Dosar penal arme si moniti

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Yanita

Dosar penal arme si moniti

Post by Yanita »

Salut toate persoanele de pe acest forum si vreau sa va dati si voi o parere despre o problema pe care eu am patito si de care inca n-am scapat.
In urma cu 1an am facut demersurile obtineri unei autorizati de procurare arma pentru autoaparare,arma cu bile de cauciuc,dupa o perioada de circa 2 saptamani mi sa eliberat avizul de procurare arma si m-am dus pentru am achizitiona arma,am fost la magazin mi-am luat arma am fost apoi la politie pentru inregistrare unde mi sa spus ca permisul de port arma mi se va elibera dupa 2 maxim 3 saptamani.Am plecat de la politie m-am dus acasa si am pus arma in seif de unde n-am mai scoso de cat dupa ce mi sa eliberat permisul de port arma.Dupa 3 zile de la eliberare am vrut sa ma duc cu ia la poligon sa fac cateva trageri dar surpriza cand am dat sa incarc am observat ca inchizatorul nu fixa bine cartusul in camera de primire.Imediat a 2 zi am sunat la magazin unde armurierul mi-a spus sa ma duc cu arma,cu factura si permisul la ei sa vada ce se intampla.M-am dus la magazin sa uitat armurierul la arma si imi spune ca ma va suna in decursul zilei,dupa aproximativ o ora primesc telefon de la ei sa ma duc la magazin,ma duc la magazin si armurierul spune ca arma are probleme grave si nu se mai poate repara asa ca imi va da alta,unde deja ei facuse si demersurile pentru inlocuirea ei adica cu alta noua,imi face stornare pe vechea factura de la arma stricata imi da alta arma si imi face factura pe ea pentru a-mi merge garantia mai departe si imi mai da o declaratie din partea lor in care spune ca mi-a fost schimbata arma din motive tehnice ce nu mai pot fi reparate,arma ce se afla in custodia lor,si imi este inlocuita cu o alta arma,drept ca urmare roaga IJP departament arme si moniti pentru am radia arma veche din permis si sa-mi inregistreze noua arma.Armurerul imi pune toate actele intr-o tipla si imi spune sa ma duc cu ele si cu arma la politie a doua zi sa mi-o inregistreze in urma schimbari.Odata ajuns la politie ei se uita prin acte si ma intreaba unde imi este avizul de procurare,la care le-am raspuns ca n-am procurat arma ci am scimibato conform declaratiei magazinului,unde ei mi-au spus ca nu exista schimbari si au inceput sami faca dosar penal unde mau incadrat la art 136` port detinere si folosire de arme fara drept,le-am spus sa ma lase sa sun un avocat ca sa dau declarati si n-au vrut pe motiv ca nau ei timp cu mine prea mult,ma cert cu ei acolo dau declaratie cum sa intamplat semnez citesc si declaratia lor o semnez si pe aia dupa care imi cere permisul de port ama si mi-l ia si imi spune ca numi mai trebuie deci ramane la noi.
Astept parerile voastre in legatura cu aceasta postare.VA MULTUMESC.
paul_vxi

Re: Dosar penal arme si moniti

Post by paul_vxi »

tu postezi la misto banuiesc nu? ai scris acolo niste lucruri care nu au cum sa se intample in viata reala! permisul se elibereaza pe loc si nu dupa x - saptamani plus ca nu prea stii gramatica
tanno747

Post by tanno747 »

armurierul nu trebuia sa-ti dea arma! arma nu este un produs oarecare pe care il schimbi si gata.....orice arma ''iese'' din magazin numai cu autorizatia de la politie pe care armurierul complecteaza anumite date printre care si seria armei! din punct de vedere legal tu si armurierul ati comis greseala de a incerca sa rezolvati problema altfel dct trebuia. cand ai observat ca arma nu functioneaza ai mers la armurier si acesta a constatat ca nu se poate repara si in consecinta va trebui sa o schimbe...buuun,in situatia asta trebuia sa mergi la politie si sa ceri o autorizatie pt neletala cu care trebuia sa iei noua arma,treaba cu stornarea facturii nu prea interesa politia,era socoteala intre tine si armurier,cand luai arma a doua o inscriai in permis si abia dupa aceea o predai armurierului pe cea cu probleme si-ti elibera o hartie cum ca arma este asa si pe dincolo si ca nu poate fi folosita sau o factura prin care se dovedeste ca a cumparat-o cu un ron .....nu trebuia sa faci scandal,necunoasterea legii nu te scuteste de rigorile ei iar ala de a vandut arma ''armurier'' ar trebui sa se apuce de altceva!
Yanita

Post by Yanita »

Afla ca permisul meu de port arma nu sa eliberat pe loc si postarea nu este la misto este din caz real.Ca doar n-am intrat eu aici sa citez din Eminescu
Asta mi sa intamplat mie anul trecut si inca nu sa incheiat.Spre uimirea ta iti aduc la cunostinta ca asfel de lucruri se intampla si in viata reala dupa cate vezi.
dcrist

Post by dcrist »

Se mai elibereaza si dupa citeva zile au mai fost cazuri(lipsa tipizate, lipsa persoana care le semneaza) oricum necunoasterea legii nu te absolva de vina, in momentul cand te-ai hotarat sa-ti cumperi o arma e bine sa cunosti legislatia in domeniu si in somn, handicapatul ala de fost,,armurier" ca sigur nu mai este deoarece are dosar penal pentru ca a vandut ilegal o arma te-a prostit cu sau fara voie, o arma nu se schimba ca o plasma sau alt obiect decit cu hirtie prealabila de la politie, putea-i sa-i suni si evitai dosarul penal, acum i-ati un avocat bun si cerei despagubiri magazinului sau ciumpalacului, oricum ai sanse mari sa nu mai ai arma multi ani de acum inainte, bafta!
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
tanno747

Post by tanno747 »

bai,tu cam mananci rahat....''in urma cu un an'' ai depus actele...ok dupa lege dureaza max 45 zile si primesti autorizatia!!!! ''dupa 2-3 saptamani'' o ai trecuta in permis!
dupa cateva zile constati ca arma nu merge....toate astea insumate,dupa cum tu ai spus,fac 2luni!!!! restul de 10 luni unde sunt, ca nu apar in cronografia ta......sau acu' te-ai gandit sa te bagi in seama pe forum? dupa 10 luni :D :D :D zau asa...cati ani ai? ar trebui ca la fisa medicala sa fie atasata si o proba la limba gramatica,observ ca toti cocalarii au arme si ei nu sunt in stare sa se semneze sau sa scrie corect denumirea armei sau trage cu ''moniti'' :D :D
Yanita

Post by Yanita »

Am 2 avocati care se ocupa de caz si mi-au spus ca la prima vedere pare o culpa comuna,dar conform actelor date de catre armurier sunt purtatorul unei culpe,prin inducerea in eroare a magazinului fata de mine.Iar suspendarea permisului de port arma este ilegala datorita faptului ca aici era o chestiune strict legata de arma.
dcrist

Post by dcrist »

Strict legat de arma, te-ai dus la politie cu o arma pe care nu aveai voie sa o detii.
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
Yanita

Post by Yanita »

tanno747 wrote:bai,tu cam mananci rahat....''in urma cu un an'' ai depus actele...ok dupa lege dureaza max 45 zile si primesti autorizatia!!!! ''dupa 2-3 saptamani'' o ai trecuta in permis!
dupa cateva zile constati ca arma nu merge....toate astea insumate,dupa cum tu ai spus,fac 2luni!!!! restul de 10 luni unde sunt, ca nu apar in cronografia ta......sau acu' te-ai gandit sa te bagi in seama pe forum? dupa 10 luni :D :D :D zau asa...cati ani ai? ar trebui ca la fisa medicala sa fie atasata si o proba la limba gramatica,observ ca toti cocalarii au arme si ei nu sunt in stare sa se semneze sau sa scrie corect denumirea armei sau trage cu ''moniti'' :D :D
tanno747 Rahatu e de partea ta si sa ai parte de el :lol: .Autorizatia de procurare mi sa eliberat dupa 2 saptamani de la depunerea dosarului,si arma am achizitionato la 3 zile de la eliberarea autorizatiei,iar cand m-am prezentat la politie pentru inregistrare mi-au luat autorizatia completata de armurier si mia spus ca permisul se va elibera dupa aproximativ 2 saptamani,iar eu il voi detine in baza facturi dupa ce mia venit permisul am observat ca ea are probleme ca pana atunci am tinuto inchisa.
paul_vxi

Post by paul_vxi »

ok man iti intelegem durerea dar totusi daca ai 2 avocati ce mai cauti ajutorul pe la noi pe aici.?:D si te rog eu nu mai asasina limba romana .Te salut!
dcrist

Post by dcrist »

Poate poti folosi in instanta chestia ca ti-au eliberat permisul dupa 2 sapt, normal nu trebuia sa te lase sa pleci din sediul politiei fara un act care sa ateste ca tu detii arma legal, factura nu tine loc de autorizatie sau permis, daca aveai un control acasa cum justificai arma?
tanno747

Post by tanno747 »

asa au spus avocatii? ii platesti degeaba!!!! e ca si cum conduci o masina doar pe baza faptului ca stii sa conduci si ca nu stiai ca trebe sa ai si vreun permis.... zici ca nu ai stiut si te-ai scos. :D ai vrut arma dar ;;nu stiiiuuu d'aaasteeeeaaaa;; :D :D
ne mai aburesti mult? in ce oras sa petrecut treaba? ce magazin ti-a vandut arma? :?: :?:
tanno747

Post by tanno747 »

acu' spune drept,esti fan MANELE?
Razvy

Post by Razvy »

tanno747 wrote:acu' spune drept,esti fan MANELE?
Ce întrebare tampita.primiti doar profesori de limba româna aici ,sau?
Deja așa vechi is comentariile astea despre cum scrie x si y,ca nu se exprima bine etc.
geony

Post by geony »

@ Yanita,
Cu tot respectul, chiar daca in mare s-a intamplat cum spui, n-ai procedat bine:
- nu trebuia sa faci scandal la politie amenintand cu avocatii, cand tu erai in culpa:
- trebuia sa te interesezi inainte(cel mai bine la politie sau macar chiar pe forum) ce pasi trebuiesc urmati pt. inlocuirea unei arme defecte si abia apoi incepeai demersurile:
- nu e bine ca esti grabit, superficial si impulsiv:
Sfat
Lasa avocatii(daca aveai avocati buni stiai la timpul potrivit ce si cum trebuie procedeatI i-am de mana pe armurier si intra in audienta la Comandantul SAEST de la Bucuresti, explicati ca a-ti gresit necunoscand legea, fara intentie, si cred ca vei avea intelegere.
E posibil sa-ti dea o amenda(sper sa scapi de dosar) apoi afli ca acte si pasi mai trebuie urmati ca sa intrii in legalitate.
Asta daca:
-arma(zis defecta) n-a suportat modificari ori a fost pierduta sau folosita la alte chestii.
Intrebare :
Despre ce pstol cu bile faci tu vorbire ?

Bafta !
Post Reply