Control la domiciliu pentru conditiile de pastrare ale armei

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

barthy

Re: Control la domiciliu pentru conditiile de pastrare ale a

Post by barthy »

Safe&Sound wrote:
crys78 wrote:Cum adica cazierul sotiei?Ea isi lua arma sau tu?Nu scrie nicaieri ca trebuie sa aduci cazier pt membrii familiei,important e doar ca posesorul sa nu aiba cazier!
Pana la mesajul de mai sus al colegului CristianB auzisem doar zvonuri in acest sens dar se pare ca aceasta este o noua regula in cazul celor ce devin acum posesori de arme de autoaparare/aparare si paza, posibil si in cazul celor ce doresc sa devina vanatori. Asadar, mai nou trebuie sa existe la dosar si certificatele de cazier judiciar ale adultilor care locuiesc la aceeasi adresa cu solcitantul de permis de port si folosire arme si munitii.

Daca in mult asteptatele norme metodologice de aplicare a legii 295/2004 modificata prin 117/2011 nu exista o conditie prevazuta in acest sens, atunci ne aflam in fata unui evident abuz, daca insa conditia apare in norme, atunci nu ne ramane decat sa scapam o injuratura printre dinti
si sa ne conformam.
Personal consider chiar si in cazul in care aceasta noua regula exista ca o conditie legala, ca este neconstitutionala si ca nu i se poate refuza unui cetatean exercitarea unui drept din cauze ce tin de alte persoane.
Statutul cadrelor militare, legea nr. 80/1995 - Art. 29
Cadrelor militare in activitate le este restrinsa exercitarea unor drepturi si libertati, astfel:
.......
f) incheierea casatoriei este libera in conditiile legii. Casatoria cu o persoana apatrida sau care nu are exclusiv cetatenia romana este conditionata de obtinerea aprobarii prealabile a ministrului apararii nationale;

Pai de ce n-ar muri si capra vecinului ??? :lol: :lol: :lol:
Caută libertatea şi vei deveni sclavul plăcerilor tale. Caută disciplina şi vei găsi libertatea.
CristianB

Post by CristianB »

Safe&Sound wrote:
crys78 wrote:Cum adica cazierul sotiei?Ea isi lua arma sau tu?Nu scrie nicaieri ca trebuie sa aduci cazier pt membrii familiei,important e doar ca posesorul sa nu aiba cazier!
Pana la mesajul de mai sus al colegului CristianB auzisem doar zvonuri in acest sens dar se pare ca aceasta este o noua regula in cazul celor ce devin acum posesori de arme de autoaparare/aparare si paza, posibil si in cazul celor ce doresc sa devina vanatori. Asadar, mai nou trebuie sa existe la dosar si certificatele de cazier judiciar ale adultilor care locuiesc la aceeasi adresa cu solcitantul de permis de port si folosire arme si munitii.

Daca in mult asteptatele norme metodologice de aplicare a legii 295/2004 modificata prin 117/2011 nu exista o conditie prevazuta in acest sens, atunci ne aflam in fata unui evident abuz, daca insa conditia apare in norme, atunci nu ne ramane decat sa scapam o injuratura printre dinti
si sa ne conformam.
Personal consider chiar si in cazul in care aceasta noua regula exista ca o conditie legala, ca este neconstitutionala si ca nu i se poate refuza unui cetatean exercitarea unui drept din cauze ce tin de alte persoane.

Nu trebuie sa aduc eu cazierul sotiei. Eu am dus la arme cazierul meu, apoi cei de la sectia de domiciliu care au si venit in control (vezi mai sus) au facut un dosar in urma caruia mi-au facut un referat pt arme. In acel dosar au scos ei cazierul meu (cel complet, in care sunt inscrise si eventuale amenzi administrative sau pedepse reabilitate).
Cred ca exegerati cu cele de mai sus, nu mi se pare nimic neconstitutional, poate doar o procedura cam complicata si putin stupida - partea cu vecinii - politia ar trebui sa afle informatii prin mijloace specifice,nu mergand pe la vecini si spunandu-le ca vreau sa-mi iau arma si ce parere au ei despre mine, eu fiind si de fata la discutie :lol: .
Dar e bine sa isi faca treaba ca lumea, sa nu mai ajunga sa aiba permis si arme si descreierati si golani...
Ca sa nu mai vorbim de faptul ca poate unul dintre cei doi soti cere permis, iar celalalt e vreun psihopat, cu cazier serios... Ce ziceti, voi mi-ati da arma pe mana, sa o tin in casa, daca ati afla ca sotia sau sotul, dupa caz, e vreun recidivist/a inrait/a, sa poata avea si astfel de oameni acces facil la arme?
Last edited by CristianB on Tue Jan 24, 2012 2:33 pm, edited 2 times in total.
Walther P88 Compact 9mm
Steyr M-A1 10x28 mm
CristianB

Post by CristianB »

dandana wrote:sincer....nu va inteleg de ce va tot temeti de aceste controale? vad ca in mare parte se discuta de acele seifuri. OK care-i problema? De ce nu va luati acel seif si terminati problema. Costa 145 RON la selgros in promotie cu cifru. Hai sa fim seriosi, isi fac si ei datoria de a veni in control si a bifa anumite paragrafe. Chiar nu inteleg acest aspect si am impresia ca facem ca si in povestea cu ... drobul de sare...
bine zis... mare chestie ca vin in vizita... cu ocazia asta ne mai si imprietenim cu ei...
atat doar ca trebuie sa avem fie o singura cutie metalica dar cu doua incuietori (am vazut la Arr, cutie mica cu yala bagata intr-o cutie mai mare cu alta yala - nu stiu daca incepeau doua pistoale si era cam scumpa) sau varianta mai ieftina propusa de colegu' dandana cu seiful de la Selgros (se gasesc si la Metro, Carrefour etc, vedeti unde e mai ieftin) doar ca mai trebuie inca o cutie mica cu yala pt munitie. Eu asa am luat si puteam sa bag cutiuta in seif dar am preferat sa le montez separat, independent una de alta.
Apropo de cele de mai sus, e adevarat ca atunci cand au venit prima data nu prea indeplineam conditiile si m-am cam stressat, dar am rezolvat repede cu sculele mai sus enumerate si acum pot sa vina cand vor, sunt 'linistit". Pot veni daca au placere si zilnic... :lol:
Walther P88 Compact 9mm
Steyr M-A1 10x28 mm
Guest

Post by Guest »

CristianB wrote:Ce ziceti, voi mi-ati da arma pe mana, sa o tin in casa, daca ati afla ca sotia sau sotul, dupa caz, e vreun recidivist/a inrait/a, sa poata avea si astfel de oameni acces facil la arme?
Eu ti-as da, pentru ca e DREPTUL tau. Ce faci cu arma pe urma, e RASPUNDEREA ta.
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
CristianB

Post by CristianB »

Guest wrote:
CristianB wrote:Ce ziceti, voi mi-ati da arma pe mana, sa o tin in casa, daca ati afla ca sotia sau sotul, dupa caz, e vreun recidivist/a inrait/a, sa poata avea si astfel de oameni acces facil la arme?
Eu ti-as da, pentru ca e DREPTUL tau. Ce faci cu arma pe urma, e RASPUNDEREA ta.
Treaba cu "dreptul" e discutabila... Dar consider ca ar trebui sa fie un drept, chiar pt letale, in anumite conditii insa.
Referitor la cele de mai sus, probabil mi-ar fi dat permisul chiar daca sotia ar fi fost "cu probleme" (de altfel am si avut permis pana in 2005 cand mi l-au preschimbat in certificat de detinator", acum l-am obtinut iarasi), dar e posibil sa fi fost mai multe formalitati.
In orice caz, trebuie sa intelegem toti ca legile (asa cum sunt ele :wink: ) nu ne pot multumi pe toti si nici nu pot sa rezolve absolut toate situatiile. Sunt facute pt a rezolva problemele majoritatii. Pe de alta parte, unele dintre legi (cele bine facute) sunt gandite si din perspective pe care noi nu le avem in vedere in mod normal.
Cred ca problema mare a tarii noastre nu sunt legile (care sunt, majoritatea, ok) ci felul in care sunt aplicate (corect sau stramb) sau chiar nu sunt aplicate de loc de functionari si magistrati :oops:
P.s. merci pt incredere :)
Walther P88 Compact 9mm
Steyr M-A1 10x28 mm
xb175732

Post by xb175732 »

buna ziua!sunt nou in domeniul forumurilor,insa am vazut ca discutiile de aici sunt destul de utile.O sa va prezint situatia mea si as fi foarte recunoscator daca m-ati putea ajuta.Am 20 de ani si sunt sportiv de performanta.Detin un pistol de autoaparare cu bila de cauciuc.Problemele mele sunt ca eu fiind sportiv resedinta mea se schimba si de 6 ori pe an.Arma este trecuta pe domiciliul meu stabil(casa unde locuiesc cu parintii).Insa majoritatea timpului dintr-un an il petrec in cantonamente,pregatiri,etc.Cum ar trebui sa procedez sa port arma la mine legal.Acasa am cutia metalica prinsa in perete,dar arma trebuie sa o port la mine,asa ca i-am mai cumparat inca o cutie dar nu pot gauri peretii hotelurilor,internatelor,vilelor sportive...etc peste tot unde merg.O situatie asemanatoare ar fi a celor care se cazeaza la hotele pe o perioada destul de lunga.Am pus aceasta problema celor de la politie,biroul de arme si munitii si sincer nu au stiut ce sa raspunda.Nu le-am prezentat adevarata situatie deoarecece ii puneam in incurcatura rau de tot.Va rog sa ma ajutati deoarece nu mi se pare corect sa nu am dreptul la autoaparare,fiind in aceasta situatie.multumesc!
tevez

Post by tevez »

xb175732 wrote:buna ziua!sunt nou in domeniul forumurilor,insa am vazut ca discutiile de aici sunt destul de utile.O sa va prezint situatia mea si as fi foarte recunoscator daca m-ati putea ajuta.Am 20 de ani si sunt sportiv de performanta.Detin un pistol de autoaparare cu bila de cauciuc.Problemele mele sunt ca eu fiind sportiv resedinta mea se schimba si de 6 ori pe an.Arma este trecuta pe domiciliul meu stabil(casa unde locuiesc cu parintii).Insa majoritatea timpului dintr-un an il petrec in cantonamente,pregatiri,etc.Cum ar trebui sa procedez sa port arma la mine legal.Acasa am cutia metalica prinsa in perete,dar arma trebuie sa o port la mine,asa ca i-am mai cumparat inca o cutie dar nu pot gauri peretii hotelurilor,internatelor,vilelor sportive...etc peste tot unde merg.O situatie asemanatoare ar fi a celor care se cazeaza la hotele pe o perioada destul de lunga.Am pus aceasta problema celor de la politie,biroul de arme si munitii si sincer nu au stiut ce sa raspunda.Nu le-am prezentat adevarata situatie deoarecece ii puneam in incurcatura rau de tot.Va rog sa ma ajutati deoarece nu mi se pare corect sa nu am dreptul la autoaparare,fiind in aceasta situatie.multumesc!
Interesantă problemă. Ideal ar fi ca legea să fi cuprins şi această situaţie cu norme clare. Ca să evit orice problemă, am 3 seifuri
la 3 adrese unde stau mai mult. :D Tot nu e suficient. Sunt hoteluri care au în cameră seifuri şi ambele chei sunt la client, deci
peste noapte dacă-l încui acolo se poate spune că ai luat toate măsurile pentru a împiedica accesul... Pe vremea când purtam
mai mult pistolul, alegeam hotelurile şi după acest criteriu De pildă, la Timişoara, Hotel Valentina are cutie de valori în fiecare
cameră. :D Între timp am renunţat să-l mai port. :oops:
Problema ar putea veni dacă se pierde arma sau o găseşte cineva aiurea. Altfel, nu vine nimeni peste tine-n hotel să te caute
de pistol, iar dacă bate la uşă...ieşi cu holsterul pus peste pijama la ei. :P
Cred că e imposibil de respectat legea atâta timp cât instituţiile care au rastel de arme la intrare le poţi număra pe degete.
Când eşti în cantonament, ai antrenamente, îl laşi prin vestiare...chestiuni inerente, e o grijă în plus pistolul. Cred că aşa
ceva e indicat: http://arme.mldguns.ro/cutie_pistol_cu_ ... -r595.html O cutie de transport
care nu te fereşte 100% de consecinţele legii în "caz de Doamne fereşte" dar e bine s-o cari după tine. Poate ţine la distanţă
de armă un copil curios sau, de ce nu, un coleg de echipă care vrea să facă o glumă.
xb175732

Post by xb175732 »

tevez wrote:
xb175732 wrote:buna ziua!sunt nou in domeniul forumurilor,insa am vazut ca discutiile de aici sunt destul de utile.O sa va prezint situatia mea si as fi foarte recunoscator daca m-ati putea ajuta.Am 20 de ani si sunt sportiv de performanta.Detin un pistol de autoaparare cu bila de cauciuc.Problemele mele sunt ca eu fiind sportiv resedinta mea se schimba si de 6 ori pe an.Arma este trecuta pe domiciliul meu stabil(casa unde locuiesc cu parintii).Insa majoritatea timpului dintr-un an il petrec in cantonamente,pregatiri,etc.Cum ar trebui sa procedez sa port arma la mine legal.Acasa am cutia metalica prinsa in perete,dar arma trebuie sa o port la mine,asa ca i-am mai cumparat inca o cutie dar nu pot gauri peretii hotelurilor,internatelor,vilelor sportive...etc peste tot unde merg.O situatie asemanatoare ar fi a celor care se cazeaza la hotele pe o perioada destul de lunga.Am pus aceasta problema celor de la politie,biroul de arme si munitii si sincer nu au stiut ce sa raspunda.Nu le-am prezentat adevarata situatie deoarecece ii puneam in incurcatura rau de tot.Va rog sa ma ajutati deoarece nu mi se pare corect sa nu am dreptul la autoaparare,fiind in aceasta situatie.multumesc!
Interesantă problemă. Ideal ar fi ca legea să fi cuprins şi această situaţie cu norme clare. Ca să evit orice problemă, am 3 seifuri
la 3 adrese unde stau mai mult. :D Tot nu e suficient. Sunt hoteluri care au în cameră seifuri şi ambele chei sunt la client, deci
peste noapte dacă-l încui acolo se poate spune că ai luat toate măsurile pentru a împiedica accesul... Pe vremea când purtam
mai mult pistolul, alegeam hotelurile şi după acest criteriu De pildă, la Timişoara, Hotel Valentina are cutie de valori în fiecare
cameră. :D Între timp am renunţat să-l mai port. :oops:
Problema ar putea veni dacă se pierde arma sau o găseşte cineva aiurea. Altfel, nu vine nimeni peste tine-n hotel să te caute
de pistol, iar dacă bate la uşă...ieşi cu holsterul pus peste pijama la ei. :P
Cred că e imposibil de respectat legea atâta timp cât instituţiile care au rastel de arme la intrare le poţi număra pe degete.
Când eşti în cantonament, ai antrenamente, îl laşi prin vestiare...chestiuni inerente, e o grijă în plus pistolul. Cred că aşa
ceva e indicat: http://arme.mldguns.ro/cutie_pistol_cu_ ... -r595.html O cutie de transport
care nu te fereşte 100% de consecinţele legii în "caz de Doamne fereşte" dar e bine s-o cari după tine. Poate ţine la distanţă
de armă un copil curios sau, de ce nu, un coleg de echipă care vrea să facă o glumă.
Multumesc pt raspuns.aveti mare dreptate,legea e neclara,si nu cuprinde astfel de situatii....pentru mine nu ar fi problema sa cumpar seifuri sau cutii metalice.problema e ca arma trebuie tinuta la adresa de pe permis.Si nu am cum sa anunt de fiecare data politia cand imi schimb domiciliul.Cineva m-a sfatuit,cand vine controlul parintii mei sa-i primeasca sa le arate cutia metalica prinsa in podea dar sa nu o deschida in lipsa mea pt ca asa cere legea.cred ca ar fi cea mai potrivita solutie.Multumesc inca odata,la revedere.
tevez

Post by tevez »

xb175732 wrote:Cineva m-a sfatuit,cand vine controlul parintii mei sa-i primeasca sa le arate cutia metalica prinsa in podea dar sa nu o deschida in lipsa mea pt ca asa cere legea.cred ca ar fi cea mai potrivita solutie
Fireşte. Dacă părinţii ar avea cheie de la cutia armei, s-ar numi că li s-a permis accesul unor persoane neautorizate la armă.
Cutia fără fixare e totuşi bună pentru motivele menţionate mai sus.
bozo

Post by bozo »

iei o cutie dinaia si o legi cu lantul de calorifer :D

Cum zicea si tevez problema e sa nu ajunga arma pe unde nu trebuie( pierduta, furata sau oricum), ca o sa se considere ca s-a intamplat din motive care ti se pot imputa tie.
xb175732

Post by xb175732 »

bineinteles!nu stie nimeni ca o detin.iar camera de cantonament o impart cu fratele meu geaman.iau foarte in serios lucrurile astea.ms oricum.
bozo

Post by bozo »

acea camera poate fi sparta, si o sa explici cum tineai pistolul, in caz ca ti-l fura...
Bruteforce

Post by Bruteforce »

Tot despre legalitate... vreau sa va intreb ceva.
Permisul de port arma trebuie sa il port la mine in cazul in care am arma la mine si inchis in safe cu arma, atunci cind e la pastrare in casa?
Форт 12РМ ,45-калибра
dumiadi

Post by dumiadi »

Logic ar fi sa nu...Permisul trebuie sa il ai la tine doar cand ai arma asupra ta.
Cu stima,
Adrian

FORT 17R
Post Reply