Fort 12/17 .45 ????

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

CQB

Fort 12/17 .45 ????

Post by CQB »

Buna ziua tuturor membrilor,

Sunt relativ nou pe acest forum si desi nu am postat prea des am urmarit mare parte din discutiile voastre

A venit momentul sa imi achizitionez si eu o arma pt autoaparare si am de ales intre fort 17 si fort 12rm ambele calibrul 45, m-am documentat ca primu e mai usor si al2-lea mai greu dar vroiam sa va intreb pe cei ce aveti aceste "jucarii" daca este vreo diferenta intre cele 2 pistoale in afara de greutate?

Are vreunul din ele un avantaj asupra celuilalt? Deoarece chiar nu stiu pe care din ele sa-l aleg :)

Daca ati fi in locul meu si ati putea sa va alegeti unu din ele (fara considerentele financiare) strict pt performantele de autoaparare pe care l-ati alege si dece???

Multumesc anticipat
sepuku

Re: Fort 12/17 .45 ????

Post by sepuku »

diferente: 210 grame,full otel si 5milioane la FORT 12 /// 17 POLIMER si parca se asaeza mai bine-n mana si pe corp /// in rest NICIO DIFERENTA !!! Care-ti sta tie mai bine-n mana,care-ti place mai mult- pe ala ia-ti-l !!! bafta !!!
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
tevez

Post by tevez »

Orice ai lua dintre cele două este foarte bun, este mai mult chestie de gust. 17 are şină picantinny dar este şi un pic mai
voluminos, 12 e mai "suplu" o idee. De tras, trag la fel. :D
Babanu

Post by Babanu »

Daca-l porti zilnic ia-ti 17R polimer, este mai usor si rezista mai bine la umezeala.
Daca-l tii mai mult pe acasa poate fi si un 12RM
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
sepuku

Post by sepuku »

...HAHA...Daca-l tii acasa,poti sa-ti iei si un AKM ...KALASH... :D :D
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
germicor

Post by germicor »

Eu am 12 RM, si l-am preferat ca este integral din otel. Este intradevar mai greu dar dupa primele doua zile de purtat la centura te obisnuiesti garantat.
Asteptam sa ne spui si noua ce ti-ai luat.

Bafta
FORT 12RM cal. 45
GAMO MD-610 cal. 5,5
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Am comparat deseori cele doua modele si pot spune cu siguranta ca din punctul meu de vedere diferenta in greutate e nesemnificativa, ba chiar desi e mai greu un pic 12-le mi se pare mai usor de purtat pentru ca e ceva mai subtire. Mie mi se pare evident ca o arma din otel integral este cu siguranta mai rezistenta in timp prin comparatie cu o arma din polimer+otel insa cred ca aceste diferente se pot observa poate doar cand armele respective au depasit un numar de cartuse ce atinge ordinul zecilor de mii de unitati trase.
Avantajos la Fort 17 mi se pare intradevar faptul ca i se poate monta o lanterna tactica, absolut legal, fapt ce transforma arma untr-o unealta foarte eficienta cand iti latra cainii noaptea si tre' sa iesi prin curte pe intuneric sa verifici ce se intampla.

Asadar, daca stai la bloc ia-ti 12! :D
CQB

Post by CQB »

Stau la casa si am catel deci e utila faza cu lanterna :) NU stiam de asa ceva...eu mereu am crezut ca e ilegala treaba...imi poti da si mie 2-3 linkuri daca ai cu o jucarie din asta de montat pt fort 17 sa ma documentez si eu putin inainte??

Ms ms
7Coline

Post by 7Coline »

Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
tevez

Post by tevez »

Cam 100 de euro e o lanternă bună cu prindere pe şina picatinny, se găseşte inclusiv la Arrow. Cele de airsoft nu cred să
reziste, cel puţin pe Forturile de calibrul .45, sigur nu vor rezista, alea-s cam un milion bucata.
E şi asta o soluţie: http://lanterne-cutite.ro/ro/produse/La ... stol-.html
dar trebuie detaşat laserul.
Last edited by tevez on Thu Dec 15, 2011 11:44 am, edited 1 time in total.
7Coline

Post by 7Coline »

tevez wrote:Cam 100 de euro e o lanternă bună cu prindere pe şina picantinny, se găseşte inclusiv la Arrow. Cele de airsoft nu cred să
reziste, cel puţin pe Forturile de calibrul .45, sigur nu vor rezista, alea-s cam un milion bucata.
E şi asta o soluţie: http://lanterne-cutite.ro/ro/produse/La ... stol-.html
dar trebuie detaşat laserul.
http://www.amazon.com/Streamlight-TLR-3 ... B005G4GATA

Se poate mai ieftin si fara batai de cap sa scoti nush ce laser . Plus ca este mai compacta.
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
Babanu

Post by Babanu »

Lanternele de airsoft cu LED la 100 ron rezista foarte bine ca nu are ce sa se sparga in ele. Ce-i drept nu le poti compara cu o lanterna Glock la distanta pe care bat dar nici pretul nu este la fel

Si apropo de polimer, tocmai ce am varsat accidental niste lichid pe Fortul meu 17R si stateam sa ma gandesc... ce usor este de curatat polimerul, in 10 secunde cu un servetel era deja "luna" :D
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Babanu wrote: Si apropo de polimer, tocmai ce am varsat accidental niste lichid pe Fortul meu 17R si stateam sa ma gandesc... ce usor este de curatat polimerul, in 10 secunde cu un servetel era deja "luna" :D
...iar te-ai apucat sa ii dai de beut?! :lol:
tevez

Post by tevez »

Babanu wrote:Lanternele de airsoft cu LED la 100 ron rezista foarte bine ca nu are ce sa se sparga in ele. Ce-i drept nu le poti compara cu o lanterna Glock la distanta pe care bat dar nici pretul nu este la fel

Si apropo de polimer, tocmai ce am varsat accidental niste lichid pe Fortul meu 17R si stateam sa ma gandesc... ce usor este de curatat polimerul, in 10 secunde cu un servetel era deja "luna" :D
Da, dar oare prinderea, făcută pentru airsoft, rezistă la recul? În fine, cred că-mi aduce Grinch una, dacă nu rezistă, o folosesc pe
un airsoft.
Da, e fain polimerul, dar cea mai bună alegere între un 12 şi un 17 de la Fort este să le ai pe amândouă. :lol:
O alegere asemănătoare este şi la PCP-urile Hatsan, cam cea mai bună variantă de pe piaţa autohtonă, cam cum e Fort pentru
neletale: varianta "wood" cu lemn de nuc finisat superb, n-ai crede că pot face turcii aşa ceva, sau polimer, mai ieftin, mai
uşor şi cu şină pentru diverse accesorii?
Bine, la a.c. se pot aduce de afară multe alte mărci, dar vorbesc de ce e pe "tarabele" de la noi când fac paralela bilă-a.c.
Babanu

Post by Babanu »

Safe&Sound wrote: ...iar te-ai apucat sa ii dai de beut?! :lol:
Serbam si noi Craciunul mai devreme :lol:
tevez wrote: Da, dar oare prinderea, făcută pentru airsoft, rezistă la recul?
Hai ma ce mare recul au neletalele? :lol:
Post Reply