complicat

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
billyboy

complicat

Post by billyboy »

salutare am un prieten care vrea sa vanda un pistol pe bila problema e ca arma este a tatalui care a decedat acu ceva timp ,el mi-a zis ca vrea sa o vand atat.. cum ar putea sa o dea legal? trebuia sa i-o lase mostenire ceva ..? trebuie sa se duca la capitala sa anunte ca propietarul a decedat ?? Multumesc
Be The Best Or Die Like The Rest.
Walther P99T cal.10x22T
Hatsan mod.125 cal.5,5
tanno747

Re: complicat

Post by tanno747 »

va trebui sa o depuna la un armurier cu dovada decesului (certificatul de deces) si permisul de arma...dupa care, cu aceleasi documente se va merge la politie si se va rezolva toata treaba....banii obtinuti din vanzarea armei ii va lua el ,fiind mostenitorul legal.
tanno747

Post by tanno747 »

dar trebuie sa se grabeasca,in lege este prevazut un termen pe care banuiesc ca la cam depasit....
billyboy

Post by billyboy »

daca nu ia lasat in testament / mostenire pistolul. mai poate sa se duca?
Be The Best Or Die Like The Rest.
Walther P99T cal.10x22T
Hatsan mod.125 cal.5,5
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

billyboy wrote:daca nu ia lasat in testament / mostenire pistolul. mai poate sa se duca?
In nici un caz sa nu scoti arma respectiva din casa pentru a o duce la armurier pentru ca armurierul nu ti-o primeste daca nu esti posesorul ei legal ca sa nu mai vorbim ca pe perioada transportului armei catre armurier comiti infractiunea de "port ilegal de arme si munitii".

Legea e stupida la noi pentru ca in acest moment rudele sau persoanele care au locuit impreuna cu posesorul legal al armei, sunt considerati a fi infractori asadar urmeaza sa fie cercetati penal, daca au trecut cele 15 zile de la data decesului posesorului legal al armei termen in care trebuia depusa arma. In acest sens e celebru exemplu cu "batranica infractoare" cercetata penal pentru ca nu a depus in termen armele fostului sau sot, fost vanator, decedat.

Sa nu cumva sa te gandesti sa vinzi arma fara acte, pentru ca arma asta este inregistrata la politie si mai devreme sau mai tarziu ei o vor cauta.

Iti trimit un mesaj privat acum despre cum cred ca ai putea sa incerci sa rezolvi situatia intr-un mod cat mai favorabil tie.
CristianB

Post by CristianB »

Prieene, in caz ca nu ai rezolvat deja problema, cel mai bine e sa te duci mai intai la politie (daca esti din Buc - politia capitalei - serv. arme si munitii program marti si joi 8.30-15) si discuti cu ei. Termenul l-ai depasit, eventual spui ca nu ai gasit-o in timp util sau ca nu stiai de ea si ai gasit-o intamplator prin casa.
Cred ca iti va trebui un certificat de mostenitor ceva ca sa iei banii.
In orice caz, prea multi bani nu cred ca iei pe ea, cel mai simplu o depui la politie pt casare si iti dau ei o dovada. Succes.
Apropo, condoleante pentru tatal tau.
Walther P88 Compact 9mm
Steyr M-A1 10x28 mm
Post Reply