu bilute intr-o situatie din asta. probabil suni la 112 de pe lumea ailalta.
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
Este foarte usor sa te aperi de un asemenea atac cu antrenamentul corespunzator.Si prin antrenament corespunzator ma refer la antrenament cu cutit ascutit ca lama de ras si fara "slow motion" . Cu antrenament se poate apara FOARTE usor de asa ceva . Acuma sa va spun cum e in realitate : sansa sa fii confruntat din fata cu un cutit e destul de slaba . Infractorii care poarta un cutit de obicei il poarta pentru doua scopuri sa omoare cu el sau sa intimideze. Aia care il poarta ca sa omoare cu el de obicei injunghie victima pe la spate , in acest caz poti sa fii cel mai antrenat om de pe pamant ca nu ai ce face . Asta e parerea mea , voi credeti ce vreti , dar eu sunt convins ferm ca cutitul este un obiect asupra caruia se poate obtine controlul sub anumite circumstante , pe cand un glont te saluta din mers.sith wrote:1. Il astept pe ala de se da mare karatist pe la TV, sa rezolve situatia asta ... Probabil cu un kata gen titirez pe scula sculata.Dualjackal wrote:Sunt tare curios ce s-ar fi întâmplat dacă dementul ataca cu un cuțit, s-ar fi confiscat toată vesela domestică iar cuțitele din cârciumi deveneau marfă de contrabandă? În Miliție încă-s mulți incompetenți care nu știu decât să generalizeze și să coabiteze în bezna neștiinței cu retardații din presă, alimentând isteria poporului care confundă un pistol cu capse cu un gatling. Aștept cu maxim interes permisul pentru fluieratul în biserică și a golirii vezicii împotriva unui curent de aer puternic, eventual printre firele de înaltă tensiune.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3
IRESPONSABIL²
IRESPONSABIL²
Ia uite cum e la altii:
http://www.dcnews.ro/?p=166373Polițist american de origine română: În Texas, ai voie să omori fără somație pe oricine îți invadează proprietatea
În statul Texas din SUA orice cetățean are voie să dețină armă letală, pe care o poate folosi împotriva oricui îl atacă pe domeniul personal. Mai jos puteți citi din experiența unui șerif american de origine română din Texas, care spune că ”legea domeniului” se aplică pentru tot ce scrie în actul de proprietate, inclusiv mașina personală. Acesta mai zice că ” opinia poliției, neoficiailă, dar unaminmă este să nu tragi să rănești, ci să tragi sa kill, să tragi până e mort”.
Textul șerifului a apărut pe un forum de discuții:
"Am citit acest topic mai demult si initial mi-am propus sa tac din gura...dar uite ca nu m-am putut abtine. Am citit de fel de fel de stipulatii, agresor cu cutzit, diferente de greutate intre victime si agresori, si alte idiotenii pe care o minte legislativa sluta e in stare sa le scoata ca sa ocoleasca solutia clara. N-o sa comentez ce e in Ro, ca e prea strigator la cer, o sa va spun doar cum e aici. Si nu aici in USA ci aici in Texas.
Texasul are o lege care se numeste "the castle law" adica in traducere libera "legea domeniului". In esenta aceasta lege spune ca pe domeniul proprietatii personale poti sa folosesti forta letala daca esti agresat, tu, ai tai, prieteni, cateii personali, etc. sau daca iti sint pericol posesiunile. Forta letala se poate folosi fara somatie, fara rugaminti, fara restrictii, de virsta, *, greutatate, profesie, culoarea pielii/parului, numarului de cosuri de pe fata, etc., etc. mai stiu eu ce alte ineptii. Domeniul proprietatii nu se restringe la patul din dormitor ci e casa, curtea din fata, cea din spate, tot pamintul din jur, practic tot ce scrie in actul tau de proprietate. Din 2007 guvernul local a dat o ordonanta prin care legea domeniului se extinde la vehicul. Adica daca esti in masina undeva pe drum in Texas si esti atacat in masina ai voie sa sa folosesti forta letala. Forta letala nu inseamna o anumita arma de foc, ci orice face bum, sau chiar si ce nu face bum, poti sa folosesti si un piston de tractor daca cumva se intimpla sa il ai in masina. Nu se face restrictie la calibru la arma de foc. Pe domeniu, orice cetatean de buna credinta (fara cazier adica si mental intreg) are voie sa posede cite arme vrea de orice fel (restrictie fiind cele automate care sint doar pentru armata/politie), cita munite vrea, poate sa le tina in seif sau nu, poate sa posede cit echipament vrea de realoding.
In traducere practica sigur ca exista o expertiza legala prin care se stabilieste ca ai fost in drept de a folosi "the castle law", dar este cit se poate de normala si aplica o judecata de bun simtz nu una cretina in care orice hot a venit la 3 dimineata sa-ti ceara zahar, dar odata ce-i dai zahar sigur se devine cinstit, si duce jumate din zahar la bisereca pentru binefacere. Daca in Texas, la 3 dimineata auzi o fereastra de la casa sparta, sotia suna la 911, si tu pui mina pe glock cu magazia de 17 simburi hollow point, cu lanterna atasata (sau laser sights dupa preferinta), si daca vezi o umbra miscinduse prin casa poti sa infigi toate cele 17 hollow point in umbra cu pricina. Fara somatie, fara sa stii daca e un pusti care a venit sa fure, sau un drogat care nu stie de el. De asemenea dupa ce ai terminat ambele magazii de la glock, si inca mai vezi agresori in curte, esti liber sa iei lisa, ak47, ar15, Blaserul, sau Beretta (ce ai in dulap), sa te asezi dupa fereastra si sa imblatesti la ei pina cind sint toti intinsi pe iarba. Opinia politiei, neoficiaila, dar unaminma (din toti polistii cu care am vorbit la poligon, din toti militarii cu care am vorbit la poligon, din toti sniperii, membrii de swat cu care am vorbit la poligon) este sa nu tragi sa ranesti, ci sa tragi sa kill, sa tragi pina e mort, si sa ii omori toti partenerii care ti-au invadata proprietatea. Motivul fiind ca daca traieste, merge la puscarie de unde vine mai rau, se poate intoarce la tine acasa, iti poate urmari familia, rudele lui te dau in judecata si chiar daca cistigi, mai multi banditit de vad la fata si au ocazia cel putin sa te intimideze, pe tine sau familia ta. Da, legea e dura si poate mai moare si un pusti care s-a imbatat intr- noapte si s-a scapat la o baba curajoasa in casa. ASA SA FIE. Toti pustii sa invete responsabilitatea, sa se imbete pina pica sub masa la bar. Sa fie unul care ii duce acasa (apropos betia la volan, in special in caz de accident, e pedepsita foarte dur in Texas). Da poate teenagerul car intra in casa se indreapta dupa ce ii vine mintea la cap.... DAR daca nu se indreapta, daca cum e cel mai probabil devine mai rinzos, paros si magar si in general "cine fura azi un ou".....miine omoara ca sa fure un ou. De asemenea Texasul da dreptul cetatenlor cu drept legal (cu minte intreaga si fara cazier), care au facut un curs sa poarte pistol, ascuns de vedere. In afara zonele specific restrictionate prin lege (cum ar fi tribunalul, cladiri oficiale, etc.), cetateni normali pot purta arme sub haina in afara "domeniului personal".
Anul trecut in Texas erau peste 500000 de civili puratori de pistol. Acum cu Obama toata lumea cumpara arme/munite si isi iau permise de port arma ca nebunii. Ma aventurez sa spun ca la sfirsitul anului acesta vom avea cel putin 700000 de purtatori civili de arma. De asemenea mentioneza ca majoritatea purtatorilor de arma isi tin "skilul" activ, adica se antreneaza cu ea mai des sau mai rar, trag din placere, incearca activ sa-si lamureasca prietenii sa se apuce de tir, si cel mai important, toti cu care am vorbit par hotariti sa ia legea in miinile lor la o adica. Sa nu va inchipuiti ca sint cine stie ce matale militare cu cefe late cei cu permis de arma. Sint si din aia, dar foarte multe sint femei, sau mosuleti simpatici care te saluta cu "sir" si "ma'm", oameni normali, ca mine si ca voi, dar care sin constienti ca politia NU POATE sa te apere. POLITIA nu poate sa intervina decit dupa ce crima s-a comis si in cel mai bun caz prinde agresorul. Victima deja a suferit, uneori ireparabil. Ce insemna 700000 de purtotori de arma? Inseamna ca din populiatia adulat a Texasului, cca 4.2% e inarmata. O sa ziceti ca fsss, nu e mult, dar sa continuam un pic socoteala. Intr-un shoppinig mall pot sa fie circa 10000 de cumparatori la un moment dat intr-o zi de weekend. Asta inseamna cca 420 de purtatotori de arma, cetateni de buna credinta roiesc prin mall vazindusi de treaba lor. Acum ginditiva la cea aglomerata piata din Bucuresti, cum ar fi sa aveti un surplus de inca inca 400-500 de politisti, deghizati in civil? Credeti ca ar scadea criminalitatea, cel putin asta ieftina de agresare si furt la drumul mare? Sa zicem ca acum la urmatorlu scenaru, in mallul din Texas s-ar gasi un nebun (din tzshpe mii de motive) sa trag ca un descreierat in populatie. In mai putin de 1 minut ar avea 10 arme pe el, si daca n-ar fi cashcaval pina ar veni politia, cel putin ar fi ascuns dupa vre-un vreun frigider, cu frica sa sa nu mijeasca ochii ca sa nu-l impuste un cetatean printre pleoape.
Toate masacrele din istoria urbana a americii din ultimii ani, sau intiimplat in locuri in care cetatenii cinstiti nu aveau drept de port arma. Tota presa de "tree huggers" de aici nu vorbeste decit de cretinul X sau Y care a cumparat o arma legal, si a impuscat jumate clasa de miei lipsiti de dreptul la port arma. Niciunul nu spun ca cretinul a introdus arma ILEGAL si ca daca studentii cu pricina aveau drept de port arma, cretinul era demult cu patru urechi. De asemenea toate muhaiele de aici si de acolo nu mediatizeaza sutele de cazuri in care cetatenii au scapat, sau si-au facut dreptate pentru ca aveau arma la ei. Si un ultim comentariu. Cu tot acest libertinaj al armelor in Texas, nu bubuie armele pe fiecare strada, nu e un shooting maniheim aici, nu vin teenagerii de la crisma in lada de truck tragind cu revolvere in aer. Lumea traieste cit se poate normal, si traditional in Texas este prietenoasa. Da, in orasele mari sint zone nefaste, dar nu sint mai nefaste decit in Los Angeles, sau Chicago pentru ca kremenalii nu-si procura armele legal, deci si le procura oricum. De asmenea orasul in care traiesc, (e mai mic, doar 1 milon de locuitori) e safe raportat la marime. Lumea e prietenoasa, imi cunosc aproape toti vecinii de pe strada, la jumate din ei am fost in casa (sau in piscina) la diferite petreceri, daca merg la clubul comnuitatii pe jos, imi trebuie 20-30 minute sa strabat straduta mea pentru schimb doua-zeci de cuvinte cu fiecare care e pe afara. Daca unul din noi avem vreo problema ,sau sotiile au ceva greu de carat sau de descarcat portbagajul un vecin de afara vine sa o ajute.
Daca imi lipseste o scula, sau o scara sau o roaba, merg la vecinul fara probleme. De asemenea este o alta conventie, mai deosebita, pe care o am doar cu vecinul de linga mine. Conventia intre noi doi este ca daca vedem pe cineva intrind pe geam la celalt, o sa shoot. Am uitat sa spun ca, jumate strada arme, dar jumate nu au, insa stiu ca noi avem, si nu arunca cu pietre in noi astia de le mingiem zilnic inainte de culcare. A pina nu uit, sint singurul roman de pe strada, si toata lumea de pe strada stie de unde sint. Cel putin aici pe strada asta, in orasul asta, atita timp cit esti om de treaba, nu conteaza cite limibi vorbesti. Scuze pentru postarea lunga. CristianC"
Acum ganditi-va daca frizerita sau casiera sau un client mai coios ar fi avut trancanu' la el,detinut legal,ar mai fi apucat dezaxatu' sa traga atatea gloante?? I rest my case si va mai spun un alt dicton al astora carora ne place sa mangaiem si arme: "nu armele ucid oameni ci oamenii ucid oameni"(suna mai bine in engleza,da' poate nu toti sunt familiarizati)”
Fort 12RM cal .45
Se stie ca intr-o lupta corp la corp cutit vs pistol, de regula cutitul cistiga. Aici, pe linga distanta foarte mica, mai e si elementul surpriza.sith wrote:1. Il astept pe ala de se da mare karatist pe la TV, sa rezolve situatia asta ... Probabil cu un kata gen titirez pe scula sculata.
Fort 12RM cal .45
Comentarii interesante despre "siguranta infailibila" a Glockului
http://sleepless.blogs.com/george/2005/ ... _poli.html
http://sleepless.blogs.com/george/2005/ ... _poli.html
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
sith wrote:1. Il astept pe ala de se da mare karatist pe la TV, sa rezolve situatia asta ... Probabil cu un kata gen titirez pe scula sculata.Dualjackal wrote:Sunt tare curios ce s-ar fi întâmplat dacă dementul ataca cu un cuțit, s-ar fi confiscat toată vesela domestică iar cuțitele din cârciumi deveneau marfă de contrabandă? În Miliție încă-s mulți incompetenți care nu știu decât să generalizeze și să coabiteze în bezna neștiinței cu retardații din presă, alimentând isteria poporului care confundă un pistol cu capse cu un gatling. Aștept cu maxim interes permisul pentru fluieratul în biserică și a golirii vezicii împotriva unui curent de aer puternic, eventual printre firele de înaltă tensiune.
De asa ceva nu te poti apara cu nimic. Diatanta e prea mica pentru a mai putea scoate, arma si folosi un pistol. Mai ales ca adrenalina e la cote maxime si nu mai ai 100% control asupra muschilor.
Streamer 2014 titan - 10x22T