anexa 16

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
mdv

anexa 16

Post by mdv »

Doresc sa achizitionez o arma cu glont de la un armurier autorizat din italia(transportul e asigurat de el).I am trimis documentele necesare iar acesta mi a trimis factura proforma ca sa pot scoate anexa 16.Aici politistul, pe langa cerere,copie autorizatie,copie permis,ci si binenteles factura proforma mi a mai spus ca ar mai fi nevoie sa trimita italianul autorizatia lui de comert cu arme si dovada ca transportul se face securizat(cu jandarmi) pe teritoriul Romaniei??????Eu am vorbit cu mai multe persoane care au achizitionat arma din strainatate si la anexa 16 nu le au cerut astfel de autorizari.Eu cred ca nu este nevoie si de asa ceva.;poate cineva sa ma lamureasca ,eventual cine a scos aceasta anexa 16(eventual sa mi indice vreun articol din lege)
tevez

Re: anexa 16

Post by tevez »

Treaba cu jandarmii e pentru persoane juridice, dar nu am articolul din lege, mi-a spus cineva care a
întâmpinat aceeaşi problemă. Mi se pare că şi ANCEX-ul dă nu'ş ce autorizare...Încercaţi şi pe forum
la A.N.C.A., e posibil să fie mai multe detalii în postările de acolo. Ideal ar fi de vorbit cu cineva
care a cumpărat recent o armă letală din Italia.
violiv

Post by violiv »

Nu-ti trebe asa ceva la persoana fizica. Factura proforma cu datele vanzatorului si cartea ta de identitate sunt suficiente pentru completarea anexei cu pricina. Anexa respectiva a fost "inventata" de UE nu de Romania, tara noastra doar a aderat la aceasta formula, special conceputa pentru a facilita si urmari miscarile de arme pe teritoriul UE. Pe undeva exista postata si conventia respectiva. Politia Romana nu are "jurisdictie" decat in completarea frumos si citet a rubricilor respective. Nici macar cerere pentru eliberarea respectivei Anexe nu trebuia sa faci....nu exista prevazut in legea noastra si nu exista "formular tip" :wink:
Transportul se face prin curier autorizat UE, in conditiile normelor UE, fara nici picior de jandarm roman.

Pentru glont iti trebe si aprobarea ANCEX, nu s-o aduci ci doar pentru inmatriculare in permis :lol: Aici s-ar putea sa intampini ceva belele....a devenit stufos, lung, enervant sa obtii autorizatia lor.
mdv

Post by mdv »

Tare as fi curios sa vad unde sunt prevazute exact in lege,ceea ce ai spus,ca sa le dau de cap legea unor militieni de la aest care se incalta cu fesu si imi cer tot felul de documente.le am spus ca am vorbit cu n persoane din toata tara, care nu le au trebuit astfel de documente,dar ei sustin ca nu ,ei au dreptate, ceilalti incalca legea!! :twisted:
ckmaster

Post by ckmaster »

Am achizitionat in a doua jumatate a anului 2011, 3 pistoale cu glont SH din Germania. In stare f buna si la preturi excelente. Am scos de 2 ori Anexa 16 de la Bucuresti si o data de la Suceava (in decembrie). De fiecare data a fost nevoie doar de factura proforma a vanzatorului. Nu e treaba lor cu ce se face transportul. Tu le poti spune ca se va face, probabil, cu avionul. De fapt chiar asa mi-au si scris pe Anexa 16, cu avionul. Pe tine nu te priveste cu ce se face transportul, asta il priveste exclusiv pe expeditor. Iar in Romania nu ai nevoie de jandarmi, sunt aberatii. Nu trebuie sa duci nicio dovada a modalitatii efectuarii transportului. La ANCEX nu e chiar asa greu, mi-a luat ceva pana am invatat procedura, dar e chiar simpla. Daca baietii de la AEST sunt din provincie, spune-le sa se intereseze la colegii de la Bucuresti. Eu am gasit mai multi armurieri seriosi in Germania si imi pare asa de rau ca nu pot avea decat maxim 2 simultan...
Mauser 90 DA 9x19mm
Walther PPK-L
Il Generoso

Post by Il Generoso »

Ce date trb sa contina obligatoriu factura proforma?
Multumesc!
sith

Post by sith »

Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
dcrist

Post by dcrist »

Sigur sa facem stop cardiac la vederea lui, naspa e, ca in cutia aia sunt 2 arme dupa normele noastre :evil: si deja unii au permisul plin :mrgreen: De jandarmi ai nevoie numai daca esti armurier si importi arme pe firma :wink: altfel ca particular te duci si o ridici singur :mrgreen:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
violiv

Post by violiv »

Il Generoso wrote:Ce date trb sa contina obligatoriu factura proforma?
Multumesc!

Datele de identificare ale vanzatorului, cumparatorului si armei. Adica: numele, adresa firmei, cod fiscal sau ce drac mai au ei; datele tale complete; producatorul si modelul armei, calibrul.
sith

Post by sith »

dcrist wrote:Sigur sa facem stop cardiac la vederea lui, naspa e, ca in cutia aia sunt 2 arme dupa normele noastre :evil: si deja unii au permisul plin :mrgreen: De jandarmi ai nevoie numai daca esti armurier si importi arme pe firma :wink: altfel ca particular te duci si o ridici singur :mrgreen:
merge pe colectie ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
violiv

Post by violiv »

dcrist wrote:Sigur sa facem stop cardiac la vederea lui, naspa e, ca in cutia aia sunt 2 arme dupa normele noastre :evil: si deja unii au permisul plin :mrgreen: De jandarmi ai nevoie numai daca esti armurier si importi arme pe firma :wink: altfel ca particular te duci si o ridici singur :mrgreen:

Ba nu! Cadrul - Frama - Bascula - Culata este cea care determina numarul de arme. La un astfel de reper poti pune cate tevi vrei, care se trec in permis la rubrica dedicata tevilor de schimb si nu se socotesc la numar de arme. Tocmai acesta este marele avantaj al armelor facute din start sa poata purta mai multe tevi.

Merge pe colectie - la limita - pe afara e 1911, la interior e diferit.

22 lr merge pe colectie indiferent de varianta.
Post Reply