Control la domiciliu pentru conditiile de pastrare ale armei
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: Control la domiciliu pentru conditiile de pastrare ale a
Nu imi aduc aminte exact, dar si permisul cred ca are regim special; cel mai bine ar fi de studiat legea.
CZ 83
FORT 14R
FORT 14R
Permisul il tii in portofel sau unde vrei tu,ar fi culmea sa te oblige sa il ai sub cheie!Important este sa-l ai la tine cand porti arma,cand arma sta in seif permisul poate sa stea unde vrei....
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "'
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "'
Corect, poti sa ai permisul la tine chiar daca pistolul e in seif! Asta e culmea
) Sa imi iau amenda ca am baut si am permisul la mine! Daca iau gatul cuiva cu vreo foaie din el la bautura?!
Mai bine un proces urat, decat o inmormantare frumoasa...
Nu exista nicio prevedere in acest sens. Il poti tine/purta unde vrei si cand vrei.
Al meu sta 99% din timp in portofel...nu de alta da' mai bag nasul prin vreun magazin, mai vad un cartus care-mi face cu ochiul si trebe sa-l pot cumpara.
Singura prevedere este ca nu este transmisibil si nu poate fi inmanat decat persoanelor ce au drept sa-l ceara.
Al meu sta 99% din timp in portofel...nu de alta da' mai bag nasul prin vreun magazin, mai vad un cartus care-mi face cu ochiul si trebe sa-l pot cumpara.
Singura prevedere este ca nu este transmisibil si nu poate fi inmanat decat persoanelor ce au drept sa-l ceara.
E bine să-l ai în portofel. Odată, cum zice violiv, pentru că nu ştii cum găseşti vreo muniţie mai specială (sau mai ieftină
în cazul nostru cu rubber) şi a doua pentru că e bine să-l porţi mereu ca să eviţi să pleci vreodată cu arma şi fără permis,
lucru ilegal.
în cazul nostru cu rubber) şi a doua pentru că e bine să-l porţi mereu ca să eviţi să pleci vreodată cu arma şi fără permis,
lucru ilegal.
-
Bruteforce
Uite de ce intreb despre permis. Eu am plecat acasa de la politie cu o arma in plasa si nimic la mana. Am intrebat ofiterul...ce fac daca prin absurd ma opreste careva si ma intreaba ce e cu arma? Raspunsul a fost,, Permisul asta e doar o formalitate si din moment ce figurati la noi nu e o problema". Posibil sa fie bine si cum spune domnul ofiter dar la fel de posibil poti avea probleme pana se dovedeste ca esti legal.
Форт 12РМ ,45-калибра
-
Safe&Sound
Politistul ala "bate campii" cu succes. In lege scrie clar ca arma de autoaparare poate fi purtata doar insotita de permisul de arma, iar asta e stabilit in lege, fara echivoc si fara sa dea posibilitatea unui "lucrator de la arme" sa dea vreo dispensa verbala in acest sens(vezi conditiile de purtarea a armei de autoaparare statuate in L295/2004 cu modif. ulterioare) Stiu insa ca ei o fac pentru ca am mai auzit de la colegi de situatia asta aberanta in care cei de la birourile"arme" de prin tara, pentru ca nu sunt in stare sa isi faca stocurile de permise "in alb" si in absenta acestora, atunci cand sunt in situatia sa elibereze permise noi, le spun noilor posesori de arme acelasi lucru pe care ti l-au spus si tie Bruteforce, ca "permisu' e o formalitate dom'le, pana ce ne vin permise o poti purta asa fara permis, numa' sa ai grija sa nu faci vreo prostie cu ea". Textul asta il servesc pana ce catadicsesc ei sa comande permise in alb pe care sa le completeze si inmaneze apoi respectivilor posesori. Este cum spuneam o tampenie care nu scuteste pe nimeni pentru o eventuala incalcare a legii prin purtarea armei in absenta permisului, nici macar pentru ca "asa a spus ala de la arme".
Last edited by Safe&Sound on Sat Feb 18, 2012 8:48 pm, edited 1 time in total.
Exact cum spuneam si in alte posturi mai vechi. Lu' nenea ciobanu cu epoleti ii place sa aiba cat mai multe lucruri si situatii la latitudinea ( stramtitudinea mintii ) lui.Safe&Sound wrote:Politistul ala "bate campii" cu succes. ...............
Sa fie judecator si calau pe ulita mare.
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
Stramtitudinea mintii o demonstreaza si cel care recurge la jigniri in loc sa dezbata o problema in mod rational.
Greselile personale ale unora nu influenteaza metodele de aplicarea legilor, asta e factorul uman, cu avantajele si dezavantelele lui. Daca se putea puneau niste roboti sa aplice legea si faceau norme stricte, dar nu se poate.
Sunt multe de discutat pe acest subiect, dar un pasaj dintr-o publicatie pare rezumatul acestei dezbateri, privind interpretarea :
" Interpretul, altul decât legiuitorul însuşi, nu trebuie considerat o unealtă oarbă care aplică litera legii nesocotindu-i spiritul, nici cineva care se substituie voinţei legiuitorului. El trebuie să promoveze unitatea dintre literă şi spirit, în scopul realizării dreptăţii. Aşa cum o lege nedreaptă nu e bună, o interpretare care duce la nedreptate nu e nici ea bună."
Greselile personale ale unora nu influenteaza metodele de aplicarea legilor, asta e factorul uman, cu avantajele si dezavantelele lui. Daca se putea puneau niste roboti sa aplice legea si faceau norme stricte, dar nu se poate.
Sunt multe de discutat pe acest subiect, dar un pasaj dintr-o publicatie pare rezumatul acestei dezbateri, privind interpretarea :
" Interpretul, altul decât legiuitorul însuşi, nu trebuie considerat o unealtă oarbă care aplică litera legii nesocotindu-i spiritul, nici cineva care se substituie voinţei legiuitorului. El trebuie să promoveze unitatea dintre literă şi spirit, în scopul realizării dreptăţii. Aşa cum o lege nedreaptă nu e bună, o interpretare care duce la nedreptate nu e nici ea bună."
-
Bruteforce
In problema cu permisul pentru mine e clar. Ai arma la tine trebuie si permisul. Ai arma in cutie, tin permisul in portofel... caci oricum nu cere de mancare
.
Acum caci simt un iz juridic pe forum, vreau sa mai intreb ceva tot legat de casa.
In jurul casei sant haite de caini care nu se sfiesc sa te atace, Ce putem face in situatia in care 15 caini sar sa muste? Eu am deja 10 antirabice facute si nu cred ca o sa ii mai las sa atace.
Voi ce spuneti, cum sa procedez?
Acum caci simt un iz juridic pe forum, vreau sa mai intreb ceva tot legat de casa.
In jurul casei sant haite de caini care nu se sfiesc sa te atace, Ce putem face in situatia in care 15 caini sar sa muste? Eu am deja 10 antirabice facute si nu cred ca o sa ii mai las sa atace.
Форт 12РМ ,45-калибра
Barty, compararea militienilor cu ciobanii este total neavenita, acestia din urma fiind mult mai inteligenti decat primii.
Greselile personale ale unor "aplicatori ai legii" decid intotdeauna viata cetatenilor asa incat existenta acestor greseli nu ar trebui
sa fie permisa. Acelasi lucru e valabil si pentru excesele sau interpretarile personale ale legilor de catre aceste organe.
Daca un cetatean greseste, el plateste aceasta gresala, iar militienii sunt si ei oameni, deci daca gresesc, atunci trebuie sa plateasca.
De dezbatut, s-au tot dezbatut problemele, dar cei care ar putea sa modifice in bine ceva nu vor sa faca nimic pentru ca " nu intra
in atributiile lor". Cat sa mai dezbatem la aceste legi care ingradesc drepturile si libertatile cetatenilor?
Greselile personale ale unor "aplicatori ai legii" decid intotdeauna viata cetatenilor asa incat existenta acestor greseli nu ar trebui
sa fie permisa. Acelasi lucru e valabil si pentru excesele sau interpretarile personale ale legilor de catre aceste organe.
Daca un cetatean greseste, el plateste aceasta gresala, iar militienii sunt si ei oameni, deci daca gresesc, atunci trebuie sa plateasca.
De dezbatut, s-au tot dezbatut problemele, dar cei care ar putea sa modifice in bine ceva nu vor sa faca nimic pentru ca " nu intra
in atributiile lor". Cat sa mai dezbatem la aceste legi care ingradesc drepturile si libertatile cetatenilor?
BSA HORNET RIFLE .22 ,BSA DeerHunter 3-9x32
NORICA MARVIC GOLD .25 ,Norconia 3-9x40
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T
NORICA MARVIC GOLD .25 ,Norconia 3-9x40
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T
foloseste un spray. daca faci uz de arma si nu suni la 112, dar te reclama vreun vecin, e naspa. daca suni va trebui sa probezi autoapararea. daca tu consideri ca-ti este periclitata viata, foloseste-l, ca pentru aia il ai ...Bruteforce wrote:In problema cu permisul pentru mine e clar. Ai arma la tine trebuie si permisul. Ai arma in cutie, tin permisul in portofel... caci oricum nu cere de mancare.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
Daca sunt agresivi serverste-i cu stricnina si gata
arma o folosesti cand ajungi in alte zone in care nu stii ca sunt agresivi, langa casa ai alte metode mai eficiente decat sa ajungi la stirile de la ora 5 chiar daca ai dreptate 
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
nu stiu daca se merita sa folosesti pistolul pentru asa ceva... Se face o cercetare, e timp pierdut, iar daca nu anunti sigur se gaseste un iubitor de animale sa anunte el, si atunci dai de belea.
gerula, exista oameni care nu gresesc? Eu nu am vazut. Si crede-ma ca cine greseste plateste de cele mai multe ori.
gerula, barty, urmariti aici un videoclip:
http://www.youtube.com/watch?v=xnbbc3Dj ... plpp_video
http://www.youtube.com/watch?v=B9l5CHWe ... 2VYk3O1j2x
si daca tot am intrat pe acel canal mai pun unul, sa vedeti cu ce sunt dotati infractorii:
http://www.youtube.com/watch?v=Wk3tTD7C ... US2OZN_Jae
gerula, exista oameni care nu gresesc? Eu nu am vazut. Si crede-ma ca cine greseste plateste de cele mai multe ori.
gerula, barty, urmariti aici un videoclip:
http://www.youtube.com/watch?v=xnbbc3Dj ... plpp_video
http://www.youtube.com/watch?v=B9l5CHWe ... 2VYk3O1j2x
si daca tot am intrat pe acel canal mai pun unul, sa vedeti cu ce sunt dotati infractorii:
http://www.youtube.com/watch?v=Wk3tTD7C ... US2OZN_Jae
http://www.ziare.com/social/caini-vagab ... va-1089138Bruteforce wrote:Ce putem face in situatia in care 15 caini sar sa muste? Eu am deja 10 antirabice facute si nu cred ca o sa ii mai las sa atace.