Control la domiciliu pentru conditiile de pastrare ale armei

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

paul_vxi

Re: Control la domiciliu pentru conditiile de pastrare ale armei

Post by paul_vxi »

de ce vrea Mircea Badea sa scape de arma??
dak

Post by dak »

si ce este mai bine? sa renuntam sau sa incercam in continuare sa luptam pentru a avea dreptul la autoaparare?
desigur sa "luptam" cu mijloacele legale si in nici un caz in sensul violent!
Mircea Badea, din ce am inteles eu aseara in emisiune , a cedat la presiunea cu controalele...sau cu posibilele controale... sau asta a fost doar un motiv... eu unul nu mai iau de bun demulticel ce se spune la televizor indiferent de cine...
Nu sunt nici un fan si nici un adversar al lui, dar ori esti consecvent si iti sustii ideile, ori cedezi la presiuni... si ma opresc aici ca sa nu generez polemici...
CZ83 9mm P.A. Rubber
Fabarm XLR composite
dcrist

Post by dcrist »

Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
gerula

Post by gerula »

Cu parere de rau, dar asa ceva, la noi, nu va fi posibil decat peste vreo 100 ani.
Militienii nostri nu gandesc ca ei sunt niste slujbasi in folosul si in ajutorarea cetatenilor,
ci ca cetateanul roman s-a nascut pentru a-l servi pe el ditamai bugetarul cu cascheta.
Asa ca incep sa cred tot mai mult ca a avut dreptate chioru' ca in administratie si interne
sunt prea multi care f...t pisoiul si care neavand ce face cu mintea lor ingusta si bolnava,
mai "basesc" cate o lege total ilogica, restrictiva si aberanta.
Nu inteleg nici faptul ca toti, dar absolut toti militienii, se ofuscheaza asa tare ca vor fi
trecuti in subordinea administratiei locale, cu toate ca se duc acasa si se uita la TV la filme
politiste americane, franceze, germane,etc (mai putin chinezesti si nord-coreene) unde acest
fapt este logic, normal si firesc.
In orice tara din Comunitatea Europeana, daca faci dovada ca-ti este pusa viata in pericol poti
sa-ti iei pistol de autoaparare cu glont, bineinteles cu permis port-arma, in urma unor teste
fizice, psihice si teoretice. La noi nu, trebuie sa fii din mataranga de magistrat, parlamentar
apv-ist sau militian, intr-un cuvant PRIVILEGIAT.
Si mai zicem ca este democratie, egalitate in drepturi, bla-bla-bla.
BSA HORNET RIFLE .22 ,BSA DeerHunter 3-9x32
NORICA MARVIC GOLD .25 ,Norconia 3-9x40
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T
gerula

Post by gerula »

Iata exemple de gandire a-la-garcea.
La intrebarea: "De ce a-ti venit fara sa anuntati vizita in prealabil?",
raspusul a fost: "Pai cum credeati ca v-am prinde daca nu a-ti fi in regula?".
Sau un alt caz in care persoana controlata a cerut militienilor sa-si prezinte legitimatiile.
Mare gresala. L-au tinut vreo ora ca de de aia e asa si nu invers, ca de ce nu are basca galbena,
pe urma ca de ce are basca galbena si nu rosie, cu greu a scapat de ei pentru un amarat de
pistol su gaze. Si culmea, omul era OK.
Deci e clar, militienii se considera in continuare aparat represiv ca pe vremea lui ciuruitu".
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T
bozo

Post by bozo »

Am vrut sa nu mai intervin, dar nu ma pot abtine...
mai "basesc" cate o lege total ilogica, restrictiva si aberanta.

de cand politisti "basesc" legi? Intereseaza-te cine face asta mai intai.
Nu inteleg nici faptul ca toti, dar absolut toti militienii, se ofuscheaza asa tare ca vor fi
trecuti in subordinea administratiei locale, cu toate ca se duc acasa si se uita la TV la filme
politiste americane, franceze, germane,etc (mai putin chinezesti si nord-coreene) unde acest
fapt este logic, normal si firesc.
Daca tu crezi ca ce e in filme e si in viata reala, e clar. Pune politia in subordinea primarilor analfabeti si vezi ce iese... Tu te-ai simtii mai in siguranta cand Vanghelie ar fi seful politiei?
In orice tara din Comunitatea Europeana, daca faci dovada ca-ti este pusa viata in pericol poti
sa-ti iei pistol de autoaparare cu glont
Gresesti, in unele tari nici pe bila nu poti sa iti iei.
militienii se considera in continuare aparat represiv ca pe vremea lui ciuruitu
Nu mai zic nimic...

Dar hai sa luam sutele de detinatori de arme cu permise expirate de mult timp, miile care habar nu aveau ca legea s-a schimbat si ar fi picat in abatere, sutele care au fost descoperiti ca detineau permise si erau analfabeti ori habar nu aveau ca arma nu se tine pe "mileul de pe televizor", si exemple mai sunt.
Ce esti atat de ofuscat ca a trebuit sa te supui unui control?
Ai jignit oameni care si-au dat viata pentru unii ca tine generalizand.
dandana

Post by dandana »

bozo........ai dreptate, dar trebuie sa recunosti ca nu exista padure fara uscaturi. De exemplu pe mine ma deranjeaza daca vin in control cind sunt copii acasa. Ce explicatie credibila sa dau copiilor la vederea unui politist, si in plus cind ar incepe sa ma intrebe de arma. Mentionez ca copii nu stiu ca eu am asa ceva. Sunt de acorda sa-si faca datoria, sa te ajute, dar sa nu faca exces de zel, sa nu-mi jigneasca inteligenta. Nu vreau sa intru in detalii si alte situatii de caz.

Sincer eu nu mai am incredere in politie si in justitie. Este doar opinia mea personala
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
violiv

Post by violiv »

@bozo
cel putin in materie de arme, atat ideea de baza a legii cat si toate chitibusarelile din ea de niste politisti au fost "nascute" sau, cel putin, au avut un aport urias si semnificativ la nasterea ei....de "basit" au ridicat unii mana "da" sau "nu" cum li s-a indicat.

de ce sa ne luam dupa "unele tari in care nici cu bila nu poti sa-ti iei" si sa nu mergem dupa cele in care a avea un pistol cu glont pe undeva prin casa, nu in dulap metalic incuiat cu sapte lacate, e uzual ???

Da' ministrul actual al vostru e mai "citit"? Numa primarii e analfabeti ?

Da' de ce naiba trebe sa se schimbe o lege de cate doua ori pe an?
Pe vremea lu' "impuscatu" a fost o singura lege zeci de ani, apucasera s-o invete pe de rost si detinatorii "privati" de arme si politistii. Sa nu uit: era mai permisiva in unele locuri decat actuala. Acum suntem la a n-spea varianta, nici n-a aparut bine si a si aparut inca un rahatel de articol s-o modifice si alte vreo doua stau pe teava. Si sa nu-mi zici ca sutele de ordine de ministru si alte asemenea ordine "interne" le-au dat altii decat politistii.
Cauta pe forum postari de-a lungul anilor, discutii lungi de fiecare data cand a aparut pe ecran cate un mare sef de pe la arme si munitii care ne-a tot spus cum o sa faca si dreaga sa inaspreasca nu-s ce conditii de acces, etc-etc.

De mai bine de 50 de ani, B-ul la permis de conducere inseamna max. 3,5 t si max 8 pasageri. De ce oare nu i-a trecut nimanui prin cap sa modifice asta...la 2,5 t si 6 pasageri, de ex.? Sa vezi atunci cati ilegalisti circulau, nu numa ilegalisti ci adevarati infractori. Se facea o curatenie pe sosele ca acu 50 de ani.
Sa-ti amintesc cumva de cate ori m-am plimbat pe la politie ca sa mut pistolul de gaz si cel de aer comprimat dintr-o hartoaga in alta? 75% din decizii n-au fost prin lege ci prin ordin de la voi.

N-am nimic cu "politistul" ...stii vorba aia: Nu trageti in pianist, face si el ce poate ! Da' chiar nu-i cazul sa sari in apararea sefilor tai cei mari. 90% nu-s mai breji ca oricare sef platit de stat.
bozo

Post by bozo »

Nu am sarit in apararea sefilor, si in nici un caz a ministrului "branconier", am sarit in apararea bietului politist de proximitate (sectorist) care e obligat sa faca aceste controale, ca pe ala il injurati voi...
Si te inseli, Politia nu emite Ordine MAI, ci culmea, MAI (branconierul). Politia numai aplica legea, nicidecum nu contribuie la modificarea ei sau la redactarea textelor legii, si nu are nici un fel de atributii in acest domeniu.
Primul care este afectat de o lege proasta si neclara e chiar politistul care o aplica.
Deja conducerea actuala a ministerului e formata din oameni care nu au nici o legatura cu acest domeniu, dar imaginati-va cand primarul o sa poata sa traseze sarcini, sa vedeti cum se va folosi de politie sa isi rezolve treburile. E o discutie lunga asta, dar se reduce la un lucru simplu: politia nu are cum sa fie mai buna in subordinea unui primar.

Pe langa activitatile birocratice pe care nici eu nu le suport, politistii, sau mai bine zis o parte din ei, care nu sunt rude de jmecheri, lucreaza in strada si prind hoti, talhari, violatori, criminali, proxeneti, traficanti de droguri, destructureaza grupuri infractionale etc... Si asta pe un salariu de mizerie, cu mari riscuri, cu dotarea cumparata din salariul de mizerie, care trebuie sa lupte cu coruptia propriilor colegi, si mai mult cu ideile unora ca Gerula, care acum poate doarme linistit datorita unor oameni care si-au pierdut viata ca sa tina infractorii departe de el.
de ce sa ne luam dupa "unele tari in care nici cu bila nu poti sa-ti iei" si sa nu mergem dupa cele in care a avea un pistol cu glont pe undeva prin casa, nu in dulap metalic incuiat cu sapte lacate, e uzual ???
Mie personal mi se pare normal ca oricine sa aiba dreptul sa isi apere viata, si sa aiba acces la arme letale, dar la fel mi se pare normal ca arma sa bine asigurata. Si nu imi place ca ne aliniem dupa legile europene, asta e o mare prostie, pentru ca nu se potrivesc la noi. Mie imi place mai mult modelul american, unde se pune mult accent pe dreptul la aparare.
gerula

Post by gerula »

Se pare ca nu prea intelegeti ce-i democratia.
Daca un primar analfabet,incult, etc ca Vanghelie ajunge primar, aceasta se intampla din cauza ca majoritatea cetatenilor din acea localitate(sector) l-au votat.
Deci a fost ales prin vot, spre deosebire de sefii MI care sunt numiti si aserviti politic guvernantilor. In concluzie, DA, daca populatia sectorului 5 doreste ca primar sa le fie Vanghelie, atunci si politistii ca cetateni trebuie sa se supuna votului majoritatii.
Pe de alta parte, dorm linistit pentru ca, nemaiavand de mult incredere in politie, mi-am pus grilaje incastrate in perete, usa antiefractie, si nu am nici-o legatura, cat de mica, cu persoane dubioase, de moralitate indoielnica sau in afara legii. Cum sa am incredere in politisti, cand ei se ascund de frig prin scoli sau prin magazine
non-stop la o cafeluta sau la un suc, iar pe strazi "jmecherii" fac legea.
Totusi sunt curios cati politisti au murit la datorie pentru a apara cetatenii, si cati s-au sinucis eventual dupa ce si-au macelarit familia. Dar va rog sa nu-i puneti si pe cei care au murit prin Bosnia, Afganistan, etc pentru ca aceia au fost trimisi acolo din motive pur politice si raspunzatori de moartea lor sunt doar guvernantii si sefii lor.
In alta ordine de idei, toate modificarile legii armelor s-au facut la propunerea politiei (minister prin SAEST) si cu avizarea favorabila a sectiilor si agentilor din teren.
Deci toti politistii sunt vinovati ca aceste modificari (fara sfarsit) au fost "basite" si trimise parlamentului. Si sunt de vina si cei care nu sunt de acord cu ele dar nu au luat nici-o masura pentru ca " nu e treaba lor" sau pentru ca "nu pentru asta sunt platiti".
Rog pe cei din politie sa spuna care este procentul de accidente cu arme cu aer comprimat din ultimii 5 ani , cate sunt datorate nepastrarii in rastel. Raspunsul tinde spre zero, ceea ce nu se poate spune despre armele de vanatuare, arme letale cu glont sau cu alice. Si astfel mai apare o masura "basita" prin generalizare de la armele letale la cele cu aer comprimat.
Salariul unui politist este de mizerie, dar si salariile celorlalti cetateni sunt de mizerie. 1700-2000 lei cat este un salariu de agent de politie este totusi mai mult decat dublu fata de cel al unei casiere sau vanzatoare care nu-i mai mare de 800 lei. Ba chiar este similar cu cel al unui inginer sau medic cu 5-6 ani de facultate spre deosebire de agent cu cateva luni de cursuri. Deci salariul este de mizerie intr-o tara in care mai toate salariile sunt de mizerie.
In tarile in care nu ai dreptul sa-ti iei pistol cu bile de cauciuc, poti sa-ti iei pistol cu glont, si corect, este un non-sens sa-ti iei gumela cand poti sa-ti iei arma letala.
Este chiar o traditie si o fala sa aiba arme in tari precum Elvetia, Finlanda, Suedia, Norvegia, Benelux-ul, adica tari cu infractionalitate foarte aproape de zero.
Numai la noi guvernantii alaturi de majoritatea militienilor gandesc (sau mai bine zis "basesc") invers si in contra.
Legile CE sunt bune in 26 tari membre, in a 27-a, care e mai cu mot, nu sunt bune, vin eu si intreb: salariile lor sunt bune? De ce sa aliniem salariile daca nu suntem in stare sa aliniem si legile?
Sunt total de acord cu cotrolul acesta, dar am subliniat abuzurile, atitudinea si interpretarile pe cere le au diferiti politisti trimisi pentru aceasta.
Pentru o cunoastere mai buna a legislatiei ar fi fost mai bune niste seminarii, publicarea legii armelor si a normelor de aplicare si interpretarea lor oficiala.
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T
dandana

Post by dandana »

eu as pleca de la o alta intrebare, pe care mi-o pun mereu dar nu gasesc un raspuns...........de ce nu avem voie sa detinem arme cu glont? de ce guvernantii nostri se opun? Tari civilizate au demonstrat ca in momentul in care lumea a avut acces la arme (ma refer legal) infractionalitatea a scazut fantastic. De ce trebuie sa inventam noi apa calda? Sincer ... nu pot intelege acest lucru de ce se opun?
Oricum infractorii au arme si fac legea.
Si inca ceva........de ce iti cumperi o arma? ca sa iti arati barbatia? inca din evul mediu oamenii aveau o arma pentru a se apara pe sine si familia sa.
Noi trebuie sa ne bazam pe politie si alte organe care niciodata nu sunt atunci cind ai nevoie de ei. Hai sa recunoastem asta si in plus citi nu sunt asa zisi prieteni cu lumea interlopa. Asa ca pe mine si familia mea cine ma apara?
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
dcrist

Post by dcrist »

Nicaieri in lumea asta altcineva nu-ti apara pielea decat tu singur o poti face, in anumite conjuncturi ajunge si politia la timp dar asta se intampla foarte rar pentru ca actiunile violente se petrec foarte repede de ordinul zecilor de secunde sau maxim citeva minute si cum inca teleportarea este la stadiu de dorinta, politia nu se poate teleporta inca si la traficul care exista nu are sanse sa ajunga la timp decit daca se intampla sa fie in zona si cum sunt din ce in ce mai multi politisti si dotarea lor creste de la o zi la alta o sa ramana sa ne aparam singuri pielea, vinovati suntem toti de starea actuala ni se rupe de tot numai noua sa ne fie bine, de aceea avem ceea ce avem, ca doar din rromanica sunt toti cei care muncesc sau nu cu cap in tara asta si nu din alta parte :mrgreen:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
bozo

Post by bozo »

Daca un primar analfabet,incult, etc ca Vanghelie ajunge primar, aceasta se intampla din cauza ca majoritatea cetatenilor din acea localitate(sector) l-au votat.
-si eu credeam ca datorita fraudei, manipularii, mitei alectorale si ajutoarelor pe care le primesc ilegal tziganii din acel sector...
sefii MI care sunt numiti si aserviti politic guvernantilor
Politia nu trebuie sa fie aservita politicului, ci tuturor cetatenilor tarii. Politicul demult nu mai reprezinta interesul alegatorilor.
mi-am pus grilaje incastrate in perete, usa antiefractie
astea sunt pentru oameni cinstiti, hotii nu au probleme cu ele.
Totusi sunt curios cati politisti au murit la datorie pentru a apara cetatenii
destul de multi, iar altii au fost raniti, altii si-au pus familia in pericol, altii si-au gasit masinile incendiate...
In alta ordine de idei, toate modificarile legii armelor s-au facut la propunerea politiei (minister prin SAEST) si cu avizarea favorabila a sectiilor si agentilor din teren.
nu stiu de ce tot insisti pe tema asta, citeste legea 218/2002 sa vezi ce face politia. Pe mine nu m-a intrebat nimeni niciodata cum ar trebui sa fie o lege, si nici nu o sa ma intrebe vreodata.
Salariul unui politist este de mizerie, dar si salariile celorlalti cetateni sunt de mizerie. 1700-2000 lei cat este un salariu de agent de politie este totusi mai mult decat dublu fata de cel al unei casiere sau vanzatoare care nu-i mai mare de 800 lei. Ba chiar este similar cu cel al unui inginer sau medic cu 5-6 ani de facultate spre deosebire de agent cu cateva luni de cursuri. Deci salariul este de mizerie intr-o tara in care mai toate salariile sunt de mizerie.
Te inseli si in privinta salariului unui politist, care e mai mic decat spui tu, iar despre studii, majoritatea au studii superioare, platite din acel salariu, din care isi cumpara si dotare, din care intretin si masinile, ca sa poata sa ajunga la tine cand ai o problema, si din care cumpara pana si hartia si pixul de care se folosesc.
Legile CE sunt bune in 26 tari membre, in a 27-a, care e mai cu mot
Pai legile lor sunt bune pentru cetatenii lor. Uite cum se "urineaza" tziganii nostrii pe legile lor umaniste, si ce efect au asupra lor. Acum isi da si ei seama, dupa ce atatia ani ne-au obligat pe noi sa ne aliniem dupa ei. Legea trebuie sa corespunda nevoilor, nu sa o copiem de la francezi, "ca uite ce bine e acolo". In Statele Unite fiecare stat in parte are legea lui, in functie de nevoi, dar nici o lege nu interzice dreptul de aparare. Poate e cazul sa copiem acest model daca tot copiem si nu ne duca capul sa facem altceva.
Daca politistii ar avea vreo putere legislativa ar da o lege sa primeasca si ei dotarea corespunzatoare, nu sa aiba pistol da varsta cu bunicul, sa nu mai renoveze sediile din banii lor, sa primeasca bani pentru intretinerea parcului auto, si multe altele. Si ma refer la cei care sunt politisti, cei care sunt prieteni cu interlopii nu sunt politisti, sunt infractori...

Doresc sa va rog pe aceasta cale sa nu mai jigniti toti politistii, daca aveti ceva cu vreun politist nu mai generalizati. Am vrut sa nu ma mai implic in discutiile astea, dar am colegi care si-au lasat copiii orfani pentru noi toti si nu merita asta.
gerula

Post by gerula »

Nu am avut intentia de a generaliza, mai ales ca am destui prieteni politisti sau jandarmi, oameni cu coloana vertebrala, de isprava, cinstiti si onesti, pe care ii stimez.
De fapt, sublinierile dumneavoastra, in general, confirma afirmatiile mele, dar le interpreteaza diferit.
Sper ca sa-i eliminati din randurile dumneavoastra pe aceia pe care-i numiti infractori, si sa redati oamenilor increderea in politisti.
Inchei aici aceasta polemica, care nu este in spiritul sarbatorilor. Stima.
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T
Dualjackal

Post by Dualjackal »

Cu aceasta ocazie, ca tot vad ca sunt reprezentanti activi ai Pulitiei, mi-as dori sa stiu daca si voi va tineti tineti pistoalele in seif cu munitia incuiata separat si cat de repede puteti reactiona in cazul in care dormiti si va bate cineva la usa. Poate facem un top. Eu am scos un best de un minut. Ziua, cu incarcatorul full in compartimentul de munitie.
Post Reply